Ostekake med karamell

Bare et par korte setninger om dagens trening først.

Jeg hadde en fantastisk styrkeøkt i dag, endelig!
Nå nærmer det seg en måned siden bekkenet bestemte seg for å låse seg med sikkerhetslås, og de ynkelige 3-4 øktene jeg har hatt siden har båret preg av det – inntil i dag.

Bein og skuldre

Arnoldpress
Ett-bens strakmark
Liggende sidehev
Bulgarske utfall (uten vekt)
En-arms kabelroing
Strakmark (lett, 50 kg)
Omvendt pecs
Benpress
 + uttøying

.
Og da var denne treningsuka over, med totalt 3 styrkeøkter og 6 kardioøkter (på til sammen 53,4 km!)

Resten av dagen skal vies latskap, ikke løfte en finger med mindre det er snakk om mat.

Og så over til noe mye viktigere;

Jeg overgikk meg selv i går, denne havner lett på topp 3 av det beste jeg noensinne har laget.


Det er en miniostekake med karamellbunn!

Bunnen:
45g lyst mandelmel (alternativt: finmalte mandler eller havregryn)
1 ts yaconsirup
1 ts caramel dip (alternativt: 1 ts yacon + et par dråper stevia karamell)
en klype (hav)salt
2 ts vann


Klem sammen og form til bunn. Jeg lagde to og brukte 2 små former – gjerne med plastfolie, da er det lettere å få de ut igjen.

Settes kjølig mens du lager fyllet.

Ostekrem: – som jeg for øvrig vil lage litt mer av neste gang!
60g philadelphia-light
45g kesella (kesam)
2 ss sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje
3 gelatinplater

Pisk philadelphiaost og kesam med sukrinmelis og stevia, tilsett smeltet gelatinplater (gjerne i noen dråper med vann).
Hell over karamellbunnen(e) og sett kjølig i en times tid.


Inneholder totalt 200 sunne og gode kalorier, altså kun 100 kcal per miniostekake.

Jeg ville pimpe opp ostekakene litt, så det ble først et lag med soyakrem;

Tips: du kan også bruke marengs (stivpisket eggehvitte+sukrinmelis)

Deretter rørte jeg inn litt karamelldip
og igjen, om du ikke har dette så bland gjerne inn litt yacon eller stevia karamell i toppingen.

Den ble akkurat like god som den ser ut!

Pass godt på så du får den helt for deg selv..

Eller du kan lage mye mer og dele noe sunt og godt med de du er glad i, det er jo både raskt og enkelt å lage.

.
Dette skal jeg lage til deg når du kommer hjem S ♥

62 tanker om “Ostekake med karamell

  1. avatarLinn

    Heihei! Har siklet på denne lenge nå, og vil veldig gjerne lage den så fort som mulig. Men de er utsolgt for Yaconsirup på iHerb, og har vært det en liten stund nå. Vet du om det er et annet sted jeg kan kjøpe det? Eventuelt om en kan bruke noe lignende? 🙂

  2. avatarMaria Nissrin Foshaug

    Takk for en veldig god oppskrift! 😆 Jeg laget kaken i dag, for første gang og skrev om den på bloggen. Nydelig ostekrem må jeg bare si. Jeg brukte litt sitron i og droppet vanilje, den ble kjempe syrlig og god! 😀 😛

  3. Tilbaketråkk: Kamilla K » Oppskrift: miniostekake

  4. avatarGunnhild

    Prøver denne igjen 😀 Gjenganger hos meg, Er det noe annet man kan bruke enn yakonsirup? har fått den litt i halsen gitt 😐
    <3

  5. avatarKristine

    @Maria Nissrin Foshaug: Så godt! Den kan fint gjøres litt mer syrlig med sitron/lime om man ønsker ja – og bær til pynt 😀

    @Gunnhild: Hyggelig at den falt i smak 😀 Tja, som nevnt over her kan du pynte med bær og frukt – i bunnen kan du bruke eggehvitte, men merk at den da blir som marsipan 🙂

  6. avatarSofia

    Hei Kristine!:)

    Jeg er litt usikker på dette med gelatin jeg. Du skriver «tilsett gelatinplatene», gjerne med noen dråper med vann. Men er det mulig å få ut kun platene etter de er kokt?:)
    Jeg har gelatinpulver her hjemme, tror du det er mulig å bruke det også? da må jeg vel helle dem i ostekremen sammen med vannet kanskje (men er litt redd for konsistensen på kremen da).
    Beklager litt mange spørsmål, men har hatt boken en stund, men uten å «tørre helt å prøve disse pga geltinen:P hehe.
    Ha en kjempefin søndag:)

  7. avatarKristine

    @Sofia: Det er ment gelatin i smeltet form etter koking ja, tilsett den smeltede gelatinen 😀 Det blir det samme med gelatinpulver, det må også smeltes med noen dråper vann før du tilsetter i røra.

  8. avatarStine Veronica Halvorsen

    Jeg satt her og hadde såååå lyst på noe søtt og godt også dukker denne helt plutselig opp 🙂 Jeg var rask ut på kjøkkenet for å se om jeg hadde det jeg trengte og det hadde jeg!! 🙂
    Så nå sitter jeg her igjen og har spist en halv miniostekake, og du verden det var godt men jeg må ha en pause før jeg spiser resten for den var såååå søt og det er sjelden jeg må ha pause når jeg spiser søtsaker 😉
    Jeg fant foressten yocon sirup hos life, jeg har også ventet på at de skal få det inn hos iherb (og xanthan gum) men ser ut som at det kan ta tid…
    Ha en fin kveld 🙂

  9. avatarRita

    Denne ser så utrolig god ut og tenkte å prøve meg på den nå ikveld faktisk 😀 Jeg bare lurte på om det var mulig å bytte ut philadelphia med kesam? Har ikke philadelphia ser du men har en boks mager kesam liggende så hadde det gått an å brukt bare 100 g kesam istedenfor 60 g philadelphia + 45 g kesam? 😀 Må jeg isåfall endre noe annet i ostekremen da eller blir det samme mengde gelatin og sukrinmelis?

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Rita: Hei! Kesam er ikke like tjukk i konsistensen, så da må du nok ha i litt mer gelatin – en plate eller to vil jeg tippe, du må nesten prøve deg frem 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *