Gode, gamle gleder

I dag kjenner jeg litt ekstra på hvor mye jeg har å være takknemlig for.
Det er så lett å henge seg opp i detaljer ved seg selv eller andre ting i livet som ikke er like bra, eller rettere sagt; som man selv mener ikke er bra nok.
Om det er noe du kan gjøre noe med, så jobb hardt og ærlig med det. Om det er noe du ikke får gjort noe med, så la være å bruke energi på det. Og sånn ellers – tenk over hvor fint du egentlig har det!

I dag ble det verdens beste fiskegrateng igjen til middag;
IMG_7863
Oppskriften finner du her

IMG_7859
Servert med revet gulrot i sitronsaft – en herlig 90-talls slager som vi pleide å ha til fiskeboller i hvit saus.

IMG_7860
Sunt og godt!

Og Todd fikk en egen torskebit igjen som vanlig, han kom løpende med en gang jeg begynte på middagen.
IMG_7559

Sånn ellers ble det en liten kardioøkt på mølla igjen i dag, det er det ryggen/bekkenet tåler best akkurat nå. Men i morgen tenkte jeg at jeg skulle pumpe litt jern igjen!

Apropos det å føle seg takknemlig, dette fikk jeg på mail fra forlaget tidligere i kveld;
nyheter
Der er’n vøtt!

En god, gammel dessert: Peanøttkaramell- og sjokoladepai


Oppskriften finner dere her

Og dessuten, jeg blir så glad når dere tagger meg i mat og alt annet godt dere finner og lager fra siden min;
bilde (1)-horz

Dere er flinke!

33 kommentarer til “Gode, gamle gleder

 1. Yv

  Etter en tøff start på uken unnet jeg meg boken din i kveld. Skulle ønske den kunne dumpe ned i postkassen min i morgen! Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves – er det ikke det de sier? 🙂

  Ønsker deg en fin uke, forfatterinnen! 🙂

 2. Michelle

  Så fint innlegg Kristine! Ja, er viktig å være takknemlig for det man har. Tanken streifet meg faktisk også idag, da jeg trente cardio i dag tidlig mens jeg så på nyhetene på tv.. Å se hvordan enkelte menneskers tilstand er rundt om i verden den dag i dag (krig, bomber or u name it), sammenlignet med min «problemer» som går i eksamenstress og lignende.. Det sitter ting litt i perspektiv, hehe.. Men når jeg først nevner eksamenstress 🙄 , gud så jeg gleder meg til å bli ferdig, pakke sakene og dra hjem til familie, venner og sist men ikke minst, pusene 😆 :mrgreen:

 3. Amalie

  Ja, vi er heldige egentlig 😉
  Kunne tenkt meg en sånn tur til Indias slumområder og se med egne øyne! Helt utrolig hvor flinke de er til å leve så sammensveiset. Vi lever ganske hver for oss selv i forhold til dem.. Mer privat. (Kjedelig da, med tanke på at jeg bor alene i kjelleren til noen for tiden, uten så mye utsyn!) Men likevel, velferdsstand osv!
  Ikke alltid man får med seg alt man har og får :/

 4. Elisabeth Vega

  Fiskegrateng er så godt!! NÅ ER DET IKKE LENGE TIL BOKA KOMMER! Gleder meg 😀 Håper du har hatt en fin tirsdag!

 5. "Linn"

  Hei Kristine!

  Først og fremst vil jeg takke deg for en fantastisk blogg, du er veldig inspirerende og et stort forbilde for både meg og mange andre!

  Det jeg lurer på er om du kan skrive litt om forskjellen på fitnessporten og den såkalte fjerde spiseforstyrrelsen «ortoreksi»?
  Min familie er ikke særlig interessert i trening og synes at denne fitnessinteressen min er noe tull, at fitness er en form for ortoreksi og bidrar til at flere utvikler denne sykdommen. Selv er jeg veldig glad i styrketrening og det å spise sunt. Jeg går med en liten fitnessdrøm inni meg, men det forstår ikke familien min. De tror jeg har en form for ortoreksi. Selv er jeg 110% sikker på at jeg ikke har en slik sykdom. Men jeg er nøye på hva jeg putter i kroppen min. Jeg ønsker en sunnere kropp – en sterkere kropp. Muskler fascinerer meg. Jeg prøver å si til familien min at fitness er en sport og en livsstil – ikke en sykdom! Med andre ord: i følge familien min har du har ortoreksi, Kristine. Hva sier du til det? Hadde vært kjempefint å hørt hva du tenker om forskjellen på din livsstil og ortoreksi.

  Stor klem fra meg :mrgreen:

 6. Hjertine

  Hei din ROSA PANTER!

  Jeg gleder meg som en (godte)gris til boken din kommer i postkassa!

  Jeg har bestilt en pakke som innholder

  Yaconsirup

  Mandelmel

  SukrinMelis

  FiberFin

  Sukrin Gold(utsolg :/ )

  Er det noe jeg burde raske med meg for å gjøre mange av oppskriftene dine komplett?:)
  Vil ha alt i orden til boken, innkludert en ny Kenwood!!:D

  Stå på, koser meg med bloggen din hverdag!:)

 7. Maire

  Den desserten må jeg lage! Tror det funker lille bra med peanøttsmør?
  Og du er bare helt rå:) gleder meg til boken kommer!

 8. Mamsen

  Lagde denne fiskegratengen forrige uke og den ble knallgod : 😛 til og med min lille kresne ettåring spiste så magen struttet :mrgreen: det ble tre jippi her i huset da, hun spiste fisk,det var mors hjemmelagde ala kriweb og hun ville spise! 😎 blir mer sånn fiskegratengen her i huset. Sundt for store og små og u.t får i seg proteiner til muskelbyggingen 😀
  Spørs om ikke vi må gå til innkjøp av kokeboken! 😉

 9. Mari Aurora

  Hei 🙂
  Du har gjort meg nysgjerrig på ett-bens strakmark, og da jeg søkte litt på siden din fant jeg en video hvor du brukte hantler. Bare lurer på om du bytter på å bruke hantler og stang?

  Takk for all inspirasjon, gleder meg til boka di kommer i postkassa mi 🙂

  Mari Aurora

 10. Kristine

  @Lovelyliller.com: Mhm, og den var like god denne gangen og 🙂

  @Yv: Åh ♥ Takk, og håper virkelig du har en bedre dag i dag!

  @Michelle: Perspektiv må man ha innimellom, ellers synker man inn i en boble som er selvsentrert, smålig og bortskjemt. Enkelt og greit 😆 men når det er sagt så har vi alle våre bekymringer og det er fullt lov – jeg heier deg inn i målstreken, snart er du der med pusene dine!

  @Kristine: Haha, tusen takk – DU er nydelig!

  @Amalie: Ja, vi er veldig heldige! Og stort sett er det luksusproblemer vi har i forhold til mye annet 😀

  @Elisabeth Vega: Hoho, jeg gleder meg sånn! Håper du ha en strålende dag, over halvveis til helg nå 😀

 11. Kristine

  @«Linn»: Hei! Jeg har skrevet litt om det før, men kan skrive et eget innlegg om det igjen. Et viktig tema, og viktig å rense opp i misforståelser og antakelser! 🙂
  Klem!

  @Hjertine: Hei lille godtegris!
  Du er ganske good-to-go med de ingrediensene altså!
  Sånn utenom det så bruker jeg stevia (vanilje eller karamell), kokosmel, proteinpulver/bakepro og xanthan gum/fiberhusk.

  Jeg har for øvrig en kitchenaid, men bruker stort sett el-vispen min :mrgreen:
  Fikk en kenwood til jul som skal brukes flittig når vi flytter til større hus.

  @Maire: Peanøttsmør funker alltid! 😆 takk for det!

  @Mamsen: Å – så hyggelig! Elsker å høre når barna (eller kresne menn) også liker maten 😀

  @Caroline Sofie: Tuusen takk! ♥

  @Friken: Anbefaler den på det varmeste! 🙂

  @Kristiane: Helt enig, hjemmelaget er best og faktisk en FISKEgrateng med masse fisk 🙂
  Søteste Todd ja ♥

 12. Susanne Madelen

  Hei!
  Å komme over din blogg må være det beste som har skjedd så langt i år 🙂 Så mange oppskrifter som ser helt vanvittig fristende ut, gleder meg til å teste ut 🙂

  Kan du anbefale noe vanilje/sjokolade protein fra iHerb? 🙂

 13. Kristine

  @Susanne Madelen: Så hyggelig! 😀
  Jeg bruker proteinpulver (Troponin) fra http://www.x-life.no – det har bedre kvalitet enn de fra iherb. Om du allikevel ønsker å teste ut derfra så er «Chocorite» gode.

  @MrsCzi: Det hadde ikke jeg heller da jeg lagde dette første gangen, men nå skal det aldri gå så lenge igjen – du burde teste ut denne altså 😀
  Desserten ja.. sjoookolade og peanøttsmør ♥

 14. Michelle

  Ja, er så enig med deg der! Og tusen takk!! Føler meg som en fæl kattemor, selv om jeg vet at de har det godt og lever det søte liv med resten av familien der hjemme :mrgreen:

 15. Celazia

  Hei Kristine!
  Kjempeglad for at jeg har funnet bloggen din, utrolig motiverende!
  Har allerede prøvd meg på flere av oppskriftene dine, deriblant lefsa:):) favoritt fyll så langt er vaniljekesam med banan og bringebærsyltetøy! Skal faktisk lage den nå igjen til middag, pizza it is!
  Ha en fin dag, og jeg gleder meg til å motta boka di:)

 16. Nadia F

  Nam den så god ut! Elsker fiskegrateng 😀 Men jeg er allergisk mot mandlmel, vet du om noe annet jeg kan bruke? Har akkurat bestilt meg boken din 😀 Gleder meg til den kommer!

 17. Irene

  Hei fineste Kristine .
  Det har ikke blitt noe blogglesing i Spania, så det var godt å lese igjennom til frokosten i dag!
  Stor glede at det ventet så fine oppskrifter på meg , gleder meg til å prøve ut ..og dobbel glede at boken din snart kommer til meg 🙂
  Håper du har det fint og at helgen kommer raskt.

 18. Anne

  Takk for flott og inspirerende blogg! Jeg har også prøvd meg på fiskegratengen din og den er supergod. Gleder meg til boken din kommer, jeg har faktisk bestilt to!!! Har du oversikt over hvordan forhåndssalget går? 🙂

 19. Nk

  Hej 🙂 super blogg! Jeg vil hører hvilket mærke det low carb brød er fra som du køber i Sverige? Ved du om det er glutenfrit?

 20. Mariann

  Hei, Kristine!

  Jeg prøvde å lage fiskegratengen din, men det ble alt for flytende :/ Hva har jeg gjort galt:p? Jeg mener selv at den var en tykk røre da jeg hadde det over i formen, og så ble den mer flytende i ovnen.. Men kanskje lengre tid i kasserollen først? Jeg har masse rester igjen, så kanskje det er en mulighet for å redde det som er igjen. Jeg brukte forresten vanlig skivet ost på toppen, men vet ikke om det kunne ha noe å si på resultatet? Og så til et litt barnslig spørsmål.. Hvor mye muskattnøtt bruker du? TAKK for hjelpen kjære søte flinke du 🙂

 21. Kristine

  @Michelle: Jeg skjønner så godt følelsen, men de stoorkoser seg nok :mrgreen:

  @Celazia: Så utrolig hyggelig, takk!! Håper pizzaen smakte 😀

  @Nadia F: Du kan gjerne strø over noen andre finmalte nøtter, eller kanskje litt havregryn eller knuste knekkebrød 🙂

  @Irene: Hei, og velkommen hjem! Hyggelig at det fortsatt var fristende å stikke innom her 😀
  Og du, i morgen får jeg se og ta i boka for første gang ♥

  @Anne: Oi, det var koselig – tusen takk! Forhåndssalget går veldig bra, jeg er bare glad for at så mange viser interesse for det jeg har skrevet og laget 😀

  @Nk: Hei, og takk! 😀
  Det er nystart-brød, ikke glutenfritt.

  @Mariann: Vendte du inn stivpiskete eggehvitter?
  Det kan høres ut som litt lite egg i og med at det ikke stivnet helt, eller at den trenger 10 minutter ekstra i ovnen – sats på det siste og varm den opp igjen.
  Kanskje varmen ikke klarte å trekke helt igjennom grunnet ostelokket, vanskelig å si.. prøv å finrive osten neste gang 🙂
  Jeg bruker 2 ts muskatnøtt – synes det gir så god smak!

 22. Kristine

  @Mari Aurora: Heisann! Ja, jeg bytter på hantler og stang alt ettersom jeg kjører med begge bena på gulvet eller ett-bens strakmark – men jeg tar som oftest med stang 🙂
  Tusen takk for bestilling av boka ♥

 23. julia

  EEElsker fiskegratengen din 😀 skal lage den og servere i bursdagen min faktisk 🙂 du er best kristine !

 24. Mariann

  Hei igjen! (jeg med den flytende fiskegratengen;)
  Den ble helt super på 2. oppvarming 😀 skiftet ut lokket med finrevet ost og lot den kose seg ekstra i ovnen. Fulgte forresten oppskriften din til punkt og prikke :)Takk for at du svarte:)

 25. Kristine

  @julia: ÅH, gratulerer så mye med dagen – håper gratengen smakte på den store dagen 😀

  @Mariann: Godt at du fikk reddet restene! (man kaster jo ikke mat mener jeg :mrgreen: )
  Da var det ostelokket som ikke lot varmen komme skikkelig igjennom, finrevet ost er best.
  Bare hyggelig, må jo passe på så dere får i dere maten dere lager herfra! 😀

Det er stengt for kommentarer.