Kjøttkaker med avokado

Dagens gode retter – og de siste laget i kjøkken de kriweb på noen dager!

Jeg reiser som sagt til Bali i morgen, tar med meg mamma! Vi kommer hjem igjen 25.februar, men jeg holder dere oppdatert så godt det lar seg gjøre på turen.

Kjøttkaker med avokado
IMG_8238
Karbonadedeig formes som kjøttkaker og stekes i smør, krydre godt.
IMG_8242
Avokado deles i to og nytes med en klype havsalt over
IMG_8241
Lag gjerne en tzatziki til som dressing (se under) – enklere kan det vel knapt gjøres!

Tzatziki

– Mager kesam
– Hvitløk (presset)
– Krydder: salt, pepper og en klype sukrinmelis
– Sitronsaft
– Agurk (revet)

Bland kesam med hvitløk, krydder og et par dråper med sitron. Jeg valgte å ha i litt sukrinmelis i og med at originaloppskriften gjerne bruker yoghurt naturell, og kesam er en del syrligere enn denne. Riv en agurk, press ut mesteparten av vannet og rør i.

Fruktsalat med gull
IMG_8254
Pære og eple skåret i terninger med mager kesam iblandet noen dråper stevia vanilje. Et dryss gullsukrin og bringebær over.

..og sjokolade
IMG_8260
Mmm!

Helt til slutt:
1. det er flere som spør om boka er utsolgt for godt, men det er altså bestilt et nytt opplag som kommer i slutten av februar – hurra!

2. jeg får ikke svart på mail og kommentarer disse dagene, men jeg leser og setter pris på hver eneste en – som alltid!

IMG_8055

Vi blogges på Bali!

22 kommentarer til “Kjøttkaker med avokado

 1. Vilde Sofie

  God tur, søteste Kristine! Jeg håper dere får et flott opphold med mye sol og varme! (Det siste er dere nok i hvert fall sikret – og jeg er sikker på at dere lyser opp Bali enda mer 😉 ) Jeg gleder meg til du er tilbake igjen, jeg. (Og nå har jeg hatt seriøse cravings for avokado i flere dager. Hadde det ikke vært for at jeg ikke orker å gå ut, hadde jeg «løpt» de 200 meterne til butikken nå 😉 )

 2. Julie

  Nam! 😀
  Vettuhvaaa eller? Fikk boken i posten i dag! *hopper av glede* snart skal det lages mat! Men ikke akkurat nå, har nettopp vært på japansk restaurant 🙂

  Håper du hadde en vidunderlig valentines, også må du ha god reise 😀 xx

 3. Kristine

  @Maya: Takk! 😀

  @Silje: Takk for det 😳 😀

  @Lovelyliller.com: det må du gjøre noe med! 😆

  @Maire: Tusen takk 🙂

  @Irene: Tusen takk, will do ♥

  @Michelle: Og råsa topper er pakket med i kofferten :mrgreen: Takker!

  @Vilde Sofie: Vi er en gjeng med blonde hoder som drar så 😆
  Tusen takk – og du, du har så fin mage! ♥
  Kos deg med avokado i helgen!

  @Julie: Hihi, koselig – takk!

  @Hanne: Takk, gleder meg veldig og håper jeg får vist litt kultur, opplevelser, inntrykk og ikke minst MAT fra Bali 🙂

 4. Martis

  God tur til Bali! Har bodd der 7 mnd selv og gleder meg til jeg en gang skal tilbake. Du får nok litt kultursjokk først, men det er et fantastisk sted 😀 vil forresten anbefale å ta taxi til Sushi Tei og spise Golden Roll og/eller Dragon Roll. Beste sushien i verden faktisk 🙂

 5. Elisabeth Vega

  Du frister alltid like mye med matbildene! NAM! 😀 masse god tur til Bali!! 😀 kos deg MASSE! 😀 herlig bilde av deg og Todd, forresten! Ha en fiin dag, vakre deg 😀

 6. Silje M

  Heia!! 😀

  Æ har laget Marmorkaken i dag 2 ganger. Nr 2 skal bli spist til kvelds 🙂

  Takk for at du lager oppskrifter med banan. Lettere å utfordre bananfrykten!!

  Kaken var god!:)

  God Helg 😀

 7. Amalie

  Oooh! Godt med gresk!
  Jeg ble hoppende glad i dag, for jeg fikk den forhåndsbestilte boken din! Kommer vel til å legge om alle middagene mine, etter den, nå! Bortsett fra jenteturen til London neste uke <3
  God tur til Bali!
  BTW, så var det skikkelig stilig å endelig få se og høre deg, da på God morgen Norge! Du var kjempeflink! 😀

 8. Renate

  Hei Kristine.

  Jeg er en venninde av Hanne Skjemstad som har tipset meg om bloggen og boka di. Jeg ble SÅ inspirert da jeg så mattipsene dine på bloggen og i boka di- de ser kjempegode ut, er enkle og «normale». Altså vanlige retter som kjøttkaker bare i sunn form-superbra! Venter på nytt opplag av boka di slik at jeg kan bestille, men lurer på en ting. Jeg trener moderat,altså 2-3ganger i uka. Hvordan er det da å bruke proteinpulver i maten? Er pulveret best egnet for de som trener mye? Er for tiden gravid, så treningsmengden varier fra uke til uke i forhold til formen.

  Gleder meg til følge bloggen din og til å satse «for fullt» igjen etter fødselen!:)

 9. Kristine

  Tusen takk dere! ♥

  @Renate: Det var hyggelig, hils Hanne!
  Jeg trener styrke 3-4 ganger i uka selv og bruker proteinpulver i maten 1 gang i uka kanskje (når jeg vil bake) – jeg foretrekker vanlig mat når jeg er sulten. Proteinpulver er kun melk i pulverformat, så det er ikke farlig 🙂 Middagene er stort sett vanlige ingredienser for øvrig.

Det er stengt for kommentarer.