Kakekonfektkuler

Dette er på en måte cake pops – men uten pinner, så jeg kunne ikke kalle de det.
Jeg holdt på å gi dem navnet kakeballer (!), men noe sier meg at det ikke hadde fristet å sette tenna i.
Kakekuler kunne ha gått an, men det er litt kjedelig så jeg sneik inn ordet konfekt – og tada!

Kakekonfektkuler
IMG_7952
Jeg ble helt oppslukt av denne kaka (eller rettere sagt, den ble oppslukt), så jeg har laget den flere ganger denne uka.

Noe av det beste jeg vet er når den blir litt myk/bløt i midten, kakedeigkonsistens.. nam! Så jeg bestemte meg for å spise kantene og rulle resten av midten til kuler.

IMG_7957

I vanlige cake pops-oppskrifter, så bruker man tørr kake og tilsetter noe væske for å få riktig konsistens  – så det kan du selvfølgelig gjøre om du ønsker.

Oppskriften er altså denne:
2 egg
5 dråper stevia karamell
2 ss sukrin gold
2 scoops kakemix
1 scoop bakepro
3-4 ss gresskarpuré (eller annen puré, eventuelt kesam/skyr)

IMG_7953

Etter 20 min i ovnen er kaken fortsatt litt bløt i midten, avkjøl, rull, og legge kulene i fryseren mens du smelter sjokolade.

IMG_7958
Dypp dem i sjokoladen – og siden de har vært et par minutter i fryseren vil sjokoladen stivne ganske raskt, hvis ikke så sett dem i kjøleskapet noen utålmodige sekunder.

IMG_7959
Deretter er det bare å sette seg ned og ta et jafs av kakekonfektkula di!

Du kan selvfølgelig stikke en pinne i disse, det gjør det litt enklere å både dyppe i sjokolade og spise.
Du kan også strø kokos eller nøtter over, det kan jeg tenke meg er veldig godt!

IMG_7965
Men, disse ble veldig gode som de er altså! Perfekte, proteinrike godbiter etter trening.

Dagens trening;
Stående sidehev 10 kg
Militærpress 30 kg
«Faceplant row» (liggende omvendt flyes) 8 kg
Facepulls 50 kg
Sittende roing 45 kg

+ 1 mil trasking på mølla sammen med mamma.
Det var absolutt ikke planen, men noen er veldig interessert i skisport, så da var det bare å gå helt til stafetten omsider var ferdig.
«Jeg tror de er ferdige nå.. nei, det var visst en veksling til. Nå da, nå er de ferdige. Eller, det var visst en til».

Men det gjorde ikke meg noe, ryggen og bekkenet liker at jeg går – og dessuten verdsetter jeg treningsøktene med mamma.

bilde (44)
Genser fra MXDC.

Håper dere har en fin søndag!

34 tanker om “Kakekonfektkuler

  1. avatarMariann

    Hahaha, kakeballer! Takk for opskrift, skal få med gresskarpuré på neste bestilling, og så skal jeg teste ut både kake og baller 😀

  2. avatarNora

    Fnis, kakeballer 😆 Jeg har laget peanøttkuler med sjokoladetrekk i dag, antageligvis inspirert av noe du har laget en gang 😉
    Har du smakt den nye Fun-saften søtet med stevia, forresten?

  3. avatarVilde Sofie

    Hihi, oppslukt kake 😀 Jeg bet meg merke i den oppskriften, siden du ble så overrasket over hvor god den kaka ble, og nå er jeg ikke mindre nysgjerrig! Kakeballer må lages så fort som mulig!

    God søndag 🙂

  4. avatarAnja Holt

    Den må døpes om til kakeballer? Pliiis? De så farlig gode ut…. Men jeg som prøver gå ned noen kilo skal ikke spise slikt i dag. Lørdag, det er godtedagen! 😆

  5. avatarElisabeth Vega

    HAHA kakeballer!! 😆 fantastisk! Send et par i posten til meg, hehe 😎 du er utrolig flott!
    Håper du har hatt en fin helg! 😀

  6. avatarMichelle

    nam Kristine, de så gode ut! og vel, kjære barn har mange navn, eller noe sånt?! :mrgreen: Så koselig at du trener med din mor! Mamma har faktisk nettopp begynt med Pt for å få en skikkelig veiledning og god start med styrketrening, hehe.. vel, det er vel aldri for sent å begynne med styrke 😆 hehe

  7. avatarKristin

    Mammene våre er fantastiske.Mor mi og eg løpte på mølla på jenteturen vår i Krakow ifjorsommar. Ho er faktisk 71 år og eg kan ikkje sei Anna enn at eg bøyer meg i støvet:)
    Ta vare på mammaen din:):):)
    stor klem

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Mariann: Håper «cake balls» smaker! 😆

    @Nora: Tipper det er disse du tenker på:
    http://www.kriweb.no/2012/05/26/peanottkarameller/ :mrgreen:
    Ja, jeg har kjøpt de i Sverige i sin tid – men synes de ble litt smakløse (jeg er en sucker for sterkt blandet saft).

    @Vilde Sofie: Kakeballer vil være godt uansett kake, tror for eksempel doble sjokoladekakeballer er helt fantastisk 😆 Men ja, gresskar er veldig godt i kake må jeg si!
    Takk i like måte!

    @Anja Holt: Jeg vet ikke om jeg hadde klart å glefse i meg kakeballer med samme iver og lyst 😛 Neida, enig – de skulle ha hett det, neste gang!
    Og du, disse er jo sunne!

    @Elisabeth Vega: Haha, den er god!
    Tusen takk – i like måte 😀

    @Michelle: Ja, noe sånt :mrgreen:
    Det er absolutt ikke for sent nei, det er beundringsverdig at folk tar tak i egen helse – spesielt når godt voksne kvinner begynner å pumpe jern 😎 Tøft!

    @Maire: Så bra! 😀

    @Kristin: Løp faktisk! Så flink 😀
    Vi må ta vare på mammaene våre ja ♥ Klem

    @Kristine: Jeg har blitt litt lat og bortskjemt med denne kakemixen, den er jo helt fantastisk god!
    Men du kan jo sikkert rulle en av de gode kakeoppskriftene dine, hører jeg doble sjokoladekakeballer? :mrgreen:

  9. avatarElise

    Du er så utrolig flink Kristine! På alle måter. Du virkelig vakker og en stor inspirasjonskilde 🙂 Jeg vil jobbe for å bli som deg når jeg blir voksen! Håper du får en fin uke 🙂
    Klem fra Stavanger

  10. avatarKristiane

    Jeg lagde den ostefylte BBQ kyllingen din til middag til meg og gutten min i dag, stor slager! Den osten gjorde kjedelig kylling superdigg!

    Jeg tenkte på å lage den karamellkaken du nylig la ut, men nå når du har tryllet frem disse vidunderne også, så skal jeg ihvertfall mekke den sammen! Jeg bor 5 min unna en gedigen «fitness store» som selger alt av de produktene du bestiller på nettet, tipper du hadde vært i himmelen, hihi!
    Så der skal jeg ta turen i morgen! Jeg begynte nemlig et nytt og sunnere liv med trening igjen i dag (bloggdokumentert, haha!), motivasjonen er på plass og din blogg er en STOR inspirasjon. Gleder meg til å gå innpå hver eneste dag! Nå skal jeg bli sterk og FIT! 😉

    Klem fra fan (seriøst altså, FAN)

  11. avatarKristine

    @Elise: Neimen, så søt du er 😳 Tusen takk, håper du har en strålende mandag i Stavanger – her laver snøen ned!

    @Lovelyliller.com: Disse skal lages igjen asap :mrgreen:

    @Kristiane: Så godt at det falt i smak hos dere begge!
    Jeg anbefaler virkelig begge deler, lag kaken, spis kantene og rull kuler av resten 😆
    Hyyl, jeg vil også være i NYC!
    Kos deg masse, med både trening og muskelmat 😀 Klem tilbake!

  12. avatarIda

    Disse skal absolutt prøves!
    Lagde også Fudge i helga, – HIMMELSK!
    Har du forresten noengang lagd energibarer? Tenkte jeg skulle prøve meg, men om du har en oppskrift fra før så vil jeg gjerne prøve den 🙂

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ida: Oh yeah – fudge 😎
    Nei, men jeg har faktisk tenkt på å lage noe à la proteinbarer – kanskje vi kan inspirere hverandre 😀

    @Miriam: Hei! Middagene inneholder vanlig mat, dessertene inneholder naturlig nok spesielle ingredienser (ellers er de ikke veldig sunne) 😀

    @Lara: Heisann! Det har jeg ikke dessverre, men tror røra inneholder bare 150 kcal – kos deg!

  14. avatarTrude

    Hei 🙂 først og fremst en super blogg, tusen takk for motivasjon og oppskrifter 😉 Lurer på en liten ting…den yaconsirupen du bruker, vet du om det er en som jeg kan bruke som erstatning som selges hos helsekosten? da slipper jeg å bestille på nettet og vente på pakken 😉

  15. avatarRebekka G

    Hei .
    Hvordan sjokolade pleier du å bruke? Både til denne og proteinbar oppskriften? Mulig du alt har skrevet det, men jeg kunne ikke se det?

    Takker så mye for flott blogg , denne helgen blir det en sunn utskeielse i stedet for hva som var valget tidligere.

  16. avatarannikaB

    Kjempe inspirerende blogg du har:) lurte foresten bare på hvor du har fått kjøpt steiva karamell og bakepro? steiva karamell var ikke på x life og bakepro hadde di ikke på lager. iherb fant jeg heller ikke på.Helsekosten hadde di bare vanilje:) Mangler bare di ingridiensene før jeg kan prøve meg på noen av di go sakene du har laget:))

  17. avatarJulie

    Dette ser så godt ut, fikk lyst til å prøve i dag 😀
    Skal man steke deigen som en kake, for å så rulle kaken til små kuler? Skjønte ikke helt hva jeg skulle gjøre for å få riktig konsisten 🙂

  18. Tilbaketråkk: Fargerik fredagMat til muskler | Mat til muskler

  19. avatarSiri

    jeg trenger også litt mer forklaring på hvordan du gjør dette 😛 Steker du røra i en rund eller firkantig form? hvor stor? hvor mange grader har du ovnen på?
    Jeg er ikke såpass bakegeni at jeg klarer å finne sånt ut av meg selv 😛
    Har heller aldri bakt cakepops før.
    når kaken er ferdig stekt, deler du den opp i biter og ruller til kuler, eller «graver» du opp med en skje? Eller smuldrer du opp først? Skjønner ikke helt:P

  20. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Siri: Det spiller ingen rolle, for kaken skal uansett rulles til kuler 😉 Om du klikker deg tilbake til den opprinnelige kaka, så ser du både form og grader (160 grader).
    Om du deler opp i biter eller graver er altså helt valgfritt, du skal bare ha en halvstekt kake for å kunne forme kuler 😀

  21. avatarSiri

    Har akkurat laget disse nå. NAM 😀 de står til avkjøling i kjøleskpet nå. Håper de er like god kalde. Brukte russisk yoghurt i stedet for gresskarpuré, og stevia vanilje og vaniljepulver i stedet for stevia karamell. Er mer glad i vanilje enn i karamell 😉 Ellers de samme ingrediensene. Stekte kaken i en brødform, og den sto ine i nesten 25 min, likevel var den veldig klissete. passet fint 🙂 kaka i seg selv var helt nydelig på smak! Brukte melkesjokoladen fra cavalier med stevia. trur den funker dårlig til smelting og dypping. ble bare en deigete masse. så ble helle kakekuler med sjokolade på toppen. smaken blir nok like god 😉 Dette er nok en ny favoritt 😀 Takk for inspirasjon 😀

  22. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Siri: Dette var hyggelig lesning! Disse ble også en av mine favoritter, kjempegode! Håper de faller i smak kalde også, det gjorde de i hvert fall her i huset 😀

  23. avatarSiri

    de gjorde absolutt det :DGjorde ingenting at de ikke var dyppet i sjokolade, men bare fikk sjokoladetopping. Selv mannen i huset (som er i mot alt som ikke inneholder store mengder sukker) syntes de var kjempegode 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *