Gullkake

Jeg har fortsatt ikke helt kommet over de høstlige grønnsakene og fruktene, og når jeg i tillegg fikk både nye sukringold OG gresskarpuréen jeg hadde bestilt fra iherb så var det bare å sette igang.

Resultatet ble en saftig og søt kake full av krydder og vitaminer.

Krydderkake med gresskarpuré

Dette ble like godt som, om ikke bedre enn, muffinsene jeg lagde med muskatgresskar.

Oppskrift:
250g gresskarpuré
2 egg+1 hvitte
20g vaniljeprotein
15g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
3-4 ss sukringold (eller annen søtning+yacon)
4-5 dråper stevia vanilje
2 ts kanel og 2 ts kardemomme


Pisk egg med søtning, tilsett gresskarpuré og deretter de tørre ingrediensene litt etter litt. Hell i en liten kakeform, strø gjerne sukringold på toppen, og stek på 200 grader i 35-40 min – selv da var den i overkant saftig, men den fikk satt seg etter noen minutter og ble perfekt.

Totalt 360 kcal, full av både proteiner, sunt fett og vitamin C.


Hva er vel en kake uten glasur?

Litt ostekrem på toppen, laget av philadelphiaost, stevia vanilje og sukrinmelis.

Gullkake!

Ha en nydelig lørdag videre dere!

21 kommentarer til “Gullkake

 1. Kristin

  DAT kake! Den så veldig god og saftig ut.Du er jo et oppkomme av kreativitet på kjøkkenet! 🙂 Tror aldri jeg hadde kommet på å kjøpe inn ingrediensen gresskarpure selv, men du setter meg på ideer! Takk for tips :mrgreen:

  Fin lørdagskveld og helg videre til deg også fine 🙂

 2. Terese

  Du har så herlig og inspirerende side 🙂 skulle gjerne hatt en helg med matlagings og treningskurs hos deg 😉

 3. Hanne

  Gresskarpuré på glass, så genialt å bestille det!
  Det er vel mulig at meny eller innvandrerbutikker har det, men du så herlig det er å kunne få ting rett hjem..Hehe.. Kjenner jeg savner å ha stooor postkasse hver gang du nevner iherb 😛
  Hvordan er smaken på sukrin gold «bart» sammenlignet med vanlig sukrin? Jeg synes nemlig den vanlige smaker litt «tyggegummisøtt» (haha) i bakst osv…

 4. Maria

  Deilig!

  Gresskarpuré er forresten veldig lettvint å lage selv 😉 Bare å legge et gresskar i ovnen en halvtime-time også ta det ut, renske og mose! Digg!
  Skal prøve kaka 😀

 5. Silje

  Hei! For en super blogg! Jeg satt i timesvis og kikket på den her forleden og jeg kommer til å bruke flere av oppskriftene dine! Dette er den mest inspirerende bloggen jeg noen gang har kommet borti, perfekt for meg. Du har hjulpet meg til å planlegge å ta opp kampen mot kiloene igjen… tusen takk!

  Jeg har ett spørsmål og det er hvor i sverige du handler det ferdige lavkarbobrødet (altså ikke bakemixer)? Er nødt til å hamstre litt å ha i fryseren. Har tidligere bestilt et par fra usa, men frakten blir helt grusom..

 6. Kristine

  Hei dere! Så bra at dere likte denne 😀 All slags søte puréer er jo perfekt å ha i kaker, de blir så saftige og gode.

  @Hanne: Det finnes helt sikkert i innvandrersjapper ja, eller kanskje de mer fancy butikkene ultra eller centra har det. Jeg digger iherb, men kjenner at jeg begynner å bli LITT lei av å dra på posten.
  Jeg synes sukringold smakte sukrin jeg, haha.. med en seigere konsistens da, bedre.

  @Silje: Hyggelig å høre! Det kjøper jeg på Nordbysenteret, de har det i begge matbutikkene der.

 7. Mariann Valderhaug

  Hei!
  stort fan av bloggen din og prøver nermest all maten du legger ut 🙂
  men jeg lurte på om du har en dato for når boken din skal komme ut? gleder meg som en 6 åring på juleaften 😀
  mvh
  Mariann

 8. Helen

  Heisann!

  Tusen takk for supre mattips!! 🙂 Lurte på, er det mulig å bruke feks revet gulrot i stedet for gresskarpure? 🙂

 9. Kristin

  står i ovnen nå… fy faderullan!! vet ikke hvordan det ferdige resultatet blir, men en ting er sikkert og det er at røren/deigen var døøøødsgod <3 :mrgreen: 😯

Det er stengt for kommentarer.