Soppburger og marsipankonfekt

Jeg har blitt veldig glad i quorn-produktene, det er bare så synd at de ikke har burgere og kjøttboller her hjemme. Men, de har farsen – så med egg og tørrvare kan man kanskje lage noe lignende selv. Eller av kikerter, bønner, grønnsakspuré.. mange muligheter for kjøttfrie alternativer.

Her er uansett quorn-burgere med ost og kålrabifries
IMG_7773
Det var først i ettertid jeg innså at jeg «ødela» en vegetarrett med kalkunbacon, men jeg tar gjerne imot tips om hva jeg kunne ha erstattet dette med.

Kålrabifries har jeg laget en del ganger nå, det er rett og slett kålrabi skjært i passende strimler med olje og krydder over – og inn i ovnen på 220 grader i 15 min.

Burgerne stekte jeg i vanlig panne, med en osteskive over.
IMG_7775

Jeg hadde også sylteagurk, kalkunbacon og en frisk salat av squash, søtpaprika og ananas til.
IMG_7782

.
Og til dessert;
Marsipankonfekt
IMG_7231
Jeg vet at jula er forbi, og det er lenge til påske – men marsipan er jo alltid godt! Og ikke minst – veldig enkelt å lage.

Disse er sunne og gode for kroppen attpåtil.
IMG_7236
Oppskrift:
1 eggehvitte
40g sukrinmelis
20g sukrin gold
70g mandelmel (eller finmalte mandler)
4-5 dråper stevia vanilje

Bland alt sammen og sett kaldt i en times tid før du ruller kuler og dypper dem i smeltet sukkerfri sjokolade.

IMG_7230
Jula(marsipanen) varer helt til påske!
IMG_7233

.
Sånn ellers ble det en god økt i dag!
Skuldre & Rygg altfor lenge siden sist

Skulderpress
Faceplant row
Nedtrekk
Cable pullover
Omvendt pecs
Stangroing
En-arms kabelro

+ 50 min rask gange m/stigning på mølla med sportymamma ved siden av

bilde (42)
Favorittjakken (de har for øvrig en lignende her til halv pris), jazzpants og smartshaker med bcaa

Nå ble det mye linker her – men da vet dere hvor dere finner det om det er av interesse.

:
I morgen er det endelig fredag dere!

27 kommentarer til “Soppburger og marsipankonfekt

 1. Elisabeth Vega

  Avogtil skulle jeg virkelig ønske du var min privat kokk eller noe. Haha! Så kjempe godt ut 😀
  Håper du har hatt en fin og innholdsrik dag så langt, vakring! 😀

 2. Andrea

  Du skal ha ros for de fine bildene dine, for nå har til og med JEG, som ikke engang liker marsipan(!!), satt deigen din til kjøling i kjøleskapet.. Gjett om jeg ble fristet 😯 😀

 3. Michelle

  Kålrabifries hørtes ikke feil ut, det må prøves snarest! Sikkert en perfekt eksamenlesing snacks med en god dipp til! :mrgreen: Hvordan gikk det forresten med deg nå når du var på behandling for bekkenet? Fikk du løsnet opp?? Jeg var hos fysioterapeut i dag.. har hatt så stive muskler og vondt i ryggen den siste tiden.. ikke så rart i følge fysioterapeuten, hele baksiden min er visst helt hard og stiv. Så jeg har fått fin beskjed om å kun trene kondisjon, yoga og tøyning i 4 uker!! med full behandling.. Ingen styrke 😥 men men, om det er det som skal til for å bli helt bra og fin igjen, så gjør jeg gjerne det! 😉 Håper det gikk bedre med din behandling!

 4. Kristina

  Du kan butte ut kalkunbacon mot hjemmelagede løkringer!! Det er sprøtt og salt som bacon, og helt fantastisk godt!

 5. Anja

  Jeg er kjempeglad i marsipan så en sunnere variant er jo helt genialt 😛 Men, ser på bildene at kulene er hvite i fargen inni.. men om man bruker mandelmel så blir de jo brune? Ihvertfall de gangene jeg har laget dem 🙄 Uansett, de smaker jo godt og det er jo viktigst 😉

 6. Kristine

  Jeg liker egentlig ikke marsipan, men da jeg laget en versjon med en av oppskriftene dine før jul LIKTE jeg faktisk marsipan allikevel 😀 Så av den grunn; dette fristet 😉 Gpd torsdagskveld!

 7. Kristine

  @Marie: 😆

  @Elisabeth Vega: :mrgreen: Ja, vært en super dag – håper du har hatt det samme!

  @Andrea: Oi, så bra! Da krysser jeg fingre og tær for at de falt i smak 😀

  @Michelle: Oh ja, en god dip med kesam!
  Du, det gikk veldig fint. Det er heldigvis mye enklere å «låse meg opp» igjen nå som jeg går dit med jevne mellomrom. Jeg er alltid litt sår etter behandlingen, så det ble ingen trening i går. Jeg skal/bør unngå mark og strakmark (dessverre), så jeg får se om jeg finner noen andre alternativer her. Og fortsette å gå, det anbefaler jeg til alle som sliter med bekken/korsrygg – gå gå gå, kjedelig men det hjelper 🙂 Yoga er jo litt deilig da!
  Masse god bedring ♥

  @Kristina: Ja! Takk for tips, jeg har jo noen knallgode her:
  http://www.kriweb.no/2012/02/18/lokringer-med-aioli/
  😀

  @silje’s fremgang: Og det var det! 😀

  @Anja: Nei, jeg har det lyse mandelmelet – slik det opprinnelig var. 🙂
  Det mørke mandelmelet er visst ikke like godt har jeg hørt, men skal nå erstattes med det lyse igjen – heldigvis!

 8. Kristine

  @Kristine: Det er faktisk ikke min favoritt heller – men det aller meste blir jo veldig godt dyppet i sjokolade 😆
  Takk i like måte!

 9. Laila Hansen

  Hei hei, og tusen takk for igjen inspirerende mattips! Gleder meg veldig til boken!
  Du som har litt påvirkningskraft, jeg savner jente jakker i større str. en XL. Jeg er en stor dame som bruker K-cup, og da blir XL forlite… Og har veldig lyst på en innsvingt jentejakke, ikke en herremodel som jeg vanligvis må kjøpe…

 10. Karine

  Kanskje du kan finne vegetarbacon i Sverige? Husker de hadde forskjellig slikt i USA (bla a laget på tofu), men har ikke lett etter dette her hjemme 🙂 Nydelige bilder som vanlig! Quorn er faktisk ganske godt, ja!

 11. Michelle

  Så kjekt å høre at det gikk bra! Jeg tror det er lurt å løsne opp med en form for behandling en gang i blant, spesielt for oss som trener en del hard trening! Det er ikke alt som er like lett å tøye selv, så da er det fort gjort at det låser seg.. Ja, om du finner noen gode alternativer til de to øvelsene, så del dem gjerne! 😛 Og takk for tipset, det er faktisk mest vondt når jeg sitter lenge i ro, så bevegelse er nok ikke dumt! 😉

 12. Kristine

  @Karine: Ja, kanskje det! Ellers kom jeg på at soltørket tomat på må jo også være godt – gir en lignende salt smak 🙂

  @Michelle: Jeg har vel innsett at dette er noe jeg må gjøre jevnlig, det tar flere år før en skeiv kropp plutselig klarer å holde seg rett 🙂 Disse musklene er sterke og gjør som de vil!
  Men ja, skal holde deg oppdatert på øvelsene – i dag tenkte jeg å ta både styrke på bein og hjemmeyoga!

 13. Marianne K Casais

  Mmmmmm, den marsipanen så god ut, yum yum.

  Synes det er utrolig kult at du kan trene sammen med mammaen din! Utrolig koselig 🙂

  Håper du har en smashing fredag!

  *Klem*

 14. Sara

  I skrivende stund koser jeg meg med hjemmelaget marsipan og vin :mrgreen:
  Men du som har så mange gode tips, kan jeg spørre om noe? Jeg kjøpte en megapose med kokosmel, tilbud pga kort holdbarhet. Da må jeg bake masse fremover! Har du noen oppskrifter med (stort sett bare) kokosmel? Kan jeg evt bytte ut og kun bruke kokosmel?

  På forhånd, tusen takk for svar 🙂

 15. kettleBente

  Har marsipan i kjøleskapet nå, ferdig dyppet i sjokolade. Perfekt på en fredagskveld! Denne deigen må jo være perfekt som utgangspunkt for kransekake også? Må prøve ut det i løpet av helga tror jeg. 😛

 16. Kristine

  @Marianne K Casais: Det er nok mange kardioøkter som hadde blitt droppet om det ikke var for mamma, motiverende å trene sammen med noen – spesielt på kjipe mølla 😀
  Håper du hadde en fin helg!

  @Sara: Kokosmel synes jeg gjør bakst saftig, men også litt «grøtete» på en måte. Det passer derfor best i en kake, og ikke lefse/pannekake/vafler osv. Jeg synes også det gir en litt kvalmende smak om det blir for mye, men det er bare min personlige mening. Du kan jo prøve en eplekake med kokosmel? Egg, melk, kokosmel, epler, kanel og valgfri søtning.

  @kettleBente: Ja, eller nei.. ikke med fettredusert mandelmel (det blir altfor tørt), men med finmalte mandler blir det bra 😀

 17. Kristine

  Er det noen spesiell grunn til at du eksperimenterer så mye med vegetar for tiden, bortsett fra nyskjerrighet? Jeg elsker kjøtt, og ser ingen grunn til å bytte det ut mot vegetar.

 18. Kristine

  @Kristine: Jeg har egentlig gjort det i snart 10 år allerede, jeg spiser heller en vegetarrett enn en stor biff ute for eksempel (er ikke så altfor glad i kjøtt).
  Karbonadedeig er stort sett det eneste jeg liker av rødt kjøtt, så jeg synes det er veldig godt å variere med vegetar og quorn. Liker å variere 🙂

 19. Tilbaketråkk: diane

Det er stengt for kommentarer.