God søndag!

Min faste morgenstund på søndager, et par kopper kaffe sammen med gutta mine.

*gjeeesp*
IMG_7678

Tenkte jeg skulle minne dere om Quorn-prouktene igjen, for denne varianten får du nemlig tak i her hjemme (i motsetning til Kjøttbollene).

Eksotisk wok
IMG_7668
Wok med quornbiter, kålrot, rødløk, paprika, eple og ananas. Krydder: gurkemeie, spisskummin, havsalt, pepper og kanel.

Det er uvant for mange å hive oppi frukt, men jeg anbefaler virkelig at du prøver det!
IMG_7675
Quorn kan selvfølgelig byttes ut med kjøtt, fugl eller fisk også – men jeg synes det er veldig godt med «sopp» innimellom.

Ellers har det blitt litt forskjellige mellommåltider denne uka;

Gélé med ostekrem og sharonskiver
IMG_7664
Herlig farge!

Eplebåter, skyrpuffblanding og sukkerfri, mørk sjokolade
IMG_7665

Og en mini-kokosbollekake som jeg tenkte å dele med dere litt senere – min gamle kreasjon med en ny vri.

Nå kjenner jeg at det er på tide å komme seg ut og finne på noe, ha en god søndag dere!


17 kommentarer til “God søndag!

 1. Hong

  :O Ananas oppi wokken hørtes godt ut ja ! må prøves :mrgreen:
  Hahah, har aldri lagt merke til at Todd er nederst på bloggen ! elsker katta di 😆

  Du får ha en god søndag!

 2. Elisabeth Vega

  Nammmm den kaffen så fantastisk god ut! For å ikke snakke om maten, NAAM!! Og et fantastisk bilde av Todd! 😀 håper du får en kjempe fin søndag!

 3. Michelle

  Så spennende! quorn har jeg aldri hørt om faktisk, så her lærte jeg noe nytt!! Kanskje det skal prøves en dag?! 😀 Ja, bare til å nyte søndagen.. Jeg sitter å leser pensum.. merker eksamen nærmer seg, så er vel bare til å bite tennene sammen!! Skal bli deilig å få den overstått, da venter 2 uker ferie! Da kommer kattemor hjem igjen til sine søte små :mrgreen: hihihi

 4. Kristine

  @Hong: Kan man ha ananas på pizza, kan man ha det i en wok!
  Prøver å snike med Todd overalt :mrgreen:
  Takk i like måte!

  @Elisabeth Vega: Alt var nam 😀 Ha en nydelig søndag du og!

  @Tila: Jeg spiser som dette året rundt – men jeg prøver å ikke ligge i noe overskudd fremover i hvert fall 🙂

  @Michelle: Quorn er ikke noe smaksopplevelse i seg selv, men den er så allsidig! Passer overalt, krydre masse med det man ønsker og full av både protein og fiber. Absolutt noe jeg liker å ha i kostholdet 🙂
  Åh, stå på disse siste ukene! Jeg er helt sikker på at du kommer til å gjøre det bra på eksamen 😀

 5. Hanne

  Hei Kristine!

  Jeg har blitt inspirert til å spise mer grønt og proteinrikt etter at jeg begynte å lese bloggen din. Her om dagen kom jeg over dokumentarene «forks over knives» og «food that kills». Disse dokumentarene viser hvordan høyt inntak av melkeprotein og kjøttprodukter kan føre til osteoporosis, kreft og hjerte- og karsykdommer. Det går faktisk så langt at enkelte leger anbefaler å kutte melkeprodukter og kjøtt (også kylling og fisk) fra kosten. Har du sett disse dokumentarene? Skulle gjerne hørt synspunktene dine på dette.

 6. Madde

  Jeg prøvde cornburgere som jeg fant i Sverige, og de var jo kjempegode (m/ tilbehør ja, ikke alene). Ble ikke tung i magen av dem heller, så jeg skal bruke mye mer av de nå.

 7. Kristine

  @Lovelyliller.com: Hørtes helt perfekt ut 😆

  @Hanne: Om man skulle ha fulgt alle råd, tips, nye funn og advarsler der ute så hadde man så og si ikke kunne spise noe!
  Jeg regner med at det de legger i «høyt inntak» gjelder unormalt store mengder – og der er nok ikke folk flest uansett. Jeg spiser variert hver dag, og kommer til å fortsette med både melkeprodukter og kjøtt, fugl og fisk 🙂

 8. Madde

  Hmmm.. hvis en skal kutte til og med fisk i fra kosten så tror jeg ikke verden står til påske.. Ordentlig fisk er jo av det beste en kan spise for hjerte og blodet.

 9. Lene

  Er så glad for at ikke alle er på lavkarbo-trenden, og blir glad når jeg ser frukt i mat 🙂 Tror jaggu jeg skal spandere på meg boka di også 🙂 Gleder meg!

 10. JanneS

  Hei 🙂 Vet du hva næringsinnholdet i quorn er kontra kyllingfilet ? Gleder meg til boken din kommer 🙂

 11. Veronica

  Du er virkelig et fantastisk forbildet! 😀 Takk for mange gode mattips, god inspirasjon ++ 🙂

 12. Kristine

  @Lene: Jeg er altetende 😀
  Tuusen takk!!

  @JanneS: Sjekket raskt nå; kylling inneholder dobbelt så mye protein som quorn – men til gjengjeld gir quorn nesten 5 g fiber (0 i kylling). Quorn inneholder også 6g karbo. Kcal pr 100g er ganske likt 90 (quorn) og 106 (kylling).
  Takk, gleder meg jeg og!

  @Veronica: Takk!! 😀

 13. Madde

  Tenker jeg velger oftere corn nå som jeg ser at det er en del fiber i den, og det trenger jeg faktisk!

  Vet noen om det er spesiell forskjell på å velge kylling eller kalkun? (bruker fileter jeg da) Jeg er ikke så flink på å lese tabeller, har bare hørt at begge deler inngår i sunn mat-kategorien. 😉

 14. Kristine

  @Madde: Et eple inneholder mye mer, så grønnsaker og frukt er fint å spise om man vil ha i seg mer fiber 🙂
  Tror ikke det er noe stor forskjell på kylling og kalkun.

Det er stengt for kommentarer.