Rosa fastelavens(wannabe)boller

Puh! Overskriften hadde en skikkelig fjortisklang over seg, og de er ganske så søte også – i dobbelt forstand.

Jeg har blitt spurt om jeg har en sunn vri på boller. Dere finner en lignende oppskrift i boka (sjekk ut vaniljeboller), men her får dere en litt redigert oppskrift av de aller første bollene jeg lagde for 3 år siden.


Oppskrift (3 små boller):
1 helt egg
1 eggehvitte
50 g mandelmel
30 g fiberfin
1 dl mager kesam
1 ts xanthan gum (eller fiberhusk)
40 g sukrinmelis (eller annen søtning)
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme

Pisk et helt egg med kesam og søtning, bland deretter inn det tørre. La det gjerne stå og svelle i et par minutter.
Stivpisk eggehvitte og vend forsiktig inn til slutt, form boller (gjerne i muffinsformer hvis deigen er litt løs) på et bakepapir. Inn i ovnen på 200 grader i ca 15 min.

Fyllet er enkelt og greit kesam blandet med stevia vanilje og litt rød konditorfarge. Med et dryss sukrinmelis på toppen.

Du kan selvfølgelig ha de u-rosa om du vil.

Det er lov til å spise vanlige boller i helgen og altså  ;-) Disse vil aldri smake som ekte, men sunn baking er fortsatt moro!

boka
Hurra!

20 kommentarer til “Rosa fastelavens(wannabe)boller

 1. Christine

  Heisann Kristine!
  Hærlig blogg du har! Digger den!
  Men nå lurte jeg litt – xanthan gum.. Er det noe man kan bruke i steden for. Og evt. hvor får man tak i xanthan gum? 🙂

  Ha ei riktig flott fastelavens helg 🙂

 2. Kristin

  åå, så syykt gode ut! 🙂
  Bare lurer, hvor mange måltider spiser du iløpet av en dag? 🙂

 3. Marianne K Casais

  Ooooh, disse må prøves! Nom!
  Har du prøvd å lage kremen med jorbær protein pulver? Lurer på om jeg må teste det ut…

  Kan jeg spørre deg om fiberfin? Hvordan føler du den er å bake med i forhold til kokosmel?

  *stor klem til Todd og mor*

 4. Dorte

  Oh, disse skal definitivt prøves, for nå er ENDELIG boken din på vei til meg i posten! inkl litt av basis ingr dine 😉 Dette er jo perfekt «spisedag-kos» uten utpreget dårlig samvittighet når man er på diett 😉
  Ha en god helg Kristine! 😛

 5. Marte

  I dag har jeg endelig vært på postkontoret og henta boka di. Har bladd meg igjen og skumlest litt hist og her nå, og må bare gratulere med en utrolig flott bok! Den både ser lekker ut og har et veldig godt innhold. Mer og enda bedre enn forventa. Digger den! 🙂

  Ha ei fin helg. <3

 6. Elisabeth Vega

  JAAA har alle ingrediensene i hus!! Disse skal jeg prøve ut i morgen 😀 håper du har hatt en fin dag så langt! Og god helg! 😀

 7. Sigrun

  Må skryte litt av boken din Kristine! Fikk den av min snille mamma i går:) tekstene du skriver er utrolig interresante, fristende oppskrifter med utrolig fine bilder(noe jeg la spesielt godt merke til) you go girl! Tenker jeg skal prøve ut «bollene» i boken din på søndag:) det blir helt sikkert vellykket:)

 8. Kristine

  @Kristin: Det varierer veldig, alt ifra 2-6 måltider 🙂

  @Marianne K Casais: Nei, jeg har ikke jordbærpulver liggende – men det må du prøve ja! 😀
  Fiberfin er egentlig bare et kosttilskudd sånn sett, et litt knudrete mel som kun skal brukes i mindre mengder. Liker best en blanding, bare kokosmel blir litt grøtete for min del 🙂
  Håper du har en fin lørdag!
  Stor klem til mor og begge barna

  @Kristiane: :mrgreen:

  @Dorte: Så hyggelig, takk – håper du liker den! Perfekt hverdagsdessert i min verden 😀

  @Marte: Og jeg digger at du digger den, tusen takk ♥ 😀

  @Elisabeth Vega: God helg til deg og, og god fastelaven! 😆

  @Sigrun: Å, så snill mamma du har da! Tusen takk, jeg er veldig fornøyd med bildene – og glad for at jeg lagde all maten selv, til tross for at det var et skikkelig stress :mrgreen:

  @Kine: Håper du liker den!

 9. Anita

  Hei, min erfaring med Sukring sukker (og melis) er det gir en metallisk smak som ikke er helt god. Ser at du bruker dette produktet til søtning og spesielt i kakene dine. Blir det en metallisk smakt av kakene?
  Flott blogg du har 🙄

 10. Cecilie Lykke

  Jeg så akkuat intervjuet og må først si tommel opp for valg av oppskrift, den er en stor favoritt hos meg 😀 Du var kjempeflink og ikke minst supersøt på skjermen, en glede å se på!

 11. Kristine

  @Anita: Jeg kjenner ikke noe metallisk, men derimot litt isende smak av sukrin/sukrinmelis – men synes det fortsatt er godt. Jeg merker ikke noe til det i bakst, men vi har alle forskjellige smakskløker. Du kan jo kutte ut sukrinprodukter og prøve deg med bare stevia. Eventuelt teste ut Sukrin Gold!

  @Cecilie Lykke: Tusen takk! 😀 Og hyggelig at oppskriften falt i smak, jeg ville ha det lett og enkelt (både for seerne og meg selv, hehe).

 12. Madde

  Jeg skal prøve fastelavnsbolleoppskriften din for den har litt andre ingredienser enn den jeg prøvde i kveld (og de bollene sitter som bly i magen min nå) 😈 Var kokosmel i dem da, så det kan ha litt å si. En gang tidligere fant jeg oppskrift med halvparten mandelmel og halvparten kokosmel, de ble ikke så aller verst i grunnen… Gleder meg til vaniljebollene dine da, i boken 😉

 13. Kristine

  @Madde: Sier du det? Jeg synes nesten det er motsatt, at mandelmel sitter litt tyngre enn kokosmel 😀 Men enig, jeg fortrekker en kombinasjon av flere tørrvarer selv.
  Håper de smaker 😉

Det er stengt for kommentarer.