Hadde du endret på noe?

Hvis du visste da, det du vet nå – ville du ha gjort noe annerledes?

life2Jeg har ofte spurt meg selv disse «hvis det, hva da»-spørsmålene.
Hva vil skje om jeg gjør det på den måten? Hadde jeg kunnet gjort noe annerledes?

Vi går gjennom livet ved å ta valg. Noen er større enn andre, men det handler til syvende og sist om å velge hva vi skal, burde og kan. Alt ifra hva vi skal jobbe med resten av livet, til hva vi skal spise til middag den dagen.
Alle store og små valg former hverdagen, de former oss som mennesker, og de former selve livet.

Hvordan skal man kunne endre på noe uten å endre alt?

Jeg kan alltids ønske at jeg ble mer selvsikker i en tidligere alder, at jeg ikke tenkte kun fornuft da jeg tok utdannelse, at jeg turte å stole på at jeg var god nok til flere ting. Jeg kan angre på at jeg ikke begynte å styrketrene litt før, eller at jeg ikke sa ja litt oftere.
Tenk på all den tiden jeg har kastet bort! Eller?

Det er så lett å svare ja på at man ville ha endret noe i fortiden, for hvem har vel ikke opplevd ting her i livet som man helst ville ha vært foruten – og som man attpåtil valgte selv. Dager, måneder, til og med år som ikke ble helt som man hadde ønsket, men er det virkelig bortkastet tid?

Sannheten er at man kan aldri vite hvordan livet hadde vært ellers, for akkurat der og da var det det riktige. Det er skummelt å tenke på at jeg ville ha endret noe, for alle valg – riktig eller gale – har ført meg hit jeg er i dag.

life
4P7I3923Det er kanskje ikke alt jeg er like glad for, men samtidig så hadde jeg ikke vært den jeg er i dag med alt det jeg har fått, oppnådd og elsker så høyt som akkurat her og nå.
Jeg måtte oppleve noe vondt for å tørre å ta et valg, og jeg måtte ta feil valg for å forstå hva som var riktig.

Livet er merkelig, men det er tross alt godt – og heldigvis kjenner vi ikke alltid til hva som venter oss rundt neste hjørne.
Jeg har aldri trodd at skjebnen er forutbestemt, men jeg tror gode ting skjer med gode mennesker.

Jeg tror også at lykkelige mennesker er de som velger å være det – ikke bare til tross for, men også på grunn av alt de har opplevd.

.
Å leve er å eksperimentere, ikke å lure på meningen med det.
Paulo Coelho

25 kommentarer til “Hadde du endret på noe?

 1. Julie

  Det var et fantastisk innlegg! De siste ukene har jeg gått mye rundt og tenkt på nettopp dette, og da er det greit å få banket litt vett inn i hodet 🙂 Hadde jeg ikke tatt de valgene jeg har tatt, hadde jeg ikke vært den jeg er nå

 2. Michelle

  Bra innlegg Kristine! vet du hva.. før tenkte jeg en del på de spørsmålene, men nå tenker jeg heller at det er en grunn for alt her i livet. Den veien man tar her i livet skjer for en grunn. Tror jeg hadde blitt gal om jeg skulle tenkt hva om jeg heller… hehe.. Håper du har hatt en god start på uken! Jeg har endelig kommet meg hjem etter en utrolig lang hjemreise! Godt var det å kommer hejm 😀

 3. Lina

  For et fint innlegg Kristine! 🙂 Livet er en reise, ogman vil oppleve både positive og negative ting. Men man må bare gjøre det beste ut av det, og ta de valgene som føles riktig for en selv 🙂

  Ha en fin kveld herlige du 🙂

 4. Anja

  Veldig bra. Man kan ikke se tilbake for det er fortid, men heller se fremover for det er fremtid :-)Ikke alltid like lett men vi lærer så lenge vi lever. Du skriver så mye bra og reflekterer over hvordan ting virkelig er. Pakker ikke inn og det er supert å lese 🙂 Ha en flott uke.

 5. Linn Merethe

  Dette var et meget godt innlegg!
  Pussig at det dukket opp akkurat i dag, for jeg tenkte mye rundt temaet i går. Jeg tror jeg aldri ville vært foruten de gangene jeg har gått på trynet, selv om de sikkert kunne vært unngått. De mørke stundene har gjort meg til den jeg er i dag og jeg har de erfaringene som skal til for å unngå å gjøre disse feilene igjen.
  Jeg kjenner meg også godt igjen i det med utdannelse. Jeg er veldig fornøyd med den utdannelsen jeg har,og gleder meg til mange år i dette yrket. Men jeg var så fryktelig prektig som ung voksen(jeg ser meg ikke som voksen nå en gang jeg,men det er en annen sak). Jeg gikk fra grunnskole til 3 år på vgs, og videre til 5 år på høyskole. Ikke noe moro i det hele tatt,kun alvor.. Litt kjedelig å tenke på i ettertid,menmen…

  Ha en fortsatt fin kveld, og takk for at du skriver en så god blogg!

 6. Hanne

  Veldig fint innlegg. Jeg har også merket at slike spørsmål dukker opp sjeldnere – mye sjeldnere – enn før, og godt er det 🙂

 7. Katarina tvillingmamm

  Så fint du skriver! Har sagt det förr, du är vacker inside and out 😀 Det är skönt för själen att ta sig tid att fundera. Har man tur så inser man hur fint livet är och hur tacksam man är över det livet man har.
  Ha en fin kväll.

 8. Fantasia

  Dette innlegget var midt i blinken og veldig aktuelt for meg nå. Og sitat fra Paulo Coehlo, a gitt:-)
  Alle valg og opplevelser man gjør i livet skjer fordi vi skal lære av det. Tror de fleste kan si at de lærte mest om seg selv etter en vanskelig hendelse. Man må rett og slett oppleve helvete for å kjenne på hva himmelen er:-)
  Jeg lærer hver dag og jeg har endelig begynt å innse at det som skjer, skjer meg fordi jeg tåler det og fordi jeg skal lære av det..

 9. Madde

  Jeg ønsker jeg kunne gjort noen andre valg. Skulle gjerne vokst opp et annet sted med langt flere muligheter f.ex. men lite å gjøre med det. Livet blir som det blir alikevel, har jeg funnet ut.

  Og til noe helt annet: Jeg syns det er så flott at du skriver om det kostholdet og treningen som du gjør og holder deg til samme «leia» uansett. En trenger ikke tvile på om du mener det ene eller det andre, for det virker ihvertfall som du utvikler deg taktfast i tråd med deg selv, vet om hva du vil og hvor du vil hen og modnes på en helt nydelig måte. 😉

 10. Kari G.

  «Jeg kan alltids ønske at jeg ble mer selvsikker i en tidligere alder, at jeg ikke tenkte kun fornuft da jeg tok utdannelse, at jeg turte å stole på at jeg var god nok til flere ting. Jeg kan angre på at jeg ikke begynte å styrketrene litt før, eller at jeg ikke sa ja litt oftere.»

  Dette traff veldig og er noe jeg tenker ofte på… Godt innlegg og nydelig bilde av deg 😉 .

 11. Gabriella Sporrefält

  Så sant!! Dette inlägget kunde inte kommit mer lägligt, precis detta jag har börjat undrar över de sista 2 månaderna. Men jag tror att allt skjer av en grund och att man måste ha lite mot-gångar för att kunna sätta pris på med-gångar..

  Tack 🙂

 12. Chicita

  …. jeg har lært mye de siste årene,- ting jeg gjerne skulle ha forstått tideligere. Det mest verdifulle jeg har lært må være at det finnes ikke feile valg, så lenge du valgt ut fra hjerte. For hjerte er kjærlig, og ærlig! Kanskje ikke alltids LURE valg, men så lenge de er tatt i kjærlighet kan du alltids forsvare dem fra der du var da du valgt. Valg som er tatt av fornuft, og fordi «alle andre» mener det er riktig, kan få fatale konsekvenser. Så vær ÆRLIG, ovenfor deg selv og ovenfor andre! Og la hjerte velge. Så er du safe <3 ..og husk, det reisen som er LIVET, ikke destinasojene

 13. Kristine

  Livet kommer (dessverre) ikke med instruksjonsbok, og dermed er det vanskelig å vite hva og hvordan vi skal gjøre ting til enhver tid. I en alder av 19 har jeg allerede samlet opp en rekke ting jeg skulle hatt ugjort, men hva kan jeg gjøre med det nå? Det er vel ikke annet å gjøre enn å lære av «feilene» (og krysse figrene for bedre dømmekraft i fremtiden kanskje 😆 ), og innse at det er disse valgene som har ført meg hit, og vist meg hvordan jeg i fremtiden ønsker å være.

  Jeg har ventet på et nytt av disse innleggene dine, de gir meg alltid så mye.

 14. Malin

  Flott innlegg, Kristine! Fikk meg virkelig til å tenke 😉 Stå på videre, du er FANTASITSK! :mrgreen:

 15. Eva Marie

  Jeg er utrolig imponert. Det er veien hit som har gjort oss til oss, men god hjelp fra dem vi møter på vår vei… 😉

 16. Kristine

  Takk for veldig mange fine kommentarer ♥
  Man må nesten ta «feil» valg som en lærdom, og ikke noe man skal angre på. Der og da hadde man kanskje ikke noe annet valg, kanskje det var det som føltes riktig eller uunngåelig. Og valg som andre gjør for deg er heller ikke noe man kan dvele ved, man blir sterkere av motgang – og det er vel det som til syvende og sist gjør oss til det vi er i dag, dag for dag.

  @Eva Marie: Veldig sant 😉 Håper alt står bra til!

Det er stengt for kommentarer.