Gyldne pannekaker

IMG_7699

Jeg bruker aldri oppskrift når jeg lager mat, det er fordi jeg elsker å eksperimentere og mikse på egenhånd. Dessuten var det ingen oppskrifter på «sunne fristelser» med alle slags sære ingredienser da jeg startet med dette, så det var bare prøve (og feile) seg frem.

Disse pannekakene ble så utrolig gode, så jeg skal prøve å skrive en ca-oppskrift!
IMG_7694

Ca-Oppskrift
4 egg
1 dl kokosmelk (eller vanlig)

20g vaniljeprotein
30g kakemix (eller annen tørrvare)
2 ss sukrin gold
1 ts kanel

Som nevnt før så består en pannekakerøre av egg, melk og mel – så fortvil ikke om du ikke har alle ingrediensene i hus. Pannekaker blir det!

Melk kan erstattes med annet vått som kesam, cottage cheese, banan eller puré av noe slag. Når det gjelder mel kan du blande i de tørrvarene du måtte ha; proteinpulver/bakepro, mandelmel, kokosmel, havregryn, sesam-mel e.l. Du får best resultat av en blanding av minst to – synes jeg.

IMG_7690

Du kan gjøre det akkurat så enkelt eller vanskelig som du vil, men;

– noe fett må du ha i røra ellers blir det tørt (og vanskelig å snu i panna)
– ikke for mye væske (fortrinnsvis vann) som ødelegger eggenes bindeevne

IMG_7692

Det ser ut som 3 stk, men jeg fikk 4 tykke og store pannekaker av denne røra. Jeg har ikke peiling på nøyaktig innhold, men tipper rundt 120-130 kcal per pannekake.

IMG_7700

Så – hvorfor ikke lage seg sunne og proteinrike pannekaker til middag i dag?

IMG_7703
Med litt iherb-sirup og gullsukrin over, nam!

God tirsdag dere!

21 kommentarer til “Gyldne pannekaker

 1. Michelle

  yum yum! 😀 Når det kommer til pannekaker ol. så er det faktisk som du sier bare til å mikse og trikse med det man har! Noen ganger feiler man, andre ganger ikke! Var faktisk på «stor» shoppin i dag til slik baking, så nå er både sukrin, sukrin melis, madelmel, fiberhus og yaconsirup i hus! :mrgreen: Gleder meg til å eksperimentere litt på den fronten. Forresten, er det stor forskjell på sukrin og sukrin gold? evt, hvor ligger forskjellen? håper du har hatt en fantastisk dag <3

 2. Kristine

  @Michelle: Ja ikke sant!
  Nå er du klar til bakst i hvert fall! :mrgreen:
  Nja.. med sukrin gold så får man ikke noe «ising» eller kald ettersmak (ikke at det plager meg nevneverdig men), den gir dessuten en veldig god karamellsmak.
  Takk i like måte ♥

 3. kettleBente

  Proteinpannekaker er kjempegodt! Jeg har en oppskrift som jeg bruker mye til frokost. 1 egg, 1 måleskje proteinpulver (vanilje eller sjokolade) og en halv banan. Kjør med stavmikser og stek. Bruker ofte vaffeljernet for å få den jevn og fin. Nydelig med cottage cheese, litt sirup og noen få valnøtter på toppen. Yum! Kanskje mer en søndagsfrokost egentlig….

 4. ElinPelin

  Ser det ut som tre fordi du rakk å spise en før bildene ble tatt eller? 😉 godt så det iallefall ut! Jeg har spist ertepannekaker til middag idag og det er cirka det samme opplegget bare med ertemel, kikertmel, næringsgjær, salt, bakepulver og litt olje, det var også snadder. Men den klarte seg heldigvis uten egg, det var ikke i hus.

 5. Line

  Så nydelig ut! 🙂 Gleder meg til å teste ut Sukringold etter mine 30 dager med Paleo Challenge. Er ikke tilhenger av den kalde smaken vanlig Sukrin gir 🙂

 6. Hanne

  Pannekaker er så godt! Hadde det til middag forrige fredag :mrgreen:
  Sukrin gold er kjøpt inn, og jeg tenkte å bruke den i kjeks hvor jeg ellers ville brukt brunt sukker. Spent!
  Den smaker absolutt mindre kaldt (og tyggisaktig, haha) enn sukrin alene..

 7. Elisabeth Vega

  Fysøren DISSE så gode ut! Har tenkt på i hele dag at jeg hadde lyst på pannekaker til kvelds, og nå ble jeg bare mer frista. NAM! 😀
  Håper du har hatt en fin tirsdag så langt!

 8. s

  ååh de så syykt gode ut 😀 de må jeg prøve!! jeg spurte deg i går ang og ned i fettprosent, lurer på hva som er bra å spise før trening og etter trening? jeg må vel ha litt av alt, litt fett, litt karb kilde, og mye protein? eller? skal komme skikkelig i gang med treningen nå, så må bare forhøre meg litt så jeg får best mulig resultater 😀 med styrke 4 dager i uken, kombinert med powerwalk og litt intervaller 😉 og vet du forresten når boken din blir sendt ut? 😉 venter i spenning på den 😀

  -S

 9. Amalie

  Nam! De såg digg ut! De siste gangene jeg har prøvd og lage pannekaker av egen kreasjon, har ikke gått så bra :/
  Jeg får prøve din seinere og se om det funker!
  Så prøvde jeg og lage noe annet i dag;
  Kesam-fromasj med kakao-kokoslokk, da jeg blandet kesam med gelatin, vaniljedråper og sukrin. Kakao, kokosmasse, gelatin og sukrin.. Det ble ikke helt som planlagt (kanskje for lite gelatin?) Skulle ihvertfall bli en rund og fin «dessert»…
  Kanskje du hadde hatt lyst til og teste? 🙂
  Ihvertfall, ha en fin tirsdagskveld!

 10. Lise

  Da har jeg nettopp spist disse pannekakene til kveldsmat og GUD hvor gode de var!!! 🙂 TAKK!! 😉 Jeg lagde de litt mindre, så ble mer som lapper i størrelse og da fikk jeg 7-8 stk, så har igjen noen til i morgen også 🙂 Spiste med rømme og blåbær, rømme og bringebær, rømme, sukrin og kanel og en med yaconsirup. NAM, NAM, NAM!

 11. Kristine

  @kettleBente: Høres veldig godt ut i hvert fall! Jeg må alltid lage meg litt flere av gangen, vil ikke ha bare én pannekake 😀

  @ElinPelin: Haha, nei faktisk ikke – jeg var litt beskjeden med røra på den første så den er gjemt underst.
  Høres godt ut, kan jo ha både salt og søtt på de! Og selvfølgelig – de som ikke har eller spiser egg finner en løsning på det og 🙂

  @Line: Da vil du elske sukringold! 😀

  @Hanne: Ja, kan tenke meg at du liker denne 😀 Gleder meg til kjeks 😎

  @Lovelyliller.com: Deilig!
  Gud, så god den siste kaka di så ut!

  @Elisabeth Vega: Da må du jo se å lage deg pannekaker snart! 😆 Ha en strålende onsdag!

  @s: Klart det, det skal vanskelig gjøres å spise noe som ikke inneholder litt av alt 🙂 men jeg ville ha fokusert på noe proteinrikt (ikke utelukkende protein) i forbindelse med trening.
  Det aller viktigste for fremgang er å sette igang med styrketreningen – lykke til, kos deg med vektene! 😀

  Boka blir sendt ut rundt 7.-8.februar vil jeg tro – tilgjengelig i bokforhandler 11.feb. 🙂

  @Amalie: Her er noe lignende:
  http://www.kriweb.no/2012/07/14/lemon-cheesecake/

  Som topping synes jeg det er best å styre unna gelatin, og heller smelte litt sukkerfri sjokolade, eller blande sammen kakao med litt søtning og melk/kesam.

  Ha en fin onsdag! 😀

  @Lise: Herlig! Så bra at de falt i smak 😀 Kos deg med pannekaker i dag og!

 12. fitmamma

  Å dette må jeg teste ut 🙂 har hatt så sinnsykt lyst på pannekaker i det siste. DU er råflink. Har bestillt boka di 😉 gleder meg 🙂

 13. Susann

  Jeg testet ut disse pannekakene i dag, må si de ble veldig gode! Du er flink med å lage dine egne oppskrifter 🙂
  Lurte på om du kunne lage et innlegg om noen gode frokoster som ikke inneholder laktose? Sliter litt med å få i meg en god nok frokost etter jeg fant ut jeg ikke tåler laktose..

 14. Cecilie Lyngheim

  Hei..
  Utrolig mye bra mat som har reddet meg/inspirert meg FLERE ganger!!
  Lurte på om du hadde forslag til hva jeg kan erstatte egg med? Har enda ikke funnet mine favoritt proteinpannekaker uten egg, som eg lav på fett og carnd.
  Håper å høre fra deg

 15. Kristine

  @Cecilie Lyngheim: Hei! Så hyggelig å høre!
  Jeg har ingen erfaring med eggefritt dessverre 😐 Da bør du i så fall bruke et mel med bindeevne, som for eksempel hvete/havremel, kikertmel o.l.

 16. Kristine

  @lise: Vaniljeprotein er tørrvare ja 😀 Du får ikke samme næringsinnhold, men kan godt bruke fibframel o.l.

Det er stengt for kommentarer.