Lek med smaker

Det er så enkelt, og ikke minst artig å eksperimentere med proteinkilder som er relativt nøytrale i smak – kylling og torsk er to slike eksempler i mine øyne. Alt går! Ikke vær redd for å prøve ut nye smaker.

Pestokylling med eple og bacon

Kyllingfilet smøres med pesto og et par dryss med sesamfrø. Kutt opp squash, rødløk og eple – legg kylling og grønnsaker i en ildfast form. Hiv gjerne også et par hele hvitløksfedd oppi, de er supergode som ovnsbakt.
Litt (hav)salt over og inn i ovnen på 200 grader i ca 20 min.

Imens kan du steke bacon sprøtt og koke ris til.

Jeg har funnet en veldig god basmatiris på iherb;

For ikke å snakke om de nøttene! Macadamianøtter må være noe av det beste som finnes.

Jeg klarte selvfølgelig ikke å holde meg unna, så etter en liten håndfull eller tre direkte i munnen, ble det også noen opphakkede i kveldens fruktsalat;

Banan, grønt eple, rødt eple og klementin. Rørte i kanel og hadde over nøtter.

Etter å ha lagt ut et par hyttebilder med «bæsj på leggen» på den fine, grå buksa fra Better Bodies var det flere som lurte på fra hvor og hvilken størrelse;

Jeg har den både i rosa og grå (den er nå ren og fri for gjørme), kan kjøpes her – og de er helt normale i størrelsen, i hvert fall ikke for små (jeg har str S).

.
Nå skal jeg leke meg ytterligere med smaker, i dag blir det nemlig torsk til middag!
Si at du gleder deg S :mrgreen:

Ha en fortsatt fin kveld dere!

14 tanker om “Lek med smaker

  1. avatarKristin

    Nammenam, pesto smaker jo så godt både på kylling og fisk ja 🙂

    Torsk er jo ganske tam smak på i utgangspunktet, så er alltid på utkikk etter gode oppskrifter som kan piffe den opp litt! I dag forberedte jeg den i kokosmelk med chili/hvitløk og andre masse andre grønnsaker. Kjempegodt!

    De buksene der ser helt utrolig gode ut til å slafse rundt med i heimen. Tror jeg må vurdere å anskaffe meg en sånn! 🙂

  2. avatarJane

    Ser skikkelig god ut den buksa 😆 Men er det snøring nederst i beina på den? Huff må lære meg å leke litt mer med krydder på torsk ihvertfall.. Den kan bli litt kjedelig til tider 😕

  3. avatarElisabeth Vega

    YUMMYY!! Blir alltid så sykt sulten av å se på maten du legger ut.. Synd jeg allerede har spist kvelds 🙁 jaja, i morgen! Haha 🙂 Du er så flott, Kristine!! Du ser helt smashing ut!
    Ha en fin onsdag i morgen! 🙂

  4. avatarHanne

    Mat, hæ, hva? Jeg ser bare sprettrumpa 😯 😀
    Siden du nevnte torsk kom jeg på torskeburgerene dine igjen. De MÅ jeg lage en dag denne uken, det må jo bare bli digg 😀

  5. avatarBenedikte

    Du er så flink til å lage mat! Har blitt fast leser av bloggen din, elsker måten du skriver på om trening, mat og en sunn livsstil. Du har vært en stor inspirasjon for meg når det kommer til å trene og spise mer, fordi jeg har slitt med spiseforstyrrelser i flere år nå. Har endelig innsett at det ikke er det beste for meg, men at mer mat og mer trening er veien til lykke! Vil bare takke deg for at du fikk meg til å innse dette, og for at du oppfordrer flere til å spise sunt og trene hardt, for det er det som lønner seg! Du er super 🙂 Kommer nok til å fortsette å lese bloggen din hver eneste dag fremover. Stå på !

  6. avatarKristineq

    @Ina-kristin: Ja ble det ikke litt koselig vinterstemning med snø (se bort ifra lettkledde klær bare) :mrgreen:

    @Kristin: Gleder meg til å vise dere min torskerett, det ble veldig godt!
    Den buksa er en favoritt, glad jeg har to så jeg alltid har en mens den andre er på vask 😎

    @Ann Helen: Det må du gjøre! Håper du får en fin dag 😀

    @Jane: Nei, det er løs strikk – genialt når man skal gå med den ute.
    Man skal aldri spise kjedelig mat kjære deg! 😀

    @Elisabeth Vega: Tusen takk 😳
    I dag er en ny (mat)dag vet du! 😀

    @Slankehelvete: Det gjør jeg, og håper jeg får flere til å gjøre det sammen – spesielt dette med matglede 😀

    @christine: Jeg stemmer også for det! :mrgreen:

    @Hanne: Haha 😳 Ja, torskeburgere blir det neste gang jeg lager torsk! Takk for egen påminnelse :mrgreen:

    @Benedikte: Dette var oppløftende å lese, takk! Det som lønner seg er helt klart å gjøre det beste ut av tiden vi har her. I mine øyne er det «spis, elsk, lev».
    Lykke til videre, og kos deg med alt det gode livet har å tilby!

  7. avatarMichelle

    Nydelig header du har fått deg på bloggen! Den buksen din ser utrolig digg ut! skulle kanskje skaffet meg en slik nå når tiden for innekos begynner! Er magen din med på kjøpet eller? 😆 hehe

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ann-Kristin: Helt enig! Jeg pleier å bruke kalkunbacon fra Sverige, eller mager svinebacon her hjemme 🙂
    Tusen takk!

    @Michelle: Tusen takk søta! Denne buksa brukes mye, og vil bli brukt om mulig enda mer i løpet av vinteren 😀

    @Linus: Ja, kan du ikke ha det – så kan vi alle dra dit og si hej 😎

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *