Baked cinnamon donuts

Skrives det ikke egentlig doughnuts? Men så heter det jo dunkin donuts, så jeg får bruke den enkle versjonen.

Jeg har en mini-donut form som jeg kjøpte på E-bay for en stund siden, men jeg overfylte de slik at de ble mer som skåler – egentlig veldig greit, da får man plass til deilig fyll i midten.


Oppskrift:
2 egg
2 eggehvitter
30g kokosmel (eller mandelmel)
30g vaniljeprotein
1 ts fiberhusk
3 ss melk
20g sukrinmelis
3-4 dråper stevia vanilje
1 ts kanel
1 ts kardemomme

Visp sammen alle ingrediensene utenom 2 eggehvitter – de skal stivpiskes og vendes inn i røra til slutt. Inn i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min.


Jeg hadde nok deig til 10 stk, så de kom på ca 35 kcal per stk. Du kan for øvrig bruke muffinsformer.

De var gode både alene, med en deilig kanelsmak, eller med litt fyll i midten.
Under ser du med sukkerfritt sjokoladepålegg.

Påskegget mitt er spist opp (og fylt opp og spist opp), så nå skal det bli godt med litt mer næringsrik mat og søtt igjen!

Oppskriften finner du for øvrig også på side 43 i boka mi.

Og vet dere hva?
5.opplaget er bestilt, så flere bøker kommer 8.april – og det er ingen aprilsnarr!

14 tanker om “Baked cinnamon donuts

  1. avatarJulie

    De så enkel og fantastisk gode ut! Og når en kan fylle de med hva en vil blir man jo ikke lei helle 😀 Lurte på om du vet hva fiberhusk er på engelsk?

    Håper du hadde en fiiiiin påske! Etter blogg inleggene og dømme, så har den ikke vært altfor gale for og si det mildt 😉

    xox J

  2. avatarRagnhild

    Hei!

    Ser at du bruker veldig mye eggehviter i matlagingen. Hva bruker du alle eggeplommene til? Det begynner å hope seg opp her nå 😯

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie: Nettopp, små kanelskåler som man kan fylle med litt av hvert godt 😀
    Det heter psyllium husk fiber – ellers kan du også bruke xanthan gum.
    Påsken har vært helt strålende! Håper din har det og 😀

    @Ragnhild: Massevis! 😀 Du kan ha de i omeletter, eller bruke de til å tykne sauser (f.eks i fiskegratengen min). Du kan lage majones eller aioli – anbefales!
    Om du liker det søte bedre kan du lage deg vaniljekrem eller vaniljesaus.

  4. avatarMette

    De så kjempe gode ut!

    Når det gjelder skrivemåte så er det en britisk og en amerikansk måte å skrive donuts på 😉 Donuts er den amerikanske

  5. avatarCatrine_C

    Nam nam nam! Denne har jeg siklet på i boken din lenge, må bare få laget den nå! Ser kjempegod ut! Kan være god med litt sukrinmelis på også? 😉 Takk for at du gjør min sunne livsstil så mye bedre ved å være en så stor inspirasjon som du er!!!! Elsker å bake plutselig! Hihi 🙂 Ha en super dag fineste du 😀

  6. avatarKristine

    @Catrine_C: Ja! Powdered donuts – I like the way you think 😉
    Takk til deg som skriver så mye hyggelig, og ikke minst «tagger meg» og lar meg få en titt på alt det gode du lager 😀 Ha en strålende dag!

  7. avatarSilje

    Lagde denne i muffinsformer i dag. Kjempegode!!!

    Kuttet opp banan i store biter og puttet én bit i hver muffins som «fyll» før steking. Bananbiten ble fløyelsmyk og god 🙂
    Toppet med glasur av mager vaniljekesam blandet med peanutsmør og sukrinmelis, til husets stooore begeistring :):)

    I år fikk jeg den beste bursdagsgaven jeg har fått på lenge.
    BOKA DI!! 🙂 Som jeg forøvrig har ønsket meg siden du utlyste forhåndsbestillingen på førsteopplaget i desember. Klarer nesten ikke vente!
    Takk for deilige, litt sunnere oppskrifter og send en kos til Todd<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *