Mmmmoussaka og ostekake

Hadde koselig besøk av Kristin i dag, hun ville lage og spise moussaka – som sagt så gjort! Jeg er ikke vond å be for å si det sånn.

IMG_9914
Klare for første forsyning!

IMG_9909
Denne norske versjonen har dere sett mange ganger før vil jeg tro – du finner oppskriften både her på bloggen og på side 129 i boka

IMG_9911
Den ble pimpet opp med pastinakkskiver i tillegg til poteter.
Jeg brukte også den nye melken Tine Styrk til sausen. Nam!

Gårsdagens dessert ble en enkel ostekake med bær
IMG_9875
Oppskrift:
70g philadelphia light
130g mager kesam
4 dråper stevia vanilje
1 ss sukrinmelis
4 gelatinplater
7 ss fun-light (valgfri smak)

IMG_9869
Pisk kremost og kesam sammen med søtning, legg gelatinplater i bløt og smelt deretter i oppvarmet, ublandet saft. Hell i en tynn stråle i osteblandingen og sett kjølig. Jeg lagde i to former, så her ser dere bare halve godbiten.

IMG_9886
Etter en halvtimes tid er det stivnet og klar for å nytes!

Det ble uten bunn denne gangen, men dere har kanskje karamellversjonen laget på God Morgen Norge friskt i minnet? Klart dere har..

IMG_9872

Her pyntet med blåbær og granateplepulver;
IMG_9879
IMG_9885

God tirsdagskveld videre!

24 kommentarer til “Mmmmoussaka og ostekake

 1. Maire

  Elsker ostekakene dine!
  Var hekta på de en periode, ble laget i alle mulige varianter.. Yummi:)
  Og nå må jeg nok lage de igjen snart:)

 2. Christine Abrahamsen

  Gleder meg såå til å prøve denne. Er så mye i boka de som jeg vil prøve meg på!

 3. Elisabeth Vega

  Åå så fin ostekaka så ut! Så virkelig frisk og god ut 😀 skal deffinitivt pørve ut den ostekaka snart!! Ha en fin tirsdag videre 😀

 4. Julie Y

  Hei! Stikker snuten innom for å si tusen takk for all motivasjon og inspirasjon du gir meg (og helt sikkert mange andre). Nå er jeg på andre uke med middager fra boken din, det er så kjekt og kokkelere på kjøkkenet og prøve ut mange nye og gode retter 😛 Du har også gitt meg en hel haug med treningsmotivasjon. Jeg har trent 4 ganger i uken i et halvt år, og nå har jeg laget mitt eget treningsprogram (med gamle og nye øvelser), så nå trener jeg 6 ganger i uken. Kardio har kommet inn på programmet istedenfor gruppetimer… Føler jeg får mye mer ut av det. Prøvde meg på 45min med 10 i stigning, det var beinhardt, men gøy! Gleder meg til å fortsette! Tusen takk igjen! :mrgreen:

 5. Malin

  Den moussakaen er blitt en favoritt her i huset – sååå god 🙂
  Lekre ostekaker altså, får vann i munnen her jeg sitter. Jeg har ikke fått bakt noe fra boken din (mangler litt for mange ingredienser) men middagsdelen er blitt brukt. Også er det jo veldig kjekt å bare lese også da 😉

  Fikk Todd smake? 😎

 6. Amanda

  Naam! Like flott og inspirerende som alltid :mrgreen: Tror nesten jeg må lage moussaka idag 😯 😛 Også den nydelige ostekaken!

 7. Marianne KC

  Mmmmm, den ostekaken så frisk og lett ut. Herlig 🙂
  Jeg laget ostekaken med bunn som du har i boken, og den smakte kjempe godt. Jeg tror jeg kan ha gjort noe feil riktignok, for den ble veldig spongy – nesten litt veldig gele aktig. Lurer på om jeg på en eller annen måte har klart å bruke for mye gelatin?

  Forresten, du som deler så mye fint med oss og inspirerer oss alle så utrolig mye. Her er en liten ting til deg ifra meg! Fitocracy! Kanskje noe du vil like! Trening + sosiale medier med litt konkurranse og gøyale ting! En ganske artig liten sak for alle oss som trener. Merker jeg ble lett hekta! Ha ha 🙂 Tenkte kanskje du ville synes det var gøy 🙂
  http://the-fuzzy-corner.blogspot.no/2013/04/fitocracy-layer-of-fun-to-fitness.html

  *stor klem til Todd og mamma*

 8. Stine

  Jeg lurer litt på hvorfor du bruker søtpoteter istedetfor vanlige poteter? er de sunnere? 😆

 9. Kristine

  @Nina Bakke: Takk 🙂

  @MrsCzi: 😎

  @Michelle: 😆

  @Malin: Middagene er jo viktigst! 😀
  Todd ville ikke ha, han liker best ostekrem 🙄

  @Amanda: Takk for det! Synes i hvert fall du skal lage deg moussaka innen uka er omme 😎

  @Marianne KC: Eller så har du smeltet den i altfor mye vann, da kan de bli litt som en hvit gélé liksom. Trenger bare noen dråper med vann 🙂
  Takk for tips! Vet ikke om jeg tør å bli mer aktiv og engasjert på nettet jeg da men :mrgreen:
  *stor klem fra oss til dere*

  @Stine: Her har jeg brukt vanlige poteter 🙂

 10. Ane

  Vet du om det finnes noe oversikt over kcal innhold i rettene dine? Bruker kokeboken din så og si hver dag, men savner å ha litt oversikt over hvor mye jeg får i meg 🙂
  Elsker oppskriftene dine, du er flink!

 11. Kristine

  @Ane: Nei, jeg hverken veier eller teller det jeg spiser – da må du i så fall regne det ut selv, eller bruk en matkalkulator/mobilapp av noe slag 🙂

 12. Iris Margareta

  Nå måtte jeg inn i kjøleskapet for å sjekke om vi hadde nok philadelphia light, men det hadde vi dessverre ikke… Ostekake er så utrolig godt! Mousakaen har jeg enda ikke prøvd, men det skal jeg definitivt også gjøre snart! 🙂 Hyggelig med kommentar fra deg på bloggen! Ha en fin kveld!

Det er stengt for kommentarer.