Ovnsbakt muskatgresskar med ristede kjerner

Jeg har fortsatt to middager med denne geniale frukten som jeg har lyst til å vise dere!

Det er denne her igjen, og ja den ser litt spesiell ut..

Del muskatgresskaret i to og grav ut hullet der kjernene ligger – husk å ta vare på disse!

Stek karbonadedeig med krydder og hakkede tomater og fyll hullet med litt ost over – du kan også grave ut hele gresskaret, steke fruktkjøttet sammen med det andre og dermed frigjøre mer plass til fyllet.
Inn i ovnen på 200 grader i ca 25 min.


Over til kjernene – det er litt jobb å rense dem, men det er det absolutt verdt;

Tørk dem, ha litt olje og salt over og inn i ovnen på 200 grader til de er gylne;

Deretter strør du de over middagen – de smaker som popcorn!

 Litt liten plass som dere ser, så jeg spiste resten av kjøttfyllet for seg selv etterpå.

.
Ellers var det visst grøtdagen i går, det fikk jeg ikke med meg – til tross for at jeg spiste grøt!

Risgrøt

Ris/risotto og cottage cheese blandet sammen, med kanel og sukrin over. Smørøyet kom også med etter at bildet ble tatt.

Jeg møtte en veldig hyggelig jente i lunsjen i dag, til en fotoshoot. Både bilder av meg alene, og med S ♥

Vanlige bilder, i vanlige klær og vanlig positur. Kristine, ikke kriweb.



Av fotograf Pernille Skaar. Hun er utrolig dyktig i jobben sin, og dessuten knallsøt.

Ha en fortsatt fin kveld!

13 tanker om “Ovnsbakt muskatgresskar med ristede kjerner

  1. avatarGuro

    Hei. Spurte i går om smøressens og du svarte med en link til iherb. Kommer bare inn på hovedsiden og de har over 3000 produkter med ordet Butter…. Kan du være så snill å si hva det heter på engelsk/ hva jeg kan søke på? :):)
    Tusen takk!! Blir knallinnspirert av bloggen din!!:):)
    Hilsen Guro

  2. avatarFineliner

    Så spennende frukt. Men hvordan smaker den?
    Jeg og typen hadde hamburgermiddag idag med søtpotet frits og det var kjempe godt:) Får nesten prøve meg på denne retten en dag også.
    Du er super skjønn<3

  3. avatarHanne

    Nom nom til både kjøtt og grøt!
    Jeg fikk heller ikke med meg at det var grøtdag i går. Hadde jeg visst det skulle jeg slått til med ekte risgrøt 😀 Så herlige bilder du legger ut! Å dra med kjæresten til fotograf var absolutt ingen dum idé…

  4. avatarMichelle

    Den retten skal jeg prøve! Det er en sånn god frukt :mrgreen: takk for oppskriften! Fint bilde av det Kristine 😆

  5. avatarKristiane

    ÅÅ digg, dette skal jeg absolutt prøve! Jeg føler meg nesten litt som en stalker, men laget meg søtpotetfries i dag, som du la ut oppskrift på for noen dager siden, NAM. Hekta! I dag hadde de svæære muskatgresskar på butikken her til sånn 1 dollar stykket, tror jeg skal slå til i morgen. Sist kjøpte jeg ferdig oppdelt, så måtte liksom ikke ta stilling til kjernene. Men hvordan renser du kjernene egentlig? Bare «skyller» vekk fruktkjøttet rundt?

    🙂

  6. avatarKristine

    @Fineliner: Tja, det kommer litt an på hvordan du tilbereder den. Jeg vil si at den minner mye om søtpoteten 🙂

    @Hanne: Hver dag er en passende risgrøt-dag – synes jeg da 😀 Spesielt på denne tiden av året.
    Det var veldig koselig – anbefales ♥

    @Michelle: Takk for det! 😀

    @Kristiane: Jeg legger jo ut mat for at dere skal bli inspirert til å prøve selv, så dette tar jeg bare som et stort kompliment 😀
    Jeg bare skyller de ja, men fruktkjøttet har noen ‘tråder’ som sitter litt fast.

  7. avatar!m!

    Det så kjempegodt ut!! mmm!! Men måtte nesten små-flire litt av bildet med kjernene i formen… hehe, for der var det godt med «kakestykke-skjære-merker» 😆

    Tror jeg har nevnt det før også, men du har virkelig en inspirerende blogg!!

    Hilsen !m!

    Og forresten: grattis med seieren!!! 🙂 Det var super-fortjent!!!!!

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Tina: Takk!! 🙂

    @!m!: Haha, jeg har skrapt ut en del kaker fra den for å si det sånn!
    Tusen takk!
    Håper du får en fin helg! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *