Ferskt sesambrød

Hei!

Jeg lovte dere oppskriften på et mykt og velsmakende brød som er sunt og godt for både mage og muskler, så her kommer det:
IMG_0005
IMG_0020

Sesambrød:
4 egg (2 hele, 2 hvitter)
40 g bakepro
30 g sesammel
1 ts xanthan gum (eller fiberhusk)
en klype salt
1 – 1,5 dl Styrk melk
Sesamfrø til topping

Pisk to hele egg med melk og de tørre ingrediensene. Skill de to andre eggene og pisk eggehvitene helt stive med litt salt (spar eggeplommene til sauser, kremer, majones m.m). Vend inn i røren, og hell alt i en brødform.
Strø sesamfrø på toppen og inn i ovnen på 175 grader i 25-30 min.
IMG_0011

Jeg formet mitt på et bakepapir – derav den lave formen. Jeg valgte derfor å dele det på langs, og deretter til firkantede skiver.

IMG_0013

12 brødskiver med over 6,3 gram protein per stykk.

IMG_0029

Disse brødskivene har en mild nøttesmak av sesamfrø, utrolig godt synes jeg – og passer til både salt og søtt pålegg. Jeg hadde mange ferdigkokte egg liggende, så spiste (nesten) alle med det.

IMG_0025
Håper det smaker!

Små gleder i hverdagen, fikk endelig byttet ut basilikumplanta mi;
IMG_0235
Den hadde gjort nytten sin for å si det sånn.

Og ellers tror jeg rett og slett det blir ferdigpannekaker til middag i dag!
IMG_8742

Ha en fin kveld, og nyt fridagen i morgen!

25 kommentarer til “Ferskt sesambrød

 1. Therese

  Hei! jeg må bare si at bloggen din er fantastisk. Makan til inspirasjon! Også er det så flott å jenter som ser så friske og sunne ut som fremmer slikke sunnhetsting 😀 Flotte bilder, og maten du lager ser bare himmelsk ut! TAKK! her skal jeg uten tvil bruke mye tid på å plukke meg ut ting å teste ut:)

  Jeg er generelt nettopp startet på «slankern» skal gå ned 8 kg i hovedsak ved litt jevnere lett trening og kosthold. Veien jeg har valgt er med lite karbo, mye vann, mye grønnt og proteinrik mat på ett kaloriinttak på rundt 1500 pr dag. Jeg vil og helst holde meg unna hvetemel og vanlig melk da kroppen ikke er så glad i det. Jeg blir vel klokere ved å gjennomsøke bloggen din mere. Men er det noen ingredisenser du anbefaler å kjøpe inn, slik at jeg kan bake litt brød og knekkebrød utifra min «plan»? Jeg skulle gjerne hatt mere brød og kenkkebrød å kunne bruke. har mye godt og sunnt pålegg, men mangler noe å ha det på som er ok. Føler og at proteinrik kost, med lite karbo omtent bare består av cottecheese og kesam, noe som jeg bruker, men jeg trenger uten tvil variasjon. Noe du uten tvil er god på! Men tingene du legger ut ser så utrolig godt ut, er det så mye kalorier i det som dte ser ut? hehe.

  Og er boka di ok til folk som slanker seg? Jeg er ingen fitnessjente som trener hard og mye. Jeg går tur i skog og mark og koser meg ute med hundene. Og prøver å jogge litt, gjøre litt styrkeøvelser, men ikke no «store greier». Planen er jo å legge om livsstilen ifht mat, da det blir altfor mye godteri. Men mulig jeg br vente med å kjøpe boka til jeg har fått gått ned noen kg? hehe. målet er jo en generell livsstilsendring. Og sålenge jeg når slankemålet og kan føle meg vel med kroppen min igjen, så blir det jo det videre mål å bare leve sunt, blanasert med at man og iblant kan kose seg. noe jeg fint kan med dine oppskrifter ser det ut som!

  dette ble mye ord. Uansett. kjempeflott blogg!

 2. Elisabeth Vega

  ÅÅÅÅ nam! Det ser så utrolig godt ut 😀 kan jeg bytte ut bakepro forresten? 🙂 ha en fin dag!

 3. Silje

  Hva er trikset for å få urteplantene til å holde seg fine over lengre tid ?
  Mine dør fryktelig fort.. 1-2 dager begynner de å bli vassne..

 4. Kristine

  @Maire: Takk i like måte! 😀

  @Gina: Så klart! Neste innlegget var takket være din kommentar her 😀

  @Lise: Tja, det går helt sikkert fint 🙂

  @Elisabeth Vega: Det kan du helt sikkert, med mandelmel e.l – uten at jeg helt kan garantere smak og konsistens 🙂

  @Silje: Jeg passer på at den står ved vinduet, men ikke direkte i sollys (blir for varmt). Vanner ofte/annenhver dag og luker vekk visne blader med en gang de kommer.

  @Guro Eriksen: Jeg synes det var perfekt, men det er bare å piske eggehvitene mindre om man ikke ønsker det så luftig 🙂

 5. Marie

  Endelig fått fylt opp kjøleskap og fryser etter Sverige-tur i dag! Bakepro ble med, så brødet skal lages i morgen 😆 Mmmm!

 6. Kristine

  @Marie: Håper det smakte! 😉

  @Therese: Hei, og tusen takk!!
  Jeg kan ramse opp i det uendelige, men jeg har samlet alt i boka mi – så jeg anbefaler virkelig den om du tror proteinrikt kosthold stort sett er kesam og CC :mrgreen: Der er det masse inspirasjon og mat, samt artikler om trening og kosthold, og treningsprogram.
  Boka er absolutt ikke til folk som slanker seg, den er til folk som ønsker en sunnere og sterkere livsstil 🙂

 7. katarina

  Hei!

  Først å fremst vil jeg bare si takk for at du tar deg tid til å lage en så super blogg!
  Jeg finner mye inspirasjon til god og næringsrik mat her inne.

  Jeg lagde dette brødet i dag og det var super godt! Jeg ble overrasket over hvor godt det faktisk ble. I morgen skal jeg spise det med reker og hjemmelaget majones…mmmm.

  Keep up the good food!!

 8. Ida

  Fått helt dilla på sesambrødet ditt:) !Testet ut med walnøtter som ble utrolig godt:) Takk for gode oppskrifter 😉

 9. Tilbaketråkk: Chicken curry & pasta | Mat til muskler

 10. Anne Lise

  Går utifra det skal bli en noen lunde fast deig dette? Det ble bare suppe her.. Brukte skummet melk og gjerne litt for mye 🙁 Vi prøver igjen!! 🙂

 11. Therese

  Hei

  Prøvde å lage dette brødet i dag i brødform. Ble noe «svampete» og lurer derfor på om jeg har gjort noe galt? Brukte ca. 1,5dl rismelk.

 12. Kristine

  @Therese: Hei! Det er ikke så godt å si om det var rismelk eller mengden som gjorde det – kanskje det hadde holdt med 1 dl. Når det er sagt så blir ikke dette brødet like «tørt» som vanlig gjærbrød.

 13. Tilbaketråkk: Lettvint baking | Mat til muskler

 14. Yvonne

  Hei =)
  jeg lagde nettopp dette brødet, veldig kjapt og lett, meen skal ikke dette brøet heve seg ? mitt ble like ganske så flatt 🙁

 15. Kristine

  @Yvonne: Hei! Det hever seg noe på grunn av de stivpiskede eggehvitene, men synker litt igjen etter steketid. Prøv en mindre form neste gang, da blir det høyere 🙂

 16. Tilbaketråkk: Havre- og sesambrød | Mat til muskler

 17. Ingrid Helene

  Hei!

  Jeg har aldri! kommentert en eneste blogg, men når jeg søkte opp pasta og kylling for å finne ut om det var sunt så fant jeg bloggen din 😀
  Dette var jo som å komme til himmelen for meg som elsker pastaretter, så her skal jeg prøve ut mye. Dette brødet skal jeg prøve meg på allerede til helgen 😀 Veldig fin blogg og enkle retter.

  Takk for inspirasjon! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *