Appelsin- og sjokolademuffins

Det er flere som har kommet med ønskeinnlegg i det siste, så jeg tenkte jeg skulle etterkomme et par av de – blant annet sette sammen mange gode forslag til sunne lunsjtips. Det kommer mest antagelig i morgen, så følg med de av dere som ønsker dette!

Men nå skal jeg dele noe annet godt med dere! Jeg brukte appelsinskall og appelsinbåter til diverse kokkelering i går, og hadde plutselig masse dyrbar appelsinsaft igjen – så da begynte kreativiteten å jobbe og det endte til slutt med muffins.

Nærmere bestemt appelsin- og sjokolademuffins

2 egg
1 eggehvitte
20g kokosmel
20g sjokoladeprotein
15g kakao
1 ts bakepulver
5 ss sukrinmelis
Saften av 1/2 appelsin
4-5 dråper stevia vanilje
4-5 dråper stevia sjokolade

Pisk to egg og søtning til eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene, litt av gangen. Stivpisk eggehvitte og vend inn helt til slutt.
Hell i muffinsformer og bak i ovnen på 180 grader i ca 17-22 min.

Baketiden varierer veldig, jeg lagde både gigantiske og bittesmå muffins;


Jeg bestilte nemlig dette fra iherb;

Se så søte! De var i ovnen knappe 6-7 minutter.Om du bruker vanlige muffinsformer vil jeg gjette at du får 7 stk – det vil si ca 58 sunne og proteinrike kalorier hver.


Jeg derimot fikk 4 bittesmå og 2 digre, saftige;

Ostekremen er philadelphiaost blandet med sukrinmelis, stevia vanilje og appelsinsaft.

Disse fikk både en syrlig, frisk smak av appelsin og en kraftfull, fyldig smak av sjokolade, og jeg synes de var så gode – og det til tross for at jeg egentlig ikke er så fan av appelsinsjokolade (eller at noen tuller og blander ting med sjokolade i det hele tatt).

Passer godt i disse tider hvor appelsiner og klementiner er på sitt absolutt beste – nam!

.

*Vifte med stumpen* Foto: Rolf-Ørjan Høgset

Det var en som spurte etter tips til sportsBH, og jeg bruker både Craft (avbildet over her) og 2XU – favorittene mine. Shortsen er som dere sikkert ser enda en rosa favoritt fra Better Bodies. (/adlinker)

Når det er sagt ville jeg heller ha satset på en rosa lue på denne årstiden :mrgreen:

Ha en fin kveld dere!

29 kommentarer til “Appelsin- og sjokolademuffins

 1. Hanne

  Helt enig med deg angående appelsinsjokolade og det å «tulle» med sjokolade, og samtidig aner det meg at den kombinasjonen blir helt fantastisk i bakst! Ostekrem med sitrussaft er også superdigg, nesten like digg som den rosa stumpen du vifter med :mrgreen: 😆

 2. mona elin

  Da var de ferdigstekte. Nam.. Har bare nøytral proteinpulver og vanilje pulver(ikke sukker) men det funka bra det å 🙂

  Er det 67 kcal uten eller med topping? Regner med at det er uten?

 3. Tone

  Disse så super fristende ut 😉
  Jeg har bakt med SukrinMelis et par ganger, men synes det blir litt sånn knasende resultat, men det skal kanskje være det?

 4. Veronica

  OMG! ble ikke litt sulten nå da! LITT søtsak cravings:O

  Du forresten, tar du noe omega tilskudd? 🙂 i såfall hvilken? 🙂

  Vi liker å se at du vifter med stumpen 😀 hihi

 5. Karina

  Nå har ENDELIG pakken med proteinpulver kommet; gleder meg som et lite barn til å bake alle de gode oppskriftene dine:) Jeg har forøvrig en god forretningside til deg: du burde ha matlagings- og treningskurs. Det hadde nok blitt et suksess! 😉 Ha en finfin torsdag:) Snart helg, jippi!

 6. Rebekka

  Den lua har jeg også, den er så fiiiin og veldig god å ha ute på tur, blir akkurat passe varm i topplokket. Også blir man så glad av å ta den på seg! 😀

 7. Michelle

  Yummy, det så godt ut! Gleder meg veldig til boken din, den kan jo ikke være annet enn kjempe bra!! 😀
  Så må jeg nok en gang si hvor fantastisk du ser ut! Virkelig en flott dame! 😀

 8. Christina

  De muffinsene så nesten like nydelige ut som deg! (Det er lov å være litt cheesy innimellom??) :mrgreen:

  Håper alt står bra til 🙂

 9. Kristine

  @Hanne: I bakst funker det! Det åpner jo for maange muligheter.
  Ikke sant :mrgreen:

  @mona elin: Så lenge det funka så 🙂 Har korrigert, det er 58 kcal uten – usikker på hva det blir med, men rundt 60+.

  @Margrete: 😀

  @Erik: Takk 🙂

  @christine: Lån i vei, kos deg! 😀
  Ha en super dag!

  @Elise: Å takk!

  @Tone: Det kan bli litt knasende med sukrin, men ikke sukrinmelis?

  @Veronica: Dette tilfredsstiller sult og sug på en sunn og kreativ måte 😀
  Jeg bruker for tiden disse:
  http://www.iherb.com/Hero-Nutritional-Products-Yummi-Bears-Sourz-Multi-Vitamin-Mineral-Natural-Fruit-Flavors-90-Gummy-Bears/34508
  :mrgreen:

  @Eatwithlove: Huen – det er så søtt ord for lue 😀 Takk forresten!

  @Karina: Da vet du hva du skal de nærmeste dagene i hvert fall 😆 Kos deg med baking og matlaging!
  Du sier noe, en vakker dag står jeg kanskje der og skravler og kokkelerer 😉
  Snart helg ja – ha en fortsatt fin dag!

  @Rebekka: Den er kjempefin, gleder meg til å bruke den mer (i den grad man kan glede seg til svinkalde dager) 😀

  @Michelle: Jeg håper det bli bra, eller nei: jeg VET at det kommer til å falle i smak hos dere 😎
  Tusen takk!

  @Christina: Cheesy er alltid velkommen her :mrgreen:
  Veldig bra takk, med deg og håper jeg! (Ble du fristet til flere konkurranser forresten?)

 10. Elisabeth Vega

  ÅÅÅÅ NAAAMMMM MUFFINS!! 😀 de så kjempe gode ut! Skal innrømme jeg synes du har en veldig flott stump! Kunne gjerne hatt en slik stump!! Nå blir det dype knebøy senere på trening!! Haha 😀 Du er så flott du Kristine <3
  Ha en fiiin torsdag 😀

 11. Christina

  Du skrev jo tidligere her at du ikke ble med til Nordisk pga kommunikasjonsproblemer.. Vel, jeg har erfart det samme. Jeg kvalifiserte til VM i desember og bestemte meg etterhvert for å prøve, men nå er det ikke sikkert det går i orden likevel. Vi får se 🙂 Etter det tror jeg nok ikke det blir noe mer, jeg har vært nervevrak i flere måneder nå, haha 😀 Men gøy var det jo 🙂

  Tusen takk for en velskrevet, balansert, koselig og innholdsrik blogg Kristine! Det er så bra at det finnes slike som deg 🙂

 12. Kristine

  @idabida: Takk, de ble veeldig gode og!

  @Guro Eriksen: Bare hyggelig! ♥

  @Elisabeth Vega: Jo takk – håper trenings gikk ass-bra :mrgreen:
  God helg!

  @Fredrikke: Å så hyggelig av deg, takk *gliise*

  @Christina: Så kjedelig.. Jeg skal ikke utdype det her for min egen del, men misforståelser er alltid irriterende og noen ganger litt vondt.
  Haha, best å la nervene få hvile nå 😀 Men det er som du sier en morsom erfaring å ha med seg videre.

  Takk ♥
  Håper du får en fin helg!

 13. Tilbaketråkk: Morsomt og meningsløst | Mat til muskler

 14. christine_b

  Hei Kristine! Lagde disse i dag og de ble NYDELIGE!! Tusen <3 lig takk for fantastisk oppskrift!! Blir muffinskos i kveld 😀
  Hilsen Christine

Det er stengt for kommentarer.