Kanel- og karamellkake


Denne ble så utrolig god!
Jeg rørte sammen dette på ett minutt før kaken gikk i ovnen og kom ut som.. ah, rykende fersk kanelkaramelldrøm.

Oppskrift: – en blanding av hjemmelaget og ferdigmiks
2 egg
2 ss mager kesam
1 ss sukrin gold
4-5 dråper stevia karamell
1 scoop bakepro
2 scoops kakemixen smart måte å få mer ut av denne på
1-2 dl melk til riktig konsistens

Pisk egg med kesam og søtning, og tilsett tørrvarene.
Hell yaconsirup i bunnen av en liten kakeform, deretter kakerøren og til slutt litt kanel. Inn i ovnen på 170 grader i 20 min.

Den ble så god, og med saftig karamellbunn trengte den ingen glasur – men dette velger du helt selv.

Været er for øvrig ikke så altfor ille her, bare en liten stiv kuling – alt er som normalt med andre ord. Skal prøve å få litt julestemning i Haugesunds små gater senere i dag.
Håper dere får en fin helg!

38 tanker om “Kanel- og karamellkake

  1. avatarJanne

    Uff, jeg bor i haugesund og tror været idag er faktisk noen (mange) hakk over hva som er vanlig for oss :p Håper du får kose deg i byen vår og kaka så kjempe god ut, god helg 🙂

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kaja: du kan helt sikkert erstatte det med mandelmel, kokosmel eller noe annet – men jeg synes denne med kakemix ble ekstra god. Dessuten en smart måte å få flere gode kaker ut av én kakemix 🙂

    @Janne: kanskje litt ekstra nå ja, men jeg har opplevd denne vinden en god del ganger her det siste året 😆 men fortsatt veldig hyggelig å være her da!
    Riktig god helg!

  3. avatarKristin

    Tusen takk for oppskrift. Denne tror jeg at jeg skal prøve å lage i løpet av helga. Det er så utrolig koselig å pusle på med baking i denne fine tida 🙂

    Håper du også får en fin helg!! 🙂

  4. avatarLisbeth

    Er ingen baker, men denne så (som vanlig) utrolig god ut. Må være litt 1-2-3 om jeg skal kaste meg utpå. Tusen takk for bra tips!

    God helg, Kristine 🙂

  5. avatarMadde

    I mangel på bakemiks kan en kanskje bruke 1 scoop fiberfin og 1 scoop mandelmel? :mrgreen: Kaka så veldig god ut.

  6. avatarHeidi

    Hei Kristine! Syns det er så spennende å lese oppskriftene dine! Men jeg lurer på en ting.. Jeg ser at du (som mange andre) bruker mye «lett»-produkter som mager kesam, Philadelphia light, mager ost og mager creme fraiche. Disse produktene er jo tilsatt litt mer e-stoffer og andre fyllstoffer som stivelse osv.. Dette er noe magen min ikke takler like godt.. Det ender opp i smerter her gang. Jeg vet at det er diisse ekstra ingrediensene som gir smertene, da jeg over lang tid har testet meg for ulike matvarer. Derfor lurer jeg på om det ødelegger kostholdet veldig, dersom eg byttet ut produktene med originale produkter? Jeg kan jo heller ikke minske mengden, da blir jo forholdet mellom ingrediensene veldig feil… Håper du har tid til å svare meg 🙂

    Ha en fin dag!

  7. avatarSilje

    Brukte du stor form? Og hvor mange kakestykker ble det sånn ca?:)
    Tror du det går bra å bruke vanlig sukrin istedet for?

  8. avatarMarie

    NAM! Må prøves! Kan man bruke kun bakepro eller annen tørrvare framfor kakemixen om man ikke har den?

  9. avatarIngrid

    Kombinasjonen kanel og karamell høres utrolig god ut!
    Hadde fått med meg at du kom til Haugsund denne helgen, men da du plutselig satt på bordet ved siden av meg på Amandasenteret ble jeg nesten litt satt ut 😯 😆 Hadde vert sinnsykt kult å sagt hei, men du aner jo faktisk ikke hvem jeg er 😳 Vil bare si at du er et stort forbilde for meg og jeg setter stor pris på bloggen din! 🙂

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Mira: Den var kjempegod!

    @Kristin: Helt enig, er så mye godt og så mange gode lukter rundt omkring så man blir ekstra bakelysten.
    Tusen takk 😀

    @Lisbeth: enklere blir det nesten ikke, så du burde prøve deg på denne 🙂
    Takk i like måte!

    @Merethe: selvfølgelig, gleder meg til å se resultatet 🙂

    @Madde: jeg vet ikke helt om jeg ville ha brukt så mye fiberfin, men du får prøve deg frem 🙂

    @Heidi: det ødelegger ikke kostholdet, det er uansett snakk om noen spiseskjeer så bare bruk ikke-light versjonene 😉

    @Silje: den er nok litt mindre enn en standard kakeform, fikk 6 store stykker. Jeg ville i så fall ha malt sukrin om til sukrinmelis.

    @Marie: som jeg svarte hun over her så kan du selvfølgelig det, men denne ble nok ekstra god pga kakemixen 😉

    @chunkychicken: helt garantert! 😀

    @Ingrid: Ja, det er jo så godt!
    Å, sier du det? Satt du til venstre for oss? Tusen takk 😳 Neste gang synes jeg du skal si hei altså 😀

  11. avatarMadde

    Takk for tips. Jeg skal prøve mer av mandelmel og mindre fiberfin. Har nemlig ikke miksen hjemme nå.. 🙄

  12. avatarElisabeth Vega

    ÅÅÅ denne så jo bare helt fantastisk ut! Har sykt lyst til å prøve den ut! NAM! Håper du har hatt en fin lørdag så langt, Kristine! 😀
    Ønsker deg en finfin søndag <3

  13. avatarTina

    Så søt kake :)) Virker som du er veldig glad i kanel i ulike retter og kaker. Har du lest om skadevirkningen som kanel kan ha på kroppen?

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lovelyliller.com: Jaaaa 😆

    @Elisabeth Vega: Takk i like måte! Jeg hadde en fantastisk helg 😀

    @Lene: Haha, jeg som «elsker» å være på film/tv/bli filmet.. 🙄

    @Kristin: Vestlandet er så fiint, bare så synd at det ofte er et helvetes vær der :mrgreen: Klem!

    @Tina: Ja, jeg leste det faktisk for flere år siden. Bruker kanel fra Hindu (minst kumarin).
    Men – jeg tror og håper at det skal litt mer til enn 1 ts kanel annenhver dag for å ta knekken på meg 😆

  15. avatarEva-Kristine

    Å ja 🙂
    Ønsker deg et riktig godt nyttår!!
    Gleder meg til å følge bloggen din i 2013!
    Eva-K 🙂

  16. Tilbaketråkk: Eplekake | Mat til muskler

  17. avatarCharlotte

    Hei :-)! Tusen takk for en fin blogg og at du deler så mange bra oppskrifter med oss. Jeg blir veldig inspirert. Jeg ser at du handler en del av produktene dine på iherb.com. Blir det billigere å handle der med såpass høy fraktkostnad, og i tillegg kommer jo tollavgifter over kr 200,-, evnt er produktene derifra bedre? Ser også at du bruker vanlig proteinpulver i noen av kakene dine isteden for bakepro. Trodde ikke det tålte steking? Veldig takknemlig for svar. Charlotte 😉

  18. avatarKristine

    @Charlotte: Jeg handler flere, mindre pakker – da blir fraktkostnaden kun $6 og man slipper toll og mva (så lenge man holder seg under 200 kr per pakke) 🙂
    Bakepro tåler oppvarming bedre, men proteinpulver kan også fint brukes.

    @Mari: Det er vel litt forskjellig, tror jeg bruker 30-35g hver gang 🙂

  19. avatarSilje mari

    Nå har jeg lagd den for femte gang siden du la ut oppskriften:) min bror har glutenallergi og han elsker virkelig denne:)

  20. avatarKristine

    Lagde den i dag, helt fantastisk! 😀 Vet du hvor mange kalorier den inneholder ca?

  21. avatarHong

    åå, den ser så good ut på bilde! 😆
    skulle følgt den oppskriften din helt istedet for å improvisere hehe, 10 dråper stevia karamell (klarte ikke å stoppe da jeg drev å pusha ut dråpene 😯 ) + 2 dråper stevia vanilje + 1 ss sukrin + 1 ts cocosa suukker, og hvem vet hvor mye melk ehe… 😥
    Det ble ikke riktig konsistens, smakte ALTFOR SØTT. ble flat, ble egentlig ikke denne kaka haha!

    Men jeg skal prøve meg på denne igjen uten å høre på mine indre tanker! (en dråpe til, en til, en dæsj melk 3 dl maybe??) :mrgreen:

  22. Tilbaketråkk: Lettvint baking | Mat til muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *