Søndagslaks og sjokolademousse

Dagens søndagsmiddag;

Laks med eple- og mangosalsa og blomkålpuré
IMG_9037

1. Ovnsbakt laks med pesto, salt og pepper
IMG_9043

2. Eple og mango skjært i biter med litt sitronsaft

IMG_9038

3. Blomkål kokt i 5 minutter og most i blender med litt melk, salt pepper og muskat –  derav den gråbrune fargen

IMG_9041

Og til dessert;

Sjokolademousse
IMG_8992

Proteinrik og smakfull – og veldig enkel å lage!
IMG_8993
Oppskrift (til 1 person):
2 eggehvitter
1 ts kakao
2 ts sjokoladeprotein
2 ts sukrinmelis
3-4 dråper stevia sjokolade
4 gelatinplater (smeltet i 4 ss vann)

Legg gelatinplater i bløt. Stivpisk eggehvitter til du kan snu bollen på hodet, pisk forsiktig inn tørrvarene – litt av gangen.
Smelt gelatinplatene i kokende vann, hell i en tynn stråle oppi moussen mens vispen går. Sett kaldt i kjøleskapet en times tid.
IMG_8994
IMG_8997
IMG_9003

Ha en strålende palmesøndag videre!

IMG_9102
Genser og bukse

Og hurra for min fine søster Oda som har bursdag i dag ♥

17 tanker om “Søndagslaks og sjokolademousse

  1. avatarLovelyliller.com

    Laks og mango er så godt sammen! 😀 Må si Moussen så nydelig ut. Selv har jeg og kjæresten kost oss med gelè ;D Grattis til søstra di :)) Ha en fin kveld!

  2. avatarVibeke

    Hei Kristine
    Du har en kjempefin blogg, takk for det. Jg tenkte jg skulle prøve noen oppskrifter m sjokoladeproteiner, men du bruker jo så mange forskjellige typer. Hvem av de er best? Tenkte jg skulle prøve noen muffins og sjokolademousse. Men hadde ikke tenkt at jg måtte ha mange forskjellige. Tenkte egenlig at den Fast 1 Pure Whey protein kunne gå til alt, men kanskje jg tar feil. Tenkte å gå inn på nettet å bestille nå. Takk for hjelpa. Håper på tilbakemelding på dette. Mvh Vibeke 😉

  3. avatarLene

    Min søndagsmiddag besto av limemarinert salma og nachos 🙂 Kan ikke få for mye fisk!
    Og ser man det, jaggu hadde jeg det som skulle til for å lage sjokolademousse også (bortsett fra sjokostevia, men regner med at det går med vanilje 😉 ).

  4. avatarCamilla

    Sjokolademoussen ser super god ut, må prøves 🙂 lurte på om du tar Frenzy fat Loss, T-rex eller noe annet får å få opp energien en gang i blandt? Liker bloggen din velig godt, gir masse inspirasjon 🙂

  5. avatarMaire

    Laks med pesto er en gjenganger hos meg, kjempe godt!
    Og den sjokolade mousen må jeg få prøvd snart.. Ser jo så god ut:)
    Håper du får en flott mandag:)

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lovelyliller.com: Mango er en stor favoritt her!
    Gélé har jeg også, har bare ikke rukket å vise frem – jeg lager for mye noen ganger :mrgreen:

    @Vibeke: Hei, og takk!
    Jeg bruker proteinpulver kun fra x-life – naturlig nok.
    Som oftest liker jeg Troponin der jeg ikke er avhengig av søt nok vanilje- eller sjokoladesmak (i bakst). Om jeg lager noe kaldt og vil ha sødme fra proteinpulveret, så blir det ofte Fast Whey – den funker til alt ja 😀

    @Elise: Takk for det! 😀

    @Lene: Oh, limemarinert! Jeg har ofte ikke tålmodighet til marinering – dessverre egentlig 😀
    Stevia vanilje funker helt fint!

    @Susanna i Oslo – nygift & gravid: Jeg synes det er så godt med noe søtt og friskt til laks som er ganske «tung» og fettrik – prøv det neste gang 😀

    @Camilla: Det må du gjøre, enkelt og godt!
    Nei, bruker ingenting 😀

    @MrsCzi: Takk 😳

    @Maire: Den vil du like, det er jeg sikker på 😀
    Ha en fortsatt fin påske!

  7. avatarAnniken

    Hei! Utrolig inspirerende blogg:)

    Lurer på dette med gelatinplater (har veldig liten erfaring): når du sier «smelte de i kokende vann»: hvor mye vann bruker du? For det er vel sånn at vann og plater vil bli til en felles væske? Beklager hvis jeg spørr dumt:P

    Du får ha ei flott helg!

  8. avatarIda

    Laget akkurat sjokolademoussen og det ble noe av den beste sunnifiserte desserten jeg har smakt! Vet du hva næringsinnholdet er?

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anniken: Hei, tusen takk!
    Jeg pleier å bruke 1-2 ss vann til hver gelatinplate 😀 Ingen spørsmål er dumme!

    @Ida: Så hyggelig! Det vet jeg ikke, 60-70 kcal kanskje?

  10. avatarJessica

    Hei hei 🙂
    Jeg ser du bruker stevia i veldig mye. Er dette noe som må brukes eller kan man utelate det? Har det nemlig ikke liggende tilgjengelig.
    Er det bare for smak, eller gjør den noe med konsistensen/tykkelsen også? 🙂

  11. Tilbaketråkk: Søt sjokolade og salt karamell | Mat til muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *