Eple- og gulrotkake + litt til

Jeg klarte ikke å bestemme meg for eplekake eller gulrotkake, så det ble begge deler i en og samme kake – samt litt agurk (!) for nysgjerrighetens og kreativitetens skyld.

Man må jo leve litt på kanten mener jeg!

Eplagulrotkake

Oppskrift:
Eple, agurk og gulrot (en håndfull revet av de hver)
20 g (lyst) mandelmel
20 g vaniljeprotein
2 egg
2 eggehvitter
1 ts xanthan gum (el. fiberhusk)
2 ss yaconsirup
3-4 ss sukrinmelis
4-5 dråper Stevia (valgfri smak, jeg brukte karamell)
3 ts kanel
1 ts kardemomme

Pisk to hele egg sammen med yaconsirup og stevia. Tilsett deretter alt det tørre litt og litt, det blir en tykk røre – men konsistensen blir bedre når du etterhvert tilsetter revet eple, gulrot og agurk som bidrar til mer væske. 
Stivpisk eggehvittene til tykk marengs og vend inn i røren helt til slutt. 
Hell den mousselignende røren i en liten kakeform og stek i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min.

ca 350 kcal

En kake med litt tyggemotstand – jeg synes faktisk den ble kjempegod!

Du kan også bytte ut eple med kålrabi eller annet, kutte søtningen og lage grønnsaksmuffins.

Takket være revet frukt og grønt får man ekstra saftig bakst!

Ostekrem av philadelphiaost, sukrinmelis og stevia vanilje gjør kaken komplett.

.
Det var skikkelig ruskevær i dag tidlig, så da kom min fine regnjakke fra den poshe serien til Helly Hansen frem;

Ask&Embla. Dere husker kanskje at jeg skaffet meg den i fjor. (Nå er den på salg og ser jeg).

Ellers fikk jeg trent litt etter jobb, det ble en veldig kort økt da jeg kjente at kroppen egentlig ville ha fri etter fire dager på rad.

Et par øvelser på skuldre/rygg;

Militærpress
Liggende sidehev
Foroverbøyd sidehev
Facepulls
Stangroing

Jeg vet at dere sikkert er lei av å høre om treningsskader, jeg er lei av det selv.. men nå har det kommet noe nytt!
Kroppen, nærmere bestemt leggene, har bestemt seg for å hevne seg etter denne plutselige iveren etter å jogge i sommer.

Leggene er altså så utrolig vonde, ikke beinhinnebetennelse, de sprenger skikkelig – som om det er for mye blod/væske i de. Det kjennes ut som seriøse voksesmerter når jeg sitter helt rolig, de er ganske hovne, og de kan være veldig vonde når jeg tråkker ned på foten.
Jeg har lest mye om muskellosjesyndrom, men jeg er åpen for forslag til hva annet det kan være.

Men nok syting, nå er det jo fredag!
Håper dere får en riktig fin helg! :grin:

40 kommentarer til “Eple- og gulrotkake + litt til

 1. Lovelyliller.com

  Har aldri prøvd agurk i en kake før,men må si den så god ut! 😀 Jeg fikk veldig vondt i leggene når jeg begynte å trene aerobic etter et år på sykkel. Hvile og tålmodighet gjør susen 😀 God helg!

 2. Martine

  Første jeg tenkte (er utdannet fysioterapeut) var muskellosjesyndrom. Prøv med litt hvile, lett tøyning, så skal du nok se at det blir bra 😉

 3. Odenator

  Jeg opplevde noe liknende ifjor, Kristine.
  Ro ned på løpingen/joggingen, hvertfall langkjøringen.
  Sånn generelt hjalp det med mer mat og mindre trening. Kanskje det går seg til etter konk 🙂
  Klem

 4. Kristine

  @Lovelyliller.com: Crunchy og god må jeg si! 😀
  Har blitt en del mer hvile nå, får håpe det hjelper.
  God helg til deg og!

  @Martine: Oi, si at jeg er litt flink a 😆 Jeg prøver med hvile og lett massasje fremover.

  @Odenator: Det er allerede (så og si) lagt på hylla nå, klarer jo ikke 😥
  Det går seg nok til snart, helsa kommer alltid først uansett.
  Kanskje vi sees i morgen eller søndag, stor klem

 5. Benedicte

  Første tanker er også muskellosjesyndrom.. 😕 Merker du det mest på frem eller baksiden? Om det ikke gir seg i løpet av en kort tid så kan et alternativ være å måle trykket for å se om hvor mye det påvirker og da gi videre behandling!
  Et lite tips som jeg gir mine pasienter (naprapat) i forhold til selvmassage.. Det finns ett TENS-apparat på Clas Ohlson med forskjellige programer.. Jeg personlig har hatt kjempe god effekt både med massageprogrammet og TENS-stimmuleringen og mine pasienter gir også god tilbakemelding! Kan brukes overalt og når som helst 🙂
  Linker med: http://www.clasohlson.com/no/TENS-EMS-massasjeapparat/Pr344103000
  Kaken så utrolig god ut og må prøves.. Ha en super helg 😀

 6. Monica

  Hei 🙂
  Etter å ha lest dette følte jeg for å tipse deg om kompresjonsstrømper/støttestrømper. Jogger en del selv, og har slitt mye med leggene.. Jeg kjøpte meg 2xu sine strømper, og leggene mine er mye bedre 🙂

  Muskellosjesyndrom kommer somregel etter ett slag, så om du ikke har hatt noe type fall eller slått deg noe særlig de siste døgnet, ville jeg bare sett det ann litt. Seff om de er skikkelig vondt, og vedvarende, ville jeg dratt til legen.

  Håpe det ordner seg, ha en fortsatt fin kveld og en super helg 🙂

 7. Michelle

  Lenge leve kreativiteten :mrgreen: Den jakken er skikkelig fin! Trenger en slik en selv faktisk! uff, håper du blir bra snart! kjedelig med skader 🙁 vet ikke om du liker yoga og slikt, men for meg så forsvant de fleste plager etter jeg begynte med Bikram yoga 😉 jeg personlig elsker det!
  vel, ha en fantastisk helg søte deg <3

 8. christine

  Dette minner om mine smerter, når eg begynte å jogge med nikefree i ein periode.Leggen blei overbeasta, og eg fekk store smerter på sida av leggen. Det er ein type overbelastningskade som kan minne om beinhinne i smertene. Smertene kan også ver enår du sitte stille, når du går og SPESIELT når du løper. Er så vondt at ein nesten ikkje klarar å løpe. Det einaste som hjelpe, er kvile og massasje. Massasje var gull for min del. KNALLVONDT, men gull!. Eg gjekk til muskelterapaut, vil anbefale deg å gjere det samme. Dei har greie på ting, vertfall viss det er muskulært, noko eg trur det er sidan du plutseleg fann ut f´du skulle løpe ein del. Vær forsiktig med barfotløping framover, dette må trenes gradvis opp. God støtte og rett sko kan løpelabbet hjelpe med. Løping har så mange skader relatert til seg, så her må ein vere forsiktig!
  Trur ikkje det er noko alvorlig det du har. Du begynte plutseleg å løpe mykje og det resulterer som regel i overbelastningskader. Muskelen din har nok fått kjørt seg. Ser du har brukt litt barfot sko også, dette MÅ du vere forsiktig med. Føkker fullstendig med leggmuskelen når ein ikkje er vand med det! Muskelterapaut asap er mitt beste råd:) Det funka vertfall for min skade som høres skremmende lik ut som din :):) LYKKE TIL !:)

 9. Kristine

  @Benedicte: Det er vanskelig å kjenne etter, for det er liksom inni leggen – men kanskje mest siden/fremre. Takker for tips!
  God helg til deg og 🙂

  @Monica: Jeg har faktisk kompresjonssokker (som går opp til knærne), men var redd det skulle gjøre det vondt verre. Jeg får ta på meg de og se om det hjelper 🙂
  Jeg har hatt det i snart to uker, så jeg får gi det noen dager til før jeg eventuelt gjør noe videre. Takk, i like måte!

  @Michelle: Utrolig fin jakke, vindtett og perfekt i høstruskevær 😀
  Jeg har aldri vært på en yoga-time nei, har stor tro på at det kan hjelpe mot veldig mye – men litt usikker på disse sprengte leggene mine.. 🙄
  I like måte ♥

  @Karoline: Den var veldig god! Og mettende faktisk 😀

  @christine: Med både tilpassede Asics fra Löplabbet og løpesokker trodde jeg at jeg hadde forberedt meg godt, men jeg er nok ingen løper.. 😐 Det er trist, for jeg vil gjerne kunne ta meg en joggetur innimellom.
  Leggene mine er helt sprengt, det er som et konstant trykk – verst på venstre. Og det kjennes kanskje best når jeg sitter stille, men blir selvfølgelig vondere når jeg begynner å gå fort eller jogge. Ja ja, *syyyt*
  Det hjelper litt å vite at jeg ikke er alene om det da, at selv dere proffe har slitt med det 😉
  Jeg får tøye, stretche og massere – og eventuelt oppsøke muskelterapeut om det ikke gir seg.
  Takk for tips!

 10. Therese

  Hei. Ser at du skriver at det er som et konstant trykk, dette stemmer ikke med muskellosjesyndrom. Ble selv operert for dette for fem måneder siden og er i gang med opptrenig etter dette. Noe som kjennetegner dette er at det stopper så fort du stopper med aktiviteten, for eksempel for å tøye og ligende. Håper for din del at det viser seg at det ikke er muskellosjsyndrom:)

 11. Kristine

  @Therese: Jeg vet ikke hvor like de to syndromene; muskellosjsyndrom og kompartmenssyndrom er, men jeg har alle symptomene på sistnevnte i hvert fall. Hevelse og trykk i muskulaturen som blir verre ved trening, og av og til muskelsvakhet og leggen dovner bort.. uansett noe jeg håper vil gå over 😐
  Lykke til videre med opptreningen!

 12. Martis

  Det første jeg også tenkte var muskellosjesyndrom (som forøvrig er det samme som compartment syndrome). Som flere andre har sagt vil jeg anbefale tøyining og hvile. Unngå løping en stund (som antagelig er utløsende faktor her) og ellers tilpasse treningen så du ikke fremprovoserer smertene. Og så ville jeg heller gått til fysioterapeut enn muskelterapeut, da førstnevnte er en autorisert og beskyttet tittel, mens jeg har forstått det slik at nesten hvem som helst kan kalle seg muskelterapeut, et litt finere ord for massør.

  Forresten så tror jeg absolutt at du kan være en løper selv om du har fått disse plagene nå. Når dette gir seg kan du begynne litt rolig igjen, bare ikke like ofte og langt med det første, så får strukturene i beina dine tilpasset seg den økte belastningen litt mer gradvis. Du har kanskje vært litt for ivrig med løpingen i starten, slik at fasciene/losjene rundt musklene i leggene dine ikke har rukket å utvikle seg like raskt som musklene inni dem, og dermed blir det økt trykk som fører til smertene.

  Hilsen fysioterapistudent, som du nå fikk til å slå opp i pensumboka en fredagskveld 🙂 God bedring!

 13. Hanna

  Uff, treningsskader er utrolig kjipt, får håpe leggene dine blir fort bra igjen:)

  Jeg lurte og på en ting, jeg skal til london i høstferien, og lurte på om du vet om det finnes noen butikker der som selger helsekost varer, gjerne litt billigere enn i norge?:-)

 14. Cathrine

  Er enig med Therese over.. Compartementsyndrom er typisk under aktivitet, som vil gi seg når du roer ned aktiviteten. Trykkmåling var et styr uten like da jeg skulle det, henvisning til kir.avdeling osv osv.. Anbefaler deg bare å tøye mye, ta det rolig med løping (!!) og sa jeg tøye mye? Blird et ikke bedre ville jeg tatt en tur til lege/manuellterapeut som evt kan henvise deg videre.. En skal ikke kimse av compartementsyndrom om det er det, forhøyet trykk = dårlig sirkulasjon. Heldigvis er den stygge typen den akutte som man gjerne får etter traumer og denslags-men jeg vet alt om at den typen her også kan være plagsom! Jeg gikk som en and en stund, ingen fleksjon i ankelen når verkingen satt i gang, og det var jo helst under morgencardioen da jeg fremdeles trodde det hadde noe for seg 😉

  God bedring <3

 15. Malin

  Uff, så kjipt at du har fått så vondt 😕
  Du har fått mange gode råd over her, så jeg har ikke noe annet å bidra med enn at du trenger jo ikke jogge så veldig langt hver gang du jogger… Din utviklingskurve har vært veldig bratt mtp på at du «aldri» hadde jogget før og nå jogger 10 km på en meget imponerende tid.
  Ta det med ro, og skynd deg sakte 😉

 16. Kristine

  Takk for gode råd jenter, fint at jeg fikk ‘tvunget’ frem litt pensumlesing en fredagskveld 😆

  Jeg tar til meg tips, og skal lide meg igjennom litt leggmassasje fremover. Og hvile sier seg selv, må jo stoppe når det er for vondt.

  @Malin: Jeg ble litt overivrig ja, og nå orker jeg knapt 2 km jogging.. fallet ble bare litt vel stort 😀

  ( @maren sørum:
  betalingen din kom på onsdag, det tar et par dager før jeg og postmannen rekker å levere de 😉 )

 17. Kristin

  fyyyyy den kaken så vanvittig god ut! nå som jeg har fått kitchenaid’en min, er det ingen unnskyldninger for å ikke prøve å lage den! :mrgreen: naaaammmm 😯

 18. christine

  Du…. når du nå har blitt skada, er du en EKTE løper. 80 av alle som driv med løping blir skada skjønner du 😉 Idretten er så lite skånsom, så det har INGENTING med deg å gjøre:) Kvil deg og oppsøk evt muskelterapaut. IKKJE jogg før den er bra, då er du to skritt tilbake med en gang. Snart er du back i joggeskoa:)

 19. silje storheim

  Det kunne faktisk ikke være andre steder enn på din blogg man finner oppskriften på en agurk-kake:-) Håper leggene kommet seg, forferdelig fustrerende når ikke kroppen henger med!!!

 20. Kristine

  @maren sørum: Regner med at de kommer på mandag (de ble sendt i går så egentlig litt rart at de ikke kom frem i dag).

  @Kristin: Den ble faktisk veldig god, litt mat-kake liksom 😀
  Har du K-A er det jo bare å sette igang!

  @Guro Eriksen: Hyggelig å høre! 🙂

  @christine: Ha! Jeg er en ekte, skadet løper 😎
  Ok, nulljoggetoleranse her og skal være fornuftig fremover 🙂

  @silje storheim: Det tar jeg som et kompliment :mrgreen:
  Veldig kjedelig å ville mer enn kroppen klarer ja.. men det kommer seg nok snart 🙂

 21. Hanne

  Hei Kristine! 🙂
  Jeg har selv slitt voldsomt med leggene mine. Det var på videregående, gikk på håndballinjen og trente to ganger hver dag. Legene brukte to år på å utrede, og det viste seg at jeg hadde kompartmentsyndrom. Sympotomene dine høres like ut som de jeg hadde. Det er jo vanlig at det oppstår når man øker belastningen på musklene raskt. Men utover det er jeg ingen ekspert, og anbefaler deg å bestille time hos legen. Lykke til og god bedring 🙂

 22. Kristine

  @Hanne: Nå har jeg ikke jogget på nærmere to uker, og det begynner å smått å bli bedre. Jeg får heller bite i det sure eplet og la enkelte ting få vente.
  Godt å høre at du fant ut av det og at du er bra igjen!
  Takk! 🙂

 23. Linus

  Er nok bare overbelastning. Lange (og mange) turer med løping og gåing, med nye sko (spesielt barefoot-sko, det er uvant) sammen med kanskje ikke helt optimale forutsetninger for restitusjon (diett, etc.) tror jeg har slitt litt mer enn hva leggene dine tålte.

  Blir nok bedre med hvile, massasje 🙂

 24. Kristine

  @Linus: Barefootskoene har blitt brukt én gang 🙄 Men jeg skjønner hva du mener, jogging var ikke akkurat noe føtter og bein var vant til.
  Nå er det to uker siden sist så da håper jeg at jeg kan bli bra igjen snart!
  Skal hente gripza dine senere i dag forresten 😉

 25. Inga S.

  Hei Kristine!
  Jeg er ivrig leser av bloggen (kommenterer dog svært sjeldent, eller for å være ærlig, alldri. Beklager for det). Men nå må jeg komme ut av latskapen min og bare si at jeg blir stadig mer imponert over deg, at med alle kroppsplagene og/eller skadene dine, så gir du aldri opp! Det skal du virkerlig ha! Du er en inspirasjon for alle og enhver, uansett om man er innteresert i trening eller ei. Jeg er av typen som fort gir opp og blir lei, men etter å ha lest et par av innleggene dine, er jeg like gira til å komme meg tilbake på gymmet! Takk! (:

 26. Berit Rokstad

  Hei Kristine!

  I og med at du har hjerteproblemer, har du sjekket dette i det siste? Hjertet er jo med å pumpe blod/væske rundt i hele kroppen, der leggene, på grunn av tyngdekraften, krever mest. Bare en tanke, håper det er noe du kan fikse lett. Kompresjonsstrømper er å anbefale.

  Hilsen sykepleier Berit. 😉

 27. Tilbaketråkk: “Proteineplegulrotmüslikakebrød” « Maur i buksa

 28. Kristine

  @Inga S.: Så motiverende for meg å høre tilbake, takk!! 😀

  @Berit Rokstad: Jeg har ikke sjekket det, (men det var første tanke skal jeg være helt ærlig), men jo mer jeg har lest om det, og med tanke på varigheten og tidspunktet, så må det ha noe med joggingen å gjøre. Nå som den er roet ned har leggene så smått blitt bedre. Takk for omtanken ♥

 29. Henriette

  Hei Kristine! Kan jeg erstatte vaniljeproteinen med noe annet i denne røra? Har alle ingredienser med unntak av dette 🙁 HJELP!
  God bedring med leggene!

 30. Berit Rokstad

  Så godt å høre. God bedring i hvert fall!

  Må bare legge til at du er en stor inspirasjon for meg og har vært det noen år nå. Liker stå på-viljen din, moralen din, innsatsen og synet på livet. Synes det er imponerende at et menneske kan komme så langt – også med motgang (som f.eks. hjerteproblemene).
  Selv har jeg osteoporose og var i begynnelsen av diagnosen «redd» for å trene hardt da jeg ikke trodde kroppen taklet det. Men det gjorde den! Og en viktig faktor i prosessen tror jeg jaggu er deg! Man skal ikke undervurdere kroppen sin, selv om den er «syk» (selv om osteoporose kanskje ikke er så «farlig» og verdens undergang, blir man likevel litt skeptisk til hva den kan klare i starten)!
  Takk! Heier på deg!

 31. Kristine

  @Berit Rokstad:
  Du aner ikke hvor glad jeg blir av å lese sånt – folk som trosser både diagnoser og myter for å finne ut av ting selv. Klart vi som har ‘ekstra balast’ skal kunne trene, det handler bare om å tilpasse det 🙂
  Kroppen vår er en sterk liten sak, og den sier ifra om vi ikke behandler den riktig.
  Stå på videre, du er flink! 😀

 32. Ida

  Lagde denne i kveld! Feiga ut og droppa agurken, men den ble så absolutt god! Sier meg enig i at den var veldig mettende også 😛 Midten var fremdeles litt deigete da jeg tok den ut, just as I like it 🙂

 33. Tilbaketråkk: Et tilbakeblikk på 2012 – del 2 | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.