Burger på brød og pannekaker

Tusen takk for alle koselige bursdagshilsener, gårsdagen var veldig fin!!

Noe som ikke er fullt så fint er kjeven min. Jeg har hatt en ømt punkt rett foran øret i et par dager, med påfølgende klikking og i går «datt» underkjeven ut av ledd – noe som førte til at jeg ikke kunne tygge med jekslene. Hva gir du meg? Jeg tvang meg gjennom både sushi, kake og godis – nærmest uten å tygge. Glupsk kalles vel det.

bilde (19)
Om noen i det hele tatt har hørt om subluksasjon av kjeven så vennligst rop ut noen råd.

Det var dagens tilstandsrapport, og under her er noen gode burgere fra tidligere i uka:

Burger på brød
IMG_9940

♥ Karbonadedeig formes til burgere og stek på middels varme sammen med bacon

IMG_9937
♥ Parmesanost (eller annen ost) legges oppå til den smelter

IMG_9936
♥ Varm brødskiver i pannen eller brødrister og ha på cottage cheese (eller philadelphiaost)

IMG_9935
♥ Dressing og ketchup, samt burgere legges oppå med litt agurkmix og purre på toppen

Og til søndagskos – pannekaker!

IMG_7700

Av egg, kokosmelk, kokosmel og mandelmel
egg-tile

Stekes på middels varme i en smurt panneIMG_7703Med yaconsirup og gullsukrin over

Ha en fin søndag videre – her blir det smertestillende og grøt!

30 kommentarer til “Burger på brød og pannekaker

 1. Celine

  Hei. Følger bloggen din fast- og må ærlig innrømme at det var gjennom her jeg fikk inspirasjon til å trene. Trener hver dag nå, og er kjempe fornøyd.
  Jeg må bare spørre- jeg leter etter en tights som er hvit med rosa striper oppover lårene på siden… Vet du hvor denne er fra?

 2. Amalie

  Vel overstått bursdag! Leit det med kjeven da. 🙁
  Jeg fant en artikkel om slikt, http://www.tannlegetidende.no/dntt/pdf2010/P10-13-896-902.pdf, og der stod det følgende om behandling for «kroniske sykdommer og tilstander i kjeveledd og muskulatur»:
  * Informasjon om tilstand
  * Medikamentell behandling med NSAID
  * Varmebehandling av muskulatur
  * Avslapningsøvelser
  * Bevegelsestrening av muskulatur
  * Bittskinne
  * Fysioterapi
  Kanskje noe av dette kan hjelpe? Har du vært hos legen?

 3. Elisabeth Vega

  Auch, det hørtes IKKE godt ut en plass! Kanskje du burde sjekke det visst det ikke går over? :/ God bedring til kjeven din! Uff :/ Bra du hadde en fin bursdag! 😀 De pannekakene ser forresten utrolig gode ut! 🙂 Ha en fortsatt fin søndag! Nå skal jeg lese og grave meg ned i naturfagsboka mi…..

 4. Fantasia

  Herregud, det høres jo helt J***** ut 😥 Hvordan klarte du det?
  Du må ha god bedring, ihvertfall :o.

 5. Chassi

  Gratulerer med dagen!!!

  I dag fikk jeg kjøttrullen din til middag, og da sendte jeg mange gode tanker din vei. DØDSGODT!

  God søndag til alle dere!

 6. Cecilie Lykke

  Uff, får krysse fingrene for at kjeven din blir bedre, typisk at sånt skjer på bursdagen din og greier!
  Håper du hadde en super dag og gratulerer på etterskudd 🙂

 7. Kristine

  @Celine: Så hyggelig å høre!
  Nei, det vet jeg ikke dessverre.. 😐

  @Amalie: Takk for info, jeg satt og leste dette i går da det skjedde. Har ikke vært hos legen enda.

  @Elisabeth Vega: Takk, og ja – vondt 😯 «Kos deg» med lesinga!

  @Fantasia: Det var det og – jeg aner ikke.. jeg mistenker overdreven tyggis-tygging og fjerning av visdomstenner.
  Takk for det!

  @Chassi: Takk! Hyggelig å høre at det falt i smak 😀

  @Cecilie Lykke: Jeg synes litt synd på meg selv, men så hadde jeg en veldig fin dag med gutten min uansett da (etter en liten rød pille) 😆

  @Ann Helen Kirknes: Tusen takk!

  @Catharina: Lurer på om det kommer av at jeg har fjernet visdomstennene på den ene siden – det er her det sklir ut nemlig.
  Takk for linken!

 8. Liv

  Du Kristine , tenkt å spørre deg om en ting. vet du om det er noe som kan erstattes med FIBERFIN på iherb?
  Kjøpt boka di forresten 😛

 9. Juli

  heisann!
  Nå kjente jeg at tannlegen i meg i klarte å la vær i legge igjen en liten kommentar, hehe.
  Det at du fikk kjeven ut av ledd har ingen sammenheng m at du har fått fjernet en visdomstann på samme side. Bare tilfeldige sammentreff.
  Kneppelyder, og andre problemer med kjeveleddet er noe som rammer ca. 10-15 prosent av oss. I de aller fleste tilfeller går det seg til uten noen behov for beh., men dersom dette blir et tilbakevennende problem så bare oppsøk tannlegen din. Det kan være skremmende og vondt når det skjer, men er ikke noe å bekymre seg for!

 10. sillala

  Endelig fikk jeg en «unnskyldning» til å legge igjen en kommentar i den fantastiske bloggen din! 🙂 Det samme skjedde med min kjeve for ca 1 mnd siden! Det kan hende det er en betennelse i tannkjøttet eller kjevemuskulatur. Skyll munnen morgen og kveld med corsodyl, og se om det hjelper. Jeg har holdt på med det ca en uke nå, og føler meg endelig litt bedre!

 11. Yv

  Gratulerer så mye med overstått! 😀 Håper du hadde en fin dag, på tross av en kranglete kjeve..

 12. Madde

  God bedring, ikke godt å få kjeven ut av ledd. Forresten så opplevde jeg noe lignende en gang hos tannlegen for tyve år siden fordi jeg måtte gape i ett så himla lenge, men jeg fikk brutt det hele på plass selv. Får av og til klikkelyder og krampe enda pga hendelsen, men d går over.

  Kan jeg spørre hvilket bildeprogram du bruker for å få lagt fire bilder sammen til et bilde? Tenker på d m kokosmelken og de andre tingene. . :mrgreen:

 13. Hilde

  Hei Kristine

  Takk for en fin blogg!

  Ang. dine kjeveleddsproblemer:
  Jeg jobber med salg av tannlegeutstyr og vi arrangerer også en del kurs for tannleger. Vi har bla brukt to av gutta på Nemus på Bryn, Mats og Martin, som er kiropraktorer og har bra kompetanse på nettopp kjeveleddsproblemer. De er opptatt av tverrfaglighet og «ser» hele mennesket. Mange velger å gå til tannlege først men jeg tror det kan være lurt å gå til en kiropraktor da kjeveleddsvonter kan ha en årsakssammenheng med problemer andre steder (bla nakke).
  Her er hjemmesiden deres: http://www.aktivhelsebryn.no/diagnoser/kjeveplager
  Jeg har gått på Nemus Bryn selv (andre plager) og er meget fornøyd med behandlingen der.

  Lykke til og håper du blir bra snart!

  mvh Hilde

 14. Marianne KC

  Åh hjelpe meg… stakkers deg så uheldig da 🙁 Håper du fremdeles hadde en fin bursdag.
  Gratulerer med overstått og god bedring!
  *stoore god bedrings klemmer fra Cloud og Tifa*

 15. Karianne

  Hei og gratulerer med dagen som var!

  Høres ikke godt ut å få kjeven ut av ledd, nei! Det har jeg aldri gjort, men jeg har hatt perioder med veldig vondt i kjeven! Sånn at jeg grua meg til å spise (og da er det ille!). Nevnte dette for tannlegen. Han sa at jeg antagelig beit tenna sammen i søvne og jeg fikk en del øvelser jeg skulle gjøre. Når jeg hadde blitt bevisst detta med sammenbiting av kjeven, viser det seg at det ikke bare er på natta jeg biter tenna sammen! Jeg gjorde det pokker ta meg hele tiden! Nå tenker jeg på at jeg ikke skal gjøre det med jevne mellomrom (spesielt nåe jeg har lagt meg) og kjeven har vært bra!

  Takker for alle de fine oppskriftene! Og treningstips.

  God brdring!

 16. Trine

  Hei Kristine

  Jeg er ute på en liten «runde» blant treningsbloggere. Ønsker å få fokus på at Tine har økt prisen på Cottage Cheese med 70%! Samt endret størrelsene til det dårligere (spør du meg.) Høres kanskje rart ut å henge seg opp i ett enkelt produkt, men jeg er selv storforbruker og vet mange andre er det også, i lengden blir det mye penger. Tine er eneprodusent og kan holde på akkurat som de vil 😕

  Håper du vil ta deg tid til å kommentere, evt. poste et kort innlegg om dette. Oppfordrer også samtlige lesere til å ta kontakt med Tine enten via deres facebookside (allerede forbrukerstorm av klage der ang. dette) eller tine.no. Jo flere som klager, jo større sannsynlighet for at de tar til fornuft :mrgreen:

 17. Kristine

  @Liv: Nei, det vet jeg ikke dessverre.. Men fiberfin kan erstattes med mer av den andre tørrvaren i en oppskriften.
  Takk for det 😀

  @Juli: Har vært hos både lege og tannelege nå. Ja, det er helt forferdelig ekkelt og vondt 😕

  @sillala: Tusen takk for tips, men dette er visst selve leddet som gikk ut og tilbake til plassen sin – altså uavhengig av inni munnen. Hva man skal oppleve! 😛

  @Yv: Takk – det hadde jeg! 😀

  @Madde: Takk for det! Jeg bruker photoscape 😀

  @Stine Marie: Tusen takk! 😀

  @Maire: Mhm!
  Det hadde jeg, tusen takk!

  @Hilde: Jeg går jevnlig til kiropraktor for bekkenet faktisk, men klarte ikke å forutse dette gitt. Tror rett og slett det handler om overdreven tygging og stress 😐
  Takk!

  @Cathrine: Jeg vet 😯 Tusen takk ♥

  @Marianne KC: Tusen takk, stor klem tilbake ♥

  @Karianne: Takk for det!
  Var hos tannlegen i dag, og bittet er fint – ikke skjærer jeg tenner heller. Men, jeg er nok som deg – biter tenna sammen hele tiden når jeg er sint/stressa/lei/konsentrert. For ikke å snakke om når jeg trener, og tygger tyggis.. bah 😐 Men nå har jeg fått en vond lærepenge.

  @Trine: Jeg føler at det blir David mot Goliat her men :mrgreen: Jeg synes meieriprodukter er overpriset så det holder, så fint at du tar det opp. Jeg skal ikke kjøpe den nye cc’en før prisen går litt ned. Er det ikke alltid sånn, at de overpriser nye produkter? Husker at de gjorde det med vaniljekesamen i sin tid og.

  @Linda Marie Stuhaug: Tusen takk! Kjeven er på plass, men det tar nok litt tid før jeg kan meske meg med tygging igjen 😐

 18. Katrine

  Åååh, noe sånt plages jeg også med. Kjeven låste seg/skle ut av ledd engang for mange år siden (dreiv å flytta underkjeven fra side til side i en grimase 🙄 ), og når jeg var til røntgen fikk jeg beskjed om at kjeven hadde sklidd seg på plass igjen, men at leddet alltid vil være litt svakt der. Fikk beskjed om å slapp helt av i kjeven hvis det skjedde igjen, også syns jeg det hjelper at jeg gaper høyt noen ganger uten å bite sammen tennene.

  Gratulerer med dagen som har vært! 🙂

 19. Kristine

  @Katrine: Herregud så mange det er som har opplevd dette 😯
  Jeg må være veldig forsiktig, og tør fortsatt ikke å tygge tyggis.. har nok fått en svakhet der jeg og. Alt man skal oppleve! :mrgreen:
  Takk for det!

 20. Rebecca

  Rett før påske gjespa jeg på handletur og kjeven gikk da ut av ledd men gikk rett på plass igjen av seg selv, helt vilt vondt og det var en grusom lyd 😯 Fikk time hos øre,nese, hals lege og fikk tatt bilder av kjeven og jeg hadde skadet menisken og flere muskler og sener i kjeven.. Hadde aldri trodd det var mulig med en gjesp 😛 6 uker forbud mot hard mat og jeg må tilbake om det skjer igjen, kan bli en svakhet der sa han.. 😥

  Ofte når jeg gjesper eller gjør noe rart med munnen så kjenner jeg at det er vondt enda.. Prøver å holde igjen gjespene nå 😆

 21. Kristine

  @Rebecca: Oi! 😯
  Jeg blir så fascinert av at så mange har opplevd noe lignende dette, og jeg føler meg plutselig ikke så rar og alene 😳
  Jeg må også holde igjen «gapskratting», overdreven tygging og gjesping nå :mrgreen:

 22. lissen

  Jeg hadde samme problem, opererte bort menisk og skrapte bort betennelse fra leddkulen i kjeveledd et og ble helt fin:-) … Nå kjenner jeg samme på venstre side… 🙁

Det er stengt for kommentarer.