Hjemmelaget pizza

Oppskrift pizzabunn:
50g havregryn
50g bakepro
100g speltmel
50g fullkornsmel
20g kokosmel (kan erstattes med annen tørrvare)
2 ts fiberhusk (kan erstattes med mer tørrvare)
2 ss olje
1/2 pose tørrgjær
1,5-2 dl lunkent vann
en klype salt
en klype kardemomme

Bland alle tørrvarene og oljen, rør ut tørrgjær i lunkent vann og tilsett resten. Elt sammen til en myk deig og sett et lunt sted til heving i ca 45 min.

Bunnen inneholder 1070 kcal og hele 80 g protein. Du får ca 12 mindre stykker, så utenom fyllet snakker vi kun 89 kcal og 6,7 g protein per stykke.

Mens deigen hever kan du lage klart fyllet.
Jeg stekte 600g karbonadedeig med paprikapulver, cummin, oregano, curry, salt og litt sennepspulver. Tilsett et par bokser med hakkede tomater og litt tomatpuré og la det tykne til en kjøttsaus.

Form deigen til en tynn bunn utover i en langpanne og fordel kjøttfyllet utover. Deretter kan du legge på valgfrie grønnsaker eller frukt – test ut ananas eller banan på, jeg lover at det er godt!
Jeg hadde kun litt rødløk liggende – unnskyldningen min er at det var søndag. Topp det hele med revet ost og inn i ovnen på 210 grader i 20-25 min på midterste rille, bytt gjerne til nederste rille de siste 5-6 min for ekstra sprø bunn.

En grov, sunn og proteinrik pizza som holder deg mett lenge!

Jeg var hos kiropraktor igjen i dag, og ryggen er veldig bra nå – kryss i taket!
Nå er det selvfølgelig kneet som krangler litt, er det ikke det ene så er det det andre. Planen om å jogge litt rolig i dag utgikk derfor med glans, det stikker på innsiden av det ene kneet. Kan det være betennelse av noe slag?

I hvert fall, dagens trening ble kun: 35 min rask gange m/stigning på mølla – tilsvarende 4 km.

I X-life sin nye høstkolleksjon:

Tights finner du HERsmart med nøkkellomme, komfortabel og bred i livet
T-skjorte finner du HERherlig farge, og deilig stoff

Ja, med matchende lillafarger så klart!

Nå blir det middag :grin:

28 tanker om “Hjemmelaget pizza

  1. avatarFineliner

    Midt i blinken til dagens middag, bortsett fra at barna ikke ville ha hjemmelaget pizza allikevel:-P Vi tar det i morgen istedet.
    Så fint å høre at ryggen er bedre:) Hvorfor må det være ett eller annet!? Føler med deg.
    Hvordan er nervene før NM? Du ser flott og sunn ut;)

  2. avatarElaine

    Ååh, yay! Tusen takk for oppskrift 😀

    Håper kneet kommer seg nå som ryggen er bedre!

    Ønsker deg en super mandagskveld! <3

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ina-kristin: Ja, jeg hadde akkurat kost med han og :mrgreen:

    @Maja Nordic: Pizza er alltid godt!
    Kiropraktorklinikken jeg går til tilbyr også massasje, hadde det faktisk forrige uke – veldig bra 🙂

    @Fineliner: Finnes det virkelig barn som ikke vil ha pizza?? 😆
    Ja hvorfor må det alltid være noe!
    Det går greit, grugleder meg litt. Føler meg fortsatt for liten, men samtidig har denne puslete kroppen klart å vinne en gang før. Dette skal jo være gøy, så jeg fokuserer på det 😀

    @Elaine: Bare hyggelig, knallgod pizza!
    Takk i like måte ♥

  4. avatarAndrea

    Stikking høres veldig ut som slimposebetennelse. Har vært plaget av det i mange år selv, men ofte går det over ganske fort med betennelsesdempende tror jeg 🙂

  5. avatarÅse

    Den pizzaen skal lages ved neste anledning! 🙂

    Skal du stille på Norway Open også eller blir det kun NM?

  6. avatarHanne

    Haha, Todd endrer jo hele inntrykket av bildet 😆
    Den lillafargen var kjempefin, og pizzaen så himmelsk ut. Glad det straks er middag her!

  7. avatarLilleMy

    Hvem fikk ikke lyst på pizza NÅ, da? 😉 Den så kjempeflott ut! Håper du ikke har betennelse av noe slag. La kneet få hvile et par dager, så går det sikkert over 🙂

  8. avatarNN

    Først og fremst må jeg bare si at jeg er imponert over hvor flink du har vært på løpefronten! Veldig bra! Dessverre er det lett å få problemer om man blir litt for ivrig og øker belastningen for kjapt. Tipper du er temmelig stiv øverst på stumpen/hoften – og at dette kan være grunnen til at du har vondter på innsiden av kneet. Mulig musklene på ene siden har trukket seg mer sammen, og at du har fått en skjevhet/lengdeforskjell. For meg hjalp det med knekking og triggerpunktmassasje hos en naprapat (kun 2 behandlinger og ble god som ny – etter 1 mnd løpeopphold!!!). Anbefales, med andre ord! 🙂 Kan også være lurt å variere på skotøyet (selv om GT 2170 gir riktig stabilitet, er det ikke dumt å ha en tilsvarende modell som også tar overpronasjonen din, men som likevel gir litt forandring), når du løper så mye som du gjør. I tillegg hjelper det ofte å tøye godt på rumpen og hofteleddsbøyer. Vet hvor kjipt det er å være skadet, så krysser fingrene for at det snart retter seg! 🙂 Lykke til!

  9. avatarMichelle

    kranglete knær og vond rygg.. ja, har samme problemet 😯 🙁 jaja, men vi skal være glad at vi kan trene i det hele tatt 😆 Hahaha, bra blikk på Todd der! ser litt skeptisk ut på matmors hoppende begeistring 😛 dere er søte begge to <3

  10. avatarMarte

    Oppskriftene dine er helt supre å ha! 🙂 Denne pizzaen så utrolig god ut, må prøves. Til tross for skader eller at du føler deg uvel, står du likevel på! Takk for inspirasjon til å spise sunt og trene – hver eneste dag 😀

  11. avatarMaria

    Hva kan jeg bruke istedenfor bakepro og kokos mel? 🙂
    Er så fint at du legger ut oppskrifter 🙂

  12. avatarIngrid

    Yummy! Jeg skal lage hjemmelaget pizza på onsdag, får hente litt inspo herfra 😉 Så veldig godt ut;) og du så veldig flott ut! Håper jeg klarer å se like bra ut når jeg nærmer meg din alder 😀

  13. avatarKristine

    @Andrea: Ah.. 😐 Får håpe litt hvile hjelper i første omgang.

    @Åse: Det må du gjøre 🙂
    Det blir nok bare NM på meg.

    @Hanne: :mrgreen:
    Den lillafargen er utrolig fin, lavendel-syrin-ish. Skal se om jeg får vist den litt bedre frem, ble for opptatt av å velge et bilde hvor Todd var med 🙄

    @Lovelyliller.com: Jeg er en (mat)fristerinne! :smile.

    @Marit: Hei! Så hyggelig, tusen takk!

    @Anne-Line: Do it! 😀

    @LilleMy: Mhm, nå var det lenge siden jeg hadde laget det. Pizzaomelett er godt, men det blir jo ikke det samme.
    Jeg får satse på det! 🙂

    @christine: Er ikke matporno herlig 😆 Det er like godt som det ser ut og!

    @NN: Takk for det! Og takker for utfyllende svar. Jeg føler imidlertid at jeg kan si check-check på de to tingene – jeg har fått triggerpunktmassasje, og min kjære knur rygg, øvre glutes og sidene til tårene står ut av øya på meg. Jeg har også to Asics-par som jeg bytter på.. men du mener kanskje en annen type enn gt2170?
    Kanskje det rett og slett er fordi jeg har vært litt ivrig, blitt for mye av det gode 🙂 Håper så inderlig at det blir bedre med litt hvile, vil jo ikke gi meg helt!
    Takk!

    @Michelle: Jeg er nesten der hvor jeg er fornøyd bare jeg klarer å gå litt og løfte en hantel 😆
    Todd ble litt stressa, jeg løftet og koste med han like før så han smatt unna for å vaske seg idet jeg plutselig begynner å hoppe 😯 🙂

    @Marte: Tusen tusen takk til deg, dere gir meg motivasjon til å fortsette!

    @Maria: Du kan erstatte det med 50g havregryn og 20g vaniljeprotein (faktisk), eller rett og slett mer av fullkornsmelet 🙂

    @Ingrid: Det får du gjøre!
    Nå følte jeg meg gammel :mrgreen: Men takk! (Jeg er for øvrig i mye bedre form nå enn det jeg var da jeg var 20).

  14. avatarAnette-Marie Antonsen

    Heeey, Kristin!

    Takk for sist, begynner å bli noen år siden. Måtte google meg + deg for å se når jeg fotograferte deg, og det var jo mens jeg enda var gravid! Altså, har det gått tre år. Sinnsykt! Så flink du er å blogge om mat da! Gode bilder!! Og så masse godt du lager 🙂 Skal følge med deg fremover jeg nå altså. Har begynt å trene skikkelig nå og skjønner at jeg har masse å lære. Digger bildet du har i toppen så klart 😉

    Håper alt er bra med deg ellers, du stråler som alltid!

    Klem Anette-Marie.

  15. avatarGuro Eriksen

    Det er bra, stå på! Jeg syns du er flink som ikke gir opp selv om du møter litt motgang! Og trosser vondtene dine.
    Det er jo dèt som må til, og ikke gi opp 😉

  16. avatartina

    Åh nam! Du er så flink til å lage mat 😀

    Hva jobber du med sånn til vanlig egentlig? Bortsett fra blogg og en del trening:)

  17. avatarKristine

    @Anette-Marie Antonsen: Hei du! Det er jo straks 3 år siden nå ja, tiden flyr!!
    Og nå er det NM igjen i oktober, du får si ifra om du vil ta en tur på Bygdøy igjen 😉
    Elsker mat (og matbilder)!
    Tusen takk, håper alt er bra med deg og! Klem

    @malene: Takk! Det var et kupp jeg fant på finn.no

    @Guro Eriksen: Takk! Åh – dette trengte jeg å høre nå kjenner jeg ♥

    @tina: Takk for det 😀
    Jeg jobber som økonom/controller.

  18. avatarMaria

    Du er så inspirerende! Får alltid lyst å kose meg på kjøkkenet med å lage sunn, god mat når jeg leser bloggen din! I tillegg får jeg treningsinspirasjon, fantastisk! 😀

    Lagde denne pizzaen i går, ble kjempegod og falt i smak hos hele familien!

  19. Tilbaketråkk: Lettvint baking | Mat til muskler

  20. Tilbaketråkk: Long time no see | FitFunFash

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *