Hjemmelaget pizza

Med en fantastisk god smak, masse proteiner, gurkemeie og et nytt mel!


Pizzabunn:

1 pakke tørrgjær
250g grovt mel
100g sesammel (nytt!)
40g pofiber
40g fiberfin
2-2,5 dl fingervarmt vann
1 ts salt

Elt alt sammen og sett til heving et lunt sted i 30-45 min.

Fyll:
400g karbonadedeig
100g ost
4 ss ketchup
1 ss søtsterk sennep
Paprikapulver, gurkemeie, bbq-krydder, oregano
4 perletomater
En halv løk

Jobb deigen utover et bakepapir, ha på fyllet og inn i ovnen på 200 grader i 20-22 min.

12 pizzastykker som hver og en gir deg godt over 16 g protein og 170 sunne kcal fylt med næring og fiber.

Hva er vel mer passende på en lørdag enn hjemmelaget pizza?

Ha en fortsatt fin helg!

26 tanker om “Hjemmelaget pizza

  1. avatarJeanette

    Så spennende med nytt mel! 😀 Laget meg pizza selv i går, men det ble på speltlomper 😉 Så kanskje pizza to dager på rad ikke gjør noe da?! 😀
    Nyt resten av året 🙂

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Jeanette: Speltlomper kan jo ikke sammenlignes med ekte, hjemmelaget pizza :mrgreen:
    Takk det samme!

    @Cecilie Lykke: Ja, det tror jeg blir perfekt 😀

    @Malene: Det var veldig godt!
    Jeg har bare 4-5 sanger på ipod’n for tiden, må fylle opp før jeg kommer med noe liste 🙂

    @Lovelyliller.com: En god smak, absolutt!

    @A: Det er et sunt, glutenfritt mel med nøtteaktig smak og høye proteinandel 🙂
    Den ligger ute til forhåndssalg nå, kommer ut i begynnelsen av februar.

  3. avatarFantasia

    Så jo ut som at bunnen ble tykk og luftig, akkurat slik vi liker det 😉 Da mener jeg gutta våres også! Sesam mel..jaddaa, da må jeg prøve det også, hehe!
    Fortsatt fin lørdag. Her ble det wok:)

  4. avatarLilli

    Herlig! Ingenting som litt alternativ julemat i disse tider(Y)
    Pizza smaker aldri så godt som etter en uke i strekk med typisk søndagsmiddag=D

  5. avatarIda

    Enda et spørsmål 🙂 hvor mange personer er oppskriften beregnet til? Kan jeg lage halve oppskriften til en person?

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Silje M: Tja, mandelmel, bakepro eller havremel er også muligheter.

    @Johanne Magnus: Hoho, jeg og 😀 Tusen takk!

    @Ane: Det var det jeg hadde, du må gjerne ta 14 om du vil 🙂

    @Andrea: Hehe, det tar jeg som et kompliment – selv om jeg helt sikkert hadde likt en vegansk pizza også 🙂

    @Fantasia: Den hevet seg ganske bra ja! En skikkelig guttepizza, så den må du/dere teste. Wok er godt, kanskje jeg skal ha det i morgen 🙂

    @Lilli: Nå er det vanlig kriweb-mat her frem til vi kliner til med noe ekstra godt på nyttårsaften 😀

    @Ida: En blanding av mandelmel og bakepro eller kokosmel er kanskje bedre – kun mandelmel blir litt ‘tungt’.

    @Ida: Jeg brukte sammalt hvete

    @Kristine: Er du syk stakkar 😐 Lag deg en bli-frisk-pizza! 😀 Det er definitivt noe for småkresne kjærester også.

    @Ida: Det bestemmer du selv, jeg spiser lett halve denne pizzaen i hvert fall 🙂

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Marianne K Casais: Det ble en mild nøtteaktig smak av melet, godt! Kan tenke meg at det passer perfekt til å bake hamburgerbrød og 🙂
    Og jeg gleder meg til å følge din blogg med dine vakre fotografiske øyeblikk ♥
    Klem

    @Kristine: Jeg er heldig som får slikt i posten, en bakers høydepunkt :mrgreen:
    Takk i like måte søte deg, og godt nytt år!

  8. avatarSusann

    Hei. Får en kjøpt alle matvarene eg treng på vanlig dagligvare, eller må eg evt bestille noe på nettet?

  9. avatarKristine

    @Susann: Hei! Jeg pleier å linke til ingredienser som ikke fås kjøpt i butikk, så her er det sesammel som finnes på helsekost – og fiberfin (som kan sløyfes til fordel for mer av annen tørrvare).

  10. avatarstine

    Hei 🙂 Hvordan skal konsistensen på denne pizzadeigen være? Min ble veldig hard, og den hevet ikke noe. Har dobbeltsjekka oppskrifta, og jeg har gjort riktig 🙄 Fyllet derimot ble kjempe godt! :mrgreen:

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @stine: Så rart. Denne skal ikke bli hard, hvor lenge lot du deigen heve? Og hva slags mel brukte du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *