Grateng, proteinbar og verdien av en blogg

Jeg må starte innlegget med et velmenende råd til mine med-bloggere. Det er mange av oss som får både tilbud, rabatter og kanskje forespørsel om et intervju, eller å teste ut det ene og det andre.

La meg ta det ene først; et intervju.
Jeg sier mer nei nå enn tidligere fordi mye er useriøst, og jeg har blitt tøffere på å sette krav. For det har man faktisk – krav både på hva som blir skrevet, sitat og bilder. Om den såkalte artikkelen føles som en heksejakt, så er den mest antagelig det for å tiltrekke seg flest mulig lesere – ikke for å sette deg i et godt lys. All pr er ikke god pr i mine øyne.

Over til «gratisprodukter». Dette kommer selvfølgelig an på om du har 200 eller 20 000 lesere, men vit at du har en stor påvirkningskraft og et kraftig verktøy når det gjelder reklame. Jeg får veldig mange henvendelser av typen;

«Hei! Du har en kjempefin blogg, vil du prøve xx og skrive om det. Du får selvfølgelig produktet tilsendt».

I praksis vil det si at de ønsker at du skal bruke tid på å teste produktet og samtidig skrive og reklamere om det helt gratis mot at de tjener massevis av penger – både på innsparing av markedskostnader og på inntjening av salg.
Om du er fornøyd med det du får, så er det selvfølgelig helt ok – men ikke la deg (mis)bruke, vit at det du gjør som oftest gir en verdi langt over det du får.

Men la oss heller snakke om noe langt mer hyggelig og meningsfullt: Maaat!
IMG_6499

Jeg har blitt inspirert tilbake av dere som tagger kriweb på middagen deres (moussaka, Irene) på instagram, så det ble noe lignende her og. Hva er vel bedre enn grateng på en fredag?

Rotmosgrateng
IMG_7391
Karbonadedeig stekt med hvitløk, 2 ss ketchup, paprikapulver, tacokrydder, pepper og gurkemeie.
Kok poteter og kålrabi (her kan du variere med gulrot og søtpotet og) i 20-25 minutter og mos sammen med litt salt, pepper, melk og philadelphiaost – jeg hadde også litt cottage cheese i denne gangen.
IMG_7394
Legg det lagvis i en ildfast form og strø ost på toppen. Inn i ovnen på 200 grader i ca 20 min.
IMG_7396

Også tar vi det veldig enkelt til dessert – proteinbar med peanøtt og karamell!
proteinbar
Den får du kjøpt både enkeltvis og som 24-pack (billigere per enhet) HER

God fredag dere!

16 tanker om “Grateng, proteinbar og verdien av en blogg

  1. avatarHanne

    Nom nom! Her ble det en slags chili laget på kyllingkjøttdeig og masse grønnsaker, nydelig mat i samme gate det også 😀
    Det er gode råd du kommer med, håper at mange tar de til seg!

  2. avatarLovelyliller.com

    Det er jo helt greit å stille litt krav å ikke prøve ting og tang i hytt å pine bare for du blir tilbudt det, det samme gjelder å stille opp på interjuv :* Gjør det som føles rett 🙂 Gratengen så meget god ut! Akkurat hatt fredags taco her og dessert i kjøleskapet 😀 god helg!

  3. avatarMarianne K Casais

    Ja, hear hear, gode råd 🙂

    Nam nam, dette så godt ut! Aw, fine toddegutten 🙂

    Forresten, du never søtpotet, og da bare må jeg spørre; har du prøvd å lage fries av søtpotet? Vi spiste det mye når vi bodde i Canada, men her i landet finnes det jo ikke. Det er helt fantastisk godt med en god dressing til. Anbefales! 🙂

    Eksperimenterte forresten med sunnere versjon av pizza her forleden – helt uten mel og gjær – bunn laget av blomkål! Tenkte kanskje dette er noe du kunne være nysgjerrig på?
    http://the-fuzzy-corner.blogspot.no/2013/01/cauliflower-crust-pizza.html

    *klem*

  4. avatarIrene

    Du er utrolig inspirerende ❤ Bloggen din må besøkes hver dag, du har så fantastiske oppskrifter!
    Nok en gang; gleder meg stort til boken din blir min !!

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Hanne: Nam, deilig! Jeg synes karbonadedeig er så mye bedre enn kyllingkjøttdeig, men ellers pleier den å bli laget ofte her og 🙂

    @Lovelyliller.com: Gjør det som føles rett ja, og ha i bakhodet at de stort sett er ute etter å tjene penger på deg.
    Oh, nam – hva slags dessert?

    @Marianne K Casais: Ja, omg det er godt!
    http://www.kriweb.no/2012/10/22/dobbel-osteburger-med-spro-sotpotetfries/
    Og med parmesan:
    http://www.kriweb.no/2012/09/08/sotpotetfries-med-parmesan/
    Må huske å kjøpe det neste gang jeg handler, takk for påminnelsen!
    Ja – bare at den ikke blir så veldig proteinrik med blomkål.. den så veldig god ut da! 😀

    @Irene: Tusen takk ♥
    Jeg gleder meg så mye jeg og (kan man si det?).

    Torskefiletene er herved ute av fryseren!

    @Kristiane: Jeg og! :mrgreen:
    Takk!

  6. avatarMichelle

    Godt at du informerer eller minner bloggere på slikt.. kan tenke meg at det i starten er lett å si litt for mye ja, uten å tenke over så langt..
    Herlig bilde av Todd det <3 God fredag til dere der hos deg! 🙂

  7. avatarThea

    Helt riktig at du har krav på sitatsjekk, men hva journalisten ønsker å skrive utenom det, har du ikke krav på. Ingress, vinkling og brødtekst er journalistens verk. Du har krav på å få se at dine uttalelser og sitater er sitert riktig.

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Michelle: Greit å ha i bakhodet ved en eventuell forespørsel 🙂
    Todd er så fin ♥

    @Kristine: Det er en stor favoritt! Men bare vent til kyllingburger’n senere 😎

    @Thea: Ja, men om man ved en gjennomgang av selve intervjuet ser at vedkommende har lagt til en vinkling og ingress som er direkte ufin så kan man trekke tilbake svarene og takke pent nei.

    @MrsCzi: Hyggelig å høre 😆

  9. avatarFantasia

    Gode råd til bloggere og vi andre kan ta det med til livene våres:) Som feks at, flere kan nom bli flinkere til å tenke litt på egne behov å ikke alltid sette andres behov først 🙄 😛
    Ønsker deg en fortsatt fin helg 🙂 Været kan man ikke si noe på idag!
    Selv skal jeg på jentekveld med tidligere kolleger, det blir stas :mrgreen:

  10. avatarMaria

    Hei, vil bare si at jeg synes du har en kjempefin blogg med mange gode tips. Jeg har sett igjennom store deler av bloggen og gleder meg til å prøve ut mange av oppskriftene! Dersom du har tips til matlaging av sunn sjømat så vil jeg mer enn gjerne høre det. Jeg gleder meg til å følge med videre 🙂

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Fantasia: Ja, flink! En lærdom man kan ta med seg i livet øvrig, jeg tror det er sunt å både være litt skeptisk og sette krav.
    Håper du hadde en hyggelig kveld i går! Nå skal vi i sola 😀

    @Maria: Tusen takk! 😀
    Jeg er dessverre ikke så glad i sjømat 😐 Men er en stor fan av fisk! Hjemmelaget fiskegrateng (som du kan snike sjømat oppi om du vil) kommer snart.

  12. avatarHanne

    @Kristine:
    Foretrekker karbonandedeig, vi også, men kjøper også kyllingkjøttdeig i blant både pga pris, variasjon, og siden det visstnok skal være sunnere fett i fugl enn fe 🙄 haha…
    Godt er det uansett!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *