Cookie dough kuler

Veldig enkelt, og veldig godt!
IMG_9667

Aller først – hva er de brune klumpene som kan minne om noe marsvin produserer?

Jo, det er rawfood! Så dette er rå cookie dough i dobbelt forstand, trippel om du vil!
IMG_9627
Bær og sjokoladenibs som jeg fikk tilsendt fra Soalive

Jeg har sett at mange av dere er sjokoladenibs-fans allerede, men dette var mitt første møte med dem. Jeg skal være ærlig og si at jeg er såpass søtmoms at de usøtede ble for beske for meg, men de som var tilsatt søtning – OMG.
IMG_9629
Spesielt de sjokoladenibsene med overtrukket sjokolade til venstre, så de har gått ned på høykant her – til både fruktsalater og skyrblandinger.

Og under her til cookie dough kuler;
IMG_9672

Oppskrift:
25g kakemix
25g vaniljeprotein
en skvett melk
en håndfull sjokoladenibs (eller hakket mørk sjokolade)

IMG_9683
(Tips: om du ikke bryr deg om at det mørke mandelmelet er litt tørrere på smak, så selger Funksjonell Mat kakemix med denne typen til halv pris)

Form sammen til en ikke altfor klissete røre – om du har i for mye melk så tilsett litt kakemix igjen.

Jeg fikk 8 kuler (1 forsvant i gapet før bildet ble tatt)
IMG_9663

Settes kjølig i 15-20 min
IMG_9677

Du kan selvfølgelig ha de i ovnen om du vil, men det kan hende de blir litt tørre da.
IMG_9679

Jeg elsker kakedeig, så dette falt i smak hos meg i hvert fall.
IMG_9680

Nyt lørdagen videre!

15 kommentarer til “Cookie dough kuler

 1. Marie

  Hiver nedi noen «mørkere» kakemix i handlekurven på funskjonellmat… 😀 Nam Var det dem du brukte foresten?

 2. Kristine

  @Lovelyliller.com: Skulle den ikke det? 😀 Om du tenker på magevondt så ville jeg ikke ha laget hele pakka, men en scoop (25) går fint.

  @Marie: Ja! Nei, jeg brukte den lyse – så jeg fraskriver meg ansvaret for hvordan den mørke smaker 🙄 Men tipper den er like god da.

 3. Helga

  Hei må bare si at jeg prøvdte først karamellkaken i oppskriftboken din, og den falt i smak 😉 så laget den like så jerne flere ganger, i og med at den var så god så ville jeg prøve meg på sjokoladekake sufflen – var litt skeptisk da jeg er veldig glad i sjokoladekake og av erfaring så er det ofte at «sunn» bakst ikke kan måle seg med ekte varer, men nå ble jeg skikkelig overrasket : for denne kunne virkelig måle seg , med mye glaus var den like god som ekte sjokoladekake 🙂 , den er så god at jeg ikke klarer å forsyne meg med 1 stykke, spiser du hele kaken de gangene du lager for deg selv ? eller klare du å begrense deg selv om det er sunn kake det er snakk om.

 4. Maire

  Jeg ble helt heta på rå kakemix etter du skrev om det en gang:)
  Har kjøpt pakken mixen 2 ganger, og aldri laget en kake..hihi:)
  Takk for tipset om nibsa, skal testes ut:)

 5. Elisabeth Vega

  ÅÅH herrefred! Nam!!!! Send i posten til meg! 😀 fyttiiii sikler jeg nå! Håper du har hatt en fin helg!!

 6. Kristine

  @Helga: Så hyggelig at det faller i smak! Smaksløkene endrer seg jo mer man venner seg til sunt søtt, og det er jo en bra ting (selv om jeg fortsatt elsker ekte vare) 😀
  Jeg spiser som regel alt opp, det blir stort sett som et sunt mellommåltid kalorimessig sett uansett så ingen fare.

  @Maire: Hihi, jeg lager nesten aldri kake av den mixen selv – får jo laget 3-4 forskjellige desserter ut av én pakke!

  @Elisabeth Vega: 😆 Jeg har hatt en veldig bra helg, håper du har det og!

  @Nina Bakke: De går fint over noe annet søtt ja, for litt ekstra crunch – men ikke alene 😀

 7. monica

  ♥ oppskriftene du legger ut. Du er så inspirerende!! Prøvde å sjekke om det sto innhold på siden deres..men fant ikke. Vet du om de nibsene inneholder melkeprotein?

 8. Michelle

  Nam, nam! Raw sjokolade nibs er fantastisk! Her er en super god sjokoladesaus til å ha over is, frukt eller rett og slett bare spise som det er: smelte litt kokosolje (ikke så nøye hvor mye, 1 – 2 ts), raw cacao pulver (1 – 2 ts kanskje) og litt honning, agave eller lignende søtning. Bland godt rundt og ha oppi cacao nibs for ekstra crunch! Utrolig enkelt, men overraskende godt faktisk! For litt snickers følelse kan du også røre inn litt peanøttsmør 😎 :mrgreen:

 9. Kristine

  @ANNELI: Takk i like måte! 😀

  @monica: Takk ♥ De med sjokoladetrekk vil jeg tro har det ja (det er vel melk i de fleste sjokolader?), men selve nibsene er kun kakao 🙂

  @Michelle: Takker for tips! Jeg er så bortskjemt med alle disse sukkerfrie sjokoladene jeg har liggende, men det er absolutt ikke noe hokus pokus å lage sin egen sjokoladesaus. Hørtes enda bedre ut med litt peanøttsmør 😉

 10. Tilbaketråkk: VitaminbomberMat til muskler | Mat til muskler

 11. Cesilie

  Til Monica: Kakao nibs med sjokolade inneholder ikke melk eller melkeprotein, alle SoAlive produktene er melke og glutenfrie. Ingrediensliste på produktene blir kommer innen kort tid.
  Til Kristine: Takk for inspirerende forslag til sunne matretter og desserter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *