Tacograteng og puddingkake

Dagens middagstips er et resultat av at jeg er i gratengmodus for tiden;

Tacograteng med finnbiff
IMG_7518
Det er mange butikker som kjører hardt på 3 for 2-tilbud, og selv om ekspertene mener at vi blir lurt, så lar jeg meg lure innimellom.
Det ble ferdigsushi, salmalaks og en pakke finnbiff (brukt i denne middagen) – hvorav laksen på ca 100 kr ble gratis, det er da ikke så verst synes jeg.

Dette ble en stor form som selv ikke vi klarte å spise opp, men godt var det også dagen derpå!
IMG_7523
600 g karbonadedeig
400 g finnbiff (kan sløyfes)
4 dl melk
3 egg
1 ts xanthan gum (eller maizena)
200 g original kesam
2 ss ketchup u/sukker (eller tomatpuré)

1/2 løk
Tacokrydder
Et par never ost

Karbonadedeig og finnbiff stekes med tacokrydder og legges i en ildfast form. Melk kokes opp med xanthan gum til det tykner, ta kjelen av platen og visp inn ett og ett egg av gangen. Vend inn original kesam, ketchup og finhakket løk og hell blandingen over kjøttet. Strø ost over og inn i ovnen på 220 grader i 25-30 min.
IMG_7530
Tips: La kjøttet være halvstekt når du legger det i formen, da blir det ferdigstekt i ovnen – noe som gjør det saftig og ikke tørt.

IMG_7525

Dagens trening ble enkelt og greit en 50 minutters skravletur på mølla sammen med mamma, koselig!

Sånn ellers har det vært en veldig fin og spennende dag!

Jeg hadde blant annet et møte med Cappelen Damm etter jobb og fikk vite litt mer om planene fremover, og det blir hektisk, skummelt og veldig gøy! Å gå fra å være en litt usosial, anonym skribent til å snakke foran et publikum og på tv.. snakk om å gå utenfor sine komfortsoner!
Jeg vet jo at det er nødvendig for å få boken opp og frem – og er det noe jeg virkelig verdsetter og er stolt av så er det nettopp den.

Jeg skal holde dere oppdatert på når dere må huske å skru på tv’n, men det er fortsatt noen uker til.

Her er for øvrig resultatet av dessertfail her om dagen – det ble til slutt en puddingkake!
IMG_7544
Hell i uhell, for den ble veldig god!

P .S Jeg vet at jeg har mange dyrekjære lesere, så om noen er interessert i å være hundevakt for mine to små «tantebarn» så ta en titt HER

27 tanker om “Tacograteng og puddingkake

  1. avatarKaja

    Lager tacograteng selv i kveld, det er så utrolig godt 😀
    Puddingkaken så veldig spennende ut!
    Ha en fortsatt fin kveld ^^

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kaja: Det er skikkelig digg ja, kos deg i kveld! 😀

    @Grete: Usosial er kanskje et litt overdrevent ord, men folkesky ja – noe som imidlertid har blitt bedre de siste årene.

  3. avatarKristine

    Gleder meg til alt det «skumle» du skal gjennom, for jeg er sikker på at du kommer deg uskadd og beriket ut av det! ..og spesielt sistnevnte er jeg sikker på at vi som følger deg kommer til å gjøre også 😀 Stå på, flinke deg!

  4. avatarKristin

    Grateng er jo alltid så godt…og så får jo man tid til å pusle på med litt ting og tang mens den godgjør seg i ovnen :mrgreen:

    haha, jeg er også en av de som lett lar meg rive med (lure) av de 3 for 2 tilbudene. Hadde lagt en stor haug med disse varene i handlekurven da jeg bare tenkte jeg skulle sjekke pris på karbonadedeigen….jepp over 80 kr for ca 1/2 kg!! 😯 😐 Den gikk tilbake i disken. Men, som deg tok med meg finnbiff! Gleder meg til å lage noe av den, sammen med tyttebærsyltetøy 🙂

  5. avatarAstrid

    Går mye i grateng her også om dagen, masse røre med ostelokk på! Nammi! Venter i spenning;-)

  6. avatarSoletraveller

    Plukker opp tips hos deg litt her og der som jeg lagrer i bakhodet og skal ta frem når vi drar på langtur.

    Fiskegratengen prøvde jeg idag. Veldig god – og mektig! 🙂

    Lykke til med alt rundt boken din, og Bali!

  7. avatarMari

    Jeg bruker å lage tacomixen fra bunnen av:
    3 ss Oreganokrydder
    3 ss Spisskumminkrydder
    3 ss Paprikakrydder
    2-3 ss Chillikrydder eller fersk chilli hakket
    3 ss Hvitløkskrydder eller fersk hvitløl presset
    Havsalt eller flaksalt etter smak
    😉

  8. avatarMichelle

    Så spennende! vel, jeg har ikke sett boken selv enda, men jeg har sterk tro på at du har all grunn til å være stolt!! Blir det boksignering også kanskje?? 😀 Ja, hold oss oppdatert!! hihi, gleder meg!!
    Klemmer

  9. avatarElisabeth Vega

    Mmm, liker at du er i gratengmodus! 😎 så utrolig godt ut 😀 Gleder meg sånn til boka kommer!! Ikke lenge igjen nå 😀 Håper du har hatt en fin tirsdag, Kristine! 😀

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristine: Det blir nok helt sikkert bra, litt hjertebank og nerver – det er da man kjenner at man lever! :mrgreen:
    Tusen takk søta!

    @Maja Nordic: Håper du liker den! Klem tilbake

    @Kristin: Enig – den lager jo i bunn og grunn seg selv 🙂
    Haha, godt det er flere av oss «lettlurte». Karbonadedeigen var faktisk utsolgt, men til den prisen var det kanskje like greit at jeg ikke gikk for den. Finnbiffen var god!

    @Astrid: Veet, det er så godt!
    Jeg og 😉

    @Kristina: Godt å høre 😉

    @Soletraveller: Godt å høre at du likte den! Jeg liker mektig mat, da holder man seg god og mett lenge 😀
    Tusen takk!

    @Ida: Vil dere ha det da? Det ble jo som sagt litt frem og tilbake, for planen jeg hadde for den var opprinnelg noe helt annet 😀

    @Mari: Stort sett gjør jeg det og, men noen ganger er det enkelt å bruke ferdigmix: http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Taco-Seasoning-Salt-Free-Blend-2-33-oz-66-g/35368
    🙂

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Michelle: Jeg har sett den (i pdf-format), og selv om man egentlig ikke skal si slike ting i dette landet så er jeg stolt 😀
    Det spurte jeg faktisk om i dag, og det er visst ikke så vanlig lenger.. dessuten tror jeg ikke at jeg er «kjendis» nok til at så mange dukker opp 😆
    Takk *klem*

    @Elisabeth Vega: Synes du skal kline til med en grateng! 😀
    Den har vært helt super, håper du har hatt en fin dag og!

  12. avatarIda

    Jeg synes i alle fall den så god nok ut til å burde prøves! 😀 Men hvis det er en kronglete framgangsmåte og det «bare ble sånn», så skjønner jeg jo at det er vanskelig å legge ut oppskrift 😛

  13. avatarSigne

    Jeg gleder meg utrolig mye til boken din kommer:)
    Du er tidenes inspirajonskilde til sunn matlaging

  14. avatarSara

    Ostekake med karamellbunn! Jeg må bare si at jeg har fått helt dilla. Tenkte til og med å stikke innom moren min med sånn til helgen. Fordi hun fortjener det 🙂

    Gleder meg skikkelig til å se deg på tv! 😎

  15. avatarHænni

    Hæhæ, de hundene var morsomme! :mrgreen: Likte historien deres godt 🙂 Hadde jeg bodd i nærheten av dere og ikke i Sarpsborg, hadde jeg ikke nølt engang. Hils henne og si det,selv om det ikke hjelper 😛
    Håper de finner som kan passe på de og leke med de 🙂

    HM

  16. avatarKristine

    @Kari: Hjeeelp 😆

    @Lovelyliller.com: Enig! 😀

    @Ida: Jeg kan legge det ut jeg 🙂

    @Signe: Tusen takk!! 😀

    @Sara: Ja! Det skal jeg lage igjen i dag, takk for påminnelsen!
    Godt å høre at du liker den 😀

    @Hænni: De er så fiiine ♥ Jeg får nesten tårer i øynene av å tenke på dem, jeg har passet Rasheeda flere ganger og hun er verdens snilleste hund.
    Hyggelig – tanken er jo veldig god! 😀

  17. avatarSilje

    OI, dette så godt ut. Det må prøves en dag. Kanskje til helgen?? 😉
    Har ikke kommentert her så ofte, men er innom hver dag og titter etter inspirasjon og tips. Og jaggu får jeg mye av det!! Du har en flott blogg. Gleder meg til boka di kommer, den skal jeg ha.. 😛

  18. avatarChristina

    Du er knalltøff! Og bare tenk på hvor mange du kan nå frem til og påvirke i en positiv retning.. Gleder meg til å følge med 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *