Så – hvordan går det egentlig?

Jeg startet på konkurransediett i midten av juli, egentlig altfor sent med tanke på både utgangspunkt og forutsetninger. Skarve 12 uker på å komme i knallform. Jeg har klart det før, men da var kroppen noe mer med på det som skjedde. Hadde jeg visst at jeg kom til å få så mange hindringer på veien så hadde jeg selvfølgelig startet en måned tidligere, det er så lett å være etterpåklok.

De usikre tankene har derfor surret i hodet lenge, men nå som fristen for påmelding var i dag måtte jeg bare bestemme meg for en av to;

1. Innse at formen ikke er der den var for tre år siden, fallhøyden er for stor og at det alltids vil komme flere muligheter.
2. Innse at jeg har jobbet altfor hardt til å gi meg nå, vise en litt softere look enn sist gang og håpe at det slår an.

Det ble sistnevnte.

Former og fitness – jeg har jo alltid hatt den amerikanske standarden som mål.

Jeg sier ikke at jeg er der nå, men jeg ønsker det. Der er det så mye som teller, og hardhet blir dømt ned da det tilhører bygging. Man skal ha lav fettprosent, men samtidig skal det se naturlig og sunt ut. Måten de går på, ter seg og smiler. Det er liksom hele pakka, det oser av sterk femininitet i dobbelt forstand.

Jeg vet for øvrig ikke helt hvilken klasse jeg havner i på NM. Jeg er rett over 168 cm nå, men det kan hende jeg krymper litt de siste dagene grunnet væskebalanse.

Over til hvordan det går. For å være helt ærlig har det vært veldig tøft.
Jeg har ikke villet skrive så mye om det her på bloggen av flere grunner, både fordi det blir litt privat – og fordi jeg ikke ønsker å påvirke med altfor mye diettsnakk. Her skal det tross alt handle om matglede og treningsglede, ikke trivielle tanker om for mye fett på en kropp som er langt under normal fettprosent allerede. Det er lett å misforstå dette med en god form og konkurranseform, hvor stor forskjell det er.


Fra diettstart til slutt

Når det er sagt er det mye som har vært bedre på denne dietten enn sist, et mer avslappet forhold til alt rundt. En bedre psyke og trygghet om at jeg er der jeg skal være i livet. Jeg har ikke gått etter vekt, jeg har ikke målt fettprosenten. Jeg har presset meg hardt – men samtidig lyttet til kroppen og ikke tvunget meg gjennom økter gråtende.

Det som har vært det hardeste er alle skadene. Det startet med betennelse i ribbein, over til en sår hofte, deretter et vondt kne, videre til dobbel låsning i bekkenet, og nå i det siste sprengte legger. Det har virkelig stått i kø, og det har ikke vært så enkelt å trene for å si det mildt. Det går utover humøret, og også formen.
Det blir et umenneskelig lavt nivå å ligge på når man er på konkurransediett og ikke får trent, og det har jeg rett og slett ikke kunnet gjøre. Helsa kommer tross alt først, må ta hensyn til den viktigste muskelen inni denne lille skrotten ♥

Over til det som fortsatt er bra i mine øyne – jeg teller ikke kalorier, veier ikke maten og spiser ikke ensidig. Jeg spiser akkurat når det passer meg selv om dette betyr mange timer fasting og masse kveldsmat, trener slik det passer selv om det betyr fastende treninger og ingen program eller plan ellers. Det er ikke dermed sagt at dette er måten for alle, men det er helt riktig for meg. Jeg balanserer dette med livet øvrig, er tro i forhold til det jeg står for, og det eneste som gir meg ekstra energi og stimulans om dagen er positive tanker og eventuelt en kaffekopp. Ja jeg snakker om doping, den hardeste veien frem til mål uten – uten unntak.

Jeg har i tillegg en ekstra motivasjon denne gangen som jeg gleder meg veldig til å fortelle dere mer om snart.

Så hvordan går det egentlig?
Litt som denne teksten; litt frem og tilbake, ubesluttsom og vinglende.

En ting er sikkert, jeg skal kose meg på scenen!

Mitt (klisjefylte) mål er å gå med hodet hevet og være stolt av det jeg har oppnådd. Akkurat som alle de andre fine jentene som står der oppe. Ikke tenke på hva jeg har gjort eller oppnådd før, men nyte øyeblikket der og da.

Jeg er ikke hardest på scenen, men jeg skal fader meg smile bredest!

73 kommentarer til “Så – hvordan går det egentlig?

 1. Lykketrollet

  Du skrev ett innlegg om ett tannblekningsmiddel og jeg bestilte pennen derfra- men jeg får ikke varene. Er det ikke ett seriøst firma?

 2. Kristine

  Takk!
  Herregud, jeg vet ikke hva annet jeg skal skrive uten at det høres teit eller svulstig ut – tusen takk, dere er fantastiske.

  Dere har nå klart å overbevise meg ytterligere om at dette er riktig avgjørelse, og jeg fikk enda mer motivasjon enn tidligere til å kjøre på de siste 11 dagene.

  @Lill Adriana: Takk for at du er du ♥

  @Heidi: Så godt å høre – jeg trenger masse heiing, takk!

  @Mamsen: Viktig å løfte seg selv og det man gjør opp uten å dra noen ned av den grunn. Takk!

  @Renate: Så bra! Ingenting er bedre enn at jeg klarer å knuse litt myter og fordommer, bort med dem! :mrgreen:

  @Ida T: Tuusen takk &hearts,

  @Åse: Det gjenstår å se om jeg kommer til finalen da 😀

  @Veronica: Det hjelper i hvert fall ikke å surmule over noe man ikke får gjort noe med, og i dette tilfellet er noe jeg har valgt selv 😀 Da er det bare å ‘gilla läget’ som svenskene sier, og gjøre det beste ut av det!

  @Synnøve: For å være helt ærlig så er det såpass tøft å komme i bedre form at hadde slike tilskudd gjort jobben for deg så hadde alle tatt det. Det kan øke energien og varmen i kroppen slik at du orker litt mer (inneholder mye kaffe/grønn-te/chili ekstrakt), men det må altså flere endringer til for at man skal ha noe merkbar effekt. Man vil aldri komme utenom kcal inn va kcal – dessverre 🙂

  @Hanne: Haha, du altså.. jeg håper bare jeg får gått en t-walk jeg.
  Jeg er helt sikker på at vibbene merkes fra sofaen din til konserthuset, så takk!

  @kristin: Jeg tror kanskje det er enda vanskeligere uten tall, vekt, målinger, coach osv 😆 Men jeg liker det best sånn, da får stabeistet her det akkurat sånn som jeg vil – og det blir plutselig ikke så stor overgang å gå tilbake til livet etter scenen.

  @Ida: Jeg har ofte sagt det før, banning må til når man skal understreke viktigheten av noe! :mrgreen: (jeg holdt selv på å skrive ‘..skal faen meg smile bredest’)
  Tusen takk!

  @Cathrine: pff 😳 Takk for det godjenta over fjellet ♥ Hils Flimmer!

  @Marthe: Takk! De to første joggebuksene er fra Victorias Secret, og den siste er fra Better Bodies: http://x-life.no/bb_baggy_soft_pant/P_662

  Ah.. jeg skulle så gjerne ha svart dere alle!!

 3. Malin

  Så gøy at det blir konkurranse 😀 Og med den innstillingen kommer du nok til å kose deg enda mer på scenen, med det hviteste gliset :mrgreen:
  Jeg synes jo du er råflott off-season også jeg da… 🙄 😳

  Heia heia fra meg!!!

 4. Kine

  Jeg måtte bare kommentere for en gangs skyld. Jeg er innom her titt og ofte og jeg syns du søren meg er et flott forbilde!! Go girl!

 5. Guro Eriksen

  Jeg syns det er enormt bra, og utrolig godt gjort, av deg å «gjøre som du gjør» på denne såkalte dietten din. Du er virkelig et forbilde for alle som driver med denne sporten, ved å vise at det faktisk går an å leve tilnærmet normalt, til tross for å skulle stille i konkurranser.
  Stå på, og fortset med det du allerede driver med! 😉

 6. Siri Nilsen

  Uansett hvordan utfallet måtte bli, så heier jeg på deg Kristine. Du er sunt og godt forbilde. Det direkte gleder(!) meg å lese om opplevelsene du har hatt under forberedelsene denne gangen, selvsagt ikke på skadefronten men ellers. Jeg ønsker deg alt godt, og du er «a million bucks» uansett :mrgreen: You go girl :mrgreen:

 7. Elaine

  Du er helt fantastisk, Kristine.
  Og hvordan du takler kroppen din før og under dietten – mektig imponerende. 🙂

  Det er så mange som uttaler seg feil om ditt og datt når det kommer til dette med å stille/konkurransen generelt, men her på din blogg så kommer alt frem så riktig og tydelig.

  Jeg bøyer meg i støvet, du vet virkelig hva du driver med! Et forbilde for oss alle. Stå på! 😀

 8. faddist

  Du er virkelig beundringsverdig, det er det ingen tvil om. Jeg synes det er imponerende at du står på og ikke gir opp med så mye motgang – og ikke minst at du klarer å bevare fornuft i forhold til diett og i forhold til blogg. Utrolig bra!

  Og du trenger ikke bekymre deg over at du ikke er hard nok. Du ser FANTASTISK ut! Og jeg blir ikke overrasket om du vinner – ihvertfall ikke med ditt brede smil og fine utstråling!

  Masse lykke til! 😀

 9. Lissi

  Gleder meg til å se deg på scena jeg og 🙂 Første gang jeg skal dra og se på en slik konkurranse -og jeg gleder meg! Jeg må si det er veldig imponerende hva du får til på egenhånd. Jeg ønsker deg masse lykke til og heier selvfølgelig på deg 🙂

 10. Jenny

  Du er helt nydelig Kristine! Du har en så vakker innstilling og holdning, naturlig og down to earth! Stå på, og masse lykke til i NM 😀

 11. monica

  Jeg verken bygger eller dietter, men jeg heier på deg. Du er kjempesøt og jeg leser bloggen din for å holde treningsmotivasjonen oppe. Du er et supert forbilde! Kick ass! Lykke til!

 12. Irene

  Og JEG tror du kommer til å gjøre det veldig bra, du ser helt fantastisk ut !!
  Heier alt jeg kan på deg ❤

 13. Malin

  Du er bare helt fantastisk! Et sunnere forbilde skal vi lete lenge etter. Liker at du har et «avslappet» forhold til diett og konkurranse, enda hvor hardt det sikkert tar på. Stå på videre, heier på deg! 😀

 14. Kristine

  @Malin: Haha, jeg kommer til å ha helt sinnsyke hvite tenner mot den brunfargen i ansiktet :mrgreen:
  Takk for det, off-season it is så jeg ikke fryser ihjel i vinter.

  @Kine: Takk for det! 😀

  @Guro Eriksen: Godt at jeg kan vise flere muligheter å gjøre ting på om ikke annet. Tusen takk! 🙂

  @Margrete: Huff, takk – det gjenstår å se 🙂

  @silje’s fremgang: Takk! 😀

  @Siri Nilsen: Åh godt å høre, jeg kommer til å være stolt av meg selv jeg og – uansett utfall 🙂

  @Elaine: Takk! 😳
  Det er så viktig å være ydmyk i forhold til hverandres forskjeller, vi kan ikke alle gjøre det samme og det er derfor heller ingen grunn til å være belærende 🙂

  @faddist: Tusen tusen takk! &hearts,

  @Lissi: Så gøy, håper du koser deg i salen 😀

  @Jeanette: Takk – det stemmer 🙂

  @Jenny: Å – tusen takk 😳

  @monica: Bra jeg kan gi motivasjon!! Takk!

  @Irene: Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste, tusen takk ♥

  @Malin: Takk! Akkurat nå er det mye kaos og nerver, så jeg er ikke SÅ avslappet 😆 men jeg skjønner hva du mener.

  @Kristiane: Tusen takk for det!

Det er stengt for kommentarer.