Spaghetti bolognese


I hvert fall slik jeg kjenner det, men visste dere at bolognese også skal inneholde gulrot, selleri og bacon?
Det var faktisk ikke jeg klar over, så neste gang skal jeg ha det i også – minus selleri, jeg klarer bare ikke å like det.

Denne kjøttsausen inneholder karbonadedeig, hvit-, rød- og vanlig løk, krydder og hakkede tomater.

Dere ser kanskje at spaghettien er litt flatere enn vanlig, det er denne fra iherb;

Fullkornsspaghetti inneholder en hel del kostfiber og litt mer protein enn vanlig, det er derfor et mye bedre valg.

Til dessert har jeg lefsa igjen;

Nærmere bestemt en sjokolade- og vaniljelefse

Den er nemlig laget med vaniljeprotein istedet for bakepro, smurt med litt sjokopålegg..

..OG en krem av kesam, sukrin og stevia vanilje

(Produktene er linket fordi jeg ofte får spørsmål om hva det er og hvor det kan kjøpes, og naturlig nok anbefaler jeg sponsoren min X-life)

n
Dagens trening – kardio!
Planen var å kjøre ben, men så hadde jeg en kiropraktortime etter jobb så da utgikk det med høye kneløft (ha-ha).

Det ble jogging på mølla istedet, og det var TUNGT i dag.. blæh.
Avstand: 8 km
Tid: 45 minmed minst 5 x 1 minutts pause i løpet av økta

Da er sofakos med mann og katt velfortjent.


God mandag videre!

26 kommentarer til “Spaghetti bolognese

 1. Vilde Sofieq

  Liker ikke selleri?!? Hvordan går det an? 😉 Hehe, neida, jeg skjønner den, men i tomatsupper og sauser blir det faktisk veldig godt og lite «selleriete». Hver sin smak, anyways. Og du er flink som kommer deg igjennom, selv om du må ta pauser 🙂 Du er en vinner!

 2. marie1

  Hei , så sunt som du spiser og så mye som du trener så må jo dette gi resultater! Det jeg lurer på er om du jobber som kostholdsekspert på TV eller i andre medier? Hadde folk spist så sunt som deg, så ville fedmeepidemien fordufte. Etter at jeg begynte å spise lavkarbo ala kriweb så forsvinner fettet av kroppen selv uten nevneverdig trening!

 3. Kristin

  Jepp, det visste jeg, og det er så godt!! 🙂 Synd at du ikke liker selleristang, jeg synes den gir en ekstra god spiss på sausen. Kanskje prøve med bittelittegranne, og hakket opp i veldig små biter? 😛

  Og nå må jeg snart karre meg til å prøve den lefsen din. Den ser jo yummy ut!!

 4. Hanne

  Jepp, det visste jeg. Jeg liker heller ikke selleri, men i bolognese-sausen bidrar den i hovedsak med saltsmak, så da går det bra. Samtidig er det jo unødvendig å kjøpe en hel bunt selleri om du bare skal bruke en liten stilk 😉

  Godt at du koser deg selv om du er på diett! 🙂

 5. Kristine

  @Frøken Mat: Nei ikke sant.. men kanskje det er så lite at det knapt er merkbart 🙂

  @Lovelyliller.com: Haha, det tar jeg som et godt tegn. Nam ja!

  @Vilde Sofie: Erter og selleri er mine weakpoints.. 🙄
  Aw, takk – det er du og!

  @marie1: Såpass 😆 Hyggelig å høre, men jeg jobber ikke innen tv/media eller innen kosthold/ernæring nei.

  @Kristin: Ok da.. jeg skal faktisk gi sellerien en ny sjanse, det er leenge siden jeg spiste det.
  Ja, det må du altså! 😀

  @Hanne: Dere er ekte gourmandisere!
  Nå skal jeg faktisk prøve det, og skylde på dere om hele sausen blir ødelagt..
  ..neida 😀
  Viktig å kose seg med det man kan når man kan det!

 6. Kathrine Louise

  Du er så flink å lage så mye variert mat! helt utrolig at du klarer å lage sunne versjoner av alt mulig! Samtidig er det litt kjedelig at mange av produktene er så mye dyrere enn de «vanlige» produktene. Jeg syns i hvertfall det virker sånn uten å ha undersøkt veldig nøye.
  Syns matinnleggene dine er kjempe inspirerende! Får lyst til å prøve å lage så mye av det selv! 🙂

 7. Michelle

  Den desserten så utrolig god ut! spesielt det sjokolade pålegget! Er det noe du vil anbefale til en chocoholic?? :mrgreen:
  Nydelig bilde av Todd, han har vel blitt vant til å pose etter hvert 😉

 8. Kristine

  @Kathrine Louise: Det er et valg man tar, hva man bruker litt ekstra penger på; alkohol, sminke, klær, mat osv. Jeg bruker helst penger på mat i forhold til alt det andre jeg nevnte. Når det er sagt så koster fullkornsspaghetti i butikken bare 20 kr for et halvkilo 🙂

  @Michelle: Ja, anbefales! Det er som nevnt sukkerfritt, og det straffer seg (mageknip) om man spiser for mye – så man har det en stund og :mrgreen:
  Todd er den fødte posør!

 9. Gunnhild

  Ser nydelig ut som alltid 😀 Hvordan går det på diett? spiser du dette når du er på diett ? 🙂 Jeg lar meg stadig imponere av deg 😀 Digger bloggen!
  Stå på 😀 Blir spennende å følge deg frem mot konkurransen nå!Ha en fin kveld 🙂

 10. Kristine

  @Kristine Mowmow: Jeg må visst prøve denne sellerien skjønner jeg 😀

  @*T*: Livet er for kort til å ikke nyte det man spiser 🙂
  Det vet jeg ikke, tror ikke det..

  🙂 @Gunnhild: Takk! Det går greit, litt slit er det naturlig nok.. i hvert fall nå når jeg er i en veldig usikker fase, tror kanskje ikke jeg rekker NM pga mye skade og stress de siste ukene.
  Jeg fokuserer heller på det totale inntaket, og dette er jo uansett ikke dårlig eller usunn mat 🙂
  Ha en fin kveld du og!

 11. Lisa Marie Røynestad

  Heihei! dette må absolutt prøves i nærmeste fremtid.. Men ett lite spørsmål? jeg bare lurer på hvilket proteinpulver du anbefaler mest, med tanke på smak (veldig viktig), proteinsammensetning, mettet fett-innhold og PRIS. Jeg er veldig sjokoholiker, så en anbefaling av sjokoladeproteinpulver hadde vært helt topp 🙂

 12. Martis

  Selv om jeg har sett lefsa di utallige ganger før, så dagens ekstra nammis ut! Jeg prøvde meg for første gang på å lage hjemmelaget sjokoladenøttepålegg i dag 🙂 Har du prøvd det før? Har du i så fall en oppskrift eller link til en å dele? 🙂 Min ble ganske god, men måtte prøve meg veldig fram så har ikke skrevet ned noe oppskrift.

 13. Guro Eriksen

  Mm…de lefsene ser veldig fristende ut, som alltid 😉

  Ang. at det var tungt å trene kondisjonstrening nå, kommer vel av at det nærmer seg konkurranse. Hvor da også karboinntaket er nokså minimalt?

 14. Camilla

  Hadde jeg ikke vært interessert i kosthold og trening, hadde jeg lest denne bloggen uansett, pga. storsjarmøren på nederste bildet. Kan ikke du ha en Todd spesial snart? 😛

 15. Jay

  Åh, nå fikk jeg lyst på lefse!! Elle hvis jeg er helt ærlig ås har jeg lyst på hva som helst akkurat nå :p Kanksje best jeg legger meg før jeg raider kjøleskapet, hehe…

 16. Kristine

  @Guro Eriksen: For min del er det nok mer dagsformen i forhold til hvile og søvn. Det har vært noen ekstremt stressfulle dager i det siste, og da er det litt for mange tanker som ødelegger nattesøvnen. Blir nok bedre fremover 🙂
  (Jeg ligger helt lavt på karbo kun uka før konkurranse)

  @Amanda: 😀 ♥

  @Camilla: Hihi, så søtt! Lar meg ikke be to ganger jeg, skal få knipset litt av Todd fremover.

  @Jay: Ny dag, nye muligheter (til mat) :mrgreen:

Det er stengt for kommentarer.