Enchiladas

Hei!

Status flytting: Kaos!
..så her er det bare å sende sjefen sjøl (Todd) til bestemoren sin så han slipper å forholde seg til alt rot og mas, brette opp armene og fortsette å pakke sammen klær, sko, sminke og kjøkkenutstyr – det er stort sett det jeg eier og trenger.
Tror det blir mange glade folk på Uff og Fretex, hadde jeg hatt tid og kapasitet så skulle jeg ha dratt igang kriweb-loppis men.

Før jeg blir borte et par dager, så tenkte jeg å gi dere en deilig helgemiddag;

Enchiladas

IMG_8471
Det er som innbakte tacoruller egentlig, godt!

1. Finn frem tortillalefser, lomper eller det du måtte ønske. Her er det brukt førstnevnte, helt vanlige.
Smør på philadelphiaost, krydder, løk og spinat (og eventuelt andre grønnsaker, mitt kjøleskap er nesten tomt).
IMG_8467

2.  Stek karbonadedeig med tacokrydder (spisskummen, chili, hvitløk, koriander, salt, pepper, paprikapulver) og legg over sammen med litt salsa og noen osteskiver.
IMG_8469

3. Brett/rull sammen lefsene så godt det lar seg gjøre – jeg overfyller dem alltid. Legg i en ildfast form med ost på toppen og stek i 15 min på 200 grader.
IMG_8472
Lefsene får en sprø overflate, og inni gjemmer det seg mykt, deilig tacofyll;
IMG_8475

Håper dere får en god helg, nyt sola!

IMG_8484

 

25 kommentarer til “Enchiladas

 1. Marianne K Casais

  De så virkelig gode ut, skikkelig yummy 🙂
  Lykke til med flyttingen sweetie! Spennende!

  Aaw, fine Toddn koser seg i solen. *klemmepå*
  Håper du får nytt solen litt du også!

  *klem*

 2. Karna

  Men Kristine.. Du mener vel virkelig ikke at det ikke kommer flere eksemplarer av boken din? Jeg hadde tenkt til å kjøpe den til våren/sommeren og det er faktisk krise om jeg ikke får tak i den!

 3. Elisabeth Vega

  Takk for middagstips til i morgen!! 😀 JEG FIKK BOKA DI IDAG! Endelig! Fikk den som gave av kjæresten min, litt forsinka valentines gave! Har ønska meg den siden du skrev om den her på bloggen, og nå har jeg endelig fått den! Jeg leste hele boka med en gang. Den var fantastisk, og jeg ble rørt av mye som sto der. Den var og er helt fantastisk! Jeg har egentlig nesten ikke ord.. Du er så bra, Kristine! Har sakt det før, men du er virkelig mitt største forbillde!
  Masse lykke til med flyttinga, ha en fin dag og helg! 😀

 4. Irene

  Oooh, oppgradering av fredagstacoen, gleder meg til å prøve 🙂
  Lykke til med flyttingen , håper det går lett som en plett.
  God helg ❤

 5. Kristin

  Kjære nydelige Kristine!

  Etter flere ukers venting på nytt opplag lå endelig boken din i postkassa mi i dag!! 😀 Jeg ble så utrolig glad! Nå har jeg brukte de siste timene til å lese gjennom absolutt alt – og jeg er om mulig blitt enda mer glad i deg<3

  Tusen takk for at du deler så mye av deg selv og at du bidrar til å inspirere oss rundt deg. Det var så deilig å lese om meningene og holdningene dine til forskjellige ting i boka – for jeg kjenner meg så godt igjen. Nå er jeg mer motivert enn noensinne til å komme i mitt livs form og bli glad i å lage mat. Jeg er som deg veldig fan av konseptet "feminin og muskuløs", men dessverre er det få i min krets som synes at muskler er noe å strebe etter når man er jente – og det er virkelig synd.

  TAKK FOR AT DU ER DEG!<3

  Lykke til med flyttingen! Har selv nettopp kjøpt leilighet med min kjære – og endelig kommet i hus etter den kjedelige flyttingen:-)

  <3<3

 6. Kristin

  Alltid litt stressfullt og slitsomt å flytte, men dere får det sikkert så fint i det nye huset atte! 🙂

  Lykke til med flyttesjauen! 🙂 Kanskje du får inspirasjon til type fast-food/on-the-go food midt opp i det hele, hvem vet? 😆

 7. July

  Harru noe treningstøy til overs så tar jeg gledelig imot :):) hihi hvis du uansett skal kaste eller gi det bort mener jeg 😉
  Mvh en nyfrelst treningsnarkoman!

 8. Helene

  Nam, dette så godt ut! Skal testes i kveld:) Men, jeg finner ikke spisskummen noe sted. Hvor finner du det? 🙂

 9. celine

  Lykke til med flyttingen! 🙂

  Jeg har kjøpt boken din og har et lite spørsmål om de kanelkjeksene.. Jeg har laget dem men de smeltet ikke utover som de skal.. Jeg lurte på om eggehviten skal piskes stivt først kanskje? Hadde vært koselig med svar 🙂

 10. Ingunn

  Hei,

  Jeg ville bare si at jeg kjøpte boken din på lørdag:) er SÅ fornøyd. Skal lage min første rett i dag! og har satt opp plan for resten av uken. gleder meg! Takk for god inspirasjon. Ha en fin uke:)

 11. Anna

  Hei 🙂
  Jeg kjøpte boken din og er veldig fornøyd. nå holder jeg på å skal teste ut treningsprogrammet. jeg må bare spørre hvordan utfører man sidehev – over til fronthev? har prøvd å googlet litt men fikk ikke svar. Du er en stor inspirasjon og mitt forbilde<3 en daag 😛

 12. Sarah

  Hei, jeg spiser ikke smør til vanlig på skiver og sånt siden jeg ikke liker det. Burde jeg da steke noe av maten i smør i steden for olje, eller burde jeg unngå det helt?

 13. Lena

  hei!

  jeg lurte på om du hadde et alternativ for oss med cøliaki som ikke kan bruke tortillalefser, lomper etc til enchiladas? 🙂

 14. Kristine

  Tusen takk dere!
  Etter 4 dager er det fortsatt ganske kaos, men utflyttingen er ferdig – nå gjenstår «bare» innflyttingen i huset. Blir veldig bra 😀

  @Karna: Det kan godt være at den fortsatt er tilgjengelig da, ikke sikkert dette opplaget blir utsolgt med det første 🙂

  @Kristin: Tuusen takk ♥ ♥ ♥

  @Helene: Det finnes i alle matbutikker, men muligens under det engelske navnet cumin 🙂

  @celine: Nei, men de må nok klemmes litt flate før de går inn i ovnen. Om du ønsker at de skal smelte utover må det brukes mer smør 🙂

  @Anna: Fører hantlene ut til siden, deretter inn mot front, og så ned igjen 🙂

  @Sarah: Det velger du helt selv, jeg synes smør gir en god smak (og saftighet) på mye av det jeg lager 🙂

  @Lena: Det finnes kanskje glutenfrie varianter?
  Ellers kan du jo lage lefsa mi 😉
  http://www.kriweb.no/2011/08/06/en-oppskrift-flere-muligheter/

Det er stengt for kommentarer.