Krydre hverdagen

Kylling tikka masala


Kyllingfilet
Krydder: Curry, cummin, kardemomme, kanel, chili, ingefær og sennepspulver
Hvitløk
Tomatpuré
Rød paprika
Spinat
Mager kesam

Enkelt og så utrolig godt!

Har du aldri prøvd masse forskjellig krydder i en middag så er det på tide, det gjør hele retten. Og man spiser med øynene, så slå gjerne til med litt ekstra fint tilbehør innimellom.

(P.S – middagsheftet er nå dessverre utsolgt og det vil ikke bli printet opp flere eksemplarer.. Det er fortsatt noen flere desserthefter, disse vil heller ikke bli printet opp igjen)

Etter en sterk og smakfull middag passer det godt med en frisk dessert;

Bær- og fruktsalat

Mango
Cantaloupe
Eple
Bringebær
Kiwi
Blåbær

Må nytes før høst og vinter kommer for fullt!

Det har ikke blitt noe trening i dag, men i morgen er jeg tilbake til et litt mer normalt liv igjen.
Ha en fortsatt fin kveld!

12 tanker om “Krydre hverdagen

  1. avatarAlicja

    Hei Kristine 🙂 Dette ser kjempedeilig ut 😀 Jeg lurer på en ting, for du bruker ganske mye cummin og sennepspulver i matlaging. Jeg har vært i 2 butikker i dag og fant verken den ene eller den andre krydda. Kan dem kjøpes på norske butikker (hvilke?) eller bestiller du fra iherb? 😉 På forhånd takk 🙂

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Alicja: De har det i alle butikker – se heller etter Spisskummin (cummin på norsk) 😀
    Sennepspulver fant jeg på Meny, de litt større butikkene har det (eventuelt en innvandrersjappe om du har det i nærheten).
    Ellers kan du «jukse» og kjøpe ferdigmix av tikka masala eller garam masala krydder.

  3. avatarDen lille østlendingen

    NEEEEEI. Er det borte? For alltid? Nå som jeg skulle kjøpe hefte og lage mat til Chassi. Fillern og.

    Tusen takk for tips om OST i alle fall. Nå skal jeg frese på butikken i morgen. Jeg får besøk av mor Østlandet helt hit til Stavanger i morgen – og da skal jeg prøve å lage sunn pizza til oss alle! Stor klem

  4. avatarchristine

    Ååh, får du kjøpt cantaloup end`? Eg leite rog leiter! Seriøst den best melonen! Og eg elsker krydder, masala from scratch er kjempegodt 🙂

  5. avatarCathrine

    Dette så fantastisk ut!
    Jeg stod faktisk og så på innholdet i disse ferdigmiksene tidligere i uka og tenkte at jeg skulle hatt en oppskrift på hjemmelaget indisk mat uten den fete kokosmelka! Som bestilt, Kristine! 🙂
    Hva gjorde du med kesamen? Har litt dårlig erfaring med kesam i varm mat..

  6. avatarKristine

    @Michelle: Skikkelig nam! 😀

    @Ingrid: Takk for det, veldig enkelt å lage og!

    @Lovelyliller.com: It’s all in the spices – er jo så godt 🙂

    @Den lille østlendingen: Ja, for alltid.. det er et altfor høyt minstekvantum som må bestilles opp, så nå har jeg bestemt meg for å begrave mine fine hefter (i hvert fall middagsheftet).
    Pizza får du til! Ha god tid, skal tross alt heves (regner med at du bruker versjonen med gjær). Lykke til 😀 Klem

    @christine: Ja, Rema 1000 har den fortsatt! 😀 God er den og, veldig moden og søt.
    Krydder går ned på høykant her hver eneste dag!

    @Cathrine: Da vil du like dette! Jeg pleier å røre inn kesam helt til slutt, etter at alt er stekt ferdig – ikke noe bra å ha i varm/putrende mat nei, da må du nok opp i rømme- eller creme fraiche-nivå 😀
    Et lite tips om du synes kesamen gjør det hele litt for syrlig – ha i litt sukrinmelis til slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *