Blåbærmousse med vanilje

IMG_0062

IMG_0064
Oppskrift:
1/2 boks mager kesam
1 skyr (blåbær&vanilje)
100g blåbær
1 ss superbærmix (kan sløyfes)
2 eggehviter
2 ss sukrin
4 gelatinplater
3-4 dråper stevia vanilje eller berry (kan sløyfes)

♥ Bland alle ingredienser utenom eggehvitene i en bolle med en stavmikser
♥ Legg gelatinplater i bløt
IMG_0035

♥ Stivpisk eggehvitene og vend inn i resten med en skje
♥ Smelt gelatinen med 1-2 ss vann og tilsett i moussen mens vispen går forsiktig

IMG_0057

Hell i to boller og sett kjølig en times tid, ca 160 kcal sunne kalorier fulle av protein og antioksidanter i hver.

IMG_0083

Friskt og godt – en passende hverdagsdessert i mai du skjønne milde.

IMG_0077

Det fine med denne desserten er at den kan varieres i det uendelige med frukt og bær – hva med en bringebær- eller jordbærmousse?

Nam!
IMG_0080

Håper dere har en fin 1.mai!

27 tanker om “Blåbærmousse med vanilje

  1. avatarElisabeth Vega

    ÅÅ nam, fikk syyykt lyst til å prøve denne ut! Men har ikke vaniljestevia, eller berry, eller superbærmix :/ Jaja, lagå! Her blåser det fælt og regner.. Typisk haugaland vær! Håper du også har en fin 1.mai! 😀

  2. avatarHiba

    Ooooo, denne skal prøves ut NÅ! 🙂 Men jeg har ikke skyr, så da blir det bare mager kesam, men det går sikkert bra 🙂
    Ha en fin 1.mai Kristine! Håper kjeven snart blir bra! Snakk om kjipt når man er så flink til å lage så mye godt, også kan man ikke tygge skikkelig 🙁

  3. avatarMarie

    Oppskriften er allerede skrevet ned 😛 Gleder meg til å teste den neste uke!! Nam 😉

  4. avatarMichelle

    Nam! dette så kjempe friskt og godt ut Kristine 😀 Håper du nyter fridagen! Hvordan går det med planlegging av den store dagen forresten? Begynner det å falle på plass? Blir spennende 😀

  5. avatarJulie

    Oi oi oi! Dette så ut som det er midt i blinken for meg! Er så utrolig glad i mousser og fromasjer, iallefall når de har tyknet ekstra 😀 Så det andre bildet og ble plutselig skikkelig sugen på noe søtt og friskt 😀 Mmmm!

  6. avatarHilde

    Hei! Jeg har kjøpt boken din- som jeg elsker- og har et spørsmål: de oppskriftene hvor du har oppgitt kaloriinnhold per for eksempel muffins e.l., er det da inkludert glasuren på toppen eller plusses den på i tillegg? 🙂

  7. avatarChassi

    Kylling med ost var også en vinner, jeg blir mer og mer imponert! Aldri spist bedre middag. 😛

    Håper dere har hatt en super fridag! Puss och kram.

  8. avatarKristine

    Nam!:-D Pleier å lage mousse med sjokoladesmak, men denne må prøves ja!;-)

  9. avatarhilde

    suuuuuuper blogg!!! men hvordan får du luftige proteinbarer/kuler? mine blir bare seige og deigete, selv om jeg tar mer mel oppi. dine ser mer lett og luftig ut. tips? 😉 😉 😉

  10. avatarSilje

    Ååh.. Dette så herlig ut 😆 men hvordan får jeg til å smelte de gelatinplatene? Ja, jeg er dum. Og trenger å få inn dette med teskje 🙂 Denne skal hvertfall prøves ut i helgen. Om jeg finner ut av dette gelatinopplegget 😉

  11. avatarKristine

    @Hiba: Håper det smakte uansett!
    Ja, det er kjipt – men er bedre nå, stopper ikke denne kjeften så lett :mrgreen:

    @Marie: Håper det smaker 😀

    @Michelle: Ja, det går veldig bra – stresset kommer snikende, men jeg er kanskje urovekkende avslappet til det hele 😀 Kan dele litt om ikke så lenge!

  12. avatarKristine

    @Kristine: Etter flere år med det så måtte jeg prøve noe nytt – anbefales! 🙂

    @hilde: Kanskje det er litt forskjell på proteinpulveret og kokosmelet vi bruker? Mine med vanilje blir også ganske seige, de med sjokolade blir litt mer «luftige» 🙂

    @Merete: Oh yes 😎

    @Silje: Ingen spørsmål er dumme 😀
    Du legger gelatinplater i bløt i en skål fylt med vann – ca 10 min holder, så gjør gjerne det før du setter i gang. Deretter har du de i en kjele med 1-2 ss vann og varmer opp til de smelter – rør godt rundt og pass på at alt er helt smeltet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *