Nydelig nøttekaramellkake

Se her a dere!

IMG_7870
Jeg skulle være snill kjæreste og lage denne så han kunne få en sunn og god kake helt for seg selv, jeg hadde nemlig ikke så lyst på.
Vel, det var inntil jeg skulle prøvesmake om den var ferdigstekt. Det endte med at jeg spiste opp halvparten og ga han resten.

Men først et par kjappe måltider og dagens styrkeøkt!

Quornfilet med ovnsbakt tilbehør
IMG_7824
Quornfileter, squash cherrytomater, paprika, hvitløksfedd – inn i ovnen 15-20 min på 200 grader.

Miniburgere med litt av hvert
IMG_7856
Serveres med litt forskjellig; sylteagurk, ananasbiter, cottage cheese, stekt paprika og squash.
IMG_7852
Burgerne er karbonadedeig formet og stekt med bbq-krydder.

Dagens styrkeøkt;
Strakmark
Hip thrust
En-arms hantelro
Liggende sidehev
Omvendt pecs
Leg.ext/benspark
Cable pushdown i supersett med Facepulls
Sittende lårcurl
Core/rulling på ball


IMG_7888-horz
Tights, topp og smartshaker

Så, kake!

Nærmere bestemt Nøttekaramellkake
IMG_7872
Oppskrift:
2 egg
5 dråper stevia karamell
2 ss sukrin gold
2 scoops kakemix
1 scoop mandelmel
3-4 ss gresskarpuré (eller annen puré, eventuelt kesam/skyr)

IMG_7882
Pisk egg luftig med stevia og sukrin, tilsett puré og deretter tørrvarene til du får en passe tykk kakerøre. Hell i en liten form og bak i ovnen på 160 grader i 20-25 min.
IMG_7877
Og det viktigste av alt: Toppingen!

En håndfull pecan nøtter
En håndfull cashewnøtter (blir best med de saltede)
2 ss yaconsirup

Bland alt sammen og smør over kaken, det er så godt!

IMG_7879

Håper dere har hatt en fin onsdag!

.
P.S Det er en artikkel om meg og den nye treningsmaten på Fædrelandsvennen nå, men man må visst betale for å lese.

39 tanker om “Nydelig nøttekaramellkake

  1. avatarElisabeth Vega

    Å fysøren den kaka så FANTASTISK ut. NAM. Så ut som en god og bra styrkeøkt! 😀 Du ser fantastisk ut! 🙂
    Håper du har hatt en fin dag så langt!

  2. avatarcharlotte

    Mmmm alt dit mad ser så lækkert ud:) Kan man købe din bog med dansk skrift??? 😛
    Tænkte på har du evt en sort bikini du ikke bruger mere??

  3. avatarMichelle

    hehe, den kaken der hadde nok ikke jeg heller greid å gi fra meg uten en lite (STORT) tykke selv :mrgreen: nam nam, ser super godt ut! Kjempe fine bilder av deg også! Spreking :mrgreen:

  4. avatarMadde

    Den kaken var veldig god. Måtte lage den til dessert selv om jeg var stappmett etter middagen. 😆

  5. avatarMarianne K Casais

    Åh, den vakke dum med cottage cheese på siden der du 😉 Og så yummy små burgere. Her må jeg levere videre til husbonden – han som baker meste parten av det salte, og jeg det søte 😀

    Tusen takk for den fine og utdypende kommentaren din på bloggen ang trening.
    Setter virkelig stor pris på alle råd, er gull verdt. Fikk ett motivasjonsløft etter å ha lest det, så tuuusen tusen takk sweetie! ♥
    *smooooch*
    Ny personlig rekord i markløft i dag, 80 kg! Woho! Skal vi si du tar litt av æren med motivasjon? Jaaaah, hvorfor ikke! 😉

    Blir så godt humør av å se deg hoppe å sprette! Hahaha, gode fine du!

    *stoooor klem*

  6. avatarLisa

    Hei Kristine. Jeg må bare si det her..
    Du er en av de personene jeg har mest respekt ovenfor av alle jeg har møtt. Du har bein i nesa, og til tross for stor suksess, står du fremdeles med bena godt planta i jorden.

    Du er fornuftig og inspirerende – det smitter så mye!! Ville bare legge igjen en kommentar. Du er rett og slett en helt ekstrem inspirasjonskilde 🙂

  7. avatarHanne

    Godt kjæresten også fikk litt 😉 Min er ikke så glad i kake, så her er det ingen unnskyldning..sukk.. 😆

    Kjennes bekkenet bedre? Styrkeøkten ser i hvertfall svært bra ut!

  8. avatarKristine

    @Elisabeth Vega: Den var helt fantastisk og – borte på 1-2-3 😀
    Ha en super torsdag!

    @charlotte: Ikke med dansk skrift, men du kan bestille til Danmark om du vil (www.adlibris.com) 🙂
    Jeg har ikke planer om å selge svart bikini dessverre.

    @Michelle: Farlig god! Ikke som i innhold, men som i at jeg knapt nok klarte å løsrive meg fra den og gi bort halvparten :mrgreen:

    @Madde: Ja, ikke sant! Nam 😀 Godt at det smakte!

    @Maire: Jeg ville ha gjort det i dag! 😆 Kos deg i helgen!

    @Ingrid: Ja, det vil jeg tro – så lenge det er en puré/bløt mos.

    @Marianne K Casais: Jeg pleier å lage stoore middager, men noen ganger er det gøy å lage mindre og mer – tips han om mini-burgere 😀
    Og om du har ansvaret for det søte: denne kaken må du prøve!
    Bare hyggelig, og wow for et markløft *imponert*
    Stor klem!

    (Jeg skjønner ikke hvorfor wordpress krangler med kommentarene innimellom)

    @Lisa: Oi dette var hyggelig å lese 😳 Tusen takk, jeg er fortsatt «bare» Kristine og det er veldig hyggelig at jeg kan inspirere og motivere – slutter aldri å undre meg eller bli glad over det.

    @Lovelyliller.com: Det er ganske godt altså, i hvert fall veldig allsidig!

    @Cecilie Lykke: Det var den, i topp 3 lista – lett! 😀
    Håper du får en fin torsdag!

    @Ann Helen: Det må du absolutt gjøre! 😀 Ha en fin dag!!

    @Katrine: Jeg og :mrgreen:

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Da kan du bare belage deg på hele kaken selv i ett (ok, kanskje tre) jafs.. men du skulle bake cookies med sukrin gold?
    Jeg prøver å late som om det er bedre (tankens kraft), men det klyper skikkelig innimellom. I dag kjennes det faktisk litt bedre ut, så kanskje det hjalp å rulle litt på ballen. Jeg er blitt flink til tøying/yoga hjemme og 😎

  10. avatarKjersti

    Hei Kristine!

    Følger bloggen din og er stadig imponert over hvor kreativ du er. Gleder meg til boka.

    I går prøvde jeg søtpotetfriesen din og det var utrolig godt. Serverte torsk og hjemmelaget pesto til.

    Samboeren min sa etterpå at «dette kan du lage en gang i uka» 🙂

    Ha en fin torsdag!

  11. avatarLene

    Du har en fantastisk blogg! Det gjør meg glad hver gang jeg ser at du har postet noe nytt 🙂 Gleder meg til å kjøpe boken din! 🙂 Veldig moro med ny kokebok, OG samtidig føle at forfatteren er verdt alle kronasjene 🙂

  12. avatarAgneta Marie

    Å herreminhatt! DEN kaken så god ut! 😀 Wow! Den skal testes! 🙂
    Og når det er sagt; Super blogg, Kristine! *tommel opp*

    Ha en finfin dag!

  13. avatarHanne

    @Kristine:
    Deeet skulle jeg, ja! Tida flyr fra meg, og søtsuget er merkelig nok ikke så sterkt at jeg har bakt noe som helst på lenge.. kanskje litt trist? Lover å rope ut så fort jeg får testet sukringoldkjeks! 😀

  14. avatarKristine

    @Kjersti: Å så godt, og veldig hyggelig at din bedre halvdel også likte det! 😀
    Riktig god helg!

    @Helene: Hehe, gjærbakst er ganske vanskelig å lage sunt gitt. Det vil vanskelig heve uten mel/gluten og litt sukker, så det blir noe á la dette:
    http://www.kriweb.no/2012/10/29/dagens-tips-og-kanelboller/
    Men man kommer langt med å erstatte sukkeret med sukrinmelis/stevia, samt noe av smøret med kesam 🙂

    @Anja Elisabeth Holt: Oh, likte formuleringen din 😀 Takker!

    @Eleni: Weeehe, hyggelig – takk! 🙂

    @Lene: Åh takk 😳 Det er det jeg håper, at dere sitter igjen med følelsen av at det var verdt de hundrelappene 🙂
    Apropos, kronasjer er et fantastisk ord.

    @Agneta Marie: Du kommer til å elske den, skal lage den igjen til helgen tenkte jeg 🙂
    Ha en fin fredag!

    @Hanne: Gi meg gjerne litt av det har-ikke-søtsug-nå-genet :mrgreen:

  15. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie: Tror den er ca 15 cm, så om man ønsker en litt større kake eller høyere – så kan man gjerne doble oppskriften 🙂

  16. Tilbaketråkk: Kakekonfektkuler | Mat til muskler

  17. avatarIngrid T

    Heia Kristine! 🙂
    Jeg lurer på hva du gjør med resten av gresskarpureen når den først er åpnet, kan man bruke den senere hvis den oppbevares i noe annet enn hermetikkboksen den kom i? Fryses? Har lyst å prøve meg på kaka di, men kommer neppe til å bruke gresskarpureen til noe de nærmeste dagene… Synd og skam å kaste, hehe 😉
    Gleder meg til å prøve denne i kuleform! 😛

  18. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ingrid T: Hei! Jeg lar den stå (forseglet) i kjøleskapet 3-4 dager før jeg lager en ny kake – eller noe annet godt :mrgreen: Men, den kan helt sikkert fryses ja.

  19. avatarMarthe

    Heisann:)
    Først og fremst: Digger deg og bloggen din! 🙂
    Lure berre på om eg kan bruke nåke aent enn kakemixen, evt ein 50/50 blanding av fiberfin og sukrin eller nåke?:)

  20. avatarKristine

    @Marthe: Nei, det tror jeg går dårlig – fiberfin bør kun erstatte 20% av tørrvarene i bakst. Bruk heller en blanding av mandelmel/kokosmel/havremel og/eller proteinpulver. Og litt mer søtning da kakemixen er ganske søt 🙂

  21. avatarCecilie

    Heisann :O) Kor stor form har du den kaka i? Tusen takk for mange fantastiske oppskrifte. Har fått boka, og kan den nesten utenat allerede ;O)

  22. avatarMariann

    Doblet denne og hadde i en 21cm form og serverte i bursdagen min i går. Utrooooolig god – du er en skikkelig kjøkkenhelt og et stort forbilde både innen mat og trening. HURRA for deg 😀

  23. avatarKjersti

    Hei! Har laget denne kaken flere ganger, utrolig god!

    Tenkte jeg skulle prøve med søtpotetpuré i stedet, har du forsøkt det selv?

    Synes det er bedre enn gresskar – og jo mye billigere enn de boksene. Ville du evt bakt i mikroen eller kokt i vann?

  24. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kjersti: Hei! Ja, ikke sant den er god!
    Ikke akkurat denne, men jeg har laget søtpotetlapper blant annet. Jeg pleier å skjære den i mindre biter og koke til mør 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *