Fredagsburger og et personlig svar

Så var det endelig helg da dere!

Dagens middagstips er bacon- og cheeseburger med potetstappe – hvorfor ikke være litt utradisjonell med tilbehøret

Burgeren er karbonadedeig blandet med hvitløk og krydder, formes til en karbonade og stekes eller grilles til gjennomstekt.

Legg et par osteskiver på burgeren som smelter, stek bacon sprøtt og topp det hele med litt ketchup, søtsterk sennep og rødløk. Brødet er ferdigkjøpt.

Potetmosen er kokte poteter most med litt kesam, philadelphiaost, salt og pepper – samt litt gressløk drysset over.

Et voilá – en digg og saftig fredagsburger!

.
Det ble helt fri fra styrketrening i dag, kjenner at ryggen er sliten etter tøff behandling både fra kiropraktor og meg selv denne uka så den skal få hvile – helt til i morgen.
Ellers har bilen min vært på verksted i dag, og da jeg skulle hente den tenkte jeg hvorfor ikke jogge dit? Det er jo så kjedelig å gå. Det var visst 4,5 km bort dit, og det jogget jeg på 25 min.
Nå har jeg jo blitt bitt av løpebasillen, så dette var liksom ikke nok når jeg først hadde ålet meg inn i de riktige plaggene fra topp til tå. Det ble derfor en joggetur til i skogen;
Avstand: 7,7 km
Tid: 40 min

Jeg var faktisk så glad da jeg kom hjem, endorfiiiiner!

Klærne mine finner du for øvrig her:

Tights fra Röhnisch
T-skjorte fra Craft (utsolgt, men du finner flere her)
Sports-BH fra Craft

Asics sko (kjøpt på Löplabbet)
Nike løpesokker (kjøpt på xxl) – etter tips fra dere, takk!

 Ingen vannblemmer i dag!

.
Jeg har fått spørsmålet flere ganger, hva familien min synes om treningen, kostholdet og konkurreringen min. Og kanskje da spesielt hva mamma synes, for vi jenter deler vel mest av slike kroppslige ting med hverandre – selv om stakkars pappa har fått gjennomgå med tre døtre.

Denne gangen bestemte jeg meg for å spørre mamma, så her har dere svaret hennes:


Det var litt av en oppgave, skal det trykkes? Jeg er ikke så flink til å ordlegge meg som du, men det skulle ikke være så vanskelig å si noe om deg.

Jeg var jo i utgangspunktet litt skeptisk både til bodyfitness og blogg, alt som er ukjent kan virke skummelt, var også skeptisk til treningen din på grunn av hjertet ditt.

Jeg så tidlig at du hadde anlegg for å utvikle fine og store muskler, du var i fin form før du begynte med styrketrening, men du har trent riktig og er så flink til å variere treningen din, og jeg ser at det har gitt fantastiske resultater. Jeg digger musklene dine :smile: og er stolt av å ha en datter som ikke er helt som alle andre. Og ikke minst har jeg lært mye om trening av deg.

Du har gått fra å være en jente som levde godt på rundstykker og havregrøt til å bli en skikkelig god kokk. Du har stor kunnskap om mat og ernæring, vet mye om riktig næringsinnhold, sammensetninger, og er glad i å eksperimentere med forskjellige krydder og smak.
Det som kanskje har imponert meg mest 
er alle de gode kakene og dessertene du lager med lite kalorier. Tror dette vil følge deg resten av livet som en fin hobby uavhengig av trening eller konkurranser. Jeg gleder meg alltid til å spise hos deg.

Det var en stor dag første gangen jeg så deg på en scene, du var så flott, høy (høye sko :smile: ), flott holdning og masse slanke flotte muskler. Jeg var så stolt da du vant både NM og Nordisk. Visste så lite om dette da du begynte med det, men vet godt i dag hva det koster av trening, slit, deffing og andre forsakelser, og ikke minst fordi du skulle klare dette uten «hjelp» på flere måter.

Jeg leser bloggen din med glede, ser at du prøver å formidle kunnskap og glede over både trening og god næringsrik mat. Og ikke minst så liker jeg de litt dypere innleggene dine hvor du reflekterer over både «sannheter» og holdninger når det gjelder trening og kosthold.

Hilsen en stolt mamma


Jeg er så heldig som har så mange fine mennesker i livet mitt ♥

Håper dere får en god helg!

48 kommentarer til “Fredagsburger og et personlig svar

 1. Lina

  Åh det var nydelig skrevet 🙂

  Jeg er også glad for at jeg har en familie som støtter meg.

  God helg flotte deg 😆

 2. Kristine

  Mamma’n din har god grunn til å være stolt! Og hvis hun er like fantastisk som deg, har du jammen god grunn til å være stolt av henne og 😀

 3. Treningsglede

  Fikk tårer i øynene selv. For en god mamma du har;) og jammen kan hun ordlegge seg;) ha en fantastisk helg og må kroppen din snart bli super igjen;))

 4. Kristine

  @marianne=): Jeg vet, hun er fantastisk 🙂

  @Gunnhild: Hun er best! Tusen takk, riktig god helg!

  @Julianne: Jaa 🙂

  @Kristin: Så utrolig hyggelig, takk i like måte!

  @Lina: Vi er veldig heldige begge to, familiens støtte er uvurderlig 🙂
  Takk i like måte søte deg!

  @Line: Jeg vet, veldig heldig! 😀

  @Kristine: Det var koselig skrevet! Jeg er kjempestolt, håper jeg en vakker dag blir en like god mamma.

  @Malin: Takk, jeg vet ♥

  @Hanne: Jeg og! Men det skal ikke så mye til.. 😆
  Jeg er heldig ja.

  @Maja Nordic: Enig, det er utrolig viktig! 🙂

  @Treningsglede: Ja, og enig med deg – hun KAN ordlegge seg.
  Tusen takk! Ha en fantastisk helg du og 😀

 5. Guro

  Det er gull verdt å ha en familie som støtter opp om det du gjør. Og forstår at det faktisk er noe som interesserer deg, selv om de kanskje ikke skjønner det helt selv.
  Særlig når du går inn i «deffe-perioden», da jeg vet at den er den tøffeste tiden mtp. «den type trening» 😉

 6. Gina

  Så flott sagt av din mamma, fikk noen tårer i øyekroken her jeg sitter. Hun høres ut som en gull go’ mamma og en god støttespiller for deg.

  Takk for at du deler din familie med oss også 🙂

 7. Kristine

  @Guro: Helt enig – man er egentlig ikke avhengig av at familie og kjære nødvendigvis forstår alt, bare at de er støttende 🙂

  @Gina: Hun er en av de viktigste menneskene i livet mitt, uten tvil.
  Et litt personlig svar ja, men ville gjerne dele med dere – i og med at jeg spurte om hvordan hun oppfattet ‘kriweb-Kristine’ 🙂

 8. Jane

  For en fin mamma du har!! All ros til henne, har selv en mamma som bekymrer seg over fokuset mitt på trening og kosthold så jobber med å få henne til å forstå 😛

 9. Jay

  Fine mammaen din!! Synes det var et flott svar hun ga deg, og skjønner godt at hun er stolt over datteren sin =)

 10. Lill Adriana

  Ååå mammaen din <3

  Hun beskriver deg godt, og hun er akkurat like god som du beskriver 😉

 11. ANders

  Hva tror du Todd syntes om trenig og blogg da ? Virker som om han trives i rampelyset 🙂

  Flott blogg har du og utrolig mye god mat.

  Lykke til i Trondheim

 12. christine

  Åå, så fin mamma du har:) Kjekt å lese eit sånt innlegg, dei seier så mykje om personen bak 🙂 Og du,litt av ei løping på deg for tida. Snart begynner du med friidrett du og ,-) Grattis med å ha kjøpte dei beste sokkane på markedet!!

 13. Elaine

  Det er en fantastisk mor du har! 😀

  Skulle ønske min mamma var litt mindre skeptisk til proteinpulver og sunn bakst. Næringsrik mat ellers går veldig bra, men det er alt dette «rare» som skiller seg ut hun ikke helt klarer å godta.

  Skal i møte med min behandler samt foreldre på mandag, og jeg kan ikke akkurat si jeg gleder meg. Er jo i sluttfasen på det meste nå, men har en stygg følelse av at det er slutt på meg og proteinpulver. 😐 Satser på litt støtte fra pappa. Han er i hvert fall alltid positiv og begeistret over alt som har med sukrin, proteinpulver osv å gjøre! 😆
  Skjønner jo forbindelsen med det og ortoreksi/anoreksi da jeg har slitt (sliter – nærmer meg jo mål med stormskritt) med spiseforstyrrelse. Jeg bare ser ikke noe problem i det så lenge det ikke misbrukes og jeg klarer å spise «alt» ellers – når det frister eller blir servert! Det gjelder jo å finne en balanse, men det ser ut til at den skal være uten proteinpulver i mitt tilfelle. 😕

  Kos deg resten av helgen! Nå fikk du alt jeg hadde på hjertet denne fredagskvelden, beklager. 😳 <3

 14. Elise B

  Såå nydelig skrevet av Mamman din <3 Hun har all grunn til å være stolt av deg fiine Kristine:-))) Ønsker dere en flotters helg <3

 15. Fineliner

  Så flink du har vært med joggingen;)
  Burgeren så kjempe god ut og det gjorde klærne dine også!
  Kjempe fint svar fra moren din:)
  Gleder meg så sinnsykt mye til å følge deg videre mot konkurransedagen og til å se hvordan det går med deg.

 16. Christina

  Så utrolig flott skrevet! Jeg fikk rett og slett tårer i øynene her jeg sitter 🙄 Diett sa du?? 🙂

  God helg, Kristine!

 17. Hænni

  Åååå, mamman din <3 Tenk om alle hadde vært sann.
  Mamman min bare " Du spiser så mye rart" 🙄 hehe
  Men samtidig er hun verdens beste på alt annet. Vi elsker mammaene våre 🙂 Kom litt klump i magen og vått i øyekroken. Mammaer er best <3

 18. amanda

  Hej!
  Jag älskar din blogg och dina tips och måste dela med mig av nyttigaste och godaste kladdkakan.
  30 gram vassleprotein choklad
  1 tesked kakao
  en matsked sukrin
  2/3 tesked bakpulver
  en halv deciliter vatten
  Blanda och värm i micro på 30 sekunder. Ta ut efter 15 sekunder och rör runt och sedan 10-20 sekunder igen.
  Gott! 🙂

 19. Nina Bakke

  Så koselig mammasvar 🙂

  Burgeren så helt nydelig ut også og det er så deilig å jogge – selvom jeg gjør det så altfor sjelden 🙂

 20. Tina

  For en fantastisk mamma du har. det er så utrolig viktig å ha et godt støtte apparat rundt seg. og det virker som at så lenge du er lykkelig med det du driver med, vil hun støtte deg 100% utrolig fine ord å få fra en mamma <3

 21. Silje

  Hei! Dette har lite med innlegget å gjøre, men hvordan gikk du frem for å fjernadoptere kattene? Jeg er medlem i DB og har medlemsskap på 50 kr måneden, men finner ikke ut av hvordan jeg skal adoptere.. Håper du kan si noe om dette 🙂

 22. Kristine

  @Elaine: Mamma hadde nok ikke vært like støttende om jeg hadde vært syk, så det er kanskje forståelig at din mor er bekymret og skeptisk..
  Jeg har aldri hatt en spiseforstyrrelse, og utenom oppkjøring til konkurranse så er jeg hverken på diett eller har for lav fett%, og jeg spiser ‘vanlig’ når vi møtes, kaker i bursdager, godteri på lørdager osv.
  Og proteinpulver bruker jeg heller ikke, kun de gangene jeg baker og det kan gå flere uker mellom hver gang. Så jeg er kanskje ikke så spesiell allikevel :mrgreen:
  Her er det bare å tømme det man har på hjertet ♥ Fortsatt god helg!

  @Linn Cesilie Tovås: Takk! God helg til deg og 🙂

  @Elise B: Så hyggelig, tuusen takk ♥
  God helg!

  @Fineliner: Burgeren var nam! Og mamma er fin ja 🙂
  Tusen takk – håper du får en fin helg, og koselig at du skal flytte med kjæresten!

  @Kristine: Jeg tar så godt vare på de som jeg bare kan, gull verdt! 🙂

  @Christina: Takk!
  Jeg dietterer ikke som alle andre nei :mrgreen:
  Håper du får en good helg!

  @Hænni: Hehe, men det er som jeg sier – så lenge de støtter oss kan de godt synes vi er litt rare 😀

  @amanda: Trevligt, tack for recepten! Men jag har inte mikro.. 🙂

  @Nina Bakke: Takk for det! Jeg prøver å jogge nå mens været er fint, mulig det blir mindre når kulda kommer 😉

  @Silje: Selvfølgelig! 😀
  Du sender innmelding her: http://dooa.no/omplassering/fjernadopsjon.asp

  @Ann Helen: Åh – takk! 🙂

 23. Kristine

  @christine: Tusen takk!
  Ja, ikke sant? Coming soon to a friidrettsbane near you 😆
  Sokkene var geniale!

  @Tina: Det er nok det som er cluet, hun ser hvor glad og fysisk frisk jeg har blitt de siste årene – og da kan man ikke annet enn å støtte oppunder det 😀

 24. Michelle

  åååh, så fine ord fra mamma Weber <3 For en god mor du har Kristine! ingenting er så deilig og viktig som støtte fra far og mor 😛

Det er stengt for kommentarer.