Julegodis – klassikere

Noen av dere begynner kanskje å bli smålei sunn julegodis og julebakst allerede – men vi har da knapt startet 😀
Tenkte jeg kunne dele 3 tidligere godbiter med dere uansett. De som har fulgt meg en stund har sett disse før, og helt sikkert laget de – håper jeg!

Havremakroner

IMG_4768

125g smør/margarin
80g sukrinmelis
5-6 dråper stevia vanilje
1 ss yaconsirup (kan sløyfes)
250g havregryn
1 egg

Smelt smør/margarin sammen med sukrinmelis, stevia og yaconsirup, bland deretter inn havregryn og til slutt et egg. Elt det godt sammen, lag små topper på et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader til de er gylne (12-15 min).

IMG_4763
Om du ønsker kokosmakroner kan du bytte ut havregryn med kokosmasse, ta vekk smøret og legge til 2-3 eggehvitter.

Bountykuler

Oppskrift (ca-målinger):
3 ss cocosa
3 ss sukrinmelis
3 ss h-melk
5-6 dråper stevia vanilje
7-8 ss kokosmasse


Varm kokosolje med stevia og sukrinmelis til det har smeltet, tilsett en skvett med melk og rør inn kokosmasse til slutt. Man kan enten helle det i en form og skjære opp i etterkant, jeg formet små kuler med en gang og satte inn i kjøleskapet.

Smeltet mørk sjokolade som jeg dyppet de i da de var avkjølte

«De smaker bedre enn bounty jo»

Pepperkaker

Dette er en oppskrift på de første sunne pepperkakene jeg bakte for to år siden, som jeg synes ble veldig gode.
Jeg klarte ikke å få de helt tynne og sprø i og med at jeg ikke jobber med en normal deig, men det gjør ikke meg så mye i og med at jeg liker tjukke, myke pepperkaker best – jeg er vel ikke den eneste? ;-)

Oppskrift:

50g smør
40g mandelmel
30g bakepro/proteinpulver
1-2 ss Yaconsirup
2 ss sukrin gold
4 ss sukrinmelis
1 eggehvitte (eventuelt 1 ts fiberhusk)
1/2 ts bakepulver
Krydder: kanel, kardemomme, ingefær, nellik

Bland alt det tørre i en bolle og sett til side. Pisk romtemperert smør, yaconsirup og sukrin/sukrinmelis i en egen bolle, ha deretter i en eggehvitte og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt, settes kjølig en stund slik at mandelmelet ‘eser’ litt.
Deigen blir ganske klissete, jeg valgte å bre den utover et bakepapir med en slikkepott – og trykket heller ut figurer like etter steketiden.
Inn i ovnen på 180 grader i ca 8 min.


Jeg fikk 8 pepperkaker (3 store hjerter og 5 mindre blomster), og innhold pr stk ble ca:
Kcal: 80
Protein: 5,5 g
Karb: 0,7 g
Fett: 5,8 g

39 kommentarer til “Julegodis – klassikere

 1. YV

  Mmm, de bountykulene skal jeg lage til mammaen min når jeg kommer hjem til jul Bounty er favorittsjokoladen hennes, siden hun elsker kokos. Takk for tips! 🙂

 2. Gunhild

  Skal prøve meg på havremakronene og pepperkakene i helga! Flott inspirasjon til sunn julebakst 🙂 gleder meg 🙂

 3. Vilde Sofie

  Oooh, jeg skal bake etterpå som belønning når jeg har lest noen timer! Kokt eggeplomme står klar til kriwebkransene, og jeg tror jeg må prøve meg på noe av dette her. I hvert fall havremakroner (eller kokosmakroner!) og bountykuler…mmm 🙂

  Håper du har en fin dag!

 4. Gabriella

  Åå, Julgott!! Tusen takk!! Kommer aldrig trøttna på det så bara fortsætta att dela med dig hela låånga och kalla julen 🙂
  Ha en fin dag!

 5. Kristine

  @YV: Så koselig av deg! Da kommer hun nok til å like disse veldig godt! 🙂

  @Lina: Det gjør jeg og, i overkant av to uker igjen til juleferie for min del 🙂
  Ha en strålende dag søta!

  @Renate: Hei!
  Du finner mandelmel, sukrin/sukrinmelis og stevia vanilje her:
  http://x-life.no/diett_smartmat/C_72_62

  Og coconut og yaconsirup her:
  http://www.iherb.com
  (eventuelt på helsekostbutikker)

  @Gunhild: Så bra, håper du får en fin bakehelg! 😀

  @Vilde Sofie: Høres ut som en veldig koselig belønning! Jeg må lage dette igjen jeg og, kan ikke bare dra frem gamle klassikere uten å nyte de selv :mrgreen:
  Lykke til videre med lesingen!

  @Randi: Jeg tror ikke det? Har bare brukte denne på bildet over 🙂

  @Gabriella: Godt vi er mange søtmomser, blir nok mye mer godis og baking i jula ja 😀

  @Mariann: Ikke sant, dette er bare begynnelsen 😀
  Kos deg med de!

 6. Martine

  Genialt, Kristine 😀 Tusen takk for at du samlet disse oppskriftene! De skal jeg lage til min tante som har diabetes. God advent, fine deg!!

 7. Maria Benedikte

  NAM! Takk for herlig inspirasjon Kristine, alt skal prøves ut i helga! 🙂
  Vet du forresten cirka kaloriinnhold per havremakron og per bountykule?

 8. Kristine

  @Annika: Trevligt! Takk, du med! 😀

  @Maja Nordic: Veldig godt! 😀 Klem

  @Marianne K Casais: Godt å høre at det er flere som er enige (det gjelder for øvrig alle cookies). Klem

  @jeanette m: Da vil du nok like disse! 🙂

  @Martine: Så koselig gjort av deg, og bare hyggelig å kunne hjelpe til!
  Takk i like måte 🙂

  @the-norseman: Det er den og 😀

  @Maria: Her:
  http://x-life.no/stevia_med_vaniljesmak/P_2144

  @Marianne: Nei, for jeg spiser de opp samme dagen 🙄 Men jeg tror de vil holde seg gode 2-3 dager i kjøleskap (eventuelt litt lenger i fryser).

  @Johanne Magnus: Takk! Gjør det 🙂

  @Maria Benedikte: Bare hyggelig! Nei, det vet jeg ikke dessverre – orker sjeldent å telle eller forholde meg til det 🙂

 9. Ingrid

  Alt så veeeldig godt ut!
  Jeg har et spørsmål: jeg har jo tenkt å prøve å bake noen sunne sorter til jul i år, så jeg har noe å kose meg med om kveldene, uten å ha for mye dårlig samvittighet:) Men hvor lenge kan slike bakeverk stå? Er det samme som «vanlig» bakst?:)

 10. Kristine

  @Ingrid: Nei, det er ikke samme holdbarhetstid – der har vanlig sukker en såkalt fordel. Tror jeg ville ha satset på 2-4 dager i kjøleskap. Jeg har aldri prøvd det selv, men flere har fryst diverse bakst/godis med god hell 🙂

 11. Heidi

  Utrolig inspirerende å lese bloggen din, og som en med mange allergier er bakstrn din gull verdt! Men, de bountykulene, hvordan klarer du å lage kuler ut av de? Hehe, mine blir alltid til avlange med kun sjokolade på den ene siden! De er jo så koselige å ha på bordet nå i adventstiden og til hjemmelagd adventskalender:)

 12. Kristine

  @Heidi: Takk for det!
  Jeg ruller de ikke, bare former de til rundinger så godt det lar seg gjøre 🙂 Deretter har jeg de på en gaffel som jeg dypper i sjokolade. Mine blir borte på 1-2-3 🙄

 13. Tonje

  Har prøvd meg på havremakronene, men resultatet ble ikke likt bildene dine. Bruker du maskin til eltingen?? Jeg gjorde det for hånd. Jeg plages med at de ikke holder seg sammen, deigen er altså ikke klissete nok hvis du skjønner;) men smaker fantastisk!!

 14. Ingvild

  Tusen takk for oppskrift på bountykuler! Jeg tåler ikke melk, og er ikke glad i bare helt ren kokesjokolade uten melk heller. Men disse smakte helt fantastisk, endelig sjokolade jeg trygt kan spise og som smaker utrolig godt 😀

 15. Kristine

  @Aðalheiður Ýr (Heidi Ola): I have never used splenda, so I’m not sure what it will taste like 😐 I think you have to use a whole lot less splenda than sukrinmelis.
  If iherb.com ships to Iceland you can buy erythritol there, and just ground it yourself into flour with a blender/mixer.

  @Anonym: Den må stå i ca 30 min. Nei det vet jeg ikke dessverre 🙂

  @Tonje: Jeg bruker en el-visp når jeg mikser ingrediensene sammen ja – lurer på om det er det som kanskje utgjør forskjellen 🙂
  Ellers kan du alltids tilsette et ekstra egg!

  @Ingvild: Så hyggelig å høre! De er veldig gode ja 😀

  @Silje L: Takk, koselig!

 16. Maren

  Syntes bountykulene så helt fantastiske ut, så jeg prøvde å lage disse nå! Men problemet er at jeg klarer ikke å få det til å sitte sammen slik at jeg får formet kuler (eller noe som i det hele tatt ligner kuler), verken før eller etter avkjøling. Det bare smuldrer opp. Vet du hvorfor det blir slik? 🙂

 17. Maren

  Ja, gjorde faktisk det også. Men prøvde på nytt igjen i dag, og nå fikk jeg det til! 😀 Så kan ikke skjønne hva som gikk galt i går. Men uansett; tusen takk for en herlig oppskrift!!

Det er stengt for kommentarer.