Spinatdressing og gullvafler

Dette var veldig godt!
Det knæshgrønne ser kanskje litt skummelt ut, men det er en deilig dressing som gjorde hele retten – litt usikker på om det var helt enstemmig, men en fin måte å få i mann (eller barn) mer grønt på.

Baconsurret kylling med epleskiver og spinatdressing
IMG_7448
Surr en baconskive rundt hver kyllingfilet, stek raskt i panne og legg de i en ildfast form. Skjær tynne epleskiver med en ostehøvel og legg på bakepapir ved siden av. Inn i ovnen på 200 grader i 20 minutter (mine fileter var halvtinte).
IMG_7451
Spinatdressingen lager du enkelt ved å hakke opp 3-4 store håndfull spinat som du moser med en stavmikser (eller i blender) sammen med 2 ss philadelphiaost, litt salt og pepper.
IMG_7447
Så enkelt og smakfullt!

Og hva kan man gjøre om man har disse to nyhetene i hus?
IMG_7442

Da kan man lage gullvafler!

vafler
Sesam-mel har en mild nøtteaktig smak, og disse vaflene vil passe med både syltetøy og brunost på. Kutter du søtningen kan du også bruke de til middag som wraps e.l

Oppskrift:
2 store egg
1 ss mager kesam
30g vaniljeprotein
20g sesam-mel
3 ss sukrin gold
en klype kardemomme
litt melk til riktig konsistens

.
Riktig god torsdag videre!

20 kommentarer til “Spinatdressing og gullvafler

 1. Elisabeth Vega

  ÅÅÅ namnamnam!!! Så kjempe godt ut 😀 VAFLENE SÅ SPESIELT GODE UT! Er det noe jeg kan bytte ut vaniljeprotein med? 😀 Har utrolig lyst til å prøve dem ut!
  Ha en fin torsdag videre, vakre 😀

 2. Michelle

  Det der så veldig godt ut, fra start til slutt 😀 Spinat saus skal jeg prøve å lage en dag snart, det er jo så godt! ahhh, vafler med brunost og syltetøy :mrgreen: kan man bestille med levering på dør eller? hihihi
  God torsdag videre Kristine!

 3. Kristine

  @Kristina: Ja! Nå har jeg testet melet i både pizzabunn og vafler, og det er godt til både salt og søtt 😀 Kos deg!

  @Eva: 😀

  @Elisabeth Vega: Tja, det du har av tørrvare; bakepro, kokosmel, mandelmel, havremel 🙂
  Takk i like måte!

  @Michelle: Såklart! Jeg skal bare få leid meg et større kjøkken og et hyggelig lokale, så skal jeg åpne et spisested 😛 😆 I wish.
  Takk, og det samme til deg!

  @Lovelyliller.com: Og jeg som trodde du fortsatt var på supergreen-bølgen 😀 Vafler er godt!

 4. Madde

  Etter å ha lest bloggen din en stund har jeg forstått at det er alfa og omega å ha kesam, philadelfiaost,kokosmel, palmesukker, salat og bakepro i hus.

  Hver mnd. jeg bestiller på iherb, ligger det således «Kristine Weber-ting» i handlekurven!! 😀 Er eneste måten jeg husker på å få med meg hva jeg skal handle.

  … og forresten philadelfiaost har fått et nytt inntog i kjøleskapet mitt.

  Tusen takk! 😉

 5. Hedvig

  Hei! Utrolig mye digg du legger ut, vann i munn for sure! Skulle ønske jeg hadde tid og var flink, så jeg kunne laget all den gode maten!! Herlighet.. En ting jeg lurer på er hvor du kjøper alle de spesielle bakevarene, og om du har cøliaki eller glutenallergi siden du spiser så mye glutenfritt, eller om det rett og slett er fordi det er sunnere?

  Har cøliaki sjæl 🙂 Hvor lang tid bruker du som oftest på baking eller laging av mat? Virker så vanskelig, så merker jeg ikke helt orker å prøve. Haha

 6. Anett

  Mmmmmmm!! Ikke prøvd sesam-mel faktisk, har laget vaffler med kokosmel eller soyamel – kanskje må prøve sesam-mel nå da! 🙂 Hvordan doserer man Sukrin Gold – samme mengde som vanlig rosa Sukrin? (har Lilla Sukrin+ i hus nå, og den er jo dobbelt så søt, men har ikke laget noe av Gold-varianten enda – vaffler var lurt!)
  Hvis du skal anbefale ett mel – hvilket passer best til bakst (vaffler) synes du ? Og hvilken Sukrin-type synes du smaker best? Takk for super inspo – nå blir det vaffler og kakao etter skøytetur på søndag 🙂 God helg Kristine!!

 7. lilly

  Kan du oppgi mengde mel og proteinpulver du bruker også i dl eller ss ? Synes det er så tungvint å beregne hvor mye det blir når jeg ikke alltid har gramvekt tilgjengelig.

 8. Kristine

  @Madde: Ja :mrgreen: Bortsett fra palmesukker da, det har jeg aldri prøvd.
  Det er jo så godt, bare hyggelig!

  @Hedvig: Jeg får det både fra x-life.no, funksjonell mat og iherb.com
  Ikke cøliaki nei, jeg bruker spesielle ingredienser for å kunne lage sunn og proteinrik bakst, kake, vafler m.m i hverdagen 🙂 Jeg bruker alt ifra 5 – 30 minutter på kjøkkenet hver dag.

  @Kaja: Kjempegodt! Enig, skal kunne brukes til alt 🙂

  @Anett: Det må du teste ut ja 🙂 Jeg bruker sukrin gold som vanlig sukrin ja, jeg tør kanskje å bruke litt mer i og med at det ikke gir den isete effekten.
  Den er litt vrient å svare på, for jeg bruker alltid minst to tørrvarer. Bare proteinpulver/bakepro blir fort tørt, bare mandelmel blir ofte litt tungt og bare kokosmel blir for grøtete synes jeg. Jeg tror jeg har en favoritt i mandelmelet (det lyse), og sesam-melet er heller ikke dumt!
  Det hørtes nydelig ut! Ha en riktig god helg 😀

  @lilly: Du kan bruke denne siden:
  http://kunnskapsbasen.com/heleinnlegget.asp?il=220&kt=18&ukt=91
  🙂

 9. Vaffelisten

  Hei 😉

  Fruen i huset lar seg inspirere stort av deg, og kunne friste med en ny type vafler så fort iherb-pakken ligger klar på posten. Dette måtte jeg jo undersøke! De vaflene så supergode ut, men stemmer det virkelig at du bare bruker 50 gram tørrvare? Så litt lite ut i forhold til mengden flytende varer.. 😕

 10. Kristine

  @Vaffelisten: Hei! Så heldig du er som har en så snill proteinfrue :mrgreen: Ja, men du kan selvfølgelig doble tørrvarene og tilsette et ekstra egg og melk – så får du enda flere vafler (denne gir ikke mer enn 2-3).

 11. Johanne

  Spinat er suuupergodt og sunt for kropp og sjel :mrgreen:
  Takk for bra dressingtips – du har en herlig blogg 😛

 12. Annonym

  Hei! Jeg oppdaget plutselig på min åpnet sesammel-pakke at den skal oppbevares kjølig etter åpning. Jeg har hatt den i romtemperatur i flere uker nå, må den kastes eller kan jeg bruke den selvom? :S

Det er stengt for kommentarer.