Vaniljehjerter og kakekatter



Det er liksom-kakemenn, eller kakekatter da.

Det kan for så vidt ikke sammenlignes, for dette er kaker uten smør og blir derfor myke kaker og ikke kjeks. Dessuten er de stappfulle av ingredienser som er sunne, proteinrike og bra for deg.

Oppskrift:
2 egg
4 ss sukrinmelis
2-3 ss mager kesam
5-6 dråper stevia vanilje
1 ts xanthan gum/fiberhusk
2 ss vaniljeprotein
2 ss (lyst) mandelmel/finmalte mandler
1 ss kokosmel

Pisk egg, søtning og kesam til en eggedosis, tilsett deretter resten av tørrvarene. Du skal få en klissete kakerøre som du brer utover et bakepapir, inn i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter. Trykk ut hjerter og katter (eller andre figurer du måtte ønske) mens det fortsatt er varmt – ellers sprekker de lett opp.
Du kan selvfølgelig også lage dette som en liten kake eller muffins.

Planen var å pynte de med litt melisglasur, men disse gikk ned på høykant mens de enda var rykende ferske.


Myke og gode med en smak av vanilje. Det er en ganske åpen oppskrift i den forstand at du kan smaksette som du ønsker selv.

Ha en fantastisk mandag videre dere!

Jeg trekker for øvrig to vinnere av gavekort kl 18 i kveld

25 tanker om “Vaniljehjerter og kakekatter

  1. avatarmaren sørum

    hva er næringsinnholdet i oppskriften? Er det mulig å sløyfe eggeplommen og heller tilsette en eggehvitte ekstra :)?

  2. avatarMonica

    De var kjempe søte, må prøves en dag:) Vet du forresten om de har lyst mandel mel på iherb, i såfall hva skal skal e søke på?:) Ønsker deg en strålende dag!

  3. avatarElisabeth Vega

    ÅÅÅÅH disse så jo fantastiske ut!! Har så lyst til å prøve dem ut, men har ikke alle ingrediensene i hus 🙁 HUFF.. Da vet jeg hva jeg kan ønske meg til jul i alle fall! 😀 Tror du jeg kan bruke sjokoladeprotein i stede for vanilje? Har bare sjokoladeprotein pulver…
    Håper du har hatt en fin mandag så langt, vakre deg 😀

  4. avatarSilje

    Hei!
    du har så mange oppskrifter jeg kunne tenke meg å prøve 😛
    Har du alternativ til mandelmel? Mange av de inneholder det og samboeren er allergisk 🙄
    Og hva kan man bytte ut protein pulver med?
    Gleder meg til å prøve 😉

  5. avatarKristine

    @Monica: Det må du gjøre! De har lysere mandelmel ser det ut som, men det er vanlig (ikke fettredusert) – like godt da 😀

    @Lille meg: Takk for det 😀

    @Elisabeth Vega: Om du ikke har alle ingrediensene så bare bytter du ut med noe annet. De fleste har for eksempel havregryn, malt det om til mel (med en stavmikser eller blender) 🙂
    Sjokoladeprotein går helt fint!
    Håper du får en fin tirsdag søte

    @Silje: Jeg bruker som regel mandelmel, kokosmel, proteinpulver og/eller bakepro(tein).
    Jeg bruker ikke så mye annen tørrvare, men du kan prøve deg med bokhvete eller havremel 🙂

    @Maren: Hei fine!
    Jeg har en liten pose igjen som jeg klamrer meg fast til etter et møte med Funksjonell Mat tidligere i år. De kunne fortelle at forhandlerne hadde begynt å lage dette mørkere mandelmelet og at det lyse derfor er vanskelig å få tak i. Dumt 😐
    Det er bedre – synes jeg – å bruke finmalte mandler enn det mørke, fettreduserte.
    http://x-life.no/mandelmel_500g_finmalt_uten_skall/P_1446

  6. avatarEirin

    Hei og takk for en fin blogg.

    Jeg har prøvd flere av oppskriftene dine, med stort hell 🙂

    Jeg lurer på hva som er forskjellen på eks. vaniljeprotein, og soyaprotein og bakemiks? I oppskriftene hvor du bruker sjokolade protein eller vanilje protein, kan jeg da bruke soyaprotein eller bakepro istede? å heller bruke sjokolade/vanilje dråper for smak?

    på forhånd takk 😀

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Eirin: Hei! Forskjellene er ikke så store, men jeg har aldri prøvd soyaprotein selv. Du kan fint bruke et nøytralt proteinpulver/bakepro og tilsette smak i form av søtning/stevia ja 🙂

  8. avatarMadde

    Tusen takk for ideen om å bruke vaniljeprotein. Nå får jeg kanskje brukt det opp, bare jeg lager nok kaker 😛

    Har prøvd å lage vaniljeshake av det pulvermerket jeg har, men den fikk jeg ikke noe særlig god. Derimot går det greit å bruke i bakst. 😉

  9. avatarAstrid

    Disse var det beste jeg har smakt på utrolig lenge!! Deilig, ferske, rett ut fra ovnen<3 lagde cottage istedefor kesam, men funka bare godt. Hadde i tillegg i litt bakepulver, så ble de litt mer puffy;)

  10. Tilbaketråkk: Krydderlapper | En sjiraff på eventyr

  11. avatarKristine

    @Madde: Vaniljeprotein i bakst fungerer veldig bra! Det trenger litt annen tørrvare som mandelmel/kokosmel eller lignende for at det ikke skal bli altfor tørt bare 🙂

    @Astrid: Ikke sant, aller best rykende ferske ut av ovnen 😀

  12. Tilbaketråkk: Ørret med sennepskrem | Mat til muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *