Det nye kvinneidealet


Jeg skrev et lignende innlegg for snart tre år siden, men følte at det var på sin plass igjen etter dagens intervju av meg i Dagens Næringsliv, der plutselig jeg og Marit Bjørgen er omtalt som kvinneidealer 2012 (ikke selvutnevnt altså).
Jeg synes det er en stor ære, og jeg er glad fordi jeg føler at jeg representerer noe som er sunt, sterkt og oppnåelig.

.
Aristoteles skal ha hevdet at kvinnen kroppslig sett var en «..lemlestet, kraftløs og en ikke-funksjonsdyktig mann» .
De levde på den tiden etter troen om ett kjønn.

Ett-kjønnsmodellen tilsa at kroppen ikke var stedet hvor det egentlige kjønnet kunne finnes. I en tid hvor menn og kvinner representerte små forskjeller av den samme biologiske kroppen, ble kjønnet i liten grad relatert til kropp –  og mer relatert til en sosial rolle.

Hvordan har kroppsidealet for kvinner endret seg gjennom tidene?


1700-tallet. 
Utseendet er viktigere enn noen gang før. Et høyt bryst og en meget smal midje utstråler staselighet og sivilisasjon. Den kvinnelige kroppen i korsett uttrykker at kvinnen er befridd fra arbeid, men vitner også om kontroll og selvdisiplin.

1800-tallet. Under både rokokkotiden og romantikken ble det tillat at kvinnekroppen skulle ha mer former. På slutten av århundret skulle derimot midjemålet nok en gang være minimalt.

1900. 
Ved århundreskiftet skulle kvinnens kropp ha en smal midje, små hender og føtter. Jenter ble holdt innendørs fordi huden skulle være blek.

1920-tallet. Kvinner har fått stemmerett og gjør sitt inntog i arbeidsmarkedet. Kvinner skulle se ut som gutter; kortklipte og flatbrystet.

1940-tallet. Verdenskrig og opprustning, det er behov for kvinner i arbeidsmarkedet. Et mer muskuløst ideal inntrer. Moteidealet ville vise en ”sterk kvinne” – skulderputer sys inn i klærne.


1950-tallet. 
Den hjemmeværende husmor blomstrer og et formfullt ideal vokser frem. Etter 1945 skulle kvinnen tilbake til hjemmet, og det er nok en gang fokus på den fruktbare kvinnen.

1960-tallet. Den supersmale modellen Twiggy blir et forbilde. Den anorektiske ”antikroppen” blir et ideal i forbindelse med kamp for sosiale reformer og likestilling. Bh’er brennes.

1970-tallet. Kravet til kvinnelig frigjøring fortsetter. Kvinner nekter å bli dømt etter sine kropper. Unisex-moten lanseres.

1980-tallet. Den aerobicstrenede, solariumsbrune kvinnekroppen blir ‘in’. Kvinnen skal igjen identifisere seg med sitt utseende, ord som «tynn og slank» brukes ofte i ukeblader. Forskjellen mellom den mannlige og den kvinnelige kroppen betones.

1990-tallet. Fokus på strand, bikini og solbrune kropper. Nå skal kvinnekroppen være tynn og slank. Den smale kroppen som er idealet nå distanserer seg fra fødsler og matlaging, og er tilpasset det fleksible arbeidsliv.

2000-tallet. Plastisk kirurgi, løshår og glamourlook blir mer vanlig, og det kvinnelige kroppsidealet kan virke falskt og uoppnåelig for mange.

År 2012. Fokuset dreies igjen over til en sterk og muskuløs fysikk, man skal ikke lenger være et ideal for gutta – men en best mulig versjon av seg selv, for seg selv. Man ønsker å bli sterk både fysisk og psykisk.

Hvordan blir det fremover?

Uten å virke dobbeltmoralsk, eller en som straks hiver bh’en sin på bålet, så synes jeg det er godt å se at den største bølgen med såkalt glamour og det store behovet for anerkjennelse fra det motsatte kjønn har lagt seg, og at det settes et større fokus på trening og velvære for sin egen del.

Og ikke minst at vi kan droppe skulderputer og heller bygge egne skuldre! 

Nå er det ingen tvil om at kroppen i aller høyeste grad er med på å definere hvilket kjønn man er, til tross for at flere jenter ønsker å bygge muskler. Jeg kan bare snakke for meg selv når jeg sier at ønsket er der for å bli frisk, sterk, sprek og funksjonell – altså fremheve en sterk femininitet.

Det er fordeler og ulemper med dette kvinneidealet som med så mye annet. Det er mye «jobb» i forhold til trening og kosthold dersom fokuset blir for stort, og et stort press på de som av en eller annen grunn ikke kan eller vil, samtidig som det kanskje er nettopp dette dyttet mange trenger for å ta tak i egen helse.

Det er fortsatt en del som er skeptiske og kaller det for en maskulinisering – jeg kaller det for en styrket femininitet. I tillegg handler det om å bygge seg sterk, ikke sulte seg svak.

Jeg synes kvinnekroppen er noe av det vakreste som finnes, og selv om jeg har skrevet om nåtidens kvinnekropp og ideal så håper jeg du finner ditt eget. Vi hverken kan, må eller skal se like ut.

Hva synes du om det nye kvinneidealet?

41 kommentarer til “Det nye kvinneidealet

 1. Vilde Sofie

  Uten å gå altfor langt inni dette temaet nå (og heller konsentrere meg om å lese om immunsystemet): Jeg synes helt klart at dagens kvinneideal med deg og andre veltrente, flotte kvinner i spissen er det sunneste og vakreste. Det er fint å pynte seg, men den tilgjorte glamouren og dette er ikke noe for meg heller. MEN jeg mener at for sterkt fokus på kropp og utseende er feil, samme hva. Å hige etter å få en kropp som din vil for de fleste ende i frustrasjon over å ikke få det til (men jeg mener ikke at du ikke skal vise deg fram av den grunn – du er råflott!). En kropp som er sterk og funksjonell av styrketrening og utholdende av kondisjonstrening bør vi så absolutt jobbe for, og det vil i de fleste tilfeller forbedre både livskvalitet og livslengde. Velbygde skuldre, en flat mage, biceps med synlige blodårer – disse tingene er ikke det som definerer hvor velfungerende eller lykkelig man er i hverdagen. Det nye idealet bør være en sunn og lykkelig kropp, uten overfokus på utseendet. Det er min mening 🙂

  Ha en nydelig dag, vakre Kristine ♥

 2. Kristine

  @lykketrollet: Og ikke minst en glad kvinne med et smittende smil!
  Takk ♥

  @Vilde Sofie: Immunsystemet virket nesten like interessant som dette! 😎
  Vi er enige, og jeg mener virkelig ikke at jeg skal være noe ideal å strebe etter, jeg ga som sagt ikke meg selv den betegnelsen 🙂
  Jeg ønsker jo ikke at noen skal «strebe» etter noe som helst egentlig, hater det ordet, bare ta mer bevisste valg innen trening og kosthold.
  Lav fettprosent og synlige blodårer er ikke hverdagskost for meg, og de jentene som kun har fokus på dette (og konkurranser innen fitness) er ikke de jeg skriver om her altså. Her går det i styrketrening, trene seg sterk (ikke deffe seg svak).
  Håper du og den lille har det bra ♥

 3. Vilde Sofie

  Jeg vet egentlig godt at vi deler mange av de samme oppfatningene (blant annet at «strebe» er et forferdelig uttrykk 😉 ). Det var ikke ment som kritikk på noe vis i det hele tatt, bare en liten tilføyelse av mine egne synspunkter. Og jeg mener fremdeles at du er en av de sunnere å ha som ideal (jeg vet du understreket at du ikke er noe selvutnevnt ideal, men et ideal for mange det ER du) 🙂

  Alt er bra med oss, og den lille vokser og trives 🙂 Tusen takk for det ♥

 4. Eatwithlove

  Er du i dagens DN?

  Så glad for at flere får opp øynene for trening og sunn mat:) Det er slik vi kan bevare helsen og forebygge sykdommer. Interessant artikkel du har skrevet!

 5. christine

  Dagens ideal er FLOTTE!! Og du er definitivt eit STORT forbilde :):) Glad utviklinga har tatt den vendinga den har, eg digger det :):) Hærlig innlegg og viktig fokus!!

 6. Chassi

  Nydelige du i avisen! Jeg sitter med DN i hånden. kult!! High five til å være den beste versjon av seg selv. :-*

 7. Ingeborg

  Flott innlegg! Digger at flere og flere jenter velger å bygge muskler og bli sterke både fysisk og psykisk fremfor å sulte seg tynne! Vi må tørre å befri oss fra omgivelsenes krav, gå inn i oss selv og bli den beste utgaven av oss selv som vi kan!

 8. Ann-Kristin

  Akkurat lest om deg i DN nå. Er veldig enig med deg!!
  Utviklingen har absolut gått riktige veien!
  Men viktigst av alt synes jeg er at utviklingen går mot at man kan være seg selv! Selv om det fortsatt henger igjen endel fordommer så viskes de sterke meningene sakte ut.
  Jeg stemmer også for å være den beste versjonen av seg selv! Og det kan man være på mange måter! 😉

 9. Helene

  jeg syns det nye kvinneidealet er bedre enn hva de syltynne modellene, men like vell som du nevner det krever mye arbeid og mye fokus på kosthold. Og personlig så liker jeg muskler og det nye synet på kvinneideal, men likevell så syns jeg det er trist med tanke på hvor mye tid som blir brukt på det. Det er også kravstort i forhold til meg som ung og bor hjemme hvor jeg ikke bestemmer alt jeg vil spise og ha i hus. Men for en som faktisk bor alene eller sammen med en som har samme holdninger så vil dette bare skape god helse noe som alle budre fokusere på.

  Du er en stor inspirasjon, når det kommer til tankegang og kroppsbygging. Men jeg vil likevell prøve å finne min egen form på kroppen 😀

 10. Sunn i Nord

  Meget godt skrevet, Kristine! 🙂 Jeg holder på å innføre sunnere matvaner og treningsrutiner. Dette gjør jeg for min egen del. Forbildet mitt er faktisk en 79 år gammel professor jeg kjenner godt, som løper hver dag, trener styrke, fortsatt underviser på høgskolen, skriver artikler som publiseres, og som kjører motorsykkel. Sånn vil jeg bli når jeg blir gammel! Og da må grunnlaget for fremtidens helse legges idag…og hver dag fremover. :mrgreen: Mitt mål er en funksjonell kropp som jeg trives i!

 11. Maja Nordic

  Gratulerer med din ny tittel som du har fått 🙂
  Du faktisk har perfekt feminin kroppen så tittel er fortjent!

  Og hver body, men frisk body er helt ok for meg! 😛

  Klem!
  Maja

 12. Victoria

  Synes det er bra! For mange er det myye mer oppnåelig enn det syltynne kroppsidealet.. Men som du nevner er det mange som kanskje føler seg presset til å begynne å fokusere mer på kosthold og trening. Det blir igjen feil, for ingen burde tvinge seg til å leve på en måte bare fordi andre sier det er det beste. Helt enig i at man burde finne seg et eget ideal som passer best. 🙂

 13. Malin

  Når kommer muskelbarbiedukka? 😀

  Du er så flott Kristine – både utenpå og inni. Det kroppslige idealet vil nok variere utfra personlige preferanser, men jeg håper at de fleste har fokus på god helse, og funksjonell kropp.

 14. Irene

  Jeg er så glad for at alle er forskjellige !! Det har tatt meg mange år å endelig bli fornøyd med den jeg er og slik jeg ser ut , selvom det alltids er mål om å bli litt sterkere, litt strammere og litt raskere ..men samtidig motiverende å ha noe som driver .
  Du er ett sunt forbilde , og du virker så flott tvers igjennom ❤
  Tror det er viktig å tenke på helse og hvordan man behandler kroppen sin, ikke bare hva som vises i speilet og på vekta .
  År 2013 : sunn og i god form , og fornøyd med seg selv 🙂

 15. Lovelyliller.com

  jeg synes ærlig talt at det er ALt for mye fokus på utseende/idealer. Det er alltid bra å være sterk psykisk og fysisk,men alle kropper er forskjellige og man bør ikke strebe etter å oppnå et idal – bare være seg selv og ha det bra :3

 16. Grete

  Kjære Kristine,

  Jeg håper du ikke tar min kommentar ille opp, men heller som det den er; noen tanker fra meg. Jeg tror ikke nødvendigvis det ene utseendefokuset er noe bedre enn det andre, og det er nok ikke særlig mye lettere psykisk sett å være muskuløs med lav eller relativt lav fettprosent enn det er å være tynn. Snarere tvert imot. For den fysiske helsen er det naturligvis bedre å være godt trent, men det idealet du forfekter krever et fokus på mat og trening som for mange ikke er sunt. Dette er din blogg, og jeg tviler ikke på dine gode hensikter, men man skal ha dette i bakhodet når man legger ut bilder som har et så åpenbart kroppsfokus – og er det ikke kroppsfokus, er det matfokus. Jeg tror det sunneste for de fleste er å tenke minst mulig på både kropp og mat, men det er ikke lett, det vet jeg av erfaring. Jeg synes også der er vanskelig å svelge at mange lar seg operere på den ene eller andre måten, for så å snakke varmt om et naturlig skjønnhetsideal. Dobbeltmoral i mine øyne.

  Jeg synes du ser fantastisk ut, men vil bare minne om at det «nye» skjønnhetsidealet også byr på utfordringer.

  Beklager eventuelle iPhone-skrivefeil.

 17. Anonym

  @Grete: Kunne ikke vært mer enig. Likevel er jeg en av de som jobber mot å få en sterkere og mer «dagens ideal kropp». Kall meg gjerne dobbeltmoralsk, men som du poengterer, er ikke lett når hjernen tar overhånd.

 18. Grete

  Anonym: Jeg gjør akkurat det samme, men det hindrer meg ikke i å reflektere rundt temaet – jeg vet jo at jeg hadde vært lykkeligere om jeg hadde vært fornøyd med meg selv som jeg er. Og jeg har ingen blogg der jeg fronter trening og sunn mat. Jeg sier heller ikke at det er galt å ha det, jeg mener bare at det er et symptom på noe usunt ved dagens samfunn at unge jenter fyller bloggene sine med bilder av flate mager og cottage cheese.

 19. Michelle

  Et gøy innlegg Kristine! Det har vært mye fram og tilbake om hva som fronter den perfekte kvinnen! Skal ikke være lett å være kvinne gitt.. hehe.. men liker godt slik det er i dag egentlig.. i forhold til tidene før oss. Men, for mye fokus på kropp vil det alltid være dessverre. Bra er det at det finnes dem som vrir det hele til en sunn måte å se det på, slik som deg. Det skulle vært flere av gode forbilder som du Kristine 😉

 20. Kristine

  @Grete: Jeg tar det ikke ille opp, jeg visste allerede før dette ble publisert at jeg mest antagelig ville få noen kommentarer som synes også dette er et «feil» ideal. Vi kan ikke alle være enige! Og ikke trenger vi å være det heller.

  Jeg vil alltid mene at en sterk kropp er bedre enn en utrent kropp – uansett. Og da snakker jeg ikke om utseendet. For min del er det uansett en forskjell på å snakke om et kvinneideal og det å være utseendefiksert – men jeg ser samtidig at det er lett å oppfatte meg som det sistnevnte, selv om jeg prøver hardt å vise flere (helsemessige) positive sider ved styrketrening enn akkurat flat mage.

  Matfokuset her er i mine øyne positivt, det handler om matglede og kreativitet. Fokus må ikke alltid være negativt 😉
  Det er viktig å skille på trenings- og kostholdsblogger, alle er ikke like.

  Jeg snakker ikke om et naturlig skjønnhetsideal, jeg snakker rett og slett om styrketrening og det faktum at vi jenter vokser (ikke bare fysisk) men psykisk på det via både mestring og selvstendighet – åpne syltetøyet sitt selv liksom :mrgreen:

  Takk for innspill dere!

 21. Anonym

  @Grete: Enig. Jeg er selv et «offer» om man kan kalle seg det. Lurer på om jeg hadde kunne blitt den beste versjonen av meg selv, om jeg slettet hele blogglisten fra bokmerker.

 22. Kristine

  @Anonym: Om det å lese blogger (deriblant min blogg) hindrer en i å gjøre, se ut og leve som man vil – ja, da er det definitivt et tegn på at man bør slette blogglisten sin.
  Her på kriweb.no ønsker jeg at man skal utveksle og få kreativitet, inspirasjon og motivasjon, og gjør man ikke det er det jo ikke hyggelig for noen parter.

 23. Elisabeth L

  Hurra for det nye kroppsidealet 🙂
  Jeg har selv slitt med alvorlig anorexi og vært veldig veldig syk, ja det gikk så langt at jeg fikk beskjed ved siste innleggelse på sykehus at jeg hadde maks en uke igjen og leve uten behandling. Dette er nå 10 år siden. Jeg er laaangt i fra frisk, men på god vei. Oppdaget bloggen din for ca 1 år siden, den gav meg det lille pushet jeg trengte for å se at veltrente, muskuløse kvinnekropper er utrolig vakre 🙂 Nå trener jeg hver dag både styrke med tunge vekter og cardio. Har fått overraskende gode resultater, og synest det er såå gøy 🙂 Men samtidig kjenner jeg og veldig på den angsten om å bli stor (feit) da musklene har vokst mye!! Men alt dette sitter i hodet, og nettop derfor er jeg så takknemmelig for bloggen din der jeg blir påmint om hva som er vakkert og sunt:-) Hodet mitt behøver litt mer jobb, men det vil nok bli bedre etterhvert håper jeg!
  Så Kristine, stå på videre med din FANTASTISKE blogg. Den har vært til ubeskrivelig hjelp for meg, og helt sikkert mange andre også!
  Stor klem

 24. Fantasia

  Jeg synes dagens syn på kosthold og trening, hverdag og kos, jenter og muskler og sunt og usunt over all er sunt. Ja, det kan bli litt mye trening og kosthold noen ganger, men jeg tror mange ungdommer idag er mer kritiske og har større tro på seg selv enn da jeg var i tenårene. Mulig dette er helt feil!
  Idag føler jeg ungdommen er mer informert om hva som er sunt og farene ved å ikke få i seg mat, enn da jeg gikk på ungdomskolen(2000-2003). Fokuset nå er som du sier, mer på å bygge seg selv sterkere både fysisk og mentalt.
  Alle jenter og damer ønsker jo å være stram i fisken så lenge som mulig. Tidligere trodde man veien til denne formen var via jogging og lite mat, men i de siste to-tre siste årene har myten blitt motbevist og erstattet med(sannheten selv): Styrketrening og mye og balansert mat gir deg en fit kropp.

  Nei, merker jeg blir veldig engasjert her og kunne skrevet mye mer, men skal gi meg nå:-P Bare en ting til..
  DU ER BEST, SERIØST LISSOM ;-P
  Over.

 25. Annie

  Hei!

  Dette blir sikkert en litt malplassert kommentar, men jeg spør alikevel:)
  Jeg har veldig svake håndledd har jeg funnet ut. Jeg klarer for eksempel ikke å holde igjen grepet når jeg tar markløft. Håndleddene svikter også når jeg tar benk.
  Lurer derfor på om du har noe erfaring eller tips til svake håndledd?

  Har vært leser i 4 år, tror jeg:P Men jeg har aldri kommentert før, så da kan jeg jo si i samme slengen at du er en virkelig stor inspirasjonskilde og skriver en fantastisk flott blogg!

  Tusen takk 🙂

  Annie

 26. GM

  Alt med måte. 🙂 Enig med fantasia her om det med «å stramme opp», som gjerne er ønsket til mange kvinner. Samtidig tror jeg ikke et overdrevent fokus på sunn mat og trening bare er positivt, heller. Men, til de som er kritiske: de trenger ikke å lese bloggen din. Personlig synes jeg du er vakker og et flott forbilde. Rosabloggere med «nebb» (ser ut som de har gått på en glassdør, eller noe sånt) er det nok av! Lenge leve den sterke, selvstendige kvinnen, som ikke lar seg påvirke i altfor stor grad i noen rettninger. Alt med måte! 🙂

 27. Anonym

  Nå er du overhode ikke innenfor den kategorien som jeg mener er skadelig for samfunnet. tvert i mot. men det florerer av eksempler på blogger med negativ samfunnsinvirkning 🙂

 28. S

  Jeg syns du er et STORT forbilde:)
  Du inspirerer og motiverer, ved riktig trening og mat. Det liker jeg.
  Det er ikke snakk om utsultning, overtrening el faste, men sunn livsstil.

  Jeg syns det er kjempe bra at: strong is the new skinny!
  Jeg liker det 🙂

  Vakrest av alt er en kvinne med selvtillit, som er glad i seg selv, uansett hvordan hun ser ut 🙂

 29. Lisbeth

  Ideal-kvinnen vet å utnytte sin styrke, både den indre og ytre. Man skal jobbe for en god helse, og jeg elsker uttalelsen »bygge seg sterk, ikke sulte seg svak» 😎

  Du er et stor fortbilde Kristine, du fortjente å komme fram i lyset! Jeg er sikker på at du kan hjelpe utrolig mange 😀

 30. Kristine

  Vi er nok enige, kort oppsummert;

  – bli sitt beste jeg

  – finne en balansegang der kropp og hode har det fint

  – skjønnhet ligger i selvtillit, indre styrke og et stort smil

  – de beste idealene er de som får en til å ønske å gjøre det beste for seg selv

  Selv om jeg kunne ønske at kroppsfokuset ikke var fullt så stort, så håper jeg allikevel at det å bygge kropp skal virke mer motiverende enn å bryte seg ned med lite mat.

  Og forresten, @Annie:
  Kanskje en av disse hadde vært noe for deg;
  http://x-life.no/fat_gripz/P_2224

  http://x-life.no/elastic_wrist_wraps/P_115

 31. Marianne K Casais

  Hei Kristine,

  Takk for en utrolig bra post! Love it! 🙂
  Leste også om deg i DN her i går, utrolig bra. Rart å se seg selv på trykk i avisen?

  Jeg er så glad for å se fokus på stryrketrening på trykk.

  Jeg håper du ikke har noe i mot det, men du er kommet med i den siste blog posten min hvor jeg snakker litt generelt om artikkelen som stod i DN og ellers om samme emnet.
  http://the-fuzzy-corner.blogspot.no/2012/11/strong-is-new-skinny.html

  Klemmer fra Cloud og Tifa til Todd!

 32. Kristine

  @Marianne K Casais: Hei Marianne! For et fint innlegg du hadde skrevet! ♥

  Jeg har faktisk ikke turt å lese avisen enda! Haha, men jeg fikk det tilsendt som bilde på mobilen. Og det var litt større enn jeg hadde sett for meg ja 😳
  En blanding av surrealisme og stolthet.

  Stor klem tilbake fra både meg og Todd

 33. Kari Marte

  Et flott innlegg, Kristine. Men leste akkurat en artikkel på nettsiden til kk.no at treningssnakk ga dårlig selvbilde blant jenter. At venner kan få deg til å føle deg tjukk. Nettopp fordi at kvinner sammenligner kroppene sine. Undersøkelsen hevdet at venninner som ofte snakket om trening, viste seg å ha et dårligere selvbilde enn de som sjeldent snakket om det.

  Hva tenker du om dette? 🙂

 34. Helene // Slank Meg Flat

  Hurra for Kristine som kvinneideal! Fortjent tittel 😉

  Jeg er så utrolig glad for at det har blitt mer fokus på en sunn, sterk og stolt kropp.
  1: Det ser bedre ut
  2: Det er sunt for helsa
  3: Man lærer å kjenne seg selv bedre på andre måter også, psykisk

  Ha en god helg 🙂

 35. Kristine

  @Kari Marte: Jeg tenker at vi jenter kan være så slemme mot hverandre, og strenge mot oss selv – uansett hva det gjelder, men spesielt vedrørende kropp. Jeg tror og håper at vi jenter kan fortsette å inspirere og motivere hverandre innen trening, men det vil dessverre alltid (spesielt i tenårene) være noen som opplever det som et mas, krav og stress.
  Trening skal være en positiv ting, man må bare finne ut hva det er for seg selv 🙂

  @Helene // Slank Meg Flat: Haha, takk 😳
  Heelt enig! (Spesielt nr 3)
  Håper du får en fin uke!

 36. Silje Silje

  Du er flott og det har jeg syntes siden jeg begynte å følge bloggen din. Du er den eneste i sitt slag jeg leser, nettopp fordi du er jordnær og ikke framstår fanatisk. Sånn generelt, så er jeg glad på både dine og mange andres vegne at dere får trent dere sterke fysisk, heldiggriser! For min egen del har jeg måttet endre synet på hva som er sterkt hos meg selv, og synes kroppen min er både sterk og flink som gjør seg selv stadig friskere, selv om jeg er utrent som en fiskebolle 😆 Også er jeg blitt psykisk sterk, og det kommer (sånn som trente kropper) heller ikke «rekanes på ei fjøl». Du har fint fokus og oppmuntrer, så selv jeg som ikke får gjort det som du gjør med kroppen din, så føler jeg meg ikke «feil» fordi. Du er kul 😎

 37. Kristine

  @Silje Silje: Hei fine deg.
  Ja, vi/de som har muligheten til å trene slik de vil er virkelig heldige. Kanskje flere burde snu tankegangen sin over til det de gangene man huffer og okker seg over trening, eller får dårlig samvittighet over et par dager med fri.
  Det har vært (og er) mye som ikke er helt friskt med kroppen min, og jeg er svakere enn jeg ser ut, men jeg får i hvert fall trent – selv om det ofte betyr tilpasset etter dagsform.
  Den største forandringen for min del har helt klart vært det psykiske, go brains! 😀
  Ingen må føle seg «feil», du er nemlig helt riktig. OG du liker katter.

Det er stengt for kommentarer.