Slik gikk det til – del 1

De fleste har kanskje fått med seg at jeg startet å bake allerede før bloggen ble opprettet, altså i 2007 da sukrin først kom på markedet. Etterhvert som jeg begynte å dele disse proteinrike middagene og ikke minst de kreative dessertene uten sukker i 2008 så ble interessen gradvis større for flere, ikke bare i fitnessmiljøet – her var det nesten ingen som turte å gå bort ifra tradisjonelle matretter og dietter.

Flere rundt meg begynte å bake, noen kopierte oppskrifter og ga dem nye navn, og andre lagde både hefter og bøker med disse spesielle ingrediensene – så hvorfor kunne ikke jeg? Jeg ville lage noe som ingen før meg hadde gjort; bort med ordet lavkarbo og frem med ordet protein – det er nemlig viktig for oss alle!

Jeg lagde mitt første desserthefte i 2009, deretter fulgte middagshefte og et nytt desserthefte året etter. I begynnelsen av dette året tok jeg motet til meg og sendte manus til de to største bokforlagene jeg kjenner til, hvorfor ikke satse høyt liksom – og det endte med et ja fra en av de:
Cappelen Damm

Jeg har skrevet så blekket har spruta, for jeg ville nemlig ikke ha en ren kokebok. Jeg ønsker å formidle mye av det jeg skriver om her, så jeg har i tillegg flere artikler om kosthold og trening i boka.

Over til matrettene, 56 oppskrifter – både middager og desserter. Disse måtte lages på nytt helt i begynnelsen av september til en egen mat-fotoshoot.
Så da sto jeg der, på konkurransediett attpåtil, og lagde nesten 60 retter i mitt lille, altfor varme kjøkken. Mat overalt, oppbevaring i esker og poser rundt omkring i leiligheten. Komplett kaos.

Dere husker kanskje at det var tre dager der jeg var litt stresset kan man si..

Alt dette skulle fraktes til et eget studiokjøkken i byen der bildene skulle tas, og der møtte jeg fotograf Synøve Dreyer og stylist Kristin Kjellmo Vorkinn:

Det er kanskje ikke så interessant for dere, men jeg tenkte å skrive del 2 og vise dere litt av det jeg lagde senere.

Nå skal jeg løpe og se tantebarnet mitt opptre, hun skal være et reinsdyr :mrgreen:

(les del 2 her)

25 kommentarer til “Slik gikk det til – del 1

 1. Marianne K Casais

  Så utrolig koselig Kristine, veldig kjekt å se hvordan det hele gikk til!
  Gleder meg meg til del 2 jeg nå vettu 🙂

  Du har virkelig vært kjempe flink! Vær skikkelig stolt av å få utgitt boka, det er jo bare helt supert! You go girl! 😉

  Jeg sitter her og skikkelig heier på deg jeg 🙂 Kjør på!

  Hihihi@ reinsdyr 😛 Kos deg!
  *klem*

 2. Elisabeth Vega

  ÅÅÅ jeg gleder meg så syykt til å kjøpe boka! Du er så bra, Kristine! Utrolig bra jobba! Du bør være kjempe stolt av deg selv! 😀 DET ER I ALLE FALL JEG! Gleder meg som en havrehingst! HAHA.. Håper du har hatt en kjempe fin onsdag så langt! 😀

 3. Fantasia

  Du imponerer:)
  Det har vært så utrolig spennende og lærerikt å følge deg fra du startet med bloggen og til nå. Fra motgang til medgang, fra å være forsiktig og litt usikker til å bli modig og trygg på deg selv. Det siste sier nok en god del. Du har funnet balansen i livet og du lever deretter 🙂
  Nå er boken bestilt!

  *Medgangen avslører lastene, motgang dydene*

  God klem til deg<3

 4. Jenny

  Gratulerer og lykke til Kristine!! Dette er morsomt synes jeg 🙂 Har jo fulgt deg hele denne tiden (eller bloggetiden da, hehe) og er veldig glad på dine vegne! Føles nesten ut som man er liiiiittt med på det selv, så dette er interessant å lese. Den SKAL kjøpes, selv om jeg nå ikke bruker så veldig mange spesielle ingredienser for tiden. Klart man må ha både hefter og bok.

  Håper Todd er med en liten del av den også 🙄 Fniser hver gang jeg ser han.

 5. IngridM

  Nei tvert imot, dette er veldig interessant å høre om! 🙂
  Boken er forhåndsbestilt allerede, gleder meg til å få den i posten 😀
  Stå på! Du er kjempeflink og en stor motivasjon for meg! 🙂

 6. Kristin

  hihi, spennende med alt som har skjedd i kulissene her denne høsten 😀

  Jeg er sikker på at denne boka kommer til å bli fantastisk, og unner deg alt det beste! Du er til så utrolig inspirasjon at jeg tror ikke du aner det selv.

  klem fra meg

 7. Charlotte

  Jeg liker å lese om det, så kom med del 2! 😀
  Jeg må nok prøve å få tak i boken din en gang! Elsker oppskriftene dine!

 8. Ann Helen

  Gratulerer så mye :mrgreen: Så utrolig spennende kristine! Du må si ifra snart boka kan bestilles/kjøpes, jeg skal være raskt ute med å sikre meg et eksemplar

 9. Kristine

  @Kari Ann Granbakk: Tusen takk! Ha en fin torsdag! 😀

  @Monica: Takk!
  Her: http://www.x-life.no/products/sunnsterk-med-protein

  @Lykketrollet: Tusen takk! Den koster 349 kr – tykk bok med oppskrifter, artikler, tips og treningsplan.

  @Lisa: Tusen takk &hearts,

  @Jenny: Takk!! Ha en riktig god jul ♥

  @Kjersti: Tusen takk – i like måte! 😀

  @Marianne K Casais: Tusen takk *klemme*
  Haha, hun var for øvrig veldig søt og flau som reinsdyr ♥

  @MrsCzi: Det har vært et intensivt og rikt år, men så verdt all svette og tårer :mrgreen:

  @Hong: Åh – tuusen takk 😀

 10. Kristine

  @Elisabeth Vega: Havrehingst 😆 Tusen takk!! ♥

  @Fantasia: Og du imponerer meg med dine gjennomtenkte, tvers gjennom gode tilbakemeldinger og oppmuntrende ord (og ordtak, som du vet jeg elsker – takk!).
  Håper du får en fin dag, helg og ikke minst jul ♥
  Klem

  @Jenny: Denne boka hadde nok ikke blitt laget om det ikke hadde vært for bloggen og DERE – så dere er med meg hele veien 😀
  Todd er dessverre ikke med i boka 😐 Men – en god grunn for å lage enda en! :mrgreen:

  @IngridM: Åh så hyggelig, tusen takk! 😀

  @kristin: Tusen takk! Gleder meg veldig til å få den selv – til tross for at jeg vet hva den inneholder 😆

  @Kristin: Det har vært et travelt år kan man si 😀
  Tusen hjertelig takk, det betyr mye for meg å høre ♥
  Klem tilbake

  @Charlotte: Done deal – del 2 kommer senere 😀

  @Ann Helen: Tusen takk! 😀
  Her kan du forhåndsbestille om du vil:
  http://www.x-life.no/products/sunnsterk-med-protein

  (Ellers er den i bokhandel fra begynnelsen av februar)

 11. Janicke

  Hei Kristine,

  Gratulerer med ferdig bok:-)

  Ønsker deg godt salg og en god jul 😀

  Hilsen Janicke L.

 12. Martis

  Jeg syns det er kjempespennende å lese om boka di. Gleder meg til del 2! Utrolig bra jobba, Kristine 😀

 13. Tilbaketråkk: Slik gikk det til – del 2 | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.