Kyllingwok med romanesco

IMG_8761

IMG_8754
Har dere smakt denne flotte grønnsaken?

Romanesco er en krysning mellom blomkål og brokkoli. Den har fått den grønne fargen fra brokkoli, men bevart den milde nøttesmaken fra blomkål. Jeg synes den smaker helt fantastisk!
Navnet kommer for øvrig fra Roma – der den opprinnelig er fra.

Dagens middagstips;
Kyllingwok med romanesco
IMG_8777
1.
Stek kylling sammen med hvitløk, thai-krydder, ingefær, gurkemeie, chili, salt og pepper.

IMG_8755
2. Tilsett grønnsaker;  brokkoli, romanesco, persillerot, pastinakk, asparges, purre og søtpaprika.

IMG_8759
3. Ha en stor håndfull cashewnøtter i, samt en skvett med kokosmelk.

IMG_8774

God middag!

Og til dessert;
Peanut butter cup cookies


Jeg får en del spørsmål om hva jeg synes om kritikken mot kosttilskudd, proteinpulver osv – og det samme svaret vil alltid være:
For å være helt ærlig så bryr jeg meg ikke, i det hele tatt faktisk. Jeg hverken drikker, fester eller røyker – og

om min synd her i livet skal være at jeg får i meg tørket melk og søtning et par ganger i uka så har jeg det ganske bra.

Jeg tror fortsatt på alt med måte her i livet, og hva det er kan bare du bestemme. Spis, elsk og lev på den måten som gjør deg lykkelig.

24 tanker om “Kyllingwok med romanesco

  1. avatarElisabeth Vega

    Bra sakt om kosttilskudd og proteinpulver! Kunne ikke vært mer enig 😀 Den grønnsaken så veldig god ut! Utrolig spesielt, men kult utseende 🙂
    Håper du har hatt en fin start på uka! God mandag videre 😀

  2. avatarMarianne

    Romanesco er en artig liten sak! Pleide å bruke det litt når jeg bodde i Canada. 🙂

    Utrolig bra sagt den siste biten der Kristine, er så utrolig enig med deg. Hear hear! 🙂

    Håper du har en fantastisk mandag sweetie!
    *klemmer til Todd og mamma*
    (Btw, utrooolig skjønne bilder av pusen foran peisen, tror noen koser seg!)

  3. avatarLill Adriana

    Du ba ikke om noen debatt om dette, men hørte senest i dag noen krittisere proteinpulveret generelt på trening.

    Ahh… Det er jo dumt at man skal mystifisere noe så lite skummelt som proteinpulver. Virker som at mange tror det er noen magiske, på grensen til ulovelige ingredienser i det. 😉

    Jeg har selv hatt venner som erstattet flere måltider daglig med proteinpulver, og det er jo ikke bra, men føler at mange straffer kosttilskuddet fordi noen «misbruker» det som følge av at de ikke setter seg inn i hva det er.

    Det er jo ikke noe magisk ved det, annet enn den gode smaken det gir kakene dine da 😛
    Men, der er jeg usikker på om det er du eller pulveret som gjør utslaget <3

  4. avatarJanne

    Hei Kristine!
    Jeg må spørre, hva er hovedforskjellene mellom sukrin, sukrin+ og sukrin gold? Sliter med å vite hva jeg skal velge!!

  5. avatarCatrine_C

    Gjør hva som gjør deg lykkelig og ikke bry deg om hva alle andre mener <3 HELT ENIG!!! :mrgreen: 😆 Der er du vanvittig flink Kristine, du er flink til å heve deg over andres meninger og heller fokusere på hva som er viktig for DEG. Det er utrolig inspirerende 😉
    Maten ser supergod ut og jeg elsker kjeksene! Nam nam nam 😯

  6. avatarMari

    Herlighet så deilige de kjeksene ser ut! 😀 kommer det noen oppskrift her på bloggen i nærmeste framtid? Lov å leve i håpet iallefall, hehe 🙄 ha en fin kveld, søte! <3

  7. avatarIngvill

    Gratulerer med en fantastisk bra bok! Jeg falt for den med det samme og har allerede laget flere av rettene. Jeg venter på noen av ingrediensene jeg har bestilt og har derfor ikke prøvd annet enn middagene enda. Jeg lurer på hvordan det er å gi barn mat med proteinpulver i? Dette er ukjent område for meg…

  8. avatarNina Bakke

    NAM 🙂

    Jeg prøvde kokosboller fra kokeboken din, smaken ble nydelig men litt lite forklart så de ble ikke så fine, men jeg skal prøve igjen 🙂

    Hvordan former du dem som kokkosboller, skal det være vann i gelatinplatene når de skal røres i varmt vann, hvor mye vann?

  9. avatarMargrete

    Så enig, så enig 😉 Men ja, angående proteinpulver i mat til (små) barn, så skal de jo ikke ha så mye pga belastning på nyrene og at systemnet ikke er ferdig utviklet enda…men her igjen så vil jeg jo si at alt er med måte her også. Og om et barn spiser noen kjeks med ekstra protein, så er jo ikke det noe verre enn å drikke et glass melk med tanke på proteininnholdet…

  10. avatarbakekona

    Nå har jeg akkurat kost meg med en sjokoladecookie inspirert fra din oppskrift! Mm.. Og de holder seg utrolig godt i en tett boks! Selv om det er vanskelig å ikke spise opp alle på en gang..!

    Jeg har et par spørsmål jeg lurte på om du kunne hjelpe meg med. Jeg kan endelig begynne å trene styrke nå, etter 6 ukers opphold. Jeg har aldri hatt stort fokus på styrketrening, så alt er veldig nytt.
    Derfor lurer jeg på et par ting:
    Hva burde jeg ha i skapet av proteinpulver? Det finnes jo et hav av typer! Jeg vil ha noe jeg kan bruke til vanlig shakes! Og noe jeg kan bruke til bakst og annen mat.
    Burde jeg ta noe ekstra kosttilskudd?

  11. avatarBastian

    Hei
    Veldig mange bra opskrifter i boka di.
    Lurer lit på ka du synes om kokkos sukker i stede for sukrin ?

  12. avatarKristine

    @Elisabeth Vega: Dritkul! Klarte ikke å gå forbi uten å kjøpe den med meg, og det er jeg glad for – utrolig god! 😀

    @Lovelyliller.com: En fryd for øyet, elsker å oppdage nye grønnsaker og frukter 😀

    @Vilvilla.blogg.no: Delt her:
    http://www.kriweb.no/2013/03/19/peanutt-butter-cup-cookies/
    😀

    @Marianne: Jeg oppdaget den først nå jeg, den var utrolig god (men mest av alt fin) 😀
    Todd storkoser seg i nytt hus, og peisen er helt klart en favoritt – nesten så jeg begynner å lure på om vi må fyre hele året.
    Håper alt er bra med deg og dine søte små! ♥

    @Lill Adriana: Det er som du sier fordi folk ikke kjenner til det, det har liksom alltid vært noe kroppsbyggere har brukt – og nå står plutselig en eller annen blondine og lurer det oppi kaker :mrgreen:
    Gleder meg til å se deg igjen – til helgen, om formen din er bedre ♥

    @Janne: Sukrin er helt vanlig, sukrin+ er ibandet stevia, og sukrin gold er som brunt sukker/karamell. Min favoritt blant disse er helt klart sistnevnte, kunne ønske den var på markedet da jeg skrev boka mi 🙂

    @Catrine_C: Det har vært en lang og kronglete vei, som det nok sikkert er for oss alle, og man faller litt av noen ganger – men til syvende og sist så er jeg altfor sta til å la meg dirigere av andre 😆
    Veldig nam ja!
    Håper du får en fin dag ♥

    @Solvor: Takker! 😀

    @Hanne: Hør hør(ra) :mrgreen:

    @Maire: De passer en onsdagskveld og 😉

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Mari: Som du sikkert fikk med deg så postet jeg de her 😀 :
    http://www.kriweb.no/2013/03/19/peanutt-butter-cup-cookies/

    @Ingvill: Tuusen takk ♥
    Proteinpulver er ikke noe annet enn tørket melk, så jeg ville ikke ha bekymret meg for om barn spiser bakst/vafler o.l med det. Når det er sagt så synes jeg det er greit å tenke alt med måte – som med alt annet. Bytt heller ut hvetemel med malte havregryn/havremel for eksempel.

    @Nina Bakke: Jeg klipper til en plastikkpose og bruker som sprøytepose 🙂
    For mye vann vil ødelegge luften i eggehvittene, men ca 1 ts per gelatinplate pleier jeg å bruke.

    @Margrete: Helt enig! 😀

    @bakekona: Så deilig, jeg spiser alltid opp det jeg lager samme kvelden 😆
    Jeg bruker ikke kosttilskudd daglig, og jeg drikker ikke proteinshakes – så jeg er kanskje ikke rette person å spørre.
    Men, jeg har skrevet litt om kosttilskudd her:
    http://www.kriweb.no/2012/12/11/kosttilskudd-mine-favoritter/

    @Iselin: http://www.kriweb.no/2012/12/11/kosttilskudd-mine-favoritter/
    😀

    @ProjectHealthy: ♥ 😀

    @Ane: 😆 Tusen takk – med tanke på det jeg spiser er jeg sikkert søt!

    @Bastian: Hei, og tusen takk!
    Det har jeg aldri prøvd, men det både ser og høres godt/bra ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *