Kriwebkranser

Jeg tenkte jeg ikke skulle fornærme ekte berlinerkranser ved å kalle disse for det samme (det er nemlig en av favorittjulekakene mine), så da ga jeg de like gjerne et nytt navn.
Det ble derfor kriwebkranser! Du verden så kreativt.

Kriwebkranser

Veldig enkel oppskrift – jeg lagde de på null komma niks, og de ble mye bedre enn først antatt.

Oppskrift:
1 kokt eggeplomme
1 egg
2 ss sukrinmelis
4 dråper stevia vanilje
2 ss mager kesam
3-4 ss (lyst) mandelmel
1/2 ts fiberhusk

Mos den kokte eggeplommen med en gaffel (og spis eggehvitten), tilsett et vanlig, ukokt egg og søtning – visp til eggedosis. Ha deretter i kesam, rør forsiktig så røren ikke blir tynn, og så mandelmel og fiberhusk. La det svelle i noen minutter før du (med litt vann på fingrene) former små kranser. (Du kan også bruke en sprøytepose).

Inn i ovnen på 180 grader i 12-15 min – la de avkjøle og strø gjerne litt sukrin eller sukrin gold over.

Jeg fikk 7 kriwebkranser à rundt 35 kcal per stk.

Og det var flere enn meg som ville ha dem;

Han rakk så vidt det var å smake litt..

:grin:

I dag har vi blant annet vært på julemarkedet i Hyde Park, Winter Wonderland. Der fikk jeg spist meg igjennom alle bodene, alt fra smultringer og vafler til fudge. Tenkte jeg kunne skrive litt mer om turen vår når vi kommer hjem i og med at det var noen av dere som skulle til London senere i jula.

Fortsatt god helg!

24 kommentarer til “Kriwebkranser

 1. Jenny

  Hei Kristine 😛 Kan jeg spør om noe? Jeg lurer på hvorfor du velger å bruke alternativer til mel.. Er det sunnere med mandelmel enn med hvete? Kalorimessig? Og så lurer jeg på hva du baserer «dietten» din på.. Om du går en slags lavkarbo, eller?

  Så vil jeg si at bloggen din er veldig fin, har fått mye inspirasjon av deg, og det er altid gøy å lese bloggen din, du virker så søt og snill 🙂

 2. Tine

  Gleder meg til å lage Kriwebkranser! Kreativ kan nok alle som leser bloggen din skriver under på at du er 🙂 og navnet er jo veldig beskrivende – det enkle er ofte det beste 🙂 Kos deg videre i London!

 3. Michelle

  Takk for oppskriften, den må prøves 😀
  Høres utrolig kjekt ut å oppleve London i desember! Ja, du må dele bilder og fortelle hvordan om deres opplevelser 😀
  Kos dere i dag <3

 4. Elisabeth Vega

  ÅH digget navnet på disse!! Haha 😀 DE SKAL JEG PRØVE UT UTEN TVIL! Ble så utrolig fristet av bilde jeg så på Insta! Må bare skaffe meg stevia og sukrinmelis 😀 GLEDER MEG!
  Håper dere storkoser dere i London! 😀 Ha en FIIN søndag!

 5. Malin

  Prøvde å lage disse, men d ble mer som en kakerøre enn en kakdeig..?! Tips tas i mot med takk 🙂

 6. Elisabeth

  Heisann.
  Du ete godteri ein gong i veka sant? Kor mykje ete du sånn ca? Sjokolade, smågodteri osv.

 7. maren

  Hei! Jeg er selv i London nå, men synes det er så vanskelig å finne noen gode restauranter. Lurte på om du hadde noen tips til noen gode, men ikke alt for dyre steder til å spise middag? 😛

 8. Kristine

  @Maja Nordic: Takk for det (bedre sent enn aldri) 😀

  @Ida: Jeg tror du må ta kontakt med funksjonell mat for å høre om de har mer igjen av det.
  De begynte plutselig å produsere mørkt mandelmel (og det gjør baksten annerledes og tørr), så det lyse er en utdøende rase dessverre..

  @Jenny: Mandlemel er sunnere enn hvetemel fordi det inneholder sunt fett, vitaminer og mineraler. Hvetemel inneholder så og si ingen næring, eller noe kroppen trenger.
  Jeg spiser alt jeg. Først og fremst proteinrikt, og karbohydrater (grønnsaker, potet og pasta) og fett (ost, smør og andre meieriprodukter) som det passer meg – kommer an på hva som frister den dagen.
  Tusen takk 😀

  @Lovelyliller.com: De var kjempegode, må lage de igjen snart 😀
  Håper dine ble bra og!

  @Anita: Jeg vet ikke, har aldri testet det mørke mandelmelet selv – men har hørt flere si at det blir tørt og rart med det 😐 Bare å prøve da, blande inn litt kokosmel eller noe.

  @Silje L: Bare hyggelig! 🙂

  @silje’s fremgang: De var veldig gode!

  @Tine: Tihi, kriwebkranser hadde en fin, småteit klang over seg synes jeg. De ble i hvert fall veldig gode!

  @Michelle: Som sagt før, London var fantastisk! Deler et lite reiseinnlegg snart 🙂

  @Anja Elisabeth Holt: :mrgreen: Takk for det!

 9. Kristine

  @Elisabeth Vega: Det må du gjøre, jeg har planer om å lage de igjen ganske snart i hvert fall 😀
  Takk!!

  @Katarina tvillingmamm: Jaa, mums! Håper de smaker 😀

  @Malin: Det blir som en tykk røre ja, men de steker seg fint til i ovnen 🙂
  (Bakst uten hvetemel blir som regel aldri en seig deig)

  @Elisabeth: Stort sett hver helg ja, mens andre ganger 4 dager på rad (som jeg har gjort nå de siste dagene, haha). Det er med andre ord vanskelig å svare på. Jeg spiser lett 6-700 gram smågodt om det kan gi en viss indikasjon på min glupskhet 😉

  @maren: Oi, det er kanskje for sent med et svar nå? Uansett: Vi spiste på en god, tyrkisk restaurant som het Sofra.

  @Merethe: Mhm! 🙂 Ikke helt likt berlinerkranser (naturlig nok), men uansett kjempegode!

 10. Tilbaketråkk: Dagens egg | Mat til muskler

 11. Christine

  Prøvde meg på de ikveld! Brukte kokosmel istedenfor lyst mandelmel! De ble litt tørre og ikke så mye smak i dem? Mer sukrin neste gang!:)

 12. Kriweb

  @Christine: Jeg synes ofte mandelmel gir mer smak enn kokosmel, så litt mer søtning kan du sikkert bruke. Eller litt yaconsirup om du har? Jeg strødde også sukrin over til slutt etter at de var ferdigstekt 🙂

 13. Tilbaketråkk: Lussipan | Mat til muskler

 14. Tilbaketråkk: Gullkranser | Mat til muskler

 15. Silje M

  Jeg prøvde blande en godt moden banan,gresskar pure,peanutmel,kokosmel,4-5 ts sukrin,noen droper vanilje essens og vaniljeproteinpulver og bladet alt sammen puttet i ovnen på 200 grader i ca 30-35 +- minutt. Det ble veldig godt.

  I tilfelle du ville prøve.

Det er stengt for kommentarer.