Bittesmå banansjokolademuffins

Jeg kjøpte meg et bokstativ her om dagen, fra Europris av alle steder.
Jeg synes boka fortjener det, dessuten er det ganske praktisk de gangene jeg lager noe fra den.
IMG_8878
Jeg skulle finne et passende, vårlig bilde som skulle stå fremme, og ble inspirert av min egen oppskrift til å lage følgende;

Banansjokolademuffins
IMG_8911
Jeg fulgte oppskriften i boka, men byttet ut vanilje med sjokolade, og sukrin med sukrin gold.
1 egg
2 eggehvitter
1 ss mager kesam
1 moden banan
20g sjokoladeprotein
20g kokosmel
1 ss sukrin gold
2-3 dråper stevia sjokolade

I stedet for å ha de i vanlige muffinsformer, valgte jeg mini-muffinsformer. Da blir de ikke bare veldig søte, men du får også forsynt deg flere ganger. Hele 10 ganger faktisk.
IMG_8900
Det er fordelen med å ha en overmoden banan liggende – den blir helt perfekt i bakst (eventuelt wok).
Naturlig søte, så du trenger strengt tatt ikke så mye søtning.
IMG_8904

Det er også perfekt å bruke en syrlig ostekrem med vaniljesmak som topping – og revet kokos!
IMG_8907
IMG_8912

Og så tok jeg et søk på #kriweb, jeg må det innimellom fordi jeg ofte går glipp av tags’a.

Det varmer mitt hjerte at dere liker boka, virkelig. Ikke bare oppskriftene, men også artiklene om trening og kosthold. Og ikke minst bildene, layout – og diktet jeg har skrevet.
Dere er så utrolig flinke til å komme med tilbakemeldinger, og dere er så gode som poster bilder av det dere lager. Jeg synes det er ekstra søtt å se de som virkelig går inn for at retten skal ligne på bildet i boka ♥

Kanskje det er noen som kjenner seg igjen?

sunnogsterkinstagram

En liten hyllest til dere, skulle så gjerne ha postet alle de hundrevis av bildene jeg fant!

Sunn og sterk med protein – mat for muskler

27 kommentarer til “Bittesmå banansjokolademuffins

 1. Elisabeth Vega

  Guuuri de fristet meg! Så mange hyggelige bilder!! Du er en stor inspirasjon, Kristine! Forbilde nr. 1 <3 håper du har hatt en fin onsdag så langt, din vakring!

 2. Mona

  Muffinsene hørtes kjempe gode ut, men er det mulig å bytte ut kokosmel med noe annet? 🙂
  Super inspirerende blogg!!! Stå på videre, vakre deg 🙂

 3. Ai.

  For de som bor i nærheten av Storo og er ikke klarer å vente på ting i posten…: TANUM STORO HAR BOKA ❗

 4. Hege

  Hehe, jeg bakte disse banansplittmuffinsene her om dagen, uten vekt! Såååå deigen ble «noe» tykk da jeg feilberegnet noe kollosalt med mandelmelet 😛 Dessuten endte de opp brune! 😳 (Skal det virkelig være en spiseskje kakao i? Jaja, de ble nå grei på smak, selv om det ble mye kakaosmak + jeg hadde ikke stevia vanilje, så jeg brukte vaniljeessens istedenfor. Derfor ble de ikke så søte? 🙄 (Jeg er en elendig kokk som ikke har bakt noe siden ungdomsskola ca 😆 )
  Tagget ikke instagrambildet mitt fordi min muffins ikke så noe bra ut 😳
  Men bedre lykke neste gang tipper jeg!
  Skulle derimot ønsket jeg likte sukrin… Har problemer med følelsen den gir i halsen… Så kremen var ikke helt suksess her i gården.
  Hva tror du om å bruke Splenda? Riktignok ikke like sunt, men jeg liker den bedre enn sukrin/sukrinmelis.

 5. line

  Åhh, kjenner igjen karamellkaken som meg og Lina laget! Å vips så hadde jeg betraklig mange flere følgere på instagram! 😀 Takker! 😉

 6. Elisabeth

  Heisann Kristine. Eg berre lurer på noke. Sliter du/ har du slete med cellulitter på låra? Vart dette bedre evt då du begynte å trene styrke? Når merka du framgang? Eg er i midten av 20 åra, og ser ut som ei sviske på låra. Skjønner ikkje at det er muleg. Kor mykje styrketrening må til for å ikkje vere like fæl/sviskete? (hoff, nei no begynte eg å le) Det er berre sjuuuuukt frustrerande.

 7. Kristine

  nomnomnom!
  så morsomt at du la ut bilde av meg! hihi #stas
  bananmuffinsene dine med ostekrem er helt himmelske! nærmest umulig å forstå at de er sunne… skal lages igjen uten tvil :mrgreen:
  og boka di er SÅ flott! all grunn til å være superstolt av den, og deg selv! lagde «grske kjøttboller med tzatziki» her om dagen med min søster og hennes mann, og alle «mmmmm»-et vi gjennom hele måltidet, og lå horisontalt ut på sofaen etterpå, hihi!

 8. Camilla

  Hei. Tenkte å sette opp to styrkeprogram i løpet av uka med ulike muskelgrupper. Så jeg har mulighet til å kunne gjennomføre dem to ganger i uka. Hvilke muskelgrupper vil du anbefale å ha sammen? 🙂

 9. Kristine

  @Elisabeth Vega: Ja, ikke sant? Kjempekoselig!
  Takk ♥

  @Mona: Ja, tror det skal gå fint med mandelmel 😀
  Tusen takk ♥

  @Lovelyliller.com: Det synes jeg og 😀

  @Ai.: Woop woop! Takk!

  @Anne-Cathrine: Tusen takk! Dette er både konkurransemat og vanlig mat for min del 😆

  @Madde: Hurra! :mrgreen:

  @Torunn Tangen: Bare hyggelig! 😀

  @Hege: Ja mandelmelet tiltrekker seg veldig med væske, men du kan fint ha oppi en liten slump med melk om røren blir for tykk.
  Det er bananen og ostekremen som skal sette sødme til muffinsene, men du kan fint droppe/kutte ned kakaoen om det blir for bittert for deg 🙂
  Har du prøvd sukrin gold?

 10. Kristine

  @Maire: Så hyggelig! Her blir det ekte påskegodt og sunn bakst – begge deler som vanlig 🙂

  @Nina Bakke: Det synes jeg og! 😀
  Håper du finner det snart, hva er vanskelig å få tak i?

  @Maria: Fikk vite at vi får sofa i mai (!), så det kan ta litt tid – men det dukker sikkert opp litt bilder utover våren/sommeren 🙂

  @line: Yey! Litt usikker på om dere syntes det var ok, men regner med at jeg hadde fått en mail om dere ønsket bildet slettet 😀

  @Elisabeth: Ja, jeg har hatt cellulitter – men de ble (nesten) helt borte da jeg begynte med styrketrening. Cellulitter er jo fettansamlinger, så jo mer muskler du klarer å bygge på bein og rumpe i stedet for dess bedre 😉
  Kombinert med et sunt og variert kosthold så har du oppskriften på hvordan du blir kvitt dem.
  Jeg ville ha trent styrke minimum 2-3 ganger i uka, og ta i! 😎

  @Kristine: Er det deg ja! Så søt du er ♥
  Haha, så deilig – en vellykket middag med andre ord!

  @Kristine: Takk! Må få laget meg fisk snart jeg og 😀

  @Camilla: Hm, det kommer litt an på hva fokusområdene dine er. Jeg kjører selv skuldre og ben på en dag, og øvrig overkropp på en annen og trives godt med det.

  @Dalia: Sånn rundt 15-16 🙂

  @MrsCzi: Tuusen takk 😀

 11. Ragni

  Har du bestilt noe fra Iherb i det siste? Alltid vært så fornøyd med frakten på rundt 30 kr, men nå kan jeg kun velge mellom shippinger på rundt 25 dollar! Er det sånn hos deg og? KRISE! 🙁

 12. Kristine

  @Ragni: Da er det nok litt tunge ting du prøver å samle i en og samme pakke – frakten på $6 gjelder nemlig kun om den veier under 1,8 kg (sjekk i handlekurven din), så da må du i tilfelle dele det opp og fylle opp med lettere ting.

 13. Hege

  Takk for svaret, og jeg tror forresten at det sikkert var 60-80 gram mandelmel jeg tok! (Vekta vi har her er noe gammeldags og veier mest nøyaktig mellom hver 100 g!) Hadde ikke hatt sjangs til å få den flytende igjen hvis det ikke var for melka 😉

  Lagde proteinpannekaker i går, og da prøvde jeg ut sukrin gold. Den var litt mildere, men den har fortsatt litt sånn «isende/mentolaktig» konsistens når jeg får den på tunga og i halsen.
  Men jeg skal prøve den ut neste gang 😉
  Gir ikke helt opp! Så forhåpentligvis blir det et snasent Instagram-kakebilde herfra med tiden også 🙂

 14. Kristine

  @Hege:
  Jeg liker den litt isende smaken (har vennet meg til den etter maange år), eller det vil si at jeg ikke kjenner det så godt lenger. Kjenner bare at det er søtt og godt :mrgreen:
  Gleder meg til kakebilde!

 15. kristinostevik

  ..jeg gav faktisk bort bake-heftet til en venninne med glutenallergi! Fikk aldri kjøpt meg nytt.. Rett på nett og bestille boka di NÅ!

 16. kristinostevik

  Check. Boka bestilt! Gleder meg! (Bestilte faktisk to! Skal overraske en trenings-venninne på hennes bursta i mai, gleder meg til det også..!)

Det er stengt for kommentarer.