Hjemmelaget kyllingburger

Den ser både god og hjemmesnekra ut, gjør den ikke? Frøken Heidi mente at den lignet på McArabia, så da heter den det.
IMG_7464

Burgerbrødene er saftige og gode – med en smak av gresskar!

Oppskrift:
2 egg
2 eggehvitter
25g mandelmel
25g sesam-mel
50g gresskarpuré (eller kesam)
litt melk/vann til passe tykk røre
1 ts timian (valgfritt)

Pisk to eggehvitter helt stive og sett til side. Pisk forsiktig resten av ingrediensene i en annen bolle og vend inn eggehvittene helt til slutt til du får en fast, mousselignende røre. Form litt flate rundinger på et bakepapir, ha over timian eller annet krydder på halvparten og bak i ovnen på 160 grader i 15-20 min.
Dette holder til 3 burgere, det vil si ca 6 rundinger.

Mens de godgjør seg i ovnen kan du steke kylling og ellers sette frem det du skal ha på. Deretter er det bare å;

Smøre bunnen med philadelphiaost
IMG_7453

Legge på godt krydret kylling og en osteskive
IMG_7456

Deretter et par sylteagurker og litt ketchup
IMG_7459

Smør toppen med litt sennep og sett kronen på verket
IMG_7470

Gjenta både 1, 2 og 3 ganger og nyt!

IMG_7479Ellers ble det en treningsøkt i dag, min 5. denne uka så jeg sier meg fornøyd med det.
(I topp fra Better Bodies og 2xu-tights)

Skulderpress
i supersett med:
Arnoldpress

Liggende sidehev
Cable pullover
Omvendt pecs
Kabelroing
Dips
+ 30 min rask gange på mølla

.
Nå skal vi ha kaffeslabberas :mrgreen:

Fortsatt god lørdag!

26 tanker om “Hjemmelaget kyllingburger

  1. avatarMichelle

    Ser utrolig nam ut! thigtsen fra 2xu, er det veldig stor forskjell på den i forhold til andre merker som f.eks Nike? De er jo en del dyrere og er veldig populære. Men er de verdt summen? Må bare spør deg! Har jo egentlig veldig lyst på en selv 🙂
    God lørdag fine deg!

  2. avatarAina

    Går det ann å bytte ut sesam-melet med noe annet?
    Har ikke det i skapet nemlig, og kunne godt tenkt meg å ordnet disse imorgen 😉

  3. avatarKristin

    Maten så veldig god ut. Dette skal jeg nok prøve å lage en gang i nærmeste fremtid 🙂

    Håper dere koser dere med kaffe og slabberas! God helg videre!

  4. avatarElisabeth Vega

    WOAAH det så fantastisk ut! NAM! 😀 for et vakkert bilde av deg, Kristine! 😀 Håper du har hatt en fin helg så langt! 😀

  5. avatarAndrea Isaksen Schmidt

    Hei Kristine! 🙂 Så flott og fin du er!

    Jeg debuterer i bodyfitness til våren, og jeg vil bare takke deg for å ha gitt meg så mye inspirasjon og motivasjon gjennom oppbyggingsårene mine! 🙂 Du er faktisk grunnen til at jeg starta med fitnesstrening, husker veldig godt den dagen jeg hørte om deg og så deg for første gang. Girlcruch deluxe! Resten av dagen greide jeg ikke å tenke annet enn «jeg vil bli som Kristine en gang». Husker det som om det var i går 🙂 Nå, 4år senere og i en alder av 20år er det endelig min tur. Du forstår det kanskje ikke, men jeg takker deg faktisk for at du, uten å vite det, introduserte denne sporten for meg, motiverte meg gjennom bilder og videoer, inspirerte meg i matveien og rett og slett har vært og forsatt er et fantastisk forbilde! 🙂 Takktakktakk! 🙂

    Andrea 🙂

  6. avatarIrene

    Mums.. det så godt ut 🙂 Gleder meg til å lage kyllingburger, må bare vente på pakken fra X-life med mandel og sesam-mel 😉

    Håper du har en fin lørdag !

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lovelyliller.com: Takk for det, ha en nydelig søndag!

    @Christina: Jeg vet! :mrgreen: Vi får innføre det ordet (og handlingen) igjen synes jeg, det er jo så hyggelig.

    @Michelle: Ja, jeg synes faktisk det. I starten var jeg skeptisk, men etter å ha trent med veldig mange forskjellige tightser de siste årene må jeg si at det er en stor favoritt 🙂
    God søndag!

    @Aina: Tja, litt bakepro kanskje 🙂 Eller havremel (knuste havregryn)!

    @Kristin: Slabberaset var kjempekoselig! Takk, ha en fin dag 😀

    @Maja Nordic: Ikke sant, de er helt supre! 😀

    @Elisabeth Vega: Takk 😳 Jeg har hatt en veldig bra helg, håper du har hatt det samme!

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Andrea Isaksen Schmidt: Jeg blir aldri vant til å få slike tilbakemeldinger, jeg blir like glad og varm inni meg ♥
    Ikke fordi du skal stille i konkurranse, men fordi du har gått din egen vei, funnet en glede i trening og mat – og skal fullføre mål og drømmer. Flinke jenta!
    Masse lykke til, du må holde meg oppdatert 😀

    @Cecilie Lykke: Haha, jo takk – burgeren var i hvert fall deilig :mrgreen:

    @Merethe: Must do! Den var GOD.

    @Irene: Da blir det litt baking på deg til uka antar jeg 😀 Takk, håper du får en strålende søndag – her skinner sola 😎

    @tjukkebollefeita: Havremel eller bakepro (til nød litt kokosmel, selv om det kan bli litt grøtete av det) 🙂

    @Kristine: McArabia :mrgreen: Angrer litt på at jeg ikke kalte den McKriweb når jeg tenker meg om.
    Håper du får en nydelig søndag!

  9. avatarKine

    Hei! Er de «gamle» oppskriftsbøkene dine fortsatt for salg, og evt. hvor får jeg kjøpt dem? Eller er den nyeste boka å anbefale med tanke på innhold?:)

  10. avatarCharlotte

    Du inspirerer stort med dine oppskrifter, og jeg har lyst til å bake og lage mat bare mer og mer ;-)! Jeg ser at du bruker vanlig proteinpulver i noen av oppskriftene dine, som skal stekes. Trodde ikke det tålte varmebehandling, kun bakepro? Tusen takk for alle tips! Gleder meg til boken din kommer ut <3

  11. avatarKristine

    @Kine: Ja, men det er kun sunne fristelser vol.2 som er tilgjengelig som hefte. Det første dessertheftet og middagsheftet kan kjøpes som pdf-filer 🙂
    Her finner du bestillingsskjema: http://www.kriweb.no/bestill-hefte-her/

    Boka er noe helt annet, det er mye mer enn bare oppskrifter – så jeg anbefaler selvfølgelig den (også) 😀

    @Lisbeth: Takk for det! 😀

    @Fluffy dreams and hot chocolate: Håper middagen smakte uansett hva det ble! 😀

    @tjukkebollefeita: Da er du jo good-to-go når det gjelder burgerbrød 🙂
    God lunsj!

    @Charlotte: Herlig, det er det som kalles matglede 😀
    Det tåler varmebehandling helt fint, i hvert fall steking (bakepro er nok bedre i ovnen). Det eneste som kan skje er at noen av kjedene endres/ødelegges – men nytteverdien er der fortsatt.
    Jeg koker fortsatt eggene mine selv om noen påstår at de bør drikkes rå for best mulig opptak 😆

  12. avatarCharlotte

    Takk for svar Kristine ;-)! Fiskegratengen din står i ovnen nå, og jeg er veldig spent 😉

  13. avatarkristine halvorsen

    Nå har jeg bananbrødet stående i ovnen, og disse burgerbrødene er klar til å stekes de også 😀
    Kjempe mange gode oppskrifter, jeg skulle ønske jeg kunne vært hjemme å bakt hele dagene!
    Vet du forresten næringsinnholdet i denne oppskriften??

    Håper du får en finfin torsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *