Vegetar og vaniljekarameller

Meatfree Monday i dag!

Ovnsbakte asparges med pastinakkpuré
IMG_9644
1 stor bunt asparges
3 hvitløksfedd (ovnsbakt er så godt, prøv!)
1 squash
1 tomat
1/2 løk
1 boks hakkede tomater
krydder: tandoori, chili, salt, bbq og oregano
1 ss olje
en neve revet parmesan

Grønnsakene legges i en ildfast form med litt olje, krydder og hakkede tomater over. Revet parmesan på toppen og inn i ovnen på 200 grader i 20-25 min.

IMG_9639

Jeg visste ikke hvor kremet og god pastinakk blir som mos – dette slår jo blomkål ned i støvlene!

1 pastinakk
salt og pepper

IMG_9649
Skjær pastinakk i mindre biter og kok til møre, mos til en puré med litt salt og pepper over.

Deretter er det bare å nyte, og ikke tenke på den merkelige lukten som asparges gir i etterkant..
IMG_9650
Det er så godt med ovnsbakt grønt med ost!

I dag hadde jeg en god styrkeøkt – første på veldig lenge skal jeg innrømme.
Jeg og Lill A trente på Elixia Lambertseter og på menyen sto;

Knebøy
Rumenske mark
Glute ham raise
Ett-bens kickback (ny maskin)
Lårcurl
+ 50 min trasking på mølla

Og så et par godbiter etter trening – noen drikker proteinpulver, jeg spiser det.

Nærmere bestemt vaniljekarameller;
IMG_9612
1 scoop vaniljeprotein
2 dråper stevia vanilje
1 ts yaconsirup
noen dråper melk til riktig konsistens

med smeltet sukkerfri sjokolade på toppen
IMG_9613
Settes gjerne noen minutter i fryseren, da blir de ekstra gode – ikke minst lettere å holde.

Artikkel om meg/boka i Østlandets Blad for de som er interesserte her.

Ellers håper jeg dere har hatt en fin mandag!

18 tanker om “Vegetar og vaniljekarameller

  1. avatarYv

    Jeg synes det er så fint med alle disse oppskriftene dine med søte, sunne godbiter i hverdagen 🙂 Men jeg har i det siste oppdaget at jeg får kviser av proteinpulver. I starten trodde jeg det var innbilning, men når jeg kuttet ut pulveret ble huden merkbart bedre. Prøvde å spise litt igjen (ca 30 g om dagen) og da ble huden min dårlig på nytt. Jeg bruker 100% whey isolate og pulveret skal være av god kvalitet. Vet du om noen andre alternativer jeg kan bruke? Har du hørt om andre som har hatt lignende utbrudd på huden sin som følge av proteinpulver?

  2. avatarLinnea

    Hva synes du om hermetikk? Ser du bruker feks hermetiserte tomater i en del retter, men er det ikke mye bedre å heller hakke noen tomater? Personlig stoler jeg blindt på Hellstrøm og holder meg unna 😉

  3. avatarElisabeth Vega

    Åh, så helt fantastisk godt ut! NAM 😀 😀 Spesielt de vaniljekaramellene! Håper du har fått en fin start på uka vakre deg 😀

  4. avatarJeanette

    Hei Kristine 😛

    Jeg hadde ønsket med boken din i bursdagsgave fra min flotte svigermor.
    Så snill som hun er overrasket hun meg med boken i dag flere måneder
    før bursdagen min. Jeg skulle bare si at jeg er SÅ fornøyd!! Boken din er
    fantastisk, skal prøve ut alle oppskriftene :)))

  5. avatarCharlotte

    Fantastisk at du har vegetarretter! Supert for kroppen, dyra og miljøet! 🙂 Dette skal prøves i morgen 🙂

  6. avatarKristine

    @Lovelyliller.com: Jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger jeg har drukket en shake 😉

    @Yv: Ja, jeg har faktisk hørt om flere som får dårlig hud av protein/melk/myse. Du trenger jo ikke å ta noe hver dag? Jeg gjør ikke det, fokuserer heller på proteinrik mat 😀

    @ANNELI: 😀

    @Maire: Takk for det! 😀

    @Maja Nordic: Jeg har alltid spist mye vegetarisk, så det er på tide å dele det mer her med dere 🙂 Klem

    @Linnea: Jeg liker ikke hermetikk – med unntak av de hakkede tomatene, de setter så god pris på gryter og ovnsbakte ting synes jeg. Blir jo ikke det samme å mose vanlige tomater! Det blir 0-1 boks i uka, så det kan jeg leve med. «Jeg er ikke kokken din»

    @Elisabeth Vega: Kjempegodt! Ja, absolutt – i like måte 😀

    @Jeanette: Hei! Så hyggelig av henne – glad for at du liker den! ♥

    @Charlotte: Alle burde spise en vegetarrett (eller flere) i uka! 😀

  7. avatarAi.

    Så fin artikkel med deg!
    Lurer på om du har satt på vippeextensions? Og hvis ikke, hvilken mascara bruker du?? Misunnelig på de laaaange vippene dine! 🙂

  8. avatarLene

    Ah, pastinakk-mos er det lenge siden jeg har laget. Brukte pastinakk og sellerirot som en kombinasjon før 🙂
    Stjerne i boka for vegetarmat 🙂

    Jeg prøvde å bruke erteprotein og soyaprotein for å lage små godiskuler, men syns det ble for kvalmende konsistens og følelse.. Tåler desverre ikke melkeprotein

    Flott artikkel, og flott kjøkken!

  9. avatarAdele

    Hurra for vegetaroppskriftene dine! Det gleder mitt dyrevennhjerte 😛 Pastinakk er også kjempegodt sammen med ovnsbakte poteter og hele hvitløksbåter. Nam nam.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *