Kalkunbryst med poteter og waldorfsalat


OMG – dette var så godt!

Kalkunbryst krydret med salt, pepper og tandoorikrydder – inn i ovnen på 200 grader i 25 min.

Det er egentlig litt feil å kalle det en waldorfsalat, for det mangler både druer og selleri – men jeg har med det som er viktigst i mine øyne, nemlig epler og valnøtter.

Ok, så hadde det vært veldig godt med druer og. Det er denne sellerien da.. fortsatt litt skeptisk, men dette ble laget ganske uplanlagt, ellers hadde jeg faktisk kjøpt det og prøvd.

Men altså; kesella (svensk kesam) eller skyr naturell (finnes den fortsatt?) blandet med litt majones, grønt eple skåret i små terninger og hakkede valnøtter. Grunnen til at jeg foretrekker en av de to første fremfor mager kesam er fordi de er tykkere i konsistensen.

Små poteter kokt i 15-20 min og krydret med havsalt, samt en ruccolablanding til.


Et festmåltid!

Tenkte jeg skulle komme med et lite tips, eller rettere sagt påminnelse til både dere og meg selv. Jeg glemmer det stadig vekk, selv om jeg vet hvor viktig det er med omega 3.

Kroppen kan ikke produsere disse livsviktige fettsyrene selv, så vi er avhengige av å få i oss nok via kostholdet.
Jeg er flink til å spise nøtter, og laks eller makrell i perioder – men ofte blir det veldig lite, og da er det veldig greit å ta det som et tilskudd.

Du finner de her.

Ellers lot jeg alt av viljestyrke prelle av og droppet dagens styrkeøkt til fordel for en gåtur ute i frisk luft.
Jeg har også skiftet til vinterdekk.. eller, betalt for det om ikke annet..kremt.

Og mamma; jeg har allerede skrevet og sagt det, men gratulerer så mye med dagen! Glad i deg ♥

Det blir bursdagsfeiring i morgen, og jeg skal bake noe veldig godt!

Nyt fredagen videre dere!

15 tanker om “Kalkunbryst med poteter og waldorfsalat

  1. avatarkristine

    Ser kjempegodt ut, og jeg elsker waldorfsalat, gjett hva jeg skal lage i kveld! 😀
    Liker ikke helt at oljen er raffinert ? Da må den jo være tilsatt syntetiske vitaminer :/

  2. avatarEirin

    Nam, det så veldig godt ut! Er selv veldig glad i kalkunbryst 😀

    Lurer på om du fortsatt spiser usunnheter i helgene, eller har du gått helt vekk fra det? 🙂

    Fin fredag!

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @kristine: Det er utrolig godt! 😀
    Er ikke stort sett alle tilskudd av omega 3 (de uten omega 6 og 9 som vi ikke trenger) raffinert? Det er vel bare oljene som er uraffinerte?
    Uansett, jeg fortsetter å ta en kapsel i ny og ne 🙂

    @Eirin: Jeg spiser nesten aldri kalkun, så dette var helt nydelig!
    Spiser det fortsatt hver helg ja 🙂
    God helg!

  4. avatarkristin

    Takk for tipset med Waldorfsalat til hverdags også, spiser det en gang i året ellers, på nyttårsaften 🙂 sde har forre
    sten skyr naturell på coop obs.

  5. avatarElisabeth Vega

    Kan tenke mef maten var god! Så helt fantastisk ut 🙂 for et herlig bilde av Todd!! Haha 😀 han er så søt! Kos deg masse i bursdag i morgen! 😀
    Håper du får en kjempefin helg!

  6. avatarBeate

    Jeg lager alltid waldorfen uten selleri..
    Har aldri vent meg til å like det, så da bruker jeg epler, druer og valnøtter. Det som er best 😉

  7. avatarMichelle

    Så koselig at du skal bake til mor 😛 Gratulerer med overstått til mamma Weber :mrgreen:
    Kos dere med feiring i dag da!
    klemmer

  8. avatarhealthylondoner

    Må innrømme at jeg faktisk aldri har smakt waldorfsalat 😳 Har liksom alltid innbilt meg selv at jeg ikke liker det (noe jeg forøvrig må slutte med) pga majonesen, som jeg ikke er noe fan av – men her så det jo både friskt og godt ut!

    Håper du får en fin helg – og hipp hurra for mamman din, god feiring 🙂

  9. avatarKristine

    @kristin: Jeg skal absolutt lage waldorfsalat oftere, det er jo så godt til hvitt kjøtt 🙂

    @silje’s fremgang: 😀

    @Hanne: Gratulerer på etterskudd til pappaen din, håper du hadde en bra helg!

    @Lovelyliller.com: Jeg vet, fikk skikkelig nyttårsfølelse av middagen – så nå må jeg spare neste kalkunmiddag til den dagen så den ikke blir ‘oppbrukt’ 🙂

    @christine: Godt vi er flere! Men vi får gi den en sjanse til Christine, èn sjanse 😎

    @Elisabeth Vega: Tusen takk, er selvfølgelig enig i at Todd er (verdens) søteste &hearts,

    @Beate: Det er godt man er voksen nok til å velge og lage selv sier jeg bare :mrgreen:

    @Michelle: Tusen takk for det, vi hadde en veldig hyggelig feiring 😀

    @healthylondoner: Da er det på tide å prøve det! Du bare gjør som meg, utelater/tar litt mindre av det du ikke liker så godt 🙂

    @Maja Nordic: Vi er flere med god smak ser jeg 😀

    @Guro Eriksen: Tusen takk, litt sen men.. håper du hadde en superfin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *