Knask eller knep

Og da roper vi alle i kor; Knaaaask!

Under finner du 4 enkle oppskrifter som krever mange herlige, spesielle ingredienser (som for mange av dere har blitt normale) – men ingen baking eller steking. Bland alt sammen og sett kjølig, that’s it!

Moccakuler

20g sjokoladeprotein
20g kakao
2 ss brunt sukker (yaconsirup+sukrin)
2 ss sukrinmelis
En klype salt
1/2 espresso (fra nespressomaskin). Her kan du også bruke vanlig kaffe.
1 stor ts kesam + et par dråper vann til ønsket konsistens

Kna dette sammen til du får en rulle-små-kuler-konsistens, avkjøl i fryser eller kjøleskap. Jeg fikk 10 kuler/klatter til sammen, totalt inneholder alle disse hele 23g protein!


Peanøttkarameller
 

4 ss peanøttmel
1 ss yaconsirup
en klype himalayasalt/havsalt
Noen dråper med vann til du får en passe seig røre

Legg de i fryseren mens du smelter mørk sjokolade (eller lager selv). Ta de ut og rull i sjokoladen, inn i fryseren igjen noen få minutter og nyt!


Rosa kuler
Her har jeg ikke nøyaktig oppskrift, men;
– kesella (svensk kesam som er fastere i konsistensen), du kan også bruke skyr naturell
– blandet med jordbærprotein
– rullet i granateplepulver
Settes i fryser 15-20 min

Lakriskuler
Og hvorfor de fikk denne smaken av lakris kan jeg ikke svare på, for jeg har ikke brukt noe som helst lakrisrot eller pulver.


2 ss peanøttmel
1 ss yaconsirup
2 ss sjokoladeprotein
bittelitt vann
en klype havsalt

Altså ganske likt peanøttkaramellene over her, men med proteinpulver ble de plutselig lakrisaktige i smaken – fortsatt veldig gode!
Jeg valgte derfor å rulle de i sukrinmelis istedet for et sjokoladetrekk. Jeg er ikke så fan av sjokolade og lakris sammen, men er du det så go for it! De er klare etter en halvtimes tid i fryseren – seige, søtsalte og gode!

Nå skal jeg av gårde for knask eller knep med mine kjære tantebarn!
Jeg vurdert et kort øyeblikk å kle meg ut som et spøkelse, hive et laken over og klippe til øyne – men jeg tenker kanskje det er best at jeg lar være. Er det forresten lov å kjøre bil med noe sånt?

Jeg er egentlig litt Halloween-grinch, synes det er en kommersiell tradisjon som har sneket seg inn, men jeg har lovet meg selv å være åpen for nye ting og ikke bli en av de som smatter på napoleonskake og sier at alt var så mye bedre før.
Men, når det er sagt – ingenting slår julebukk! Det er koselig det!

29 kommentarer til “Knask eller knep

 1. Michelle

  herlig! Her var det mage fristelser 😛 peanøttkarameller har jeg prøvd, og de ble kjempe gode :mrgreen:

 2. Mariann

  Så masse herlig! Her blir det hjemmelaget bounty til halloween-snacks, men disse skal absolutt testes ut så snart jeg får summet meg til å bestille yaconsiprup! 😀

 3. Gunnhild

  Kos deg med Halloween:))
  Hvilken type av de du har nevnt over vil du anbefale for ei sjokoladejente på diett! Haha sikler…..
  🙂

 4. Elise

  Wow! Så mye godt! 🙂

  Jeg elsker bloggen din Kristine! Følger med hver dag.

  Jeg har tenkt å kjøpe inn en del av de ingrediensene du bruker til baking. Du bruker jo ofte sjokoladeprotein og slikt – jeg trener ikke så ofte lenger (men spiser veldig sunt og godt) Er det da dårlig for meg å spise proteinpulver og slikt? Trodde ikke det, men har blitt fortalt.

  Vennlig hilsen meg på 15 🙂

 5. Nadia

  Elsker mocca-kulene og peanøttkulene<3
  Er det bare meg, eller snør det på siden din?
  Digger bloggen din og deg, Kristine!

 6. Tone

  Hurra min nye favorittblogg….så mye bra tips. Har gått på lavkarbo(ikke den helt strengeste) men spiser så mye proteiner, frukt og grønt jeg kan. Og så klart sunt fett. Har fått et helt nytt liv og føler meg sååå mye yngre. 50 år er bare et tall. Trener en del men kun hjemme da jeg bor slik til at jeg har skogen rett utenfor døren og hunder som vil ut og løpe:)) Tusen takk for kjempemotivasjon hver dag i din blogg… 😉

 7. Alicja

  Herlige saker! 😀 Det passet akuratt fint med dette innlegget, for jeg hadde skikkelig lyst på noe søt :mrgreen: Jeg har laget min versjon av moccakuler (uten kaffe, liker ikke kaffe jeg :P), røra var kjempegodt, nå sitter søtsakene mine i fryser 😀

 8. Silje

  ÅÅ, det ser fantastisk ut! 🙂
  MEN, lurer på om det går an å bytte ut sjokoladeproteinpulveret med noe annet? Bakepro evt? Nemlig nybegynner i å bake uten hvetemel..

 9. Fantasia

  Så godt ut detta:)
  Jeg er sånn selv. Har ikke klart å ta til meg dette Halloween greiene, men julebukk derimot, det er tradisjon, fint og underholdende på en god måte.
  Kos deg i kveld:)

 10. Karina

  Åh, gurimalla…NAAAM! Elsker bloggen din; spesielt alle de gooode oppskriftene=) Kristine, jeg har endelig bestemt meg for å kjøpe proteinpulver. Jeg trener ca. 4 ganger i uka (kondis & styrke). Er det et sjokopulver du kan anbefale? Tipper at jeg først og fremst kommer til å bruke det i bakst..
  Takk for svar=)

 11. Salige Lavendel

  De peanøttkulene synes jeg så fristende ut!!Fikk lyst å prøve dem, og de så jo så flotte ut også.
  Jeg har heller ikke sansen for Haloween…synes ikke det er noe bra ide at søte små barn skal kle seg ut som djevler, demoner, hekser og annet stygt. Synes detr er en merkelig feiring, og det er ikke mange som vet hva de egentlig feirer heller. Det er en av de viktigste feiringene til satanistene, kanskje et lite tankekors ??

 12. Hanne

  Jeg er også en Halloween-grinch! Holder det ikke med julebukk?!
  Takk for påminnelsen om peanøttkulene, jeg har jo jammenmeg fått peanøttmel med og uten sjokolade i hus! :mrgreen:

 13. Ina

  Jeg satt i går og funderte så veldig på hvordan jeg kunne lage sunne, søte småkuler – så kommer dette innlegget her! Perfekt timing, Kristine! Jeg elsker forresten fortsatt bloggen din 🙂 Ønsker deg og din lille familie en riktig god start på måneden før jul! Snart er det jul og julebukk 😀

 14. S

  Det så kjempe godt ut!
  På vanlig sjokolade kuler, hvor mye kaffe bruker du da? Ruller du kulene med en gang el må de stå kaldt først og så ruller du de? 🙂

 15. Kristine

  @Michelle: Så bra at du likte de – de er en favoritt her og 😀

  @idabida: :mrgreen: Håper du lagde deg noe godt når du kom hjem!

  @Mariann: Oh, det hørtes godt ut – pleier å lage det som julegodt 🙂

  @Gunnhild: De første kanskje (dropp kaffen om du ikke liker kaffesmak). 😀

  @Elise: Så hyggelig, takk! Jeg bruker kun proteinpulver når jeg baker eller lager noe sunt godt – man trenger det ikke hver dag 🙂

  @silje’s fremgang: Absolutt 😀

  @Nadia: Så bra!
  Neida, her snør det ♥
  Tusen takk!

  @Tone: Så koselig! Helt enig, alder er kun et tall.
  Hjemmetrening og skog holder i massevis for treningsglede 😀

  @Alicja: Håper du koste deg med moccakuler uten kaffe! 😆

  @Guro Eriksen: Tihi 😛

  @Silje: Nei, bakepro smaker ikke så mye.. tror kanskje ikke det hadde blitt så godt. Du kan alltids lage sjokoladekuler av kakao, sukrinmelis, sukrin/stevia, yacon, kesam/melk/kaffe 🙂

  @Fantasia: Enig, julebukk er koselig – julesanger og barnestemmer er jo noe man ønsker å gi litt godis for å høre 😀

  @Kristin: Ok! 😆

  @christine: Ikke sant? Så enkelt og godt!

  @Karina: Haha, tuusen takk!
  Jeg bruker også proteinpulver i bakst/godt, ikke i shakes, så jeg synes det er greit å bruke en med bra kvalitet fremfor nødvendigvis best smak.
  Dette:
  http://x-life.no/muscle_troponin_3kg/P_443

  @Salige Lavendel: Bare å prøve dem! Det er ganske billig på iherb 🙂

  @Lina: :mrgreen:

  @Hanne: Enig, vi må fremheve julebukktradisjonen!
  Da venter jeg spent på peanøttkuler fra deg som attpåtil er litt yaconhater altså :mrgreen:

  @mona elin: Nei, jeg har linket til hvor jeg kjøper det 🙂

  @Anette: Hm.. et par ss kanskje? Prøv deg frem med 2 ss, deretter kanskje en til. Du skal få en ganske fast deig.

  @Kristiane: 😀

  @Ina: Yey, så bra!
  Aw – takk i like måte ♥

  @S: Jeg prøver meg alltid frem, litt og litt av gangen. Det kan være en idé å sette røren et par minutter i fryseren før du ruller de ja, det blir ofte lettere. Eller gjør som meg (om det ikke er så farlig hvordan de ser ut), lag små, stygge klatter :mrgreen:

 16. Tilbaketråkk: Rosa panter, grønn wok og kaffekuler | Mat til muskler

 17. Else Henriette

  Hei!Prøvde og bestille yaconsirup på hjemmeisiden du linket til, men Norge kom ikke opp som et alternativ i det jeg skulle bestille den. Hvordan fikk du bestilt den til Norge?

  Takk på forhånd:)

Det er stengt for kommentarer.