Morsomt og meningsløst

Dagens dessert altså.. men først litt middag. I dag slår jeg et slag for appelsinen!
Husker dere at jeg kun hadde appelsinsaft igjen til muffins fordi kjøttet og skallet allerede var brukt til noe annet?
Vel, her ser dere resultatet;

Ovnsbakt kalkunbryst med appelsin

Kalkunbryst krydres med salt og pepper, og stekes i ovnen med appelsin på 200 grader i 20-25 min. Blir det enklere?

Jeg skal innrømme en mangel her. Og ja, jeg ble faktisk ganske utafor da jeg fant ut at.. (om det er alt jeg har å bli skuffa over skal jeg si meg fornøyd altså) ..jeg glemte rosenkål! De lå i kjøleskapet og bare ventet på å bli tilberedt, men jeg oppdaget det for sent – de blir altså med i neste middag, jeg har allerede en plan for dem.

Sånn ellers passer det med alt fra spinat, asparges og brokkoli, til poteter og ris(otto) som tilbehør.

Og hva var det som var så morsomt og meningsløst?
Disse;

Grapefrukt? Blodappelsin?

Nei, géléappelsin!

Jeg vet.. men si at det var litt morsomt da!
Det er i hvert fall en kreativ måte å servere det på, det skal jeg ha for.

Det er forresten latterlig enkelt: del appelsin i to og grav ut innmaten, lag valgfri gélé og hell oppi. Pass på at appelsinskallet står stødig, legg den gjerne oppi en skål. Sett kjølig et par-tre timer, og når géléen er stivnet kan du dele den forsiktig opp i båter.

Ellers vil jeg vise dere to ting til, det ene fikk jeg i posten i dag.
En nyhet fra Funksjonell Mat, nemlig SukrinGold;

Noen av dere husker kanskje at jeg lagde mitt eget for over to år siden her – jeg skal nok klare å få laget masse godt med dette og!

Og det andre er min elskede lille krabat Todd;

Håper dere får en fin helg!

18 kommentarer til “Morsomt og meningsløst

 1. Lill Adriana

  Nå har du jo avslørt det allerede, men hvis ikke hadde jeg gjettet en morsom ny frukt som bare du kan oppdage. Du kommer stadig med noe «nytt» i frukt- og grøntavdelingen 😆

  Siden du elsker å prøve nye smaker vil jeg anbefale deg å prøve «lulo» eller «naranjilla» som det også kalles. Har desverre ikke sett den i Norge, men om noen kan finne den så er det deg.

  God smak. Finner du det ikke skal jeg ta med litt lulojuice til deg fra de fjerne strøk etter nyttår.

  Du kan glede deg!

 2. Hanne

  Hihi, slike gelékreasjoner er så morsomme 😀
  Jeg er kjempespent på sukrin gold, da jeg ikke er kjempebegeistret for sukrin alene. Satser på at kombinasjonen av søtstoffer gjør den til en enda bedre sukkererstatning!
  Hilsen meg som enda ikke har fått surret meg til å teste tagatose. (Sånn går det når søtsuget forsvinner helt foruten i helgene hvor ekte vare er lov 😯 😆 )

 3. Kristine

  @Helle: Da var det oppdatert 😀

  @Lill Adriana: Å, jeg savner deg jeg!

  Ja, jeg har blitt flink på å prøve ut nye ting synes jeg 😎 Jeg har en grønnsakssjappe i nærheten, jeg skal jammen meg dra innom og se hva jeg finner. Ellers får du ta med deg litt ja, gleder meg allerede!

 4. Kristine

  @Hanne: Jeg gleder meg til å teste det ut, og hadde jeg ikke vært så trøtt/lat så hadde jeg hoppet opp fra sofaen og prøvd allerede nå :mrgreen:
  Kunne ønske mitt søtsug kunne forsvinne litt innimellom og!

 5. Høst

  Så festlig. Nå lo jeg godt når jeg så geleappelsinene. Du er så kreativ! Dette skal jeg bringe videre til barn og tantebarn 🙂

 6. Lovelyliller.com

  Har sett slike gelèappelsiner andre steder, og har liksom alltid lyst å lage de. superkreative og geniale til selskap 😀 Har aldri smakt kalkunn og appelsin sammen. du er så kreativ i smakene du kombinerer 😀 God helg!

 7. Zahra

  Takk for tips(sukringold). Den må nok prøves i bakingen snart.
  En ting har jeg ofte lurt på, ikke at det har noe med dette å gjøre men.. kanskje du kan svare på det. Ofte når man kjøper produkter der annen søtning enn sukker er brukt, sukkeralkoholer, tagatose, stevia..ect ser jeg at i næringsinnhold er det allikevel tatt med i kcl i produktet. Selv om det er mening at det ikke skal tas opp i kroppen. Er det fordi det er forskjellige fra folk til folk hva som tas opp eller er det lureri?? eller noe jeg ikke vet om??

 8. Ann Helen

  Så morsom og kreativ mat, disse gelebåtene er jo kjempefine og delikate :mrgreen: ha en fin helg flinka!! :mrgreen:

 9. S

  De gele- appelsinene så kjempe gode ut da! Stilig 🙂

  Hva er forskjellen på sukrin, sukrin + og sukrin gold? 🙂

  God helg til deg 🙂

 10. Hanne

  @Kristine: …jeg spiser ganske mye mer enn på veldig, veldig lenge. Kombiner det med å være ekstremt sliten, så går søtsuget sin vei, merkelig nok. Fikk nå gomlet i meg sjokolade etter middag i går likevel da. Kan jo ikke bryte alle vanene heller :mrgreen:

  Spent på gold-omtalen!

 11. Kristine

  @Lill Adriana: Ja! ♥

  @christine: Ja, weee! 😀

  @Anja Elisabeth Holt: Haha, søteste.. jeg vet ikke om man kommer unna fløten – men en sukkerfri versjon er i hvert fall innen rekkevidde 😀

  @Høst: Tihi, bring géléappelsinene videre! 😀

  @Lovelyliller.com: Genialt til selskap (og barn) vi jeg tro ja 😀 Ha en super mandag!

  @Zahra: Næringsinnholdet er med fordi kakaosmør fortsatt er ganske kaloririkt 🙂 Sukrin og stevia inneholder (tilnærmet) ingen kcal, tagatose har noe. Tror det er greit å ha som regel at stort sett alt man putter i seg blir tatt opp av kroppen.

  @Ann Helen: Kreativt og godt, takk :mrgreen:

  @S: Sukrin er vanlig, sukrin+ er med stevia og sukringold er med stevia, tagatose, glyserol og maltekstrakt 🙂

  @Cecilie Lykke: Så bra da 😆 Håper du hadde en fin helg søta!

  @Ingrid: Ja, det kan du gjøre – gjerne med flere farger. Eller en oransje gélé for å få de litt mer naturtro 😛

  @Guro Eriksen: Jeg synes det var like morsomt hver gang jeg spiste en båt i hvert fall *nerden* :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.