Få den kroppen du alltid har ønsket deg

Nå er det bare et par måneder til sommeren er her, og da er det viktig at du gjør alt i din makt for å

trene til blod og svette spruter, spise et minimum og holde deg unna alt av fy-, huff-, og nei-mat!
Gå altfor hardt ut, kjenne at huden blir tørrere, håret blir tynnere, energinivået blir lavere og humøret blir dårligere.

Dette skal du gjøre fordi du tror skjønnhetsidealet tilsier at fettprosenten skal være svært lav, gjerne slik fitnessutøvere ser ut et par uker før konkurranse.
Hvem du gjør det for? Det er selvfølgelig for alle andre enn deg selv. Familie, venner, og alle de ukjente menneskene som skal se deg på vei til en park eller strand – som du mest antagelig aldri ser igjen.

Finnes det noe viktigere å bry seg om når det er sommer liksom?

weheartit5

En kropp for hver årstid
Om du klikket deg inn hit fordi du trodde at jeg skulle gi deg oppskriften på hvordan du skal få den berømmelige sommerkroppen, så må jeg skuffe deg.
Jeg vil heller skrive om hvordan du kan få, og ikke minst elske hver minste lille del av den kroppen du skal leve i nå, til sommeren, og resten av livet.
Klisjé og unødvendig tenker du kanskje, men;

Når var sist du takket kroppen din for at den tåler det du gir den av utfordringer?

Når var sist du så deg i speilet og smilte fordi du er glad i deg selv?

Jeg juger om jeg sier at jeg ikke har vært altfor opptatt av å se ut på en bestemt måte, at jeg har målt hva jeg er verdt i forhold til utseendet, og at jeg har hatt noen skikkelige selvhat-dager.
Jeg vet ikke om dere vet det, men de aller fleste gangene jeg skriver en artikkel så er det fordi jeg føler at noen jeg er glad i trenger det. Denne gangen skriver jeg for alle som setter umenneskelig høye krav til kroppen, inkludert meg selv.

Hvordan skal du gå frem?

♥ Det starter med det du forteller deg selv daglig. Bli snillere mot deg selv! Har du ikke noe fint å si, så la være.

♥ Om du ikke klarer å gi deg selv et kompliment så gi et til noen andre, det vil få deg til å føle deg bra med deg selv.

♥ Aldri glem at ingen er som deg – tenker du noen gang på det? Sett pris på det du har, som ingen andre noen gang vil kunne få.

♥ Trening er et steg mot et sunnere sinn – hold deg aktiv med det som gir deg lyst og motivasjon til å fortsette.

♥ Kast vekten. Ingen tall i hele verden vil si noe om hvem du er, hva du er verdt eller hvordan du ser ut.

♥ Lag maten din fra bunnen av, og lag akkurat det du har lyst på. Velg sunnere matvarer og kroppen vil takke deg på flere måter.

♥ Aksepter virkeligheten her og nå. Ikke vent på at livet skal starte ved en bestemt måloppnåelse eller hendelse, for mens du venter går livet videre.

Hvorfor endre perspektiv?
weheartitVåre kropper er både komplekse maskiner og enestående kunstverk.
De jobber bak kulissene med det aller mest nødvendige – som å puste, se, høre, berøre og bevege seg slik at vi kan gå etter våre drømmer.
Slik at vi kan gi klemmer og kjærlighet. Lære noe nytt.
Lage barn og få en familie. Lage et deilig måltid og nyte hver velsmakende matbit. Danse. Le.

Har du tenkt på hvordan det ville føles om du ikke kunne gjøre alt dette?

Vi går igjennom livet ved å ta valg, og vi modnes. De tankene man hadde for noen år siden er ikke nødvendigvis de samme man har senere.
Noe skjedde hos meg da interesser og preferanser endret seg, da jeg oppdaget at ting jeg trodde var naturlig og opplagt ikke var det for alle. Plutselig skulle jeg få andre problemer med kroppen enn dens utseende. Sånt endrer perspektiv, det endrer den man er.

Kroppene våre tar oss til fantastiske steder – enten vi ankommer fysisk til en destinasjon, eller kan lese, skrive og drømme om det. Vi trenger ikke å vente til vi har rynkefri hud, smal midje eller muskuløse lår for å ta disse reisene.
Vi trenger ikke å vente til vi har sprettrumpe, perfekt brunfarge, eller veier x antall kilo for å respektere, verdsette og være glad i oss selv.

Det vi trenger er en velfungerende og frisk kropp, til alle årstider og øyeblikk man skal oppleve her i livet.

weheartit3

/foto fra weheartit

83 kommentarer til “Få den kroppen du alltid har ønsket deg

 1. Tamara Naomi Marin

  For en flott blogg! Det du gjør er fantastisk 🙂 Kjøpte nettopp boka di, og jeg Elsker den (med stor E)!! Fantastisk mye motivasjon å hente fra deg, og ikke minst fra alle de gode oppskriftene du har. Tenker proteiner i lange baner og trening blir bare gøyere og gøyere. Stå på! Beundrer deg 🙂 og må si du har en supersøt katt! Hihi

 2. Julie

  Nydelig skrevet Kristine, er lett og glemme hvor fantastisk det og kunne leve livet faktisk er, og og sette pris på at vi har fått muligheten til det!
  DU er en fantastisk jente 😀 x

 3. Anne Marie

  Fantastisk skrevet! Trodde ikke jeg kom til å si at en blogg en var så stor inspirasjon, men du er virkelig en inspirasjon og motivator! 🙂 tusen takk, og dette skal jeg tenke på, alltid.

  Kjempefin blogg forresten! Stå på videre og vi som leser bloggen setter stor pris på ordene og bildene 🙂

  – Anne Marie <3

 4. Lisbet

  Fikk virkelig ønske du var min nabo og min venn,ikke fordi du er så flink til å bake, erfaren trener, ser vakker ut, blogger, «kjendis»! Men rett å slett f 😀 ordi hele deg er magisk, god, omsorgsfull, sprudlende , motivator , du er ett sant å helt fantastisk forbilde for alle her ute…

 5. Sara

  Så fint innlegg! Åh, det er SÅ viktig at du fremmer dette med trening på en måte som ikke lager et kroppsmessig ideal. Det går nesten ikke an å presisere hvor mye trenings/kostholdsnorge trenger sånne som deg til å være representanter. I motsetning til alle som faktisk ville fulgt opp overskriften med en haug med dårlige tips som bekrefter hvor greit det er å misslike seg selv helt til man ser ut på en bestemt måte. Jeg heier masse på deg Kristine! 😎

 6. O

  Kjære Kristine!

  Takk… takk for at du skriver som du gjør! Dette er ting som jeg tror de aller fleste er klare over, inkludert meg selv, men som så altfor lett går i glemmeboka. Man blir opphengt i rutiner, tankesett og måter å forholde seg på, man gjør ikke bevisste valg men går heller på autopilot. Stopper ikke opp i livet for å se, få et overblikk, tenke seg to ganger om før man gjør noe.

  Jeg har selv vært plaget med anoreksi, men er nå «så frisk som jeg kan bli». Jeg trenger sånne påminnelser. Jeg har hatt det tungt i det siste, bekymret meg for hvordan påsken kom til å bli med lite trening og mye mat, men i dette innlegget finner jeg så umåtelig mye støtte, at jeg vet ikke om du skjønner det selv! Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor jeg skulle blitt så mye lykkerligere av å ha litt mer definerte lår, være litt tynnere, litt brunere, litt smalere i ansiktet. Jeg har jo vært der! Var nede i 37 kg på mitt laveste, og om det er én ting jeg vet, så er det at for hvert kilo jeg gikk ned, så ble jeg 10 x mer ulykkelig. Så derfor er det ekstra uforståelig for meg at jeg fremdeles jakter på den tynnere utgaven av meg selv… Det er så vanskelig at man skal måle lykken utfra speilbilde og vekt.. men så er det engang slik akkurat nå.
  Det er så flott at du skriver som du gjør. Det hjelper med å bryte ut av autopiloten, det gjør at man føler seg mer normal, at jeg tenker meg to ganger om før jeg lar mitt eget selvbilde ødelegge dagen igjen…takk!

  Håper du får en super påske, det fortjener du! Klem

 7. Rikke H

  Vakkert innlegg! Takk for en fin start på påskeferien, og ha en god påske! Setter stor pris på bloggen din, gir meg motivasjon i hverdagen!

 8. Marianne

  God helse og skjønnhet speiles fra innsiden og ut!
  Kjempeflott innlegg Kristine. Har selv tatt flere runder med meg selv og disse temaene, og når jeg først klarer å slappe av og akseptere – det er da jeg trives og har det aller best 😳 🙂

 9. Lisa

  Synes du skriver så utrolig fint kristine, blir helt rørt. Du har en utrolig formidlingsevne og jeg synes du er et sunt forbilde for mange unge. Synes det er flott at du forklarer at du ser annerledes ut når du er i sesong enn til vanlig. Slik at andre ikke får et urealistisk bilde over hvordan en kan se ut til en hver tid. Har kjøpt boka di og synes den er veldig inspirerende, mye sunt og godt!

 10. Caroline Lervik

  så fantastisk fint, Kristine! Kunne ikke sagt det bedre selv. Å lese silke innlegg, av slike mennesker som deg er gull verdt! Når selv forbildene dine forteller deg at det er ok å være menneske og å kunne stoppe opp, puste og å bare kjenne at du lever, og ikke minst stoppe og og bare være glad i deg selv, ja, da! fine ord fra et fint menneske<3

 11. Silje

  Dette var som å lese det jeg av og til må si til venninner som er aå altfor opphengt i at hvis de bare hadde vært 3 kilo lettere så hadde alt vært så lett og hvis de hadde sett sånn ut hadde de blitt med på stranden eller at de må trene seg opp for å gå fjellturer med resten av gjengen – for noe tull! Hvis man ikke er fornøyd med seg selv må man selvfølgelig endre på det, men det er veldig viktig å finne den veien som man kan trives med å gå på. Målet er ikke verdt det hvis man har pauset livet i to år for det. Bla bla, men tuusen takk for at du har et så sunt forhold till kropp, mat og trening.

 12. Kristine

  Din blogg er en av få jeg prioriterer å lese – stå på videre<3 God påske!
  Skal kose meg med både trening og godis;-)

 13. Marte

  Tusen takk.

  Eg satt for ein halvtime siden og såg meg sjøl i vindauget og tenkte ‘uff, see eg sånn ut?’, og blei skikkelig lei meg. Dettr innlegget er det eg trengte mest akkurat no – tusen takk. Du er eit fantastisk menneske, og det håper eg at du veit. Og takka vere deg har eg tenkt det om meg sjølv i dag og.

 14. Jules

  Du er så utrolig flott både på innsiden og utsiden! Er så utrolig takknemlig for alt arbeidet du legger ned i bloggen, alt du skriver er en fryd å lese. Kjempeglad på dine vegne over suksessen som forfatter, heier på deg! :mrgreen:

 15. Ninasvideverden

  – Takk!

  Dette innlegget trengte jeg lese, akkurat i dag!
  Jeg kom meg inn hit ved å lese oppskriften din på kokobollekake på Facebook, hvor du ble kreditert med masse skryt for sunne alternativ til kosemat.

  Dette innlegget rørte meg regelrett til tårer… og det er ikke så alt for ofte innlegg om kropp og helse får til det.

  Jeg skal lese mer her inne – uten tvil, og håpe du motiverer meg like mye som du tydeligvis motiverer alle andre.

 16. Tilbaketråkk: Til kroppen min | Mat for muskler

 17. Tilbaketråkk: “…men jeg burde ha trent” | Helene Drage!

Det er stengt for kommentarer.