Sweet Friday

Hva sier dere til et lass av sunne desserter?

Jeg fikk et spørsmål om jeg hadde noen å anbefale, og det kan jeg trygt si at jeg har etter alle disse årene. Det som også har vært moro å registrere på denne veien er hvordan disse kreasjonene både har motivert og inspirert folk, samtidig som de har provosert og irritert.
Fantastisk og fascinerende hva mat kan lokke frem av følelser hos oss, jeg fortsetter i hvert fall med mitt – og jeg kan ikke få sagt nok hvor mye jeg gleder meg til å utgi en bok.

(Trykk på bildet for å komme til oppskriftene)

Sjokoladekjeks

Sjokolade- og bananmousse

Eplegulrotkake

Vaniljepudding

Snickerskake

Bountykuler

Vafler

Sjokolademousse

Appelsin- og sjokolademuffins

Gresskarkake

Brownies med smørkrem og sjokolade

Ostekake med karamell

Er det teit å få vann i munnen av sin egen mat?

For dette er faktisk mat. Jeg kaller det ofte kake, men det er hovedsaklig melkeprodukter, egg og mandler.
Jeg skal innrømme at det hele startet for fem år siden som magre, proteinrike kreasjoner som jeg kunne spise på konkurransediett, men det utviklet seg ganske raskt til å bli så mye mer. En hobby og lidenskap som jeg ikke ville ha vært foruten – det er jo en grunn til at jeg fortsatte til tross for flere år uten konkurranser.
Jeg finner både kreativitet og ro på kjøkkenet, det er liksom mitt fristed hvor jeg kan mikse, trikse, nynne, ordne og dandere. Og det beste av alt; spise.

Et lite skår i gleden er at det hele nesten har blitt en slags parodi. Er det noe jeg har lært meg disse årene så er det at alt alltid kan misbrukes, og man kan ikke stå til ansvar for slikt når intensjonen fra starten av er en helt annen.
Det er også enkelte som lurer på hvorfor, men da spør jeg heller tilbake; hvorfor ikke? Jeg tenker på alle de menneskene som har funnet en stor hjelp i dette. De som enten har funnet tilbake til, eller opplever en nyoppdaget elsk, kreativitet, og glede til mat og matlaging slik som meg.

Snart blir mye av det å finne i boka mi: Sunn og sterk med protein
Den kommer dessverre ikke ut før jul, men det vil bli mulig å forhåndsbestille den i desember. Og vips så er den i deres hender i begynnelsen av februar! ♥

Kos dere med mat i alle slags former, og ha en riktig god fredag!

37 kommentarer til “Sweet Friday

 1. Marie

  Hejsan!

  Inspirerande blogg!
  Du får gårna lägga undan en bok till mig!

  Keep up the great work!
  Trevlig helg 🙂

  Marie

 2. irene

  Ah, kan nesten ikke vente til februar! Den boken skal jeg ha. Gleder meg!
  .. folk ser det de vil se! For meg er du en stor inspirasjon og motivasjon! God fredda 😀

 3. Marte

  Hei! Fikk skikkelig lyst til å lage de cookiene nå, men har ikke fiberhusk. Går det an å droppe det? Eller blir det ikke bra da? 🙂

 4. Michelle

  Wooohoo! Fantastisk innlegg Kristine! FRISTELSER.. blir sulten av å se alle disse bildene :mrgreen: ja, er enig i det du skriver.. Er så lei av folk som stiller spørsmålstegn til en sunnere livsstil.. Ha en strålende fredag!
  Ps: nå forsvant forresten problemet med hakkingen 😉

  Klem <3

 5. Helle

  elsker det når jeg finner oppskrifter jeg har ingrediensene til! 😀 du er fantastisk, gleder meg til boka kommer ut, for å si det sånn! 😀

 6. Maya

  Her var det mye digg, og det meste av det skal testes ut etterhvert 😀

  Gleder meg til boka kommer ut 😉

 7. Andrea

  Herlige oppskrifter! Og ja, du har helt rett. Jeg begynte å trene styrke og bry meg om kosthold tidligere i år. Før det har jeg hatt null interesse av matlagning, og stort sett levd på take away og halvfabrikata.

  Bloggen din har absolutt vært en stor inspirasjon! Jeg elsker oppskriftene, både middagene og dessertene! Jeg har oppdaget en glede i det å lage noe fra bunnen av, og har også så smått begynt å prøve ut mine egne oppskrifter. Det at alt er sunt og proteinrikt, i tillegg til smakfullt, er motiverende og inspirerende.

  Tusen takk for en helt fantastisk blogg! Du er en stor inspirasjon! 🙂

 8. Kristin

  Åh, herregud Kristine. Du må ikke poste sånne bilder uten advarsel, haha 😯 Nå er jeg nettopp kommet inn dørene etter jobb, sulten og blodsukker på bunn. 😆

  Kan bare ikke skjønne at noen kan bli provosert av maten du lager? (det har jeg faktisk ikke fått med meg :???:) Maten er jo både sunn, ser utrolig delikat ut og er velsmakende. I tillegg så bobler du jo nesten over av formidlingsglede, noe som er utrolig inspirerende for oss som leser bloggen din.

  Fin fredag og helg til deg også 🙂

 9. Silje M

  Heihei!:)

  Kordan gelatin bruker du?

  Kor man får tak i det?

  På de sjokolade cookisene

  skrev du at dem va sunn. Men kordan kan noe som har 50g margarin/smør i sæ være sunn? Vet det ikke e per stk, men lurer bare på ka som gjør dem e sunn når det e 50g margarin/smør/7 cookies?

  Har du tips til kordan man skal bli bedre venn med smør/margarin/olje?

  Øver mæ litt sånn smått med smør!

  Ikke frekt ment.

  Sorry for et teit spm!!!

  God helg!:)

 10. Beate

  Mtp parodi: Det er liksom blitt «in» å skulle disse det andre liker. Enten det er en livsstil som vi og mange andre lever, eller det er bøker, filmer, klær osv. Det skal alltid være noen som sier at dette er dumt.
  Jeg ser bare nå som den siste Twilightfilmen er kommet ut.. Folk disser det i hytt og gevær, mens jeg gelder meg over det. Uansett hvor dumt andre måtte synes det er 😉
  Hovedsaken er jo at man selv trives og liker det man gjør!

 11. Ai.

  Er jeg gal fordi jeg helt ærlig mener at enkelte av søtsakene dine smaker bedre enn originalen?? :mrgreen:
  Jeg har laget mye, men skolebrødene og den ostekaken på nederste bildet ble så gode at jeg har problemer med å fatte at de ikke er fryktelig usunne…

 12. Ann Kathrin

  Åhh, ser så godt ut! Takk for oppskriftene, nam!!
  Ja, jeg gikk på kjøkkenet og lagde meg noe godt etter jeg så disse bildene 😉 Lykke til med boklansering! :):)

 13. Marte S

  Elsker oppskriftene dine Kristine! Det å spise sunt blir så mye lettere når man bare kan gå inn på bloggen din å få inspirasjon 😀

  Vet du om det går ann å fryse ned de vaflene, pannekakene, pizzane som du lager? Tenkte det kunne være greit å lage opp en hel dynga så har man det bare i fryseren, slik at man kan varme det opp 🙂

 14. Elisabeth Vega

  Jeg DIGGER at du har så mange geniale oppskrifter! De ser så gode ut, og smaker jo BEDRE enn slike usunne kaker og slikt! Du er fantastisk Kristine 😀 jeg digger deg!! Stå på <3 Gleder meg til boka kommer ut!
  Ha en KONGE helg 😀

 15. Annika

  Du är såå galet duktig på sunda men goda desserter! lOVE THEM!!! Ser verkligen framemot din bok och har tänkt många ggr att just du borde ge ut en. Har läst din blogg i många år och alltid inspirerats och gjort dina recept. Perfekt för mig då jag tränar hårt och vill äta sund MEN god mat/desserter 😉
  Sedan tipsat mina vänninor som med love dina desserter 🙂

  Tack för en grym träningsblogg och för att du delar med dig!!

  Har du tips på bra «kake» som jag ska göra imorgen då jag ska på «bursdagsfest» tlll en vännina?!

  Thank u!

 16. Mia

  Kan ikke få sagt hvor mye JEG gleder meg til du skal utgi bok! Husker min first ever sunne eplekake fra siden din. Jeg visste ikke hva mandelmel var en gang, brukte selvraspede mandler (med skall selvsagt). Tihi:) God helg<3

 17. Veronica

  Gleder meg i hel til boka di kommer 🙂
  Mangen av dine fantastiske herligheter har eg prøvd, trur det ikke er en ting eg ikke har likt 🙂
  så venter i spenning 🙂
  Ønsker deg en nydelig lørdag Kristine

 18. Desire

  Hei Kristine!

  jeg prøvde å lage sjokolade cookies fra oppskriften din. og tidligere har jeg prøvd noe annet. jeg får det ikke noe særlig til. hehe. har du noe tips i hva jeg gjør feil? det som alltid skjer er at kakene mine blir seige og gummiaktige. uansett om jeg lar de stå til de omtrent blir sorte i ovnen;) alt jeg baker av sunn baking blir seigt. kan det være xantan gum som gjør det? jeg byttet ut fiberhusk med dette for trudde det var det samme..

  takk for god inspirasjon til mat og dessertlaging 🙂

  hilsen Desire

 19. Kristine

  Skulle så gjerne ha svart dere alle og enhver, men i hvert fall: tusen takk!
  Jeg gleder meg skikkelig til boka kommer ut jeg og, manuset ble ferdigskrevet i sommer og det er både oppskrifter (salt og søtt), artikler ++ Regner med at jeg får vist dere coveret allerede før jul.

  @Marte: Ja, du kan droppe det og heller tilsette litt mer tørrvare om de blir for løse 🙂

  @Michelle: Jeg måtte skru av snøen.. 😐 Men godt det hjalp da! 😀

  @Silje M: Vanlig gelatinplater man får kjøpt i butikken.
  Litt smør/margarin er ikke usunt i min verden i hvert fall 🙂

  @Beate: Enig, nå som «alle» er opptatt av sunn mat og baking så er det såklart mye kulere å stå utenfor og skrive noe negativt om det – men må man det HVER gang man skal nevne noe om kosthold.. finn på noe annet! :mrgreen:

  @Ai.: Haha, de gale har det jo godt da!
  Jeg synes ikke de smaker helt som originalen, men det er liksom ikke poenget med dem heller 🙂

  @Marte S: Ja, flere har fryst dette uten problemer (jeg har dog aldri prøvd selv, spiser opp alt – hehe).

  @Mia: Tihi, så søtt ♥ God helg til deg og!

  @Veronica: Såå koselig! Håper du får en fin lørdag videre! 😀

  @Desire: Om de blir gummiaktige så bruker du nok for mye xanthan gum, prøv heller uten 🙂
  Om andre, vanlige kaker blir det også så kan de være fordi du mangler luft (ikke pisket eggehvittene god nok).

 20. Desire

  @Kristine: takk for svar 😀 da skal jeg prøve på nytt uten den. prøve med fiberfin i stede. vaflene må jeg også teste. ha en fin søndag. 🙂

 21. Madde

  Ser at innlegget er fra i fjor, men vil si at jeg spiser gresskarkaken din nå, med vaniljekesam, og det ble kjempegodt. Har spist 1/3 av kaken alene… !! :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.