Grønt betyr ikke bare salat

Ok, du spiser mye grønnsaker – salat og sånn da eller? Hvordan blir du mett av det? Er det ikke kjedelig?

Høres kjent ut? 

Jeg spiser fargerik mat hver eneste dag, og med det mener jeg all slags krydder, urter, grønnsaker og frukt. Det mange gjør feil når de tenker grønnsaker er de tradisjonelle bløtkokte gulrøttene, eller agurkskiver på slappe, smakløse salatblader – da synes selv jeg det blir kjedelig.

Jeg har to tips til dere som tror dere ikke liker grønnsaker, eventuelt ønsker å lure inn mer i middagen til partner og familie;

1. Det første må være å bytte ut den tradisjonelle hodesalaten med noen grønne blader som gir mer næring og smak; Spinat, Ruccola eller Romanosalat.

2. Det andre er å kamuflere det inn i resten, lage en hel middag ut av det istedet for å ha det som tilbehør (selv om det også er utrolig godt i mine øyne).

Grønnsaker behøver ikke å spises som en salat!

Slik kan det gjøres;

Kålrabigrateng

20120518-171823.jpg

Karbonadedeig stekt med rødløk, revet gulrot, paprikapulver, pepper, chili, kanel og hakkede tomater. Kålrabi kuttet i biter, kokt i 20 minutter og most til en stappe med litt mager kesam, salt og pepper. Masse ost på toppen og inn i ovnen på 220 grader i 20 min.

20120518-172141.jpg

Ovnsbakt søtpaprika

Jeg lagde både en vegetarversjon, og en med kjøtt.


Med karbonadedeig stekt med hvitløk og masse krydder, kalkunbacon og parmesanost på toppen.


Quattro formaggi! Med 4 oster – philadelphiaost og cottage cheese blandet med litt dill, deretter lett-ost og parmesanost over.

Bakes i ovnen på 200 grader i 20 min

Hot og krydret tomatsuppe

1 rødløk
1 fedd hvitløk
3 bifftomater
1 boks skrellede, hele tomater
1 ss tomatpuré
2-2,5 dl buljong
1 ts sukrinmelis
Hot krydder: salt, pepper, paprikapulver, chili, kanel og curry

Stek alt sammen til det putrer og tykner, mos med en stavmikser. Enkelt som bare det!

Det blir en tykk konsistens av denne oppskriften, ønsker du tynnere sper du bare ut med mer kraft.

Indisk gryte

Karbonadedeig krydret med tandoori masala, curry, cummin, salt, pepper, kanel og kardemomme. Tilsatt litt tomatpuré, hakket rødløk, ternede tomater, bønner og strimlet, oransje paprika. Servert med en klatt skyr/kesam og basilikum.

Hurra for grønnsaker!

15 kommentarer til “Grønt betyr ikke bare salat

 1. Astrid

  Elsker gryter med kjøttdeig og hakkede tomater som base! Ulike valg av krydder og grønnsaker gjør jo at mulighetene blir uendelige! Herlig mums:-D Sitter akkurat nå og gumler på en slik gryte med løk, hvitløk, karri, kokkos, red curry, paprika, bønner og squash! Grisegodt! Og det beste er at den bli bare bedre for hver dag! 😀 Du burde prøve denne Kristine!

 2. Elisabeth Vega

  GRØNNSAKER ER KJEMPE GODT! 😀 Digger mattipsene dine! Ser så sinnsykt godt ut 😀 YUMMY!!
  Ha en flott tirsdag 😀

 3. Michelle

  hahaha, den øverste setningen har jeg fått høre en del ja.. frukt og grønt kan jo brukes til nesten alt, ikke minst gjør det maten mer fargerik :mrgreen:
  by the way… gjett om jeg har bestilt meg 2 pakker fra iherb med blant annet Damascus Rose Antioxidant Body Oil + annet for hud rett etter innlegget ditt av de produktene! 😀 Ble så fristet, så må nesten prøve oljen ut selv 😉

  Håper du har hatt en fin tirsdag <3

 4. Guro Eriksen

  Åh, den kålrabi-gratengen er bare så sinnsyk god!! Synd at ikke mannen min syns det samme :p
  Men sånn egentlig, så smaker jo ALT godt, så lenge du gratinerer det med ost på toppen! 😉

 5. Sara

  Kan du lage ett innlegg om hva slags krydder som er godt/lurt å bruke? Og til hva 🙂 Vet du nevner krydder du bruker i hver rett. Men ett innlegg om alle og favorittkrydderne du bruker?

 6. Ida

  Hei, min første kommentar her hos deg! Har fulgt bloggen noen uker. Bor selv i England, så er ikke alt av ingredienser du bruker jeg kan få tak i annet enn over internett eller med venner/familie som tar med seg når de kommer på besøk. Inspirert blir jeg uansett alltid!
  Det du har lagt ut her ligner de middagene jeg vanligvis lager, men ble faktisk kjempeinspirert av den fyllte paprikaen 🙂 Sa med en gang til samboeren at det skal vi ha neste gang! 😉 Middagen her i dag er kyllingfilet i biter, med løk, spisspaprika, kikerter og tomatsaus + salat ved siden av med ruccola, spinat, watercress – hva søren det heter på norsk.. og agurk med sitrondressing. GODT! Kan virkelig ikke huske når jeg noengang har spist et måltid uten grønnsaker??! Hva går ikke folk glipp av, de som ikke spiser det…. stå på videre, uansett, jeg er ny fast tilhenger og leser! 🙂

 7. Kristine

  @Sunn i Nord: Så bra, mission accomplished :mrgreen:
  Takk, jeg og!

  @Maja Nordic: Takk! Det er jo så godt! 😀

  @Astrid: Ah, helt enig! Det minner meg veldig om slik jeg spiser chili con carne, så og si alle ingredienser (med unntak av kokos) er med i den 🙂

  @Elisabeth Vega: Det er jo så godt og, elsker mat! 😆 Ha en fin kveld snupp!

  @Kine den tøffe: Så bra, det liker jeg å høre!
  Aw, takk 😳

  @Michelle: Jeg og, noen tror grønnsaker kun er agurk og salatblader – trist!
  Smart 😉
  Ha en fortsatt fin tirsdag ♥

  @Guro Eriksen: Men liker han med potetmos da? (Da kan du snike inn blomkål, hoho).
  Enig, alt som gratineres er igrunn godt 😀

  @Sara: Åh – det er så vanskelig å si noe om da ikke alle liker det samme. Ikke alle liker det sterkt f.eks. Men mine favorittkrydder er:
  Spisskummin, curry, oregano, salt, pepper, kanel (ja, i gryter), paprikapulver, chili, timian, kardemomme (i indisk-inspirert mat), sennepspulver, ingefær og tandoori.
  Dette (i hvert fall mange av de) bruker jeg når jeg lager noe med karbonadedeig spesielt.

  @Ida: Så hyggelig at inspirasjonen fører frem helt til England :mrgreen: Og takk for en fin første kommentar!
  Fylt paprika er supergodt, pass på at det er den store søtpaprikaen. Watercress er visst brønnekarse 😯 Den er ny for meg.. men middagen din hørtes fantastisk ut!

 8. Martis

  Hurra for grønnsaker! Er så mye man kan gjøre med litt forskjellig krydder og gode grønnsaker. Har stort sett forskjellig kjøtt og varierte grønnsaksblandinger til middag.

 9. Kristine

  @Martis: Og ikke minst form; most, båter, puré, oppskåret, strimlet, kokt, stekt, bakt.. ah, uendelige muligheter 😀

  @Amalie: Jeg og, som du sikkert skjønner! Bare hyggelig 😀

 10. Mina

  Hvor får du tak i kalkunbacon?? Har lett etter det ved flere anledninger, men har ikke lykkes i å finne det enda.. 🙂

Det er stengt for kommentarer.