London baby

Da kommer det et innlegg fri for trening og kosthold – i hvert fall et sunt sådan. Det var flere av dere som skulle til, eller ønsket å reise til London i førjulstida, så her er litt om vår tur;

Fly & hotell
Vi reiste med SAS fredag morgen og hjem igjen søndag ettermiddag/kveld. Fordelen med SAS er at man har litt flere valgmuligheter i forhold til tid, man lander på Heathrow (ikke Gatwick som er lengre unna) og kan ta Heathrow Express direkte til Paddington Station.
Tips: Last ned HEX app’en, der kan du kjøpe togbilletter – husk å kjøpe tur/retur med én gang, da sparer man nemlig et par pund.

Dessuten får man med 1 stk bagasje og det er som vi vet viktig når man reiser på shoppingtur. Ulempen er at det koster mer enn f.eks Norwegian og ugunstige flytider, men uansett – fly til London er dyrt.

Det samme gjelder for hotell, det koster. Vi bodde på Radisson Blu Portman, et veldig fint hotell i nærheten av Hyde Park og Oxford Street. Knøttsmå rom, men det er slik det er der borte – man merker forskjellen på England og USA for å si det sånn.
Jeg bestilte via hotels.com – der får man sammenlignet veldig mange forskjellige hoteller, og ikke minst lest anmeldelser fra andre.

Veldig fornøyd med både reise og opphold, om jeg skulle ha endret på noe så hadde det blitt hjemreise på mandag morgen istedet. Det ble litt stress på søndagen.

Mat

De er vel ikke akkurat kjent for sine gourmetretter, men det var jevnt over et bra nivå synes jeg. Vi spiste en salig blanding av sandwiches, cookies, pizza og på tyrkisk restaurant. Jeg er ikke så nøye på det når vi er på tur, og spiser det som er tilgjengelig og det som frister – for min del er maten en stor del av reisen og da nytes det.


Vi prøvde for øvrig å få bord på Gordon Ramsay sin restaurant «Petrus» etter anbefaling fra en av dere, men det var dessverre helt fullt.

Severdigheter
På en doubledecker;

Vi fikk sett og opplevd veldig mye på de knappe 3 dagene vi var der. Noen er mest opptatt av shopping, mens andre helst vil oppleve det kulturelle. Vi er litt «ja takk, begge deler». Vi både startet og avsluttet turen med shopping, det skal sies..
Vi valgte, med unntak av en obligatorisk to-etasjers busstur og en drosjetur, å ta bena fatt. Været var fantastisk så hvorfor ikke, et par minusgrader og strålende sol.

Big Ben, Houses of Parliament og Westminster Abbey var det første vi dro og så på;


Og Trafalgar Square;

Og diverse erkebritiske ting;


Den første kvelden dro vi på musikalen «We will Rock You» . Det er andre gang jeg ser den (jeg har vært i London et par ganger før), og den er fortsatt fantastisk bra!

Tips: Jeg forhåndsbestilte billettene på Londonmusikaler, veldig greit.

Stemning

Om jeg noen gang reiser til London igjen så er en slik førjulstur i desember absolutt noe som skal gjentas – de kan dette med jul!


Hyde Park er omgjort til en eneste stor julelandsby Winter Wonderland; det er julemarked, matboder, fornøyelsespark, skøytebane.. jeg fikk stjerner i øynene (og vondt i magen) av alt det fristende og fine vi så (og spiste).

:shock:

Shopping
Oxford Street, Knightsbridge, Carnaby Street, Selfridges, Harrods – man blir nesten frustrert over hvor mye shopping det er der! Eller heller det at man innser at man ikke har sjans til å dra innom alle stedene kanskje..

Fordelen er at de har alt der, alle mulige butikker – uansett hva du måtte ønske. Ulempen, synes jeg, er at det ikke er noe særlig å spare der – i hvert fall ikke på de litt finere merkene. Heldigvis har de butikker som Nike, Primark, Forever21, Bershka og Topshop som har gode tilbud.

Tips: Ikke pakk noe særlig før du reiser, ha heller god plass til nye innkjøp.

Kø inn til Harrods – og dette var før det åpnet;

Harrods var for øvrig et enestående shoppingsenter, ikke bare med tanke på klær, vesker og sko – men også med en egen gedigen mathall;

Og Egyptian staircases hvorav dette møtte oss på toppen;

Om noen lurer på hvem Anniken er så er det altså mamma – hun e-l-s-k-e-r kongeligheter, spesielt prinsesse Diana, så da måtte jeg hilse fra henne og.

De hadde også bryllupsskoen(e) mine der;

Christian Louboutin har laget en egen Askepott-sko til utstilling på Harrods.. sukk.

Den får nesten vente litt, men jeg fikk i hvert fall shoppet litt annet fint. Og om dere lurer på hva noe av det posene over her inneholdt, så ser dere det her;

Jeg og S fikk også kjøpt julegaver til hverandre der. Han fikk en skinnjakke av meg, og jeg fikk disse av han;


De er så deilige å ha på, og ikke minst v-a-r-m-e! Det er som å ha to små varmeovner på seg, og det er jo ikke akkurat feil i disse frosne tider.

Sånn, da tror jeg at jeg fikk med det meste. Om det er noen spørsmål så er det bare å spørre!

Dagens trening ble for øvrig 40 min kardio på mølla med mamma, og nå roper magen på mat – på høy tid med litt middag :grin:

40 kommentarer til “London baby

 1. Elisabeth Vega

  Ååå så mange vakre bilder! Så ut som en kjempe kjekk og koselig tur! Det var et utrolig nydelig bilde av dere!! Og du er sååå vakkeeerrrr!!!! Har ikke ord 😮 har så utrolig lyst til å besøke London selv! Elsker pynten de har i gatene 😀 kjempe kjekt innlegg!! Ha en fiiin tirsdags kveld videre! 😀

 2. Lissi

  Takk for innlegget 🙂 Gleder meg masse til vi drar..Vi reiser supertidlig torsdag neste uke fra Rygge med Ryanair.. Vi reiser med håndbaggasje og sjekker inn to tomme kofferter som vi kan fylle opp der borte 🙂

  Har kjempelyst til å se We will rock you og, men synes det koster mye..Men sånn er det jo bare! Får se om mannen og da
  tteren har lyst -har hørt musicalen er veldig bra! Ingen av oss har bært der før, så vi må jo se det mest kjente av ting og tang og.. Hva synes du om julemarkedet i Hyde park? Kjenner noen andre som var der likt som dere som syntes det var oppskrytt og ikke verft besøket..Mye fulle folk osv.. Hva er din oppfatning?

 3. Hanne

  Gleeeeder meg til å dra (tilbake) til London!
  Fikk som nevnt ikke med meg stort sist, så listen over severdigheter og butikker som skal besøkes er lang 😆
  Det ser ut som om dere har storkost dere!

  Flotte sko! Jeg har et par Uggs som er blitt for store (pga sammentrykket fór inni), og får ikke bestemt meg for om det må bli et par nye uggs (de du fikk var jo råkule!), eller digre timberland sko, haha…
  Cinderella-sko blir det uansett ikke nå om vinteren 🙄

 4. Kristine

  @Maire: Tusen takk ♥

  @Kristin: Ah, det var en fantastisk tur!

  @Elisabeth Vega: Søteste, tusen takk 😀 Du MÅ dra til London en gang, og gjerne i førjulstida – det er helt magisk der!

  @Marte: Jeg og! Man får liksom begge deler, London om dagen og skikkelig JUL om kveldene 🙂

  @Lina: Ja, det må du gjøre! Og som sagt, anbefaler å dra dit i jula 😀

  @Hanne: Hadde vi dratt igjen så hadde vi nok sneket til oss mandagen og, må nesten ha 4 dager der. Vi rakk jo bare litt over halvparten av det vi (jeg) hadde planlagt!

  Tusen takk! Det jeg synes er så fint med disse er at man ikke kan gjette at det er Uggs (i hvert fall ikke umiddelbart), de er ikke så «tøffel».
  Timberlandstøvlene har jeg, de sparer jeg til 20 cm med snø! 😆

 5. Marthe

  Hihi, kan tenke meg at det var vanskelig å ikke kjøpe en liten smakebit av alle fudgevariantene? Du er jo så glad i fudge? 😉
  Jeg hadde i hvert fall hatt store problemer der, det ser jeg med en gang. Har samme innstilling som deg – er man på tur, så er man på tur. Men, hos meg kan det fort bli for mye av det gode.. 😯 Så hadde nok blitt handlet ganske mye, som i frustrasjon hadde blitt kastet i søpla når jeg hadde kommet hjem eller så hadde jeg overspist. 😳 Overspiser i MENGDER når jeg gjør det, før den dårlige samvittigheten slår meg i bakken. Men, jeg er ikke bulimiker, så det kommer ikke opp igjen. Heldigvis, kan man vel si?

  Uansett, ser ut som dere har hatt en fantastisk fin tur! Neste gang får dere dra til Skottland – der er det fint, der! 😛

 6. Michelle

  Fantastiske bilder Kristine! Ser ut som dere virkelig har kost dere masse! Gjett om jeg skal prøve å få meg en tur ned til London på denne tiden neste år! Det må jo nesten oppleves 😀 Har du begynt å planlegge bryllupet eller? Du kommer til å bli en enestående vakker brud <3

 7. Fantasia

  Å reklamere for ting, ja det kan du;) Til London vil jeg også! Merker jeg gleder meg og er så sinnssykt spent på å høre mer om bryllupet og planleggingen frem til den store dagen:) Føler dere var i London for litt slike ærender også 😛 ?
  Ønsker deg en fin kveld videre, fine deg:)

 8. Amalie

  Så nydelig! Flott at dere fikk en så bra tur 🙂
  Skulle egentlig til London i år, men det ble heller et opphold på sykehus 🙁 Jaja.. Har fortsatt drømmen om og reise sammen med bestevenninna <3
  Kjempe fine klær du har kjøpt også! Måtte flire litt av den Barbie-toppen. Du er kul som kjøper sånt 😀

 9. Mariann

  Ååh, skal absolutt tilbake til London rundt juletider en gang, ser ut som dere har kost dere skikkelig. Er helt enig med deg ang. maten, jeg måtte teste ut både starbucks og ben&jerrys der borte 😉 Var der i oktober, og da gikk jammen kjæresten ned på kne, så det ble en fantastisk tur på alle måter 😀

 10. Kristine

  @Marthe: Det ble en (stor) smakebit av vaniljefudge og banan- og karamallfudge 🙂
  Jeg skjønner hva du mener, jeg spiser med begge hender hvis jeg først setter igang selv. Men, jeg begrenser meg i hverdagene (som regel 🙄 ), så jeg føler at jeg har en viss balanse – selv om jeg helt klart overspiser (altså spiser til tross for at jeg er mett) opptil flere ganger.
  Jøss Skotland, jeg som alltid har trodd at det er litt småkjedelig der.. skal leses om!

  @Michelle: Takk for det! Førjulstid i London bør definitivt oppleves!
  Vi har kommet frem til tid og sted :mrgreen: Prøver å finne fotograf og diverse nå, så det går smått fremover. Kjole osv blir nok først i begynnelsen av året.
  Takk ♥

  @Fantasia: 😀
  Nei, dette var en ren shoppe-og-kose-seg-tur sånn sett. Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å dele av bryllupsplanleggingen, men det blir sikkert vanskelig å la være å nevne NOE kjenner jeg meg selv rett. I hvert fall når vi kommer enda litt mer inn i kjoler, kaker og diverse 😉
  Vi skal gifte oss 22.juni forresten ♥

  @Amalie: Huff da, håper du er frisk neste gang du planlegger en tur dit!
  Måtte bare ha den toppen 😎

  @Sara: Takk, koselig å høre. Og bare hyggelig!

  @Lovelyliller.com: Takk for det! London kommer veldig høyt oppe på min liste og 😀

  @Mariann: Mhm, jeg og. Og Ben’s Cookies – OMG.
  Åh så koselig – gratulerer! ♥

  @Maja Nordic: Takk! Så hyggelig, håper du får en fin helg med familien 😀

  @JDIY – En kreativ blogg!: Takk, den var helt super! 😀

  @Ingrid: Jeg tror det var på Forever21, men jeg kan dobbeltsjekke senere i dag.

  @Kristina: Tusen takk ♥
  Ja ikke sant :mrgreen:

  @Kristiane: Takk! Godt det er flere av oss 😆

 11. Kristine

  @Lissi: Bare hyggelig! 🙂 Åh, heldiggriser – vil reise en gang til jeg og!
  Musikalen er veldig bra, betalte ca 400 kr per billett så det er ikke så altfor ille (synes jeg da). Men plassene blir fort utsolgt, så det gjelder å bestille så tidlig man kan.
  Julemarkedet var kjempekoselig! Jeg elsket i hvert fall å være der, god stemning og masse god mat i de forskjellige bodene. Oppfattet ikke fyll og fulle folk, men det er veldig mange folk der – litt klaustrofobi et par ganger :mrgreen: men når det er sagt så er det stappfullt av folk i hele London på denne tiden, så man venner seg til det. Bare å puste inn og nyte julestemningen.
  God tur!!

 12. Fantasia

  Nei, det er ingen tvang å dele forberedelsene med oss 😛 Det er jo veldig intimt og privat og det forstår jo de fleste 🙂 Uavhengig av hvor mye/lite du vil fortelle, gjør du det alltid på en høflig, fin og spennende måte, som gir en følelse av at man får vite «alt», allikevel<3 Hørtes kanskje litt merkelig ut den siste setningen, meeen du forståår, hehe 😛

 13. Kristine

  @Fantasia: Jeg forstår veldig godt hva du mener, og det er så morsomt at du har knekt min lille kode om å gi veldig lite av meg selv privat samtidig som jeg ikke ønsker å fremstå som kald og altfor privat.. men at det lille private er ekte, på en måte. Om du skjønner :mrgreen:
  Håper du får en fin onsdag, pass deg på de glatte veiene i hood’n vår! (Eller har du flyttet kanskje)

 14. Fantasia

  Haha, jeg forstår. Ekte, det er ordet 😉
  Ja, har det, men er glatt og kaldt her på Høybråten også. Så vaktmesteren har tatt tidlig juleferie i år:-P? Nei, han får ta fatt i den lille traktoren sin å strø grus på veiene!

 15. Vilde Sofie

  Det så ut som en helt fantastisk koselig tur! 🙂 Akkurat som det skal være når man er på storby-kjæresteferie, akkurat som Mr M og jeg har pleid. For nesten to år siden (etter jul) var vi i London (hvor han for første gang sa at han elsker meg), deretter har vi vært i NY, Paris og Tyrkia (ikke storby, men i hvert fall kjæresteferie). Dette er det første nyttåret vi ikke skal reise på en liten ferie sammen, og jeg ble helt lengtende og nostalgisk nå.. Jeg vil også draaa! 😯

 16. Marthe

  Skottland er absolutt ikke kjedelig – har vært der flere ganger. Eneste er at det er (om mulig) enda kaldere enn Norge i juni. Så ikke pakk alt for mye sommerklær. 🙂

  Du har jo Loch Ness, Edinburgh og severdighetene der (Edinburgh dungeons bl.a.), Dunnottar Castle (mange scener fra Braveheart ble spilt inn der), Highland Games (der de konkurrerer i hvem som kaster tømmerstokker lengst og annet gøy). Har planer om å tilbake dit neste år for å se Loch Ness og få med meg Highland Games – og besøke tante, onkel og søskenbarna mine som bor der. 🙂

 17. Kristine

  @Fantasia: :mrgreen:

  @Vilde Sofie: Men tenk at dere nå for første gang er tre som feirer nyttår! Såå koselig 😀
  Men jeg skjønner hva du mener, vi har vært på 3 turer i år og jeg gleder meg allerede til det neste vi måtte finne på. Utforske verden med den man liker aller best, ingenting som slår det ♥

  @katjuska: Yes, at the Ugg store in London – I got them as a christmas gift from my fiancé 🙂 They were about £240 – expensive, but very good quality, good-looking and warm! In -18 you’ll need these :mrgreen: It’s about -10 here.

  @Marthe: Takker så mye for info! Jeg er veldig glad i kultur og historie – for ikke å snakke om Braveheart (eller var det han som spilte i den kanskje 😉 )

 18. Heidi

  Du tar veldig bra bilder! Både av maten og ellers 🙂 Så; hvor er Barbie-singleten fra?! Sjelden jeg føler det er noe jeg må ha, men den står høyt der oppe! hehe

 19. Heidi

  Beklager bryet, jeg googlet vilt og fant Barbie toppen. Jeg må nok også ha Barbie-thightsen. Såpass selvironi må man ha når man trener på et slitent gym i en kjeller med 98% gutter.

 20. Therese F Mathisen

  Så mye stilig du fikk shoppet 😀 Og digget de uggsene; har sett på tilsvarende selv, men det har foreløpig blitt med dét da.. Du er forresten utrolig flott med den høye hestehalen!!

 21. Kristine

  @Therese F Mathisen: Jeg falt for de med én gang jeg så de, men vi gikk videre.. til Harrods, og så tilbake til Uggs og kjøpte de 😎 Tusen takk! Godt å få bort alt håret innimellom.

 22. Frode

  Dere hadde en fin tur ja, fløy samme flyet som dere ned, dro hjem igjen på mandagen. Ser ut som dere fikk brukt dagene bra iallefall!

 23. Tilbaketråkk: Jeg sier ja til mulighetene | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.