Høstmuffins

Butternut squash (Cucurbita moschata), also known as butternut pumpkin is a type of winter squash. It has a sweet, nutty taste similar to that of a pumpkin.
It has yellow skin and orange fleshy pulp. When ripe, it turns increasingly deep orange, and becomes sweeter and richer.

Jeg fant egentlig ikke noe god forklaring på hva denne saken er på norsk, eller hva den heter – men det nærmeste jeg kom, og som jeg synes passet best var muskatgresskar. Andre navn er vintersquash, smørsquash og flaskegresskar.

Det er faktisk en frukt, og den kan brukes i alt fra middager, supper og bakst.
Jeg lot meg inspirere til alt denne helgen, men deler i første omgang denne sunne fristelsen med dere:

Muskatgresskarmuffins


Disse ble så utrolig gode!

Oppskrift
3 egg
1 eggehvitte
5-6 ss sukrinmelis
5-6 dråper stevia vanilje

1 dl skyr/kesam
60g mandelmel
20g kokosmel
1 ts fiberhusk
3 ts kanel og 2 ts kardemomme
1/2 (ca 300g) muskatgresskar
1 ts bakepulver
1 ss yaconsirup
1,5 – 2 dl vann (til du får en tykk røre) 

Du kan starte med å sette ovnen på 200 grader og dele muskatgresskaret i to. Jeg gravde ut litt av fruktkjøttet først, deretter satte jeg den inn og bakte i ca 25 min. Altså 50/50 fersk og bakt fruktkjøtt, men du kan like gjerne bruke bare en av delene.
(Husk å ta vare på kjernene, de kan ristes i ovnen og lages som snacks).

Bland alle ingrediensene sammen utenom en eggehvitte og la det svelle et par minutter, imens kan du stivpiske eggehvitten.

Vendes forsiktig inn og hell røren i smurte muffinsformer. Inn i ovnen på 200 grader i 15-20 min.

Jeg brukte store, amerikanske muffinsformer, steketiden bli derfor nærmere 15 min om du har små/vanlige. Du kan også lage det som en hel kake, da blir steketiden mest antagelig et par minutter lengre.

Jeg fikk 7 store muffins som veide 100 g (!) hver, så næringsinnholdet per 100 g blir altså:

Kcal: 96
Protein:
9 g
Karb: 6 g
Fett: 4 g


De ble usedvanlig saftige, må bare skryte av disse altså!

Det ble plutselig bare én muffins til S, og sånn nærmere 6 stk til meg selv..

Du kan også slå deg løs med yaconsirup eller nøtter som topping om du ønsker.

Jeg hadde en ostekrem over av philadelphiaost og sukrinmelis, enkelt og veldig godt.

Dagens trening;
Skulderpress
Sidehev
Fremoverbøyd sidehev
Nedtrekk
Kabelroing
Omvendt pecs
+ 50 min gåtur ute i høstværet

Jeg er litt i bakemodus for tiden, så nå blir det et nytt prosjekt – av en gammel klassiker.

Kos dere videre i dag!

31 kommentarer til “Høstmuffins

 1. christine

  Liker når du er i bakemodus og deler alle desse hærlege oppskriftene med oss :):) Du finner på så mykje rart altså, dette hadde eg aldri komt på:) Gubban eg gleder meg til boka di kjem ut!

 2. Alicja

  Ser deilig ut! :mrgreen:
  Jeg skjønte ikke helt prosessen hehe, gresskar-greia skal deles i 2. Skal begge delene bakes i ovnen, eller bare en av dem? 😳
  Det MÅ testes! 😀

 3. Elisabeth

  Heisann!

  Du? Eg trur du er like glad i sjokolade og snop som det eg er. Kunne du skrive eit innlegg der du forklarer korleis du gjer det i forhold til den delen der? I tillegg lurte eg på om du kunne delt sjokolade oppskrifter som er sunne? Eg er så glad i sjokolade, og kan hive i meg kvikklunsj i ny og ne…men det er jo ikkje akkurat sunt.

  Og så lurer eg på om du har lyst å lage ei sunn kvikklunsjkake, og dele den her på sida di?

  Klems 🙂

 4. Hanne

  Butternutsquash er et fantastisk morsomt ord som bare blir bedre jo flere ganger man sier det høyt :mrgreen:
  Muffinsene ser lekre ut! Kjenner jeg fikk lyst på noe lignende nå, nemlig gulrotmuffins..nom nom..
  Du er kjempeflink til å ta i bruk «uvanlige» råvarer!

 5. Vilde Sofie

  Åh, butternut squash er en skikkelig storfavoritt her i huset! Det er så godt, og passer til så mye. Butternut squash-suppe (butternut squash + gulrøtter + løk + buljong og krydder, kjørt kremete i blender) er kjempegodt! Dessuten elsker jeg navnet 😉

  Jeg skal lage muskatgresskarmuffins på tirsdag (i morgen er det skole+jobb 🙁 ) 😀

 6. Kristine

  @christine: Jeg så den på en handletur til Sverige forrige helg og tenkte at jeg helt sikkert kunne lage noe godt med den!
  Tusen takk, jeg og! 😀

  @Alicja: Nei, bare en av de skal brukes – spar den andre halvdelen til noe annet godt 😉

  @Kristine: Deilige drømmer da 😆 Natta søte!

  @Fineliner: Kjempegode! Høsten er fin sånn sett synes jeg, blir litt ekstra tid inne – og det betyr igjen litt kjøkkentid for min del 🙂

  @Elisabeth: Det er jeg helt sikker på at jeg er ja. Jeg spiser godteri en gang i uka, og ellers i selskaper, bursdager osv.
  Om du søker på siden her på f.eks «sjokolade» så vil du nok få opp en god del godt. Eller «kake», «muffins», «fristelse» eller lignende.
  Ellers har jeg fortsatt sunne desserthefter til salgs! 😉
  Kvikklunsjkake uten kvikklunsj tror jeg blir vanskelig, hehe.

  @Hanne: Jeg liker det, men jeg liker også muskatgresskarmuffins :mrgreen:
  Blir som gulrotmuffins, men enda bedre synes jeg – uten at jeg helt kan sette fingeren på det. Sikkert bare fordi det var noe helt nytt.
  Takk! 😀

 7. Kristine

  @Vilde Sofie: Jeg skal finne ut hvilke butikker som selger det i nærheten av meg, så skal dette bli fast ingrediens her i huset og – falt helt for den. Både smaken og navnet 😆
  (Ble for øvrig suppe til middag i dag, har spist muskatgresskar i 2 dager nå, haha).

  Gleder meg til å se dine muffinsmesterverk!

  Håper det går bra med dere begge to ♥

 8. Elisabeth Vega

  ÅÅÅÅÅÅÅH!!!! Disse så jo bare helt fantastiske ut! Du er så flink til å lage fristende ting!! Haha 😀 Du er rå Kristine!
  Ha en flott uke 😀

 9. sigrid

  Så nydelig ut! 😀 må nok prøves!

  Men du, hvilken størrelse har du i den rosa Better-Bodies-joggebuksa? Driver og sikler over en i grå, men er litt usikker på størresle… 🙂

 10. healthylondoner

  Butternut squash er fantastisk altså! Smaken minner meg litt om en blanding av søtpotet og gresskar – og det er ikke feil! Bruker den masse, både som ovnsbakt, i mos, i baking osv 🙂 Men hjemme i Norge sliter jeg med å finne den i butikken, desverre.. Må vel inn til storbyene for å finne slikt 😉

 11. Anna

  Ååh, såg kjempe gode ut! 😆 Men er toppingen på muffinsene med i næringsinnholdet? Altså er det 96 kcal pr 100 gr med toppingen? 😕

 12. Anne S

  Hei Kristine. Jeg lurer på en ting ang blant annet proteinkaffi, som jeg håper du kan gi et utfyllende svar på. Jeg har hørt så mye forskjellig angående proteinpulver, og vil så gjerne få det avklart en gang for alle.

  Er det sånn at man i utgangspunktet skal være forsiktig med bruken av proteinpulver når man ønsker å gå ned i vekt? Jeg bruker Chocolite-proteinpulveret fra iHerb i blant annet kaffi, havregrøt osv, og har i det siste fått høre at dette er «ekstra kalorier» og at man dermed kan risikere å legge på seg av det. Håper du kan svare meg på dette, så jeg får det avklart.

  Ha en fortsatt fin dag!

 13. Kristiane

  Butternut squash er såå sykt godt! Her i USA er de helt ville med det, og jeg lagde faktisk dette som tilbehør til middagen i dag. Jeg kokte opp biter av squashen, moste det sammen med salt, pepper, litt melk og sukker. (må ha noe søtt i, det er nemlig det som gjør susen) Ser ut som kålrotstappe (som jeg elsker), men dette ble nesten enda bedre! Anbefales:)

 14. Kristine

  @Elisabeth Vega: Det var noe av det bedre jeg har smakt på lenge 😀
  Tusen takk søta, ha en flott mandag!

  @sigrid: Det må du ja! 😀 Har str S, sitter som et skudd.

  @healthylondoner: Jeg har blitt muskatgresskarfrelst i hvert fall! Kjøpte denne i Sverige, så jeg er spent på hvor jeg finner den her hjemme.

  @Michelle: Bare hyggelig! Og jeg har hatt en fantastisk helg, håper du og har det 🙂

  @Anna: De var kjempegode! Toppingen er bare litt lett ostekrem, tipper 10 kcal

  @Anne S: Det er vel ikke akkurat proteinpulver jeg ville ha vært forsiktig med om jeg skal ned i vekt, men ja – som med stort sett alt man spiser og drikker så inneholder det kcal 🙂
  Ha en fin dag!

  @Kristiane: Da er vi to, jeg spiste muskatgresskarsuppe i går jeg og! :mrgreen: Kokte den i litt kraft/buljong jeg da, supergodt! Kommer sikkert på bloggen her til uka 😉

 15. Madde

  Hei!

  Vet du om en kan kjøpe Tragant og Bakepro via iherb, og evt. hva det heter på engelsk?

  Takk for hjelpen uansett! 😉

 16. Tilbaketråkk: Dobbel osteburger med sprø søtpotetfries | Mat til muskler

 17. Madde

  Ser ut til at jeg må finne bakepro på en eller annen butikk her.. Kanskje helsekosten eller OBS Hypermarked har sånt. :mrgreen:

 18. Vilde Sofie

  45 min igjen med (heller dårlige forsøk på) oppgaveskriving, og så skal jeg bake disse 😀 Blir med søtpotet, siden jeg ikke orket å gå den 20 minutters omveien for å få tak i gresskar, men jeg tror det kommer til å fungere strålende!

 19. Malin

  Hei Kristine 😀
  Først må jeg bare si at jeg elsker bloggen din! Du gir meg så mye inspirasjon og motivasjon både når det gjelder trening og kosthold, og det er en fryd å klikke seg inn på bloggen din hver dag. I tilliegg kjenner jeg meg utrolig godt igjen i så mange av de mer personlige tekstene dine, og det er godt å høre at det er flere som føler og tenker på de samme tingene. Så takk skal du ha! Du er virkelig flink, så stå på videre 😉
  Men så til spørsmålet mitt: Når du baker muffins, hva slags former bruker du? Og hvis du bruker papirformer, opplever du at de sitter fast i formen da du ikke bruker smør i røra? Det gjør nemlig mine, så jeg lurte på om du hadde noen lure tips 😉

 20. Tilbaketråkk: Gullkake | Mat til muskler

 21. Tilbaketråkk: Et tilbakeblikk på 2012 – del 2 | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.